Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

L_blancos
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la L_blancos » 23 nov 2012, 02:04

nedim1993 je napisao/la:uh vidi se koliko gledaš stvarno. Još kaže haj brojaću i Harta :lol: :roll:
de molim te hajd za primeru napiši spisak :mrgreen:
Nema potrebe da ti pise, vjerovatno toliko pratis primeru da ces se smijati na imena:
Feghouli
Verdu
Griezman
Muniain
Barrada
Aspas
N.Oliveira
Benat

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 23 nov 2012, 02:06

Glupo je igraca po igraca porediti i na osnovu toga određivati kvalitetu.Svi oni koji gledaju Primeru itekako znaju tko su tu igracine i ne treba ih nabrajati.Ja sam ubjeđen da bi recimo jedan Iago Aspas iz Celte itekako imao mjesta u Tottenhamu ili Evertonu.Bolji je igrac za klasu od Dempsya za kojim su cini mi se "plakali" ljetos Arsenal,Liverpool itd.
Ima tu jos dosta igraca iz "manjih" klubova iz Primere,no zaista mi je mrsko pojedinacno svakog nabrajati :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 23 nov 2012, 02:15

Ovo je sad već pomalo glupa rasprava. Sad svakog talenta iz primere i EPL-a poredit nema smisla. Pa ima ih milion takvih u EPL-u a siguran sam i u primeri. Gledaj kad Capital One kup pa ćeš vidjet kakvih sve igrača ima kvalitete tvojih nabrojanih.
Još jedna sezona je pred nama, vrijeme će pokazat koja je liga bolja.
Zasad EPL prednjači u 95% stvari

EDIT: onaj što prethodno reče ne mislim valjda da su tu Kos. i podolski.
Statistički Kos. je najbolji štoper u EPL prošle sezone bio, a ne mislim da spada tu svakako.
ni podolski takođe
slika
Zadnja izmjena: nedim1993, dana/u 23 nov 2012, 02:21, ukupno mijenjano 1 put.
Vođa zna.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 23 nov 2012, 02:19

nedim1993 je napisao/la:Ovo je sad već pomalo glupa rasprava. Sad svakog talenta iz primere i EPL-a poredit nema smisla. Pa ima ih milion takvih u EPL-u a siguran sam i u primeri. Gledaj kad Capital One kup pa ćeš vidjet kakvih sve igrača ima kvalitete tvojih nabrojanih.
Još jedna sezona je pred nama, vrijeme će pokazat koja je liga bolja.
Zasad EPL prednjači u 95% stvari
Pogledaj i ti kad Primeru,ako nista barem pregled na SK kad bude.Cisto da se uvjeris kakvih kvalitetnih nogometasa ima i u "malim" klubovima ;) I nemoj molim te o Capital Kupu tu igraju vecinom igraci iz rezervi (B sastava),a ja kad bi ti poceo pricati o talentima iz "B" ekipe Valencije trebalo bi mi 2-3 dana :lol:
Ja bi rekao da za sada Primera prednjaci u ovoj sezoni sa tih 95%,jer je jedina u 1/8 finala sa 4 tima ;) Naravno,to se moze do kraja promijeniti,ali u ovom momentu je takva situacija da je Primera najbolja :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 23 nov 2012, 02:25

a jesi navalio za Valensiu Bože dragi :lol: .
daj gdje su ti svi silni talenti po primeri, što se osim barse i reala niko ne ističe više. barem igrači, da se čuje nekad za njih. Da su toliko dobri čuli bi dalje od primere.

I moram i ovo reć, Onaj isti koscielni što ga vi ne brojite je odbio Barsu :mrgreen:

Ovo jest era španskog fudbala, najbolji igrači dolaze iz španije, al EPL je jednostavno najjača liga i svima je želja da zaigraju u engleskoj, tako da je i najpopularnija, dok je primera u ogromnim problemima i dugovima
Vođa zna.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 23 nov 2012, 02:35

nedim1993 je napisao/la:a jesi navalio za Valensiu Bože dragi :lol: .
daj gdje su ti svi silni talenti po primeri, što se osim barse i reala niko ne ističe više. barem igrači, da se čuje nekad za njih. Da su toliko dobri čuli bi dalje od primere.

