KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Vukocici je odlican trener,mnogo bolji od Zdovca,a svi znamo sta je on uradio s Bosnom prosle sezone! Da je ovom treneru jedan Williams ,Hill,Bejli..pa Bosna bi se borila za F4 NLB lige! u svakom slucaju,uz ciljana pojacanja,mozemo izboriti dva prestavnika za BIH u narednoj sezoni!
Cestitke na vecerasnjoj pobjedi!
- storm_raider
- Kontakt:
VLADO SVAKA CAST
sjedio sam odmah iza klupe i vidjelo se sta je trener,40% EKIPE
1.hokejaske izmjene.
2.burella vadijo i vracao u igru zadnjih 5 min. jedno 5-6 puta i svasta mu objasnjavao.
3.zimicu je ulio nevjerovatno samopouzdanje(da je najjaci)
4.uigranih akcija bezbroj,pa smo mogli vidjeti dosta puta samog zimica,poslije vucka samog na trici(steta sto onaj alley up ne udje u zadnjim trenutcima-vidjelo se da je zima skapao)
5.pravovremeni time out i zamjene,(jedno vrijeme smo igrali bez pleja(seha,ikona,vucko,hajric(zima),ivanovic)-sto nije bilo lose jer su sijevale kontre i trice.
SVE U SVEMU SUPER TEKMA,SAMO SLJEDECU TEKMU MORA BITI PUNO VISE NAVIJACA(pa i ako se izgubi onakvom igrom to treba nagraditi)
ako sezona prodje bez losih strana(povrede) mislim da cemo imati jednog od najdominantnijih centara u nlb ligi-zimu,suljagu kao back up centra,muvu kao pravu rezervu i sehu mozda kao prvog beka.
mislim da bi trebao vlada malo pogledati majstorica,pa i ostale iz omladinskog(klinac,camdzic(koji je bio na klupi) i jos neke.
-HZ-
sjedio sam odmah iza klupe i vidjelo se sta je trener,40% EKIPE
1.hokejaske izmjene.
2.burella vadijo i vracao u igru zadnjih 5 min. jedno 5-6 puta i svasta mu objasnjavao.
3.zimicu je ulio nevjerovatno samopouzdanje(da je najjaci)
4.uigranih akcija bezbroj,pa smo mogli vidjeti dosta puta samog zimica,poslije vucka samog na trici(steta sto onaj alley up ne udje u zadnjim trenutcima-vidjelo se da je zima skapao)
5.pravovremeni time out i zamjene,(jedno vrijeme smo igrali bez pleja(seha,ikona,vucko,hajric(zima),ivanovic)-sto nije bilo lose jer su sijevale kontre i trice.
SVE U SVEMU SUPER TEKMA,SAMO SLJEDECU TEKMU MORA BITI PUNO VISE NAVIJACA(pa i ako se izgubi onakvom igrom to treba nagraditi)
ako sezona prodje bez losih strana(povrede) mislim da cemo imati jednog od najdominantnijih centara u nlb ligi-zimu,suljagu kao back up centra,muvu kao pravu rezervu i sehu mozda kao prvog beka.
mislim da bi trebao vlada malo pogledati majstorica,pa i ostale iz omladinskog(klinac,camdzic(koji je bio na klupi) i jos neke.
-HZ-
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
hill bi unistio ovu ekipu, lance bi gusio zimica, ali bayli bi nam pao kao samar budalibosnas_ je napisao/la:Vukocici je odlican trener,mnogo bolji od Zdovca,a svi znamo sta je on uradio s Bosnom prosle sezone! Da je ovom treneru jedan Williams ,Hill,Bejli..pa Bosna bi se borila za F4 NLB lige! u svakom slucaju,uz ciljana pojacanja,mozemo izboriti dva prestavnika za BIH u narednoj sezoni!
evo i sinoc se pokazalo ono sta govorim, nama ocajnicki treba jedan plej, kada se hajric oporavi igrace po 25 minuta, kao i zimic i ivanovic, ali nazalost po 5 minuta ce ulijetati suljagic (preslab je u odbrani), tako da smo tu OK
a sada svi vide sta ja godinama govorim da zimic ima velikog potencijala i napokon je dosao trener koji je skontao da cenater od 217 koji je onako pokretljiv dusu dao za pick and roll igru, sto je sinoc izvrsno funkcionisalo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Ikonina asistencija za Zimica kroz noge Olimpijinom igracu (od delirijuma nisam upratio ni koji je igrac to bio
) mi je uljepsala cijeli vikend! Svaka cast za momke i za Vladu! Unio je potrebnu svjezinu u ekipu i probudio je Zimica! 

