FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Cisco
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Cisco » 04 dec 2012, 13:04

Probisvjet je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:amar-slina-vodena glava o fuziji
AMAR OSIM o fuziji na 5:40
[youtube][/youtube]
Vidite da ponavljaju ono sto slina kaze. Naucili napamet gradivo.
Iskreno čovjek nista loše nista nije rekao, citiras i komentarises sopstveni post :mrgreen: vidi se da pišes iz bijesa i huje samo neznam čemu sve, Amar kada izjavi nesto o necemu treba se poslušati pa sta god da to rekao, jer kao trener i menadzer broj jedan u drzavi svaka mu je zlatna, prevzisao je taj ovu ligu ;)
S' ljudima ljudski , s' lopovima lopovski.

wanted
Kontakt:

Post Postao/la wanted » 04 dec 2012, 13:05

_dreamer_ je napisao/la:Ja kao Tuzlak mogu reci da je Sloboda sama sebi kriva sto je ispala. No to ne umanjuje sumnjive stvari kada su u pitanju utakmice Zelje i Veleza. Vjerujem da Fukare preko toga nikada nece preci. Ipak, nepobitna je cinjenica da smo sami sebi skuhali ovu drugu ligu... Prvenstvo se ne igra 1-2, vec 30 kola.

Mozda je uprava slobode ciljano isla na to da ispadne iz lige, kako bi se navijaci privolili da lakse prihvate ovu pricu oko fuzije. Ko ce ga znati sta se dogovaralo iza zatvorenih vrata...
Konacno neko normalan. Sretno s fuzijom! ;)
Btw, ako znas, hoce li Sloboda odigrat proljetni dio sezone ili ce proglasiti stecaj? Jer koliko znam, fuzija moze tek pred novu sezonu, ne moze na pola..ispravi me ako grijesim.
«My bond with Juventus is very strong and I have a love for this club that goes beyond many other considerations. It’s no coincidence I stayed this year even after some difficult moments.»Alessandro Del Piero

ekran
Kontakt:

Post Postao/la ekran » 04 dec 2012, 13:09

Nego, novi pozdrav Tuzlacima. Ja neću odgovarati ljudima kojise brinu za Slobodu, koji sada ljagaju sve i svakog. Svako ima svoje pravo i to je mišljenje ljudi.

Meni je nekako draža priča sa ovim igračkim kadrom, pa sam spreman o tome popričati sa vama Tuzlacima. Koliko sam jutros saznao, neki igrači su u ovih 4-5 dan već postali slobodni, tako da se pravi mjesto za igrače koji će se iz Tuzle priključiti ekipi. Izgleda na sve se tu misli.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 04 dec 2012, 13:13

ekran je napisao/la:Nego, novi pozdrav Tuzlacima. Ja neću odgovarati ljudima kojise brinu za Slobodu, koji sada ljagaju sve i svakog. Svako ima svoje pravo i to je mišljenje ljudi.

Meni je nekako draža priča sa ovim igračkim kadrom, pa sam spreman o tome popričati sa vama Tuzlacima. Koliko sam jutros saznao, neki igrači su u ovih 4-5 dan već postali slobodni, tako da se pravi mjesto za igrače koji će se iz Tuzle priključiti ekipi. Izgleda na sve se tu misli.
Ovog forumasa posmatrajte sa mnogo postovanja. Pozdrav za "ekran" i dobrodosao! Hvala na informacijama.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

zlajson
Kontakt:

Post Postao/la zlajson » 04 dec 2012, 13:14

Moze li neko strucniji i upuceniji malo objasniti na koji nacin ce Olimpik i Sloboda da se ujedine. Opet ba kolektiva predstavljaju udruzenja gradjana? Kako ja razmijem

1. Olimpik seli na Tusanj gdje prijavljuje svoj teren kao domaci.
2. Proljetni dio sezone 2012/2013 svoje premijer ligaske utakmice odigrava u Tuzli
3. Sloboda se gasi ili je po sili zakona (neplacanja duga) NS BiH salje u ''zadnju ligu''. Ovo mi nikako nije jasno. Da li po pravilima klub se gasi kao i svako privredno drustvo, (posto je udruzenje gradjana) ili se ne gasi pa ga samo salju u posljednji rang takmicenja i otpisuju mu dugove (kao Glazgow Rangers)?
4. Pred sezonu 2013/2014 stara Sloboda (ili novo formirana Sloboda) koja se takmici u zadnjem rangu takmicenja se spaja - fuzionise sa Olimpikom ili Olimpicom, kako hocete, i nastaje Sloboda - Olimpik, klub ciji ce jedan tim igratu PL dok ce drugi igrati u posljednjem rangu takmicenja...

