FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 04 dec 2012, 10:15

Pripreme terena teku planirano. :mrgreen:
slika
slika
slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 04 dec 2012, 10:21

jooj sjevera ljubi ga maajka :mrgreen:

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 04 dec 2012, 10:23

Subjektivitet se ne gubi stecajem. To se moze desiti u slijedecem koraku, likvidaciji. Medjutim, bolje je pitanje kako ce se Sloboda rijesiti dugova u stecjanom postupku. Koju ce imovinu prodati?
#divovi

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 04 dec 2012, 10:25

nakon pola godine i poraza od zelje i sarajeva gracic napusta fudbal radi poslovnih obaveza :lol: :lol: :mrgreen:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 04 dec 2012, 10:35

moustapha je napisao/la:Subjektivitet se ne gubi stecajem. To se moze desiti u slijedecem koraku, likvidaciji. Medjutim, bolje je pitanje kako ce se Sloboda rijesiti dugova u stecjanom postupku. Koju ce imovinu prodati?
Ono sto je nama, a naravno i Gracicu, jako bitno je to da stadion nije Slobodin, tako da je barem on iskljucen iz te price.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 04 dec 2012, 10:35

trebate i delijama otic srat kako im je "navijacki mentalitet" nula i oni su prihvatili isto ovo sto i mi :lol:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 04 dec 2012, 10:38

Uskoro pocinje izgradnja istoka. :mrgreen:
slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 04 dec 2012, 10:50

Samo da rijesimo ovo pitanje vise, ali na normalan nacin. Ajde sada mi meni recite nesto iskreno...

Eto kada razmisljate u takvom poganom smijeru recite vi meni, kakav je to interes Zeljo imao u Slobodi zapravo, pa eto po vama da smo vas mi trebali vaditi iz govana? Hocu iskreno... Svake godine nas docekate kao da je dosao neprijatelj broj jedan, dobacujete nam psovke kakve samo kod najvece budale cuti, udarate kao da nikada lopte niste imali, i sta se desi na kraju, vi cekate da vas prvenstveno Velez (koji je igrao kuci, i obrukao se), pa onda Zeljo vadi iz govana, a vi imate sve u svojim nogama u Lukavici. Da ne govorim, ZASTO STE SE DOVELI U TAKVU SITVACIJU, jer je poznato kod naseg naroda da svi traze krvica za svoj neuspijeh a svoje greske prikrivaju a niko ne spominje upravo ovo ZASTO SE SLOBODA DOVELA U TAKVU SITVACIJU, vec je najlaske uzbuditi svoj ego i traziti krivca u drugim...

Pa jebote pa vasim pricama SLoboda je igrala perfektno sezonu i na kraju sage Velez i Zeljo je izbacili... Dajte ljudi, malo realnosti... Onda pocnete neke patriotske price ubacivati, bosnjacki klubovi, zajebancije i stvori se prica ne vodi nigdje...Doveli ste bili onog klauna od trena Ibrakovica koji je isto tako svoje momke spremao za RAT u u finalu kupa 2010, pa smo onda Celik klepili 0:3 u Zenici, upravo radi njegovog glupog rasmisljanja, e tako ste i vi poletili, jer dosao Babin sincic da vas vadi iz govana i da postane heroj, a kada se snovi srusise, drugi krivci..

EDIT: Zna li neko da li je Gracic spominjao nastavak radova na stadionu? ili ce se cekati da grad poduzme opet nesto u svoje ruke? Hvala
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 04 dec 2012, 10:54, ukupno mijenjano 1 put.

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 04 dec 2012, 10:52

moustapha je napisao/la:Subjektivitet se ne gubi stecajem. To se moze desiti u slijedecem koraku, likvidaciji. Medjutim, bolje je pitanje kako ce se Sloboda rijesiti dugova u stecjanom postupku. Koju ce imovinu prodati?
Dugova se može riješiti samo gašenjem pravnog subjekta i više nije moguće registrovati neki pravni subjekt pod tim imenom, dok se ne izmire dugovi. Da nije tako onda bi svi lagano proglasili stečaj očistili dugove i nastavili dalje "ko novi". Ima dosta primjera gdje je došlo do gašenja klubova, a od fudbalskih klubova zadnji koji znam je Olimpija koja je sebi dodala neka slova i sad je novi klub. Zato i jeste prijedlog da se zove Sloboda 1923.
E sad, taj novi klub pravno ne nasljeđuje ništa od starog kluba ali mašta može svašta pa i to da navijači sebe ubijede da je to isti klub. Sve je dozvoljeno.
Ono što mene inrteresuje je statut tog novog kluba poslije spajanja sa Olimpicom, odnosno da li će jedini gazda biti Gracić koji sutra kad se promijeni vlast u Tuzli i dođe novi načelnik (gasi se tal - gasi se klub) ne pokupi taj svoj klub i lagano ode do Banoviaća.