Vukoicic je unio dosta zivosti,i dosta promjena u nasoj igri,i slusao sam Imamovica koji je skoro rekao da je Bosna u potrazi za vrhunskim pleyom,pa me interesuje gdje je zapelo?...
Mislim da bi posjeta bila mnogo veća da uprava skonta da je 10KM zaista previše ya naš standard. Godišnja je OK ali treba priznati da godišnje ulaznice ima jako mali broj ljudi.
Zaista odlićna pobjeda zahvaljujući treneru, nevjerovatnom preobražaju Zimića i 3 trice otpisanog Vučka.
Zaista odlićna pobjeda zahvaljujući treneru, nevjerovatnom preobražaju Zimića i 3 trice otpisanog Vučka.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!
Evo da te obradujem, karta je 5KM a ne 10 (to je cijena partera).mahalac je napisao/la:Mislim da bi posjeta bila mnogo veća da uprava skonta da je 10KM zaista previše ya naš standard. Godišnja je OK ali treba priznati da godišnje ulaznice ima jako mali broj ljudi.
http://www.kkbosna.com/ulaznice.html
Cijena od 10 KM i jeste skupa,ali tribine su 5 KM sto je ok cijena! uglavnom svako ko zeli na utakmicu moze doci!
Vucurovic je juce odigrao odlicno,vidi se da je momak kvalitetan igrac,i polako ulazi u staru formu,kada je bio najbolji igrac Igokee! ma svi su dobro odigrali,i Djordjevic koji je imao dosta asistencija,ali je ipak on u napadu tanak,tu nam treba pley koji je bolji napadac,i kvaliteta Bejlija ili Vasiljevica! Zimic me pozitivno iznenadio,zaista mnogo napreduje ! Vukoicic je zaista fenomenalan,preporodio je ovu ekipu Bosne,ekipu koja realno nema kvalitet na nivou prethodnih sezona!
Vucurovic je juce odigrao odlicno,vidi se da je momak kvalitetan igrac,i polako ulazi u staru formu,kada je bio najbolji igrac Igokee! ma svi su dobro odigrali,i Djordjevic koji je imao dosta asistencija,ali je ipak on u napadu tanak,tu nam treba pley koji je bolji napadac,i kvaliteta Bejlija ili Vasiljevica! Zimic me pozitivno iznenadio,zaista mnogo napreduje ! Vukoicic je zaista fenomenalan,preporodio je ovu ekipu Bosne,ekipu koja realno nema kvalitet na nivou prethodnih sezona!
Dosta raje ide na parter da bi bili "vidjeni" pa bi valjda za to "zadovoljstvo" trebali i platiti osim ako hoce avazovu dzetset "popularnost" za dzabaluka. U tom slucaju su fulili event jer kosarka vise nije IN. Ja licno vise volim sjediti na tribinama (cak sam sebi i luxuz godisnje karte priustio) jer svakako imam bolji pregled igre odozgo.
ja idem vec koju godinu na parter, ali iz razloga sto vise stvarno nemogu onih tvrdih stolicabosanac je napisao/la:Dosta raje ide na parter da bi bili "vidjeni" pa bi valjda za to "zadovoljstvo" trebali i platiti osim ako hoce avazovu dzetset "popularnost" za dzabaluka. U tom slucaju su fulili event jer kosarka vise nije IN. Ja licno vise volim sjediti na tribinama (cak sam sebi i luxuz godisnje karte priustio) jer svakako imam bolji pregled igre odozgo.

KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
- Kontakt:
I evo me nakon duzeg vremena opet medju forumasima i navijacima KK Bosna. Posto sam bezkrupulozno bio otjeran sa foruma KK Bosna a nisam od onih koji ce se prijavljivati pod 100 nickova duze vrijeme sam samo citao postove sa foruma kome je sloboda rijeci nesto nepoznato i koji je uspio da otjera malte ne kompletnu prvu postavu koja ga je i inicirala i koja se svim srcem borila da navijaci dobiju svoje mjesto za komunikaciju i isto tako se Borila na drugim stranama da ta ista Bosna bude isto tretirana kao i ostali klubovi tadasnej goodyear lige. Ono sto sam pisao prije par godina se uglavnom pokazivalo tacnim sto je i samo vrijeme pokazalo.
Napokon, nakon toliko godina, nekome je doslo iz guzice u glavu da su sve zivo izmjenjali ali da jos uvijek nisu probali dovesti pravog kosarkaskog trenera. Na zalost to se desilo sada kada u posljednjih nekoliko godina Bosna ima najskromniju ekipu bar sto se tice imena ali isto tako i na radost jer je takva situacija natjerala Vukoicica da utjera u glavu Zimicu da nije vjeciti talenat nego da sasvim ravnopravno mzoe igrati sa vecinom centara na Balkanu. I u dvije utakmice dobismo onakvog Zimica kakvog smo zeljeli. Dobismo trenera koji zna zvati time-out, trenera koji koristi citavu klupu, trenera koji vrsi izmjene onako kako treba i trenera kojeg igraci jednostavno moraju da respektuju jer iza njega stoje rezultati i to iskljucivo trenerski rezultati. Kazu da neke dobre stvari ne treba izmisljati nego ih treba jednostavno prepisivati. Ako uprava Bosne bude imala sluha dopustit ce jednostavno Vukoicicu da napravi sarajevski FMP i da vrati onu skolu kosarke koja je izbacivala sjajne igrace.
Bez obzira koliko je Olimpija bila umorna ona igra ligu prvaka i ova pobjeda je upravo radi toga jos veca. Najvaznija stvar u svemu je sto sam prvi put cuo od jednog trenera da je vrijeme da Bosna pocne uzimati bodove i van svoje dvorane. Nadam se da ce Vlada ubjediti ove nase momke da nisu losiji od najmanje pola ekipa u NLB-u i da mogu dobiti svakoga, bez respekta.
Po mom misljenju Bosna je dosla ponovo jako blizu ponora i ako je sa dolaskom ovoga trenera poceo opet put prema vrhu onda ga treba podrzati svim silama, onim navijackim, onim najludjim od kojih se Skenderija tresla.
U sljedeca cetiri kola tri igramo vani (Vojvodina, Cibona i Krka) a jednu kuci (Split) da bi nam 20.12 dosao Partizan i kada bi morali pokazati da li smo ekipa za respekt ili ne, da li smo opet publika za respekt ili ne. Nadam se da ce Vlada ubjediti igrace da od ove cetiri utakmice su u stanju dobiti makar tri jos ako bi zaista dosla ta napokon prava pojacanja......
Napokon, nakon toliko godina, nekome je doslo iz guzice u glavu da su sve zivo izmjenjali ali da jos uvijek nisu probali dovesti pravog kosarkaskog trenera. Na zalost to se desilo sada kada u posljednjih nekoliko godina Bosna ima najskromniju ekipu bar sto se tice imena ali isto tako i na radost jer je takva situacija natjerala Vukoicica da utjera u glavu Zimicu da nije vjeciti talenat nego da sasvim ravnopravno mzoe igrati sa vecinom centara na Balkanu. I u dvije utakmice dobismo onakvog Zimica kakvog smo zeljeli. Dobismo trenera koji zna zvati time-out, trenera koji koristi citavu klupu, trenera koji vrsi izmjene onako kako treba i trenera kojeg igraci jednostavno moraju da respektuju jer iza njega stoje rezultati i to iskljucivo trenerski rezultati. Kazu da neke dobre stvari ne treba izmisljati nego ih treba jednostavno prepisivati. Ako uprava Bosne bude imala sluha dopustit ce jednostavno Vukoicicu da napravi sarajevski FMP i da vrati onu skolu kosarke koja je izbacivala sjajne igrace.