I moram i ovo reć, Onaj isti koscielni što ga vi ne brojite je odbio Barsu :mrgreen:

Ovo jest era španskog fudbala, najbolji igrači dolaze iz španije, al EPL je jednostavno najjača liga i svima je želja da zaigraju u engleskoj, tako da je i najpopularnija, dok je primera u ogromnim problemima i dugovima
Pa moram za Valenciu kad o njoj najbolje znam :mrgreen:
Silni talenti evo recimo Xabi Prieto iz Real Sociedada dovoljan podatak da je Real vec 20 mliona davao za njega,Munain,Inigo Martinez,Alvaro Vazquez,Paco Alcacer,Oliver Torres,Jese Rodriguez i mnogi drugi.Zaista mi je mrsko nabrajati,a ti ako nisi cuo barem za 3-4 ova nogometasa onda ne znam sta da ti kazem :roll: O formiranim igracima iz "ostalih" timova ti nemam smisla govoriti jer ako barem malo pratis nogomet trebao bi znati tko sve tu igra i kakvih igraca ima po drugim klubovima ;)
Ovo za Koscielnia je isto jel da prvovjereno kao za onog veznjaka iz Steue za kojeg je Barca davala 10 miliona eura :lol:
Svima je zelja da zaigraju u Engleskoj jer i najlosiji igraci tamo zarađivaju gomilu novca i to je jedini razlog zasto tamo hoce gotovo svi igraci.Ne moze zivot u Engleskoj biti prvivlacniji nikako od onog u Španjolskoj,no novac cuda cini :mrgreen:

www.valencia-balkan.net

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 23 nov 2012, 15:08

možemo mi vječno se raspravljat, nigdje nećemo stići :D.
Evo da prenesem mišljenje inžinjera i magistra ekonomije 8-)
Arsène Wenger insists England has the strongest league in Europe - despite the travails of Manchester City and Chelsea.

Roberto Mancini’s side have been eliminated from the Champions League at the group stage for the second year running, while holders Chelsea face a major task to progress.

But Wenger does not believe it is a case of the Premier League declining, more that the rest of Europe is starting to catch up.

“Maybe we have less room, less margin [for error] than we had before when it was just a question of when we would qualify,” the Arsenal manager said.

“Now German football has come up, Spanish football is there every year and some French clubs have come back like Paris Saint-Germain. It looks less obvious for us.

“I don't think we are getting worse. Man City has gone out but you can objectively say they were in a difficult group and they are still a good side as they are top of the Premier League.

“I'd still say England is the strongest [league in Europe], because in England if they want a player they get him still. As long as that happens you will be the most powerful in Europe.

“England is best, because there's something more here. It's not only linked with what you see on the pitch but how you experience football.

“That's what I believe deeply. And when I speak to the players they say exactly the same.”
ko zna bolje od njega :mrgreen:
Vođa zna.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 23 nov 2012, 15:17

Boli njega kuki,ima apsolutnu moc u klubu i godinama nista na osvaja,u spaniji bi davno dobio otkaz . Normalno da mu je engleska draza . Engleski klubovi su u dogovima jednako kao i spanski ,ali te dugove na sebe su preuzeli tajkuni . I pored toga,neki klubovi su propali kao Pourtsmouth recimo .

Kako to retardirano zvuci kada neko napise kako Real i Barca dominiraju u Primeri ,i zbog toga je liga slaba ,itd.
Pa stani malo ,zar bi City ,Chelsea i United da igraju u istoj ligi s njima ,mogli da se upuste u borbu za naslov ? NE,razlika bi opet bila +20 za Real i Barcu . Pa vidjeli smo City kako se muci sa Realom . Tu nisam vidio nikakvu razliku u odnosu na neku utakmicu kada Real gostuje recimo u Pamploni Osasuni .

Engleska je jedino financijski jaca, odnosno bolje organizirana i iskomercijalizirana.Zato kao Liga jeste bolja od Primere. Ali, kada uporedimo timove obje lige onda nije .Dovoljno je pogledati medjusobne duele ovih klubova u Euro Cupovima , da tu uglavnom Spanci bolje stoje . Zasto vecina ljudi voli da gleda englesku ligu u kojoj nema prave ljepote koju fudbal donosi ,nema pas igre,nema smisljenih akcija ,sve se svodi na trku i silovanje lopte,ne znam . Ali to sto je gledanija ne znaci da je kvalitetnija . Gledaniji je i Justin Biber od Phila Collinsa,ali da je bolji pjevac odnosno muzicar od Phila Colinsa nije .

