FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
@salt
@probisvijet
hvala za info
@probisvijet
hvala za info
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..
- Probisvjet
- Kontakt:
Pogledajte istok, nekada-stajanje. Pun!

Zadnja izmjena: Probisvjet, dana/u 04 dec 2012, 16:42, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Jednom od ponajboljih igrača Olimpica Veldinu Muharemoviću detalji spajanja Olimpica i Slobode nisu poznati, ali je rekao da je upoznat s ovakvom vrstom saradnje klubova, jer se susretao s tim dok je igrao u Belgiji.
"To se u Belgiji dogodilo nekoliko puta. Postalo je normalno da klubovi sarađuju na taj način. Vidio sam da to funkcioniše, a ponekad može biti i mač sa dvije oštrice. Detalje o saradnji Olimpica i Slobode ne znam. Nama je zasigurno potrebna publika, a Sloboda ima tradiciju koja joj ne dopušta da igra u drugoj ligi. Ispadanje iz najvišeg ranga je tragedija za njih, tako da će se vjerovatno što prije vratiti u Premijer ligu. Šta će biti od svega, ostaje da se vidi", izjavio je Muharemović.
"To se u Belgiji dogodilo nekoliko puta. Postalo je normalno da klubovi sarađuju na taj način. Vidio sam da to funkcioniše, a ponekad može biti i mač sa dvije oštrice. Detalje o saradnji Olimpica i Slobode ne znam. Nama je zasigurno potrebna publika, a Sloboda ima tradiciju koja joj ne dopušta da igra u drugoj ligi. Ispadanje iz najvišeg ranga je tragedija za njih, tako da će se vjerovatno što prije vratiti u Premijer ligu. Šta će biti od svega, ostaje da se vidi", izjavio je Muharemović.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Probisvjet je napisao/la:Pogledajte istok, nekada-stajanje. Pun!
FUKARE I NAS SVETI ISTOK BRATEEEEEEEEEEEEEE ..DAJE I MENI OVDJE BILO BITI DA ZAVILENIM OCAMI

SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
dobra stara vremena i tusanj pun eeeeee
- Probisvjet
- Kontakt:
Bilo je momenata kada se mislilo da ce zapad-tada smo zvali "sjedenje"
popustiti! Nismo zapad zvali zapad. Ili smo zvali "sjedenje" ili tribina. Znaci imali smo dvije tribine: "sjedenje" i "stajanje"

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- Probisvjet
- Kontakt:
I Zvezdina Marakana znala je biti krcata kada dolazi Sloboda!

- Probisvjet
- Kontakt:
Tusanj je bio ispunjen i po kisi. Stajanje ispod kisobrana!

- Probisvjet
- Kontakt:
Nije on sarajlija, on je odavde. A i da je sarajlija, nebitno, bitno je da je dobrih namjera.ripper je napisao/la:
Svima dragi spasioc tuzlanskog fudbala, a sarajlijicakako vole reci

Ma zezam se ba, nebitno totalno odakle je ko
Poenta je hoce li vaš spasioc spasiti ono što je obecao
ostaje da vidimo.