Bez obzira koliko je Olimpija bila umorna ona igra ligu prvaka i ova pobjeda je upravo radi toga jos veca. Najvaznija stvar u svemu je sto sam prvi put cuo od jednog trenera da je vrijeme da Bosna pocne uzimati bodove i van svoje dvorane. Nadam se da ce Vlada ubjediti ove nase momke da nisu losiji od najmanje pola ekipa u NLB-u i da mogu dobiti svakoga, bez respekta.
Po mom misljenju Bosna je dosla ponovo jako blizu ponora i ako je sa dolaskom ovoga trenera poceo opet put prema vrhu onda ga treba podrzati svim silama, onim navijackim, onim najludjim od kojih se Skenderija tresla.
U sljedeca cetiri kola tri igramo vani (Vojvodina, Cibona i Krka) a jednu kuci (Split) da bi nam 20.12 dosao Partizan i kada bi morali pokazati da li smo ekipa za respekt ili ne, da li smo opet publika za respekt ili ne. Nadam se da ce Vlada ubjediti igrace da od ove cetiri utakmice su u stanju dobiti makar tri jos ako bi zaista dosla ta napokon prava pojacanja......
hahaha...Smjesno kako se raja pali...hahahha

nemogu da vjerujem da je vukoicic ovo izjavio, pa ova je izjava debilstina, vojvodina je medzu najlosijim ekipama u NLB, olimpija je za nju 2 svjetlosne godine, jeli ovo greska autora ovoga texta ili je ovo vukoicic u neznanju, ja u novomsadu ocekujem pobjedu, pogotovu sto ivanovic i djrodjevic poznaju vojvodinu u dusuTrijumf timske igre
Trener "Studenata" pohvalio učinak igrača s klupe • Ostati hladne glave, upozorava Ivan Ivanović
Požrtvovanošću i timskom igrom košarkaši Bosne ASA BH Telecoma zabilježili su treću pobjedu u regionalnoj NLB ligi. U sarajevskoj dvorani "Mirza Delibašić" s 94:85 "Studenti" su savladali favoriziranu ljubljanska Union Olimpiju.
Pred ovaj meč trener Vlada Vukoičić isticao je činjenicu da će mu od igre gostiju biti mnogo važnije izdanje njegovih igrača. Oni su mu, pak, pozitivno odgovorili i pokazali da, nakon krize, stasavaju u kvalitetan kolektiv.
- Ova je pobjeda satisfakcija za sve - za igrače, struku, upravu i navijače. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Protiv Olimpije smo krenuli stegnuto, s previše respekta. U nastavku smo to sve prevazišli, zaigrali hrabrije i, na kraju, dobili.
Ne volim, inače, isticati ikoga iz tima, ali želim pohvaliti učinak klupe, a naročito Nikolu Vučurevića, koji je sa četiri vezane "trojke" donio potrebnu dozu dodatnog samopouzdanja sredinom drugog poluvremena - kazao je Vukoičić.
Nakon meča s Olimpijom, Bosni predstoji duel s novosadskom Vojvodinom.
- U ovoj važnoj pobjedi nad Slovencima vidjeli smo timsku igru u kojoj smo imali 20 asistencija. Nekada se malo pretjera u traženju saigrača, ali je ovo veoma bitan segment igre. Sada se okrećemo Vojvodini, koja je daleko kvalitetniji protivnik, ali ne ističemo bijelu zastavu - kazao je prvi strateg Bosne.![]()
![]()
Najbolji pojedinac u pobjedi nad Olimpijom bio je Ivan Ivanović s 28 poena.
- Znali smo da su umorni i to smo pokušali iskoristiti, što nam je i pošlo za rukom. Odbrana nam je malo škripala u prvoj četvrtini, ali smo to u nastavku uspjeli anulirati i preokrenuti stvari u svoju korist. Sada treba ostati hladne glave, ne podleći euforiji i nastaviti s dobrim partijama - riječi su Ivanovića.