Zelim svu srecu Slobodi da se izvuce ovako ali slicna stvar se desila u ZE tamo 2000.g kad su se fuzionisali Đerzelez i Zenica. Prve godine imali odlicne rezultate, medjutim na kraju Ćelo ode u prdekanu, iz kluba odose svi igraci i na kraju se oba kluba ugasise.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 04 dec 2012, 13:15

U Slobodi Gosto, Jackson, Divkovic, Sisic vise nisu clanovi Slobode. A bice jos otkaza
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 04 dec 2012, 13:18

zlajson je napisao/la:Moze li neko strucniji i upuceniji malo objasniti na koji nacin ce Olimpik i Sloboda da se ujedine. Opet ba kolektiva predstavljaju udruzenja gradjana? Kako ja razmijem

1. Olimpik seli na Tusanj gdje prijavljuje svoj teren kao domaci.
2. Proljetni dio sezone 2012/2013 svoje premijer ligaske utakmice odigrava u Tuzli
3. Sloboda se gasi ili je po sili zakona (neplacanja duga) NS BiH salje u ''zadnju ligu''. Ovo mi nikako nije jasno. Da li po pravilima klub se gasi kao i svako privredno drustvo, (posto je udruzenje gradjana) ili se ne gasi pa ga samo salju u posljednji rang takmicenja i otpisuju mu dugove (kao Glazgow Rangers)?
4. Pred sezonu 2013/2014 stara Sloboda (ili novo formirana Sloboda) koja se takmici u zadnjem rangu takmicenja se spaja - fuzionise sa Olimpikom ili Olimpicom, kako hocete, i nastaje Sloboda - Olimpik, klub ciji ce jedan tim igratu PL dok ce drugi igrati u posljednjem rangu takmicenja...

Zelim svu srecu Slobodi da se izvuce ovako ali slicna stvar se desila u ZE tamo 2000.g kad su se fuzionisali Đerzelez i Zenica. Prve godine imali odlicne rezultate, medjutim na kraju Ćelo ode u prdekanu, iz kluba odose svi igraci i na kraju se oba kluba ugasise.
Iza tog kluba je stajao Celo, a iza ovoga grad od 200.000 stanovnika, opstinske strukture, vjerovatno i kanton i gospodin Nijaz Gracic. Razlika je drasticna!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 dec 2012, 13:23

Probisvjet je napisao/la:gospodin Nijaz Gracic
Psovat ces ga za manje od godinu dana, upamti !
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 04 dec 2012, 13:26, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 04 dec 2012, 13:25

Elegant je napisao/la:
Posvat ces ga za manje od godinu dana, upamti !
Idi prijatelju nauci se pisati pa se onda javljaj ovdje, e moje dijete drago spavas za ovim forumom, idi trazi p.icke bolan.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 04 dec 2012, 13:26

Mislim da treba ostavit' Gojkovića, Stanu, Pejića, vratit' Zoletića, ako može i Mujkića.
Probisvjet je napisao/la:Uskoro pocinje izgradnja istoka. :mrgreen:
slika
Odakle ti ovaj info ? :mrgreen:
Zadnja izmjena: JTS, dana/u 04 dec 2012, 13:28, ukupno mijenjano 1 put.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 04 dec 2012, 13:27

fukara87 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
Posvat ces ga za manje od godinu dana, upamti !
Idi prijatelju nauci se pisati pa se onda javljaj ovdje, e moje dijete drago spavas za ovim forumom, idi trazi p.icke bolan.
Fakat si naporan, pa ti navijači će barem ići na utakmice i pdržavati klub pa makar on bio "fake" Sloboda za razliku od tebe koji ni svog "orginalnog" Želju ne gledaš na Grbavici.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 04 dec 2012, 13:29

wanted je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:Ja kao Tuzlak mogu reci da je Sloboda sama sebi kriva sto je ispala. No to ne umanjuje sumnjive stvari kada su u pitanju utakmice Zelje i Veleza. Vjerujem da Fukare preko toga nikada nece preci. Ipak, nepobitna je cinjenica da smo sami sebi skuhali ovu drugu ligu... Prvenstvo se ne igra 1-2, vec 30 kola.

