Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Ono sto je nama, a naravno i Gracicu, jako bitno je to da stadion nije Slobodin, tako da je barem on iskljucen iz te price.moustapha je napisao/la:Subjektivitet se ne gubi stecajem. To se moze desiti u slijedecem koraku, likvidaciji. Medjutim, bolje je pitanje kako ce se Sloboda rijesiti dugova u stecjanom postupku. Koju ce imovinu prodati?
Dugova se može riješiti samo gašenjem pravnog subjekta i više nije moguće registrovati neki pravni subjekt pod tim imenom, dok se ne izmire dugovi. Da nije tako onda bi svi lagano proglasili stečaj očistili dugove i nastavili dalje "ko novi". Ima dosta primjera gdje je došlo do gašenja klubova, a od fudbalskih klubova zadnji koji znam je Olimpija koja je sebi dodala neka slova i sad je novi klub. Zato i jeste prijedlog da se zove Sloboda 1923.moustapha je napisao/la:Subjektivitet se ne gubi stecajem. To se moze desiti u slijedecem koraku, likvidaciji. Medjutim, bolje je pitanje kako ce se Sloboda rijesiti dugova u stecjanom postupku. Koju ce imovinu prodati?
Evo ja cu ti odgovoriti i necu vise replicirati. Da naglasim da je ovo moje misljenje po toj temi i mozda se i razlikuje od drugih.DzoleZeljo je napisao/la:Samo da rijesimo ovo pitanje vise, ali na normalan nacin. Ajde sada mi meni recite nesto iskreno...
Eto kada razmisljate u takvom poganom smijeru recite vi meni, kakav je to interes Zeljo imao u Slobodi zapravo, pa eto po vama da smo vas mi trebali vaditi iz govana? Hocu iskreno... Svake godine nas docekate kao da je dosao neprijatelj broj jedan, dobacujete nam psovke kakve samo kod najvece budale cuti, udarate kao da nikada lopte niste imali, i sta se desi na kraju, vi cekate da vas prvenstveno Velez (koji je igrao kuci, i obrukao se), pa onda Zeljo vadi iz govana, a vi imate sve u svojim nogama u Lukavici. Da ne govorim, ZASTO STE SE DOVELI U TAKVU SITVACIJU, jer je poznato kod naseg naroda da svi traze krvica za svoj neuspijeh a svoje greske prikrivaju a niko ne spominje upravo ovo ZASTO SE SLOBODA DOVELA U TAKVU SITVACIJU, vec je najlaske uzbuditi svoj ego i traziti krivca u drugim...
Pa jebote pa vasim pricama SLoboda je igrala perfektno sezonu i na kraju sage Velez i Zeljo je izbacili... Dajte ljudi, malo realnosti... Onda pocnete neke patriotske price ubacivati, bosnjacki klubovi, zajebancije i stvori se prica ne vodi nigdje...Doveli ste bili onog klauna od trena Ibrakovica koji je isto tako svoje momke spremao za RAT u u finalu kupa 2010, pa smo onda Celik klepili 0:3 u Zenici, upravo radi njegovog glupog rasmisljanja, e tako ste i vi poletili, jer dosao Babin sincic da vas vadi iz govana i da postane heroj, a kada se snovi srusise, drugi krivci..
EDIT: Zna li neko da li je Gracic spominjao nastavak radova na stadionu? ili ce se cekati da grad poduzme opet nesto u svoje ruke? Hvala
Ja moram opet, zbog vaše pogrešne logike.SaltCityAttack je napisao/la:A u ostalom svi ste vi zapeli da Sloboda ispadne niko se nije potrudio i rekao halo pa stani dokle te nepravde..Jedni daji bodove drugima da ih sacuvaju, a takozvani nasi daju nasim konkurentima....i ne treba se previse vracati na to bilo proslo , ali znalo se da necemo dobiti Slaviju sve je izrezirano jer su ljudi par sedmica ranije prijetili zbog cega je i otisao recimo Vojvodic.Posto nismo imali sanse sa slavijom mi smo igrali na tu kartu koja nam je jedina bila za spas a to da se borimo sa Leotarom,Rudarom i Goskom a protiv Goska nismo mogli jer smo trazili od njih uslugu i to da nam dadnu bodove, a velez njima cime bi oni bili sigurni, a mi sa sansama.Da imali smo velike sanse, ali Slavija je ostala zato sto su vec svi znali da ce nas dobti i da je bilo drugacije ko zna kako bi nasa djeca koja su tad igrala zavrsila ...prvo svjesni ste da su kod nas djeca igrala oni se ne znaju nositi sa tim protiskom koji je bio pred njima..imali smo sansu da Zeljo ne dozivi poraz u Trebinju to je bila nasa objektivno jedina sansa,,,desilo se sto se desilo idemo dalje.
Ne poznajes ocigledno ni zakon niti dogovor izmedju Slobode i Olimpica, pa zasto onda ovdje nesto navodis kao cinjenicu?dime je napisao/la:Dugova se može riješiti samo gašenjem pravnog subjekta i više nije moguće registrovati neki pravni subjekt pod tim imenom, dok se ne izmire dugovi. Da nije tako onda bi svi lagano proglasili stečaj očistili dugove i nastavili dalje "ko novi". Ima dosta primjera gdje je došlo do gašenja klubova, a od fudbalskih klubova zadnji koji znam je Olimpija koja je sebi dodala neka slova i sad je novi klub. Zato i jeste prijedlog da se zove Sloboda 1923.moustapha je napisao/la:Subjektivitet se ne gubi stecajem. To se moze desiti u slijedecem koraku, likvidaciji. Medjutim, bolje je pitanje kako ce se Sloboda rijesiti dugova u stecjanom postupku. Koju ce imovinu prodati?
