FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Brcko87
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Brcko87 » 04 dec 2012, 13:41

classic je napisao/la:
JTS je napisao/la:Mislim da treba ostavit' Gojkovića, Stanu, Pejića, vratit' Zoletića, ako može i Mujkića.
Probisvjet je napisao/la:Uskoro pocinje izgradnja istoka. :mrgreen:
slika
Odakle ti ovaj info ? :mrgreen:
Ja mu vjerujem, procenat njegovih tacnih "dojava" za Slobodu je jedno 95% :D
Ovo je sigurno od nekog njegovog izvora koji je blizak celnim ljudima pri opstini Tuzla :mrgreen:

A sto se tice gradnje istoka mislim da ce on biti puno laksi nego gradnja sjevera, iako je sigurno duplo veci projekat, a to je zato jer se na sjeveru dosta vremena trosilo na pripremu terena, sto na istoku nece bit slucaj.
Ovo je slika zapada ja mislim il je ovo istok??
OFK Gradina Srebrenik

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 04 dec 2012, 13:44

TaRgEt_ je napisao/la: Divkovic, Gosto, Sisic, JAckson, zasad sto ja znam. Bice ih jos.
???
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 04 dec 2012, 13:45

Ovaj post treba staviti u arhivu!

PostPostao/la ekran dana 23 nov 2012, 14:02
Jedno ozbiljno pitanje. Zna li neko nešto od navijača Slobode, vezano za priču oko fuzije FK SLOBODA i FK OLIMPIC. Nije provokacija, nešto sam načuo.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 04 dec 2012, 13:47

classic je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la: Divkovic, Gosto, Sisic, JAckson, zasad sto ja znam. Bice ih jos.
???
Nermin Gosto dosao iz Mostara cisto onako sumnjam da je i jednu utakmicu odigrao nije se uspio nametnuti. Igrao beka po vokaciji, mogao si ga uvijek sresti u kladionici Premier na Slatini u trznom, igrao non stop Bingo.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

mandatar
Kontakt:

Post Postao/la mandatar » 04 dec 2012, 13:48

;) nadam se da ce sloboda olimpik biti ona stara sloboda posto jako volim svoj klub , a za radmila hvala na dobrodoslici ,i jos nesto radmilo, posto si rekao sta ce misliti drugi o meni ,nakon potpisa za ono sto je reko probisvijet ,kukolja je bilo uvijek i uvijek ce ga biti i u slobodi i u zelji,onim navijacima koji gledaju objektivno uvu nasu ligu jasno je da puno toga nestima, odnosno da se puno toga stima ekipama da bi se probile i otisle u evropu ili eventualno prodali nekog igraca,ne napadam navijace ni ekipu zeljeznicara,ipak rezultati i istorija mnogo govore,ali je probisvijet govorio o izjavi amara posle utakmice u trebinju a znas i sam sta je rekao amar, o korner zastavici itd....neznam jeli nastimano da sloboda ispadne,to treba dokazati, ali mnogo toga nestima i ljudi o tome pricaju ,zato sam radmilo podrzao probisvijeta,a svako ima svoje misljenje i jos jedno pozdrav fukarama i ostalim navijacima onim objektivnim ;)

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 04 dec 2012, 13:49

@ Brcko87

Istok brate, istok :mrgreen:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 04 dec 2012, 13:49

Probisvjet je napisao/la:Ovaj post treba staviti u arhivu!

Jedno ozbiljno pitanje. Zna li neko nešto od navijača Slobode, vezano za priču oko fuzije FK SLOBODA i FK OLIMPIC. Nije provokacija, nešto sam načuo.
Sjećam se ovog posta..Al izgleda da ovaj post nije slučajno postavjen već namjenski da se proturi priča o onom što se planira..da se opipa teren.. :) Ovaj ekran sve zna..on je neki blizak Nijazu u to sam siguran..za sve informacije treba se obratit ekranu..nije nikakva provokacija..pratim njegove postove i najbolje je upućen u situaciju.. ;)
OFK Gradina Srebrenik

hoshtapler
Kontakt:

Post Postao/la hoshtapler » 04 dec 2012, 13:51

Probisvjet je napisao/la:
zlajson je napisao/la:Moze li neko strucniji i upuceniji malo objasniti na koji nacin ce Olimpik i Sloboda da se ujedine. Opet ba kolektiva predstavljaju udruzenja gradjana? Kako ja razmijem

1. Olimpik seli na Tusanj gdje prijavljuje svoj teren kao domaci.
2. Proljetni dio sezone 2012/2013 svoje premijer ligaske utakmice odigrava u Tuzli
3. Sloboda se gasi ili je po sili zakona (neplacanja duga) NS BiH salje u ''zadnju ligu''. Ovo mi nikako nije jasno. Da li po pravilima klub se gasi kao i svako privredno drustvo, (posto je udruzenje gradjana) ili se ne gasi pa ga samo salju u posljednji rang takmicenja i otpisuju mu dugove (kao Glazgow Rangers)?
4. Pred sezonu 2013/2014 stara Sloboda (ili novo formirana Sloboda) koja se takmici u zadnjem rangu takmicenja se spaja - fuzionise sa Olimpikom ili Olimpicom, kako hocete, i nastaje Sloboda - Olimpik, klub ciji ce jedan tim igratu PL dok ce drugi igrati u posljednjem rangu takmicenja...