Sramota je da pored tolikog ulaganja seika, ruskih mafijasa i slicnih, engleski klubovi nisu ubjedljivo najjaci klubovi u Evropi . No to najbolje i govori da novac nije presudan u izgradnji jednog jakog kluba. Najbolji primjer su Borussia Dortmund i Spanski klubovi . Dakle,uprkos tome sto engleski klubovi ulaze toliki novac,s druge strane Spanski klubovi drze korak sa njima tako sto proizvode svoje igrace i pametno trguju tako sto dovode najvece talente iz Juzne Amerike . Igraci sa tog kontinenta zbog jezika i kulture najradije biraju Spaniju ...I to je jedna ogromna prednostu u odnosu na Englesku i ostale lige. I slozicemo se da su igraci iz J Amerike ipak mnogo kvalitetniji i talentiraniji za loptu od bogalja iz Skotske,Welsa,Irske,pa i vecine evropskih zemalja . 8-)

Kada se ravnomjernije raspodjeli novac od tv prava,vjerovatno Spanski klubovi nece biti primorani da zbog dugovanja prodaju svoje najbolje igrace upravo engleskim tajkunima . To je poprilicna steta za spanski fudbal opcenito . Eto,imas sada igrace koji su dosli iz spanskih klubova u engleske,i tamo podigli fudbal na odredjeni nivo . Vidimo da je Cazorla najbolji igrac Arsenala,Mata Chelsea,Aguero donio naslov Cityu ,Michu ,Ge Guzman i Pablo razvaljuju u Swenseu . To je velika steta . Siguran sam da bi svi ti isti igraci radije ostali spanskm klubovima da uzivaju u suncanoj Spaniji i fudbalu , ali klubovi nemaju sredstava.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 23 nov 2012, 19:32

juznjak> je napisao/la: Gledaniji je i Justin Biber od Phila Collinsa,ali da je bolji pjevac odnosno muzicar od Phila Colinsa nije .
Volim kad se ovako objasne stvari.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 02 dec 2012, 12:36

Ti si neki (nenamjerno) komičan lik. :lol:
nedim1993 je napisao/la: Prošetaj malo po klubovima pa ćeš vidjet kakva su samo imena u tim klubovima. Ne mislim ime na papiru nego i na terenu. tj igračine.
Otkad to imena nužno znače kvalitet? Kakva korist QPR od imena tipa J. Cesar, Bosingwa, Park, D. Cisse ili Granero kad su to ili isluženi ili nemotivirani igrači koji u tom klubu samo kupe lovu. Ja se mogu kladit da bi jedan prosječni Bundesligaš Freiburg ili jedna Celta u kojoj nema nijednog poznatijeg imena ubili Boga u tom 107 milja vrijednom QPR-u.
nedim1993 je napisao/la:Čelzi su pronosale vile prošle sezone, al budi realan pa reci da su barsu 2009 sudije tj sudija pronoso protiv čelzija
I jedno i drugo je istina. Ali opet tu postoji bitna razlika. Ta je da je Barca te 2009. godine imala tu jednu crnu utakmicu, ali je i u finalu i u domaćem meču protiv Chelsea ubijala, dok je se Chelsea na guzove provukao i u obje polufinalne i u finalnoj utakmici. Ja ne vidim racionalno objašnjenje kako je Chelsea lani osvojio CL, to je očito bila odluka odozgo.
nedim1993 je napisao/la:i još jedna stvar, kvalitet čelzija i sitija nažalost ne može doći do izražaja zbog loših trenera, a strašne obje ekipe. Zamisli samo da City vodi neki trener koji zna šta radi. I čelzi takođe, sa onakvim veznim redom mogu ubijat sve redom.
Sad mi objasni kako je taj Prem tako jak kad ga osvoji šarlatan tipa Mancio?
nedim1993 je napisao/la:da je to tačno dokaz su Mančester i Arsenal, koji objektivno sa slabijim timovima rutinski prolaze grupnu fazu LP, arsenal evo 13. put već zaredom ;)
Je, ManU ju je pogotovo lani rutinski prošao. :lol:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 02 dec 2012, 12:54