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 04 dec 2012, 11:08

DzoleZeljo je napisao/la:Samo da rijesimo ovo pitanje vise, ali na normalan nacin. Ajde sada mi meni recite nesto iskreno...

Eto kada razmisljate u takvom poganom smijeru recite vi meni, kakav je to interes Zeljo imao u Slobodi zapravo, pa eto po vama da smo vas mi trebali vaditi iz govana? Hocu iskreno... Svake godine nas docekate kao da je dosao neprijatelj broj jedan, dobacujete nam psovke kakve samo kod najvece budale cuti, udarate kao da nikada lopte niste imali, i sta se desi na kraju, vi cekate da vas prvenstveno Velez (koji je igrao kuci, i obrukao se), pa onda Zeljo vadi iz govana, a vi imate sve u svojim nogama u Lukavici. Da ne govorim, ZASTO STE SE DOVELI U TAKVU SITVACIJU, jer je poznato kod naseg naroda da svi traze krvica za svoj neuspijeh a svoje greske prikrivaju a niko ne spominje upravo ovo ZASTO SE SLOBODA DOVELA U TAKVU SITVACIJU, vec je najlaske uzbuditi svoj ego i traziti krivca u drugim...

Pa jebote pa vasim pricama SLoboda je igrala perfektno sezonu i na kraju sage Velez i Zeljo je izbacili... Dajte ljudi, malo realnosti... Onda pocnete neke patriotske price ubacivati, bosnjacki klubovi, zajebancije i stvori se prica ne vodi nigdje...Doveli ste bili onog klauna od trena Ibrakovica koji je isto tako svoje momke spremao za RAT u u finalu kupa 2010, pa smo onda Celik klepili 0:3 u Zenici, upravo radi njegovog glupog rasmisljanja, e tako ste i vi poletili, jer dosao Babin sincic da vas vadi iz govana i da postane heroj, a kada se snovi srusise, drugi krivci..

EDIT: Zna li neko da li je Gracic spominjao nastavak radova na stadionu? ili ce se cekati da grad poduzme opet nesto u svoje ruke? Hvala
Evo ja cu ti odgovoriti i necu vise replicirati. Da naglasim da je ovo moje misljenje po toj temi i mozda se i razlikuje od drugih.

Navijaci Zeljeznicara toliko velicaju taj klub, i trenera Amara Osima da bi se moglo reci da je to simbioza Reala i Barce a ne Zeljo. Govore kako su iznad ove lige, najbolji, najljepsi, najposteniji. Eto osvoje ligu kolo prije kraja, i onda dodje Amar Osim i kaze odigracemo do kraja jako, igramo sa najjacim timom, dobijamo, itd. Onda odu u Trebinje i svi znamo kako je bilo, ako ko ne zna ima izvjestaj na youtubu. Svi smo mi znali da ce Sloboda da izgubi, i kakva je situacija. Pa jbt jedno vrijeme je bio golman i dva igraca na klupi.

Onda pocinju price sta mi imamo igrat, igraci bili pjani ovo ono. A Amar reko da ce odigrat jako do kraja. Mene vise nervira ta prica nego to. Recite brate, da ste i vi go kur.ac sto se tice postenja, jer niko u ovoj ligi nije posten i svi namjestaju.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 04 dec 2012, 11:09

SaltCityAttack je napisao/la:A u ostalom svi ste vi zapeli da Sloboda ispadne niko se nije potrudio i rekao halo pa stani dokle te nepravde..Jedni daji bodove drugima da ih sacuvaju, a takozvani nasi daju nasim konkurentima....i ne treba se previse vracati na to bilo proslo , ali znalo se da necemo dobiti Slaviju sve je izrezirano jer su ljudi par sedmica ranije prijetili zbog cega je i otisao recimo Vojvodic.Posto nismo imali sanse sa slavijom mi smo igrali na tu kartu koja nam je jedina bila za spas a to da se borimo sa Leotarom,Rudarom i Goskom a protiv Goska nismo mogli jer smo trazili od njih uslugu i to da nam dadnu bodove, a velez njima cime bi oni bili sigurni, a mi sa sansama.Da imali smo velike sanse, ali Slavija je ostala zato sto su vec svi znali da ce nas dobti i da je bilo drugacije ko zna kako bi nasa djeca koja su tad igrala zavrsila ...prvo svjesni ste da su kod nas djeca igrala oni se ne znaju nositi sa tim protiskom koji je bio pred njima..imali smo sansu da Zeljo ne dozivi poraz u Trebinju to je bila nasa objektivno jedina sansa,,,desilo se sto se desilo idemo dalje.
Ja moram opet, zbog vaše pogrešne logike.
Evo ukratko te logike: Mi (Sloboda) smo igrali protiv kluba koji je morao pobijediti da bi ostao. Nama je trebao poraz od najviše jednog gola razlike. Imali smo TV prijenos i dobro suđenje, ali s obzirom da je Slavija morala pobijediti, mi jednostavno nismo smjeli igrati, izgubili smo sa dva gola razlike.
Željo je isto tako igrao protiv kluba koji je morao pobijediti. Osigurali titulu, nije im ništa trebalo. Nisu imali TV prijenos i valjda je i Leotar vršio pritisak, ali oni su morali igrati za nas, umjesto nas, morali su pobijediti, neka njih lome, ali neka pobjeđuju kako znaju i umiju.
Ili ti misliš da su Želji rekli: "Izvolite, dragi gosti, izbacite nas iz lige"?
Fakat neću više o ovom.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 04 dec 2012, 11:16