Mozda je uprava slobode ciljano isla na to da ispadne iz lige, kako bi se navijaci privolili da lakse prihvate ovu pricu oko fuzije. Ko ce ga znati sta se dogovaralo iza zatvorenih vrata...
Konacno neko normalan. Sretno s fuzijom! ;)
Btw, ako znas, hoce li Sloboda odigrat proljetni dio sezone ili ce proglasiti stecaj? Jer koliko znam, fuzija moze tek pred novu sezonu, ne moze na pola..ispravi me ako grijesim.
Fuzija svakako nece biti sada na polusezoni, to si potpuno u pravu. Zakonski nije dopustivo. Samo ce se Olimpic preimenovati i igrati na Tusnju. Sto se tice danasnje Slobode, ja pretpostavljam da ce u stecaj sto prije, mada ne mora da znaci. Sto se toga tice, svi trenutno tapkamo u mraku i nagadjamo. Niti se zna kada ce ici pod stecaj, niti je jasno hoce li ici na reorganizaciju ili likvidaciju.. Vremenom ce se saznati...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 04 dec 2012, 13:29

Probisvjet je napisao/la:
ekran je napisao/la:Nego, novi pozdrav Tuzlacima. Ja neću odgovarati ljudima kojise brinu za Slobodu, koji sada ljagaju sve i svakog. Svako ima svoje pravo i to je mišljenje ljudi.

Ovog forumasa posmatrajte sa mnogo postovanja. Pozdrav za "ekran" i dobrodosao! Hvala na informacijama.
Kad sam ja rekao da je ovaj ekran Nijaz Gračić il neki njegov ... :lol:
OFK Gradina Srebrenik

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 04 dec 2012, 13:34

_dreamer_ je napisao/la:
dime je napisao/la:
moustapha je napisao/la:Subjektivitet se ne gubi stecajem. To se moze desiti u slijedecem koraku, likvidaciji. Medjutim, bolje je pitanje kako ce se Sloboda rijesiti dugova u stecjanom postupku. Koju ce imovinu prodati?
Dugova se može riješiti samo gašenjem pravnog subjekta i više nije moguće registrovati neki pravni subjekt pod tim imenom, dok se ne izmire dugovi. Da nije tako onda bi svi lagano proglasili stečaj očistili dugove i nastavili dalje "ko novi". Ima dosta primjera gdje je došlo do gašenja klubova, a od fudbalskih klubova zadnji koji znam je Olimpija koja je sebi dodala neka slova i sad je novi klub. Zato i jeste prijedlog da se zove Sloboda 1923.
E sad, taj novi klub pravno ne nasljeđuje ništa od starog kluba ali mašta može svašta pa i to da navijači sebe ubijede da je to isti klub. Sve je dozvoljeno.
Ono što mene inrteresuje je statut tog novog kluba poslije spajanja sa Olimpicom, odnosno da li će jedini gazda biti Gracić koji sutra kad se promijeni vlast u Tuzli i dođe novi načelnik (gasi se tal - gasi se klub) ne pokupi taj svoj klub i lagano ode do Banoviaća.
Ne poznajes ocigledno ni zakon niti dogovor izmedju Slobode i Olimpica, pa zasto onda ovdje nesto navodis kao cinjenicu?

Stecajnim postupkom se ne gubi pravni subjektivitet. Hajde nadji mi odredbu ti gdje je propisano da se mora izgubiti, molim te? Drugo, takav klub se po pravilniku saveza prebacuje u sta ti ja znam koju ligu, i upravo radi ne rade "svi lagano" na tome da se ociste dugova. Nece niko da krene iz neke kantolnalne lige, nego se radije bori s dugovima tamo gdje jeste - u premijer ligi.