2007/08; Lost 2008/09, 2010/11
titula ;finalist ;finalist
Man utd je pokazao da su u vrhu evropu zadnjih pet godina.
Chelsea proslogodisnji pobjednik..
Toliko o klubovima epl u LP.Mozda su ove sezone United i Arsenal jedini predstavnici,ali ovi prvi mogu daleko doci,jer svako zna staro pravilo veznao za United,da ga ne ponavljam 8-)
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 02 dec 2012, 13:04

Sumnjam da će United daleko s ovakvom obranom i veznim redom.Jedino ako ih nešto bolji ždrijeb dopadne,ali u drugom slučaju sumnjam da ćemo ih gledat u 1/2 finalu.Naravno ako se adekvatno pojačaju u siječnju sve je moguće.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 02 dec 2012, 13:22

Realno je danas stanje takvo da su Prem, Primera i BuLi tu negdje. Pošto smo legalisti, poštovat ćemo UEFA-in poredak koji kaže 1. Primera, 2. Prem, 3. BuLi. Svaka od tih liga ima svoje prednosti, s tim da osobno mislim da su prednosti Primere i BuLi puno zdravije od onih koje ima Prem. Najveća i jedina bitnija prednost Prema je novac kojeg još uvijek imaju najviše. Međutim, kada novca bude manje, Premu bi se lako moglo desiti ono što se desilo i Serie A. Španjolci kao prednost imaju strašne talente, najbolje veze sa Južnom Amerikom, a i 2 kluba koji su danas najveći mamac za svakog vrhunskog igrača. BuLi pak, uz hrpu talenata, ima i najzdravije klubove, strašan markentinški uspon i fantastične Bayern i Dortmund.

Sa novcem koji imaju Englezi BuLi i Primera bi uistinu bile nogometne NBA. Njemci i pogotovo Španjolci imaju trenutno toliko talenata da je to nevjerovatno, dok Englezi u tom pogledu nisu ni blizu (osim za one koji smatraju da su neki Adami, Hendersoni i slični poluigrači mega-talenti jer su preplaćeni nekih 10-20 milja). Dat ću i par primjera: jedan Carvajal koji je lani igrao Segundu je danas jedan od najboljih desnih bekova BuLi, dok je jedan Mancienne koji je glasio za veliku englesku nadu (čak je debitirao i za A-repku) najveća rupa u obrani HSV-a; jedan Michu koji je u Primeri bio nerazvikan igrač danas je zvijezda i jedan od vodećih strijelaca Prema; jedan Isco ili Benat za koje se do ove sezone i nije previše čulo su za 5 klasa bolji igrači od razvikanih imena tipa Walcott, A. Young, Oxlade, Caroll ili Lennon. Uz to Primera ima veliku prednost i zbog toga što u nju najviše dolaze talentirani igrači iz Južne Amerike, koji će se tamo sigurno lakše adaptirati i pružiti više nego u klimatski i mentalno im daljoj Engleskoj. Problem Primere je financijski kolaps nekih klubova zbog čeka je trenutno prisutan veliki odljev kvalitetnih igrača iz Španjolske (ali zanimljivo je da unatoč tome europski rezultati ne trpe), te nesrazmjer između vodećeg dvojca i ostalih. Međutim, kad spominjem taj nesrazmjer to ne znači da su npr. Valencia ili Atletico loši klubovi, već su jednostavno ova dva prejaki. Valencia ili Atletico danas sigurno nisu lošiji od Arsenala, Totača, Evertona ili Liverpoola koje forumski "Englezi" vole navoditi kada govore o širini Prema, a nisu puno lošiji ni od ManU, ManC ili Chelsea.

Činjenica je i da su 4 trenutno najjača svjetska kluba iz Primere (Barca i Real) i BuLi (Bayern i Dortmund), dok tek nakon toga dolaze Premierligaši.