Poenta je hoce li vaš spasioc spasiti ono što je obecao

@ekran
je li istina da je Zolj dobio odriješene ruke iz Olimpica ili je to za.****?
@target
Nermin Gosto je čini mi se prošao ili Veležovu ili Lokomotivinu školu fudbala, ne znam sada tačno.....
je li istina da je Zolj dobio odriješene ruke iz Olimpica ili je to za.****?
@target
Nermin Gosto je čini mi se prošao ili Veležovu ili Lokomotivinu školu fudbala, ne znam sada tačno.....
Jučer je u Opštini Tuzla održan sastanak između načelnika Tuzle, Jamina Imamovića, članova Uprave Slobode kao i prvog čovjeka Olimpica, Nijaza Gracića, razgovaralo se o mogućoj fuziji ova dva kluba...
Na kraju sastanka, svi su zračili optimizmom, načelnik Tuzle, Jasmin Imamović kazao je kako je sve dogovoreno, ali ništa nije potpisano. I predsjednik Skupštine FK Sloboda Tuzla, Mirsad Muharemagć kazao je da posao gotovo dogovoren te da će se klub zvati Sloboda Olimpic. Ipak, kako saznajemo, novi klub će se zvati Sloboda 1919 Olimpic, a takav naziv će ostati do kraja tekuće sezone iz razloga jer Olimpic igra Premijer ligu, nakon toga bi naziv kluba bio sam Sloboda 1919.
Zanimalo nas je i mišljenje prvog čovjeka Olimpica, Nijaza Gracića od kojeg je i potekla ova ideja. U razgovoru za ..., Gracić ističe zadovoljstvo obavljenim sastankom, ali kako kaže, do potpunog okončanja posla, proći će još malo vremena.
- Ja sam zaista pozitivno iznenađen, drago mi je prije svega da su građani Tuzle rado prihvatili ovu ideju. Razgovarao sam i sa navijačima koju su kazali svoje zahtijeve i moram reći da sam s njima imao jedan zaista korektan razgovor, otprilike smo se složli u svim stvarima. Nakon toga, dugo smo razgovarali u Opštini Tuzla i načelnik, Jasmin Imamović je izrazio veliku želju da dođe do ovoga, on se nevjerovatno trudi. I svi ostali koji su prisustvovali sastanku su spremni za saradnju. Iskreno, nisam baš očekivao toliku spremnost ljudi u Tuzli, ali drago mi je što su prepoznali ovaj projekat. Ja se nadam da ćemo se u narednih nekoliko dana sve dogovoriti, potrebno je da razgovaramo još oko nekih detalja i vjerujem da će sve ovo izaći na dobro te da ćemo imati jaku Slobodu, - kazao je Gracić za Sportin.ba.
Gracić nije precizirao kako će se novi klub zvati, no, kako kaže to je u ovom trenutku manje bitna stvar.
- Ma za sada je to nebitno, da li će u početku biti Sloboda Olimpic ili Sloboda 1919 Olimpic, vidjet ćemo. Za sada treba razgovarati o važnijm stvarima, kažem, važno je da svi to želimo i vjerujem da ćemo tako uspjeti. Ja sam naravno rekao svoje uslove jer želim da napravimo jak i stablan klub koji bi nakon ove sezone igrao u Evropi a sljedeće bi sigurno krenuli na titulu prvaka. Potrebno je razgovarati o još nekim stvarima a vjerujem da tu neće biti problema.
Na pitanje zašto je baš odabrao Tuzlu u cijeloj priči, Gracić je kazao:
- Prije svega, Tuzla i Sloboda imaju ono što ja nemam, tradiciju, stadion i navijače a Olimpic je klub koji ima jak igrački kadar i nema dugova, a to je ono što treba Slobodi. Nije Tuzla jedina u toj priči, bilo je još gradova i klubova koji su zvali i nudili se ali moja želja je Tuzla jer je to sportska sredina, osim toga, mislim da navijači Slobode nakon svih tih godina razočaranja, zaslužuju gledati svoj klub u vrhu bh fudbala i u Evropi. Ja im to želim pružiti, drago mi je što su Tuzlaci ovo prihvatili i nadam se da ćemo uspjeti u ovome, - kazao je Gracić za ...
Na kraju sastanka, svi su zračili optimizmom, načelnik Tuzle, Jasmin Imamović kazao je kako je sve dogovoreno, ali ništa nije potpisano. I predsjednik Skupštine FK Sloboda Tuzla, Mirsad Muharemagć kazao je da posao gotovo dogovoren te da će se klub zvati Sloboda Olimpic. Ipak, kako saznajemo, novi klub će se zvati Sloboda 1919 Olimpic, a takav naziv će ostati do kraja tekuće sezone iz razloga jer Olimpic igra Premijer ligu, nakon toga bi naziv kluba bio sam Sloboda 1919.