Autor: I. SOFIĆ
Jarane jesi ti meni smjesan, pa nece izjaviti idemo u Novi Sad da ih pobjedimo 30 razlike, Vukoicic je pametan trener zna kakvi su ovi nasi da se odmah opuste, zna i on sam da je Vojvodina slabija ali mora nekako igrace natjerati da daju sve od sebe i da nema opustanja.nemogu da vjerujem da je vukoicic ovo izjavio, pa ova je izjava debilstina, vojvodina je medzu najlosijim ekipama u NLB, olimpija je za nju 2 svjetlosne godine, jeli ovo greska autora ovoga texta ili je ovo vukoicic u neznanju, ja u novomsadu ocekujem pobjedu, pogotovu sto ivanovic i djrodjevic poznaju vojvodinu u dusu
"My Favorite Ring is Always the Next One"
ja protiv Vojvodine neocekujem pobjedu,ali ocekujem pozrtvovanu igru i da ne izgubimo vise od 10 razlike!
tek kada dovedemo neko pojacanje,ja cu ocekivati i pokoju pobjedu u gostima !do tada,svaka pobjeda u Skenderiji je plafon!
tek kada dovedemo neko pojacanje,ja cu ocekivati i pokoju pobjedu u gostima !do tada,svaka pobjeda u Skenderiji je plafon!
Vezano za izjavu Vukoičića mislim da se htjelo reći da je Vojvodina kvalitetnija ekipa nego što pokazuje trenutno stanje na tabeli.
Slažem se.bosnas_ je napisao/la:ja protiv Vojvodine neocekujem pobjedu,ali ocekujem pozrtvovanu igru i da ne izgubimo vise od 10 razlike!
kao prvo to je bila mensina filozofija, kao drugo covjek je rekao da je vojvodina daleko kvalitetnija, a mi smo prije toga pobjedili EL koji ima tim da igra otvoreno za tiulu NLB (sada zasto nije u stanju to uraditi to je njihov problem ali po imenima igraca su na tom nivou), pa sta ti mislih da su igraci bosne glupi kao neka stvar pa da nemogu skontati kakve je kvalitete vojvodina, kao trece nevolim tu demagogiju kako su u stvari svi jaki pa ako pobjedimo dobro je, to je po meni gubitnicki mentalitetamerosm je napisao/la:Jarane jesi ti meni smjesan, pa nece izjaviti idemo u Novi Sad da ih pobjedimo 30 razlike, Vukoicic je pametan trener zna kakvi su ovi nasi da se odmah opuste, zna i on sam da je Vojvodina slabija ali mora nekako igrace natjerati da daju sve od sebe i da nema opustanja.nemogu da vjerujem da je vukoicic ovo izjavio, pa ova je izjava debilstina, vojvodina je medzu najlosijim ekipama u NLB, olimpija je za nju 2 svjetlosne godine, jeli ovo greska autora ovoga texta ili je ovo vukoicic u neznanju, ja u novomsadu ocekujem pobjedu, pogotovu sto ivanovic i djrodjevic poznaju vojvodinu u dusu
a ako nismo u stanju uzeti vojvodinu u gostima onda nemamo teoretske sanse vratiti 2 mjesto za BiH u NLB jer cemo najvjerovatnije uknjiziti nek domace poraze od utakmica cibone, partizana, CZ, Buducnosti i zadra
Nermine upravo, si kroz ovaj tekst ono moje potvrdio. Nije problem u Ikonicu, Ivanovicu i malo starijim igracima, znaju oni da se ne treba opustati, on je ovu izjavu plasirao na mladje tu mislim na jednog Zimica, Sehovica itd. Zna covijek da su jos mladi i odgrali dvije dobre utakmice i oni odmah misle da su za NBA lige i zeli prvenstveno njih spustiti na zemlju, ima covijek iskustva zna sta radi, mozda je ovo samo prica za medije gdje ne zeli da se vrsi pritisak na ekipu, sto je Mourinho u fudbalu to je za mene Vukoicic u kosarci, covijek skrece pritisak javnosti sa ekipe.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.