Prem je do prije par godina bio poprilično ispred svih (što se i vidjelo po tome što su njihovi klubovi prevladavali u završnim fazama CL, a isto tako znali su dogurati daleko i u EL), ali to više nije tako. Razloga je više: strašno jačanje Barce i Reala kao i cijelog španjolskog nogometa, strašno jačanje Bayerna i veliki uspon donedavno posrnule BuLi (s posebnim naglaskom na uspon Dortmunda), pojava financijski moćnih klubova (Anzi, Zenit, Shakhtar, PSG) u nekim donedavno neatraktivnijim ligama, ali i lagani oporavak Serie A koja danas u Juveu ima klub koji je u rangu najjačih Premierligaša.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 02 dec 2012, 13:42

juznjak> je napisao/la: Kako to retardirano zvuci kada neko napise kako Real i Barca dominiraju u Primeri ,i zbog toga je liga slaba ,itd.
Slažem se. Najjače je kad počme priča kako Prem ima širinu, a Primera 2 kluba. A onda počme nabrajanje klubova koji čine tu širinu - Arsenal, Totač, Everton koji nije vidio godinama skupine EL ili komični Lpool koji trenutno nije u stanju biti među 10 u Premu. :lol: Kao da su Atletico ili Valencia lošiji od Arsenala i Tottenhama, ili Malaga i Sevilla od Liverpoola ili Evertona.
juznjak> je napisao/la:Zasto vecina ljudi voli da gleda englesku ligu u kojoj nema prave ljepote koju fudbal donosi ,nema pas igre,nema smisljenih akcija ,sve se svodi na trku i silovanje lopte,ne znam . Ali to sto je gledanija ne znaci da je kvalitetnija.
Ovdje si malo pretjerao. Nije Prem više nabijanje lopte i trka (iako i danas u njemu ima klasičnih britanskih ekipa). Meni je osobno Prem draži, jer volim taj tempo igre koji se tamo igra, a koji je strašan. Baš je gušt kad se smjenjuje napad za napadom, nekako mi je to zanimljivije od španjolskog načina igre. Vjerovatno je tako i sa mnogim drugima koji vole Prem. Netko voli plavuše, neko crnke. :) Dakako da pritom ne treba isključiti strašan marketing koji je odigrao jednu od ključnih uloga u uzdizanju Prema.

Inače, vidim da sam u svom postu napisao neke stvari koje si ti već naveo (tek sam iza pročitao tvoj post), ali eto nije loše ponoviti neke činjenice. :mrgreen:

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 02 dec 2012, 13:57

UEFA Club ranking:

1. Barcelona ESP 143.976
2. Bayern München GER 123.294
3. Manchester United ENG 123.078
4. Real Madrid ESP 118.976
5. Chelsea ENG 118.078
6. Arsenal ENG 105.078
7. Internazionale Milano ITA 97.596
8. Porto POR 96.900
9. Club Atlético de Madrid ESP 95.976
10. Valencia ESP 92.976
11. Olympique Lyonnais FRA 92.066
12. Shakhtar Donetsk UKR 88.551
13. Milan ITA 85.596
14. Benfica POR 84.900
15. Olympique de Marseille FRA 78.066
16. CSKA Moskva RUS 77.133
17. Schalke 04 GER 76.294
18. Liverpool ENG 73.078
19. Manchester City ENG 69.078
20. Sporting Clube de Portugal POR 66.900

Ovo je UEFA rang lista 20 najboljih klubova Evrope. Naravno gleda se posljednjih 5 sezona.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 02 dec 2012, 15:33

SiamoNoi je napisao/la:Sumnjam da će United daleko s ovakvom obranom i veznim redom.Jedino ako ih nešto bolji ždrijeb dopadne,ali u drugom slučaju sumnjam da ćemo ih gledat u 1/2 finalu.Naravno ako se adekvatno pojačaju u siječnju sve je moguće.
Odbrana je dobra,samo je problem sto su tri stopera bila dugo povrijedena Smalling,Jones i Vidic,i tek se oporavljaju.
Veza jest problem,ali mislim da sa zdravim Andersonom i jos jednim pojacanjem moglo bi se puno toga napravit.Plus Kagawa kad se oporavi.

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 05 dec 2012, 23:12

4>2 ili nije :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 05 dec 2012, 23:24

Jes', al' je njima liga zanimljivija. Kako to ne mozes da shvatis?!
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 05 dec 2012, 23:30

Spanci su trenutno ispred nema govora.Ali zastupam interese Uniteda,pa dok smo u igri i cast epl je u igri. 8-)

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 05 dec 2012, 23:47

Španjolska 14-7-3; 49/72 boda
Engleska 10-5-9; 35/72
Njemačka 11-6-1; 39/54
Portugal 7-3-8; 24/54
Francuska 6-2-10; 20/54
Italija 5-5-2; 20/36

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.