Sloboda je odlucila da uradi nesto drugacije, jer joj je Olimpic ponudio fuziju, kojom bi taj novonastali klub po pravilniku imao pravo da odmah igra u premijer ligi. Dakle, Sloboda nece krenuti iz zadnje lige, jer ce iskoristiti prava koja ima Olimpic na premijer ligu.
Ti ili nemožeš neke stvari svatiti ili namjerno širiš neistine. Prvo se raspitaj kako je završio košarkaški klub Sloboda i zašto je krenuo od najnižeg ranga.
Naravno da se stečajnim postupkom ne gubi pravni subjektivitet ako firma ili ti klub izmiri svoje dugove onda se ukida stečaj i nastavlja se raditi normalno. Ako ne izmiri dugovee a nastavi normalno raditi koja je onda svrha stečajnog postupka.
U ovom slučaju Sloboda pravno preuzima istoriju Olimpica jer fuzijom dolazi na njihovo mjesto, tj. u Premijer ligu.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 dec 2012, 13:35

travnicanin je napisao/la: Fakat si naporan, pa ti navijači će barem ići na utakmice i pdržavati klub pa makar on bio "fake" Sloboda za razliku od tebe koji ni svog "orginalnog" Želju ne gledaš na Grbavici.
Otkud ti znas da li ja idem ili ne na utakmice ?
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 04 dec 2012, 13:36, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ekran
Kontakt:

Post Postao/la ekran » 04 dec 2012, 13:36

Nastavljam po svome. Nastavljam konicirati samo sa navijačima Slobode, bez obzira na smiješne provokacije.

Đorđević, Dučić, Pliska, Zolj... slobodni igrači.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 04 dec 2012, 13:38

ekran je napisao/la:Nastavljam po svome. Nastavljam konicirati samo sa navijačima Slobode, bez obzira na smiješne provokacije.

Divkovic, Gosto, Sisic, JAckson, zasad sto ja znam. Bice ih jos.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 04 dec 2012, 13:39

Elegant je napisao/la:
travnicanin je napisao/la: Fakat si naporan, pa ti navijači će barem ići na utakmice i pdržavati klub pa makar on bio "fake" Sloboda za razliku od tebe koji ni svog "orginalnog" Želju ne gledaš na Grbavici.
Otkud ti znas da li ja idem ili ne na utakmice ?
to svi znaju, pa vazda si online kad Željo igra, a sjaši više ljudima sa teme, kako sam ne skontaš da si naporan.

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 04 dec 2012, 13:39

JTS je napisao/la:Mislim da treba ostavit' Gojkovića, Stanu, Pejića, vratit' Zoletića, ako može i Mujkića.
Probisvjet je napisao/la:Uskoro pocinje izgradnja istoka. :mrgreen:
slika
Odakle ti ovaj info ? :mrgreen:
Ja mu vjerujem, procenat njegovih tacnih "dojava" za Slobodu je jedno 95% :D
Ovo je sigurno od nekog njegovog izvora koji je blizak celnim ljudima pri opstini Tuzla :mrgreen:

A sto se tice gradnje istoka mislim da ce on biti puno laksi nego gradnja sjevera, iako je sigurno duplo veci projekat, a to je zato jer se na sjeveru dosta vremena trosilo na pripremu terena, sto na istoku nece bit slucaj.
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 04 dec 2012, 13:39

ekran je napisao/la:Nastavljam po svome. Nastavljam konicirati samo sa navijačima Slobode, bez obzira na smiješne provokacije.

PostPostao/la ekran dana 23 nov 2012, 15:59

Probisvjet je napisao/la:Gracić dobiva klub u velikom sredistu sa zapocetom izgradnjom stadiona, navijacima...
Sloboda se rjesava dugova, dolaze igraci, Olimpic se integrise u Slobodu, SLoboda ostaje, samo dobiva dodatni naziv i automatski igra PL. Nije to losa zamisao, to su uradili neki klubovi na zapadu.
Evropa ne bi bila daleko, a posjeta bi bila sigurno dobra. :idea:

"ekran"
Ne zvuči to loše. Mnogima bi se gaće tresle.

:mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.