Zelim svu srecu Slobodi da se izvuce ovako ali slicna stvar se desila u ZE tamo 2000.g kad su se fuzionisali Đerzelez i Zenica. Prve godine imali odlicne rezultate, medjutim na kraju Ćelo ode u prdekanu, iz kluba odose svi igraci i na kraju se oba kluba ugasise.
Iza tog kluba je stajao Celo, a iza ovoga grad od 200.000 stanovnika, opstinske strukture, vjerovatno i kanton i gospodin Nijaz Gracic. Razlika je drasticna!
Zar svi navedeni nisu bili tu i za "staru" Slobodu i košarkaški klub ? Kako to propade onda nije mi jasno ako su navijači, opština i kanton neki faktor u cijeloj priči ? Kada vi nekoga podržavate to ne znači ništa. Jednostavno ste nesposobni i slabi da bilo šta poduzmete. Činjenica.
Najbolji klub: Željezničar
Najveći mangupi: TM87
Najveći levati: navijači Slobode. Klub im se gasi, jer su nesposobni a oni slave.
Najveći tragičari: FK Sloboda. Klub koji se gasi i postaje hibrid OlimpiCa. Sa navijačima kakve imaju ne trebaju im dušmani

ekran
Kontakt:

Post Postao/la ekran » 04 dec 2012, 13:55

Brcko87 je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Ovaj post treba staviti u arhivu!

Sjećam se ovog posta..Al izgleda da ovaj post nije slučajno postavjen već namjenski da se proturi priča o onom što se planira..da se opipa teren.. :) Ovaj ekran sve zna..on je neki blizak Nijazu u to sam siguran..za sve informacije treba se obratit ekranu..nije nikakva provokacija..pratim njegove postove i najbolje je upućen u situaciju.. ;)
Pa normalno da je postavljen namjerno, jesi ti pametan. Nije mi se omaklo i sretan sam što sam prvi to javio Tuzlacima ;) . Ali ta priča oko toga ko je Nijaz i ko mu je tu u rodu je već sažvakana. Ni slučajno ti se neću pravdati, ni bilo kome drugom. Na kraju krajeva hvala za komplimente i uvijek mi se obrati ako te nešto bude zanimalo.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 04 dec 2012, 14:10

hoshtapler je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:
zlajson je napisao/la:Moze li neko strucniji i upuceniji malo objasniti na koji nacin ce Olimpik i Sloboda da se ujedine. Opet ba kolektiva predstavljaju udruzenja gradjana? Kako ja razmijem

1. Olimpik seli na Tusanj gdje prijavljuje svoj teren kao domaci.
2. Proljetni dio sezone 2012/2013 svoje premijer ligaske utakmice odigrava u Tuzli
3. Sloboda se gasi ili je po sili zakona (neplacanja duga) NS BiH salje u ''zadnju ligu''. Ovo mi nikako nije jasno. Da li po pravilima klub se gasi kao i svako privredno drustvo, (posto je udruzenje gradjana) ili se ne gasi pa ga samo salju u posljednji rang takmicenja i otpisuju mu dugove (kao Glazgow Rangers)?
4. Pred sezonu 2013/2014 stara Sloboda (ili novo formirana Sloboda) koja se takmici u zadnjem rangu takmicenja se spaja - fuzionise sa Olimpikom ili Olimpicom, kako hocete, i nastaje Sloboda - Olimpik, klub ciji ce jedan tim igratu PL dok ce drugi igrati u posljednjem rangu takmicenja...

Zelim svu srecu Slobodi da se izvuce ovako ali slicna stvar se desila u ZE tamo 2000.g kad su se fuzionisali Đerzelez i Zenica. Prve godine imali odlicne rezultate, medjutim na kraju Ćelo ode u prdekanu, iz kluba odose svi igraci i na kraju se oba kluba ugasise.
Iza tog kluba je stajao Celo, a iza ovoga grad od 200.000 stanovnika, opstinske strukture, vjerovatno i kanton i gospodin Nijaz Gracic. Razlika je drasticna!
Zar svi navedeni nisu bili tu i za "staru" Slobodu i košarkaški klub ? Kako to propade onda nije mi jasno ako su navijači, opština i kanton neki faktor u cijeloj priči ? Kada vi nekoga podržavate to ne znači ništa. Jednostavno ste nesposobni i slabi da bilo šta poduzmete. Činjenica.