E sad, taj novi klub pravno ne nasljeđuje ništa od starog kluba ali mašta može svašta pa i to da navijači sebe ubijede da je to isti klub. Sve je dozvoljeno.
Ono što mene inrteresuje je statut tog novog kluba poslije spajanja sa Olimpicom, odnosno da li će jedini gazda biti Gracić koji sutra kad se promijeni vlast u Tuzli i dođe novi načelnik (gasi se tal - gasi se klub) ne pokupi taj svoj klub i lagano ode do Banoviaća.
Treba odma dogovorit sastanak oko odlaska u Beogradahmad_tz je napisao/la:trebate i delijama otic srat kako im je "navijacki mentalitet" nula i oni su prihvatili isto ovo sto i mi
SultanSulejman je napisao/la:Treba odma dogovorit sastanak oko odlaska u Beogradahmad_tz je napisao/la:trebate i delijama otic srat kako im je "navijacki mentalitet" nula i oni su prihvatili isto ovo sto i mi![]()
Šta radi manijak na forumu Slobode? Glumi advokata - pravi se pametan![]()
moze malo konkretnije oko ovoga sa robijasima...posto si pitar a dosta raje iz zenice ovdje pise i niko nije spomenuo da je celik pregovarao sa gracicem interesuje me odakle ti info za robiju...samo nemoj..reko mi jaran... i kakve kartonske kutije gracic kupi iz sarajeva i seli u tz....i ko ga je docekao rasirenih ruku....covjek je dosao sa prijedlogom i o prijedlogu se raspravljalo..da obadvije strane budu zadovoljne..kakav spasioc...covjek je biznismen krcat lovom,zivom i trazi nacin da uzme jos veci kesh a Sloboda da se nekako izvuce iz sadasnje situacijeamypitar je napisao/la:Posle pokusaja fuzije sa Sarajevom,bilo je nekih prijedloga i sa Celikom ,ali su mu Robijasi odmah na startu rekli sta misle,na red je dosla Sloboda.Ono sto je bitno da Gracic napokon kupi prnje, i kartonske kutije iz Sarajeva, i seli za Tuzlu, gdje ce ga ljudi rasirenih ruku docekati.
Ljudi u Tuzli su u njemu vidjeli spasioca,i oni tako misle ,i to treba postovati.
SRETNO SLOBODI-OLIMPICU.
kao vrsnog pravnika te pitam, sta dolazi nakon stecaja ako se u stecajnom postupku ne mogu izmiriti dugovi, te pod kojim uslovima moze doci do reorganizacije u okviru stecajnog postupka?_dreamer_ je napisao/la:Ne poznajes ocigledno ni zakon niti dogovor izmedju Slobode i Olimpica, pa zasto onda ovdje nesto navodis kao cinjenicu?dime je napisao/la:Dugova se može riješiti samo gašenjem pravnog subjekta i više nije moguće registrovati neki pravni subjekt pod tim imenom, dok se ne izmire dugovi. Da nije tako onda bi svi lagano proglasili stečaj očistili dugove i nastavili dalje "ko novi". Ima dosta primjera gdje je došlo do gašenja klubova, a od fudbalskih klubova zadnji koji znam je Olimpija koja je sebi dodala neka slova i sad je novi klub. Zato i jeste prijedlog da se zove Sloboda 1923.moustapha je napisao/la:Subjektivitet se ne gubi stecajem. To se moze desiti u slijedecem koraku, likvidaciji. Medjutim, bolje je pitanje kako ce se Sloboda rijesiti dugova u stecjanom postupku. Koju ce imovinu prodati?
E sad, taj novi klub pravno ne nasljeđuje ništa od starog kluba ali mašta može svašta pa i to da navijači sebe ubijede da je to isti klub. Sve je dozvoljeno.
Ono što mene inrteresuje je statut tog novog kluba poslije spajanja sa Olimpicom, odnosno da li će jedini gazda biti Gracić koji sutra kad se promijeni vlast u Tuzli i dođe novi načelnik (gasi se tal - gasi se klub) ne pokupi taj svoj klub i lagano ode do Banoviaća.
Stecajnim postupkom se ne gubi pravni subjektivitet. Hajde nadji mi odredbu ti gdje je propisano da se mora izgubiti, molim te? Drugo, takav klub se po pravilniku saveza prebacuje u sta ti ja znam koju ligu, i upravo radi ne rade "svi lagano" na tome da se ociste dugova. Nece niko da krene iz neke kantolnalne lige, nego se radije bori s dugovima tamo gdje jeste - u premijer ligi.
Sloboda je odlucila da uradi nesto drugacije, jer joj je Olimpic ponudio fuziju, kojom bi taj novonastali klub po pravilniku imao pravo da odmah igra u premijer ligi. Dakle, Sloboda nece krenuti iz zadnje lige, jer ce iskoristiti prava koja ima Olimpic na premijer ligu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.