Zanimalo nas je i mišljenje prvog čovjeka Olimpica, Nijaza Gracića od kojeg je i potekla ova ideja. U razgovoru za ..., Gracić ističe zadovoljstvo obavljenim sastankom, ali kako kaže, do potpunog okončanja posla, proći će još malo vremena.
- Ja sam zaista pozitivno iznenađen, drago mi je prije svega da su građani Tuzle rado prihvatili ovu ideju. Razgovarao sam i sa navijačima koju su kazali svoje zahtijeve i moram reći da sam s njima imao jedan zaista korektan razgovor, otprilike smo se složli u svim stvarima. Nakon toga, dugo smo razgovarali u Opštini Tuzla i načelnik, Jasmin Imamović je izrazio veliku želju da dođe do ovoga, on se nevjerovatno trudi. I svi ostali koji su prisustvovali sastanku su spremni za saradnju. Iskreno, nisam baš očekivao toliku spremnost ljudi u Tuzli, ali drago mi je što su prepoznali ovaj projekat. Ja se nadam da ćemo se u narednih nekoliko dana sve dogovoriti, potrebno je da razgovaramo još oko nekih detalja i vjerujem da će sve ovo izaći na dobro te da ćemo imati jaku Slobodu, - kazao je Gracić za Sportin.ba.
Gracić nije precizirao kako će se novi klub zvati, no, kako kaže to je u ovom trenutku manje bitna stvar.
- Ma za sada je to nebitno, da li će u početku biti Sloboda Olimpic ili Sloboda 1919 Olimpic, vidjet ćemo. Za sada treba razgovarati o važnijm stvarima, kažem, važno je da svi to želimo i vjerujem da ćemo tako uspjeti. Ja sam naravno rekao svoje uslove jer želim da napravimo jak i stablan klub koji bi nakon ove sezone igrao u Evropi a sljedeće bi sigurno krenuli na titulu prvaka. Potrebno je razgovarati o još nekim stvarima a vjerujem da tu neće biti problema.
Na pitanje zašto je baš odabrao Tuzlu u cijeloj priči, Gracić je kazao:
- Prije svega, Tuzla i Sloboda imaju ono što ja nemam, tradiciju, stadion i navijače a Olimpic je klub koji ima jak igrački kadar i nema dugova, a to je ono što treba Slobodi. Nije Tuzla jedina u toj priči, bilo je još gradova i klubova koji su zvali i nudili se ali moja želja je Tuzla jer je to sportska sredina, osim toga, mislim da navijači Slobode nakon svih tih godina razočaranja, zaslužuju gledati svoj klub u vrhu bh fudbala i u Evropi. Ja im to želim pružiti, drago mi je što su Tuzlaci ovo prihvatili i nadam se da ćemo uspjeti u ovome, - kazao je Gracić za ...
- SultanSulejman
- Kontakt:
Mah ovo je sve završeno,ostaju te neke manje sitnice i ako Bog da ,da na proljeće gledamo Slobodu u PL.
- King Kenny
- Kontakt:
Eno neki pise tamo na temi Olimpica da Musemic i jos neki igraci nece da idu iz Sarajeva
.

Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~
YNWA!
YNWA!
- Probisvjet
- Kontakt:
King Kenny je napisao/la:Eno neki pise tamo na temi Olimpica da Musemic i jos neki igraci nece da idu iz Sarajeva.

-
- Kontakt:
Zanima me ko će da plati razna dugovanja koja Sloboda ima prema mnogima u ovoj državi od restorana pa do igrača,oće li to biti fuzija radi zajeba nekoga i jeli to pošteno,a možda sam ja u krivu možda ljudi idu pošteno pa će sve obveze preuzeti na sebe i nastaviti od 0.
Zeljo je zaduzeniji od Slobode,kada vi platite i Sloboda ce sigurno. 

- SultanSulejman
- Kontakt:
Imaju oni babu Osima,neda babo cure svoje, a ni parasvejedno je napisao/la:Zeljo je zaduzeniji od Slobode,kada vi platite i Sloboda ce sigurno.

http://www.bportal.ba/index.php?option= ... &Itemid=63" onclick="window.open(this.href);return false;
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.