Brate sjasi dosadan si vise i naporan .
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 04 dec 2012, 14:11

dime je napisao/la: Ti ili nemožeš neke stvari svatiti ili namjerno širiš neistine. Prvo se raspitaj kako je završio košarkaški klub Sloboda i zašto je krenuo od najnižeg ranga.
Naravno da se stečajnim postupkom ne gubi pravni subjektivitet ako firma ili ti klub izmiri svoje dugove onda se ukida stečaj i nastavlja se raditi normalno. Ako ne izmiri dugovee a nastavi normalno raditi koja je onda svrha stečajnog postupka.
U ovom slučaju Sloboda pravno preuzima istoriju Olimpica jer fuzijom dolazi na njihovo mjesto, tj. u Premijer ligu.
Boze dragi kako si naporan. Znas li mozda sta je REORGANIZACIJA u stecajnom postupku? :roll:
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 04 dec 2012, 14:37

Da smo mi Fukare ovako počeli smarati na Seljinoj temi,davno bi dobili ban ;)

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 04 dec 2012, 14:40

SultanSulejman je napisao/la:Da smo mi Fukare ovako počeli smarati na Seljinoj temi,davno bi dobili ban ;)
Bi jašta, oni su zaštićeni kao bijeli medvjedi :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 04 dec 2012, 14:41

Aco brate svaka ti cast neka si onog hostaplera banovao .
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 04 dec 2012, 14:49

_dreamer_ je napisao/la:
dime je napisao/la: Ti ili nemožeš neke stvari svatiti ili namjerno širiš neistine. Prvo se raspitaj kako je završio košarkaški klub Sloboda i zašto je krenuo od najnižeg ranga.
Naravno da se stečajnim postupkom ne gubi pravni subjektivitet ako firma ili ti klub izmiri svoje dugove onda se ukida stečaj i nastavlja se raditi normalno. Ako ne izmiri dugovee a nastavi normalno raditi koja je onda svrha stečajnog postupka.
U ovom slučaju Sloboda pravno preuzima istoriju Olimpica jer fuzijom dolazi na njihovo mjesto, tj. u Premijer ligu.
Boze dragi kako si naporan. Znas li mozda sta je REORGANIZACIJA u stecajnom postupku? :roll:
kad smo kod reorganizacije, da pripupitm jos jednom, znas li pod kojim uslovima moze doci do reorganizacije u stecajnom postupku?
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 04 dec 2012, 14:49

_dreamer_ je napisao/la:
:lol: :lol:

Evo brate:

Reorganizacija u stečajnom postupku:
-pravni subjekt posluje,
-postoje realni uslovi za izmirenje dugovanja poboljšanjem poslovanja ili na drugi način, (Gracić će to uredno izmirivati :lol: )
-reorganizacijom se postiže izmirenje dugova pravnog subjekta.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 04 dec 2012, 15:24

http://druga.tv/info/10753" onclick="window.open(this.href);return false; Evo sta je Gracic Sulji rekao i sta Suljo misli o tome.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 04 dec 2012, 15:39

TaRgEt_ je napisao/la:http://druga.tv/info/10753 Evo sta je Gracic Sulji rekao i sta Suljo misli o tome.
Suljo KING
Imat onolke gelere u sebi, a nema gdje ga nema...još uvijek piči lopte sa ekipom 8-)
tuzlanska Sloboda

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 04 dec 2012, 15:39

dime je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:
:lol: :lol:

Evo brate:

Reorganizacija u stečajnom postupku:
-pravni subjekt posluje,
-postoje realni uslovi za izmirenje dugovanja poboljšanjem poslovanja ili na drugi način, (Gracić će to uredno izmirivati :lol: )
-reorganizacijom se postiže izmirenje dugova pravnog subjekta.
A jesi mi ga suknuo... :D

Pravni subjekt posluje = U cemu je tu problem, ako smo konstatovali da se ova Sloboda nece ugasiti, nego otici pod stecaj i biti prebacena u neku tamo kantonalnu ligu?

Sto se tice ostale dvije tacke, mislim da mi pokusavas reci da Sloboda reorganizacijom treba da isplati kompletan dug? :o Druze moj, da je to tako, ne bi nijedan klub ni isao u stecajni postupak.

Plan koji ce se predloziti povjeriocima ce biti takav kakav ce biti, to mi sada ovdje ne znamo i mozemo samo palamuditi. A budi siguran da ce povjerioci veci dio duga sigurno oprostiti, i budi uvjeren da sloboda nece platiti vise od cetvrtine ili petine postojecih dugova. Pa kakav bi smisao imala reorganizacija u stecajnom postupku ako bi svi povjerioci ocekivali da im se 100% isplate dugovanja??? To je de facto isto stanje kao sto ga imaju i sada :D

Glupo je samo da u nasem zakonu uopste nisu predvidjene kvote, po austrijskom pravu je za duznika predvidjena minimalna kvota od 20%.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 04 dec 2012, 15:43

zlajci je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:http://druga.tv/info/10753 Evo sta je Gracic Sulji rekao i sta Suljo misli o tome.
Suljo KING
Imat onolke gelere u sebi, a nema gdje ga nema...još uvijek piči lopte sa ekipom 8-)

Ljosu je je tito :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.