@ahmad_tz - Evo vidim da si normalan za diskusije pa cu ti se pridruziti. Vidi prijatelju, ja ne mogu da svatim kako ste se uopste vi mogli polagati nade u Veleza i nas, kada dobro znate da ni oni ni mi nemamo nikakvog interesa u vama. Sve ti se svodi na to.

Ovakve utakmice se svugdje dogadaju, to nije nista spormo, vec u ovoj zadnjoj je bila javnost ukljucena pa se digla nevidena hajka. Istina je to da su igraci od Koraze, pa do Trebinja, samo visili po kafana, ali opet ti kazem, kakve to veze ima kada Velez i Zeljo ima vece interese za Gabeli i Leotar, i to budala zna. Sa druge strane, vi imate sve u svojim nogoma i onog lozionicara Ibricica, kojim su svi drugi krivi samo on nije. Tu je u startu odmah greska napravljenje, a on pravi dvije greske za redom. PRvo u Celiku manipulise, pa onda sa vama.

Sam igras, sam se spasavas. Jbg, reci cu ti nesto iskreno, ja nikada Leotaru ne bi nista pomogao radi one titule iz 2003, i naseg poraza u Sirokom, kada im je Leotar platio da oni igraju a nije im trebalo. Eto ispostavilo se godinama, da je lakse igrati na Policama (bar za nas) nego na Tusnju pa je sasvim logicno da Zeljo ima veci interes u njima nego u vama, ako gledas na to sa ove strane...

Realno gledano, kao sto sam ti bio i naveo, sam pao sam se ubio...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 04 dec 2012, 11:26, ukupno mijenjano 3 puta.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 04 dec 2012, 11:18

dime je napisao/la:
Dugova se može riješiti samo gašenjem pravnog subjekta i više nije moguće registrovati neki pravni subjekt pod tim imenom, dok se ne izmire dugovi. Da nije tako onda bi svi lagano proglasili stečaj očistili dugove i nastavili dalje "ko novi". Ima dosta primjera gdje je došlo do gašenja klubova, a od fudbalskih klubova zadnji koji znam je Olimpija koja je sebi dodala neka slova i sad je novi klub. Zato i jeste prijedlog da se zove Sloboda 1923.
E sad, taj novi klub pravno ne nasljeđuje ništa od starog kluba ali mašta može svašta pa i to da navijači sebe ubijede da je to isti klub. Sve je dozvoljeno.
Ono što mene inrteresuje je statut tog novog kluba poslije spajanja sa Olimpicom, odnosno da li će jedini gazda biti Gracić koji sutra kad se promijeni vlast u Tuzli i dođe novi načelnik (gasi se tal - gasi se klub) ne pokupi taj svoj klub i lagano ode do Banoviaća.
Ne poznajes ocigledno ni zakon niti dogovor izmedju Slobode i Olimpica, pa zasto onda ovdje nesto navodis kao cinjenicu?

Stecajnim postupkom se ne gubi pravni subjektivitet. Hajde nadji mi odredbu ti gdje je propisano da se mora izgubiti, molim te? Drugo, takav klub se po pravilniku saveza prebacuje u sta ti ja znam koju ligu, i upravo radi ne rade "svi lagano" na tome da se ociste dugova. Nece niko da krene iz neke kantolnalne lige, nego se radije bori s dugovima tamo gdje jeste - u premijer ligi.

Sloboda je odlucila da uradi nesto drugacije, jer joj je Olimpic ponudio fuziju, kojom bi taj novonastali klub po pravilniku imao pravo da odmah igra u premijer ligi. Dakle, Sloboda nece krenuti iz zadnje lige, jer ce iskoristiti prava koja ima Olimpic na premijer ligu.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 04 dec 2012, 11:21

ahmad_tz je napisao/la:trebate i delijama otic srat kako im je "navijacki mentalitet" nula i oni su prihvatili isto ovo sto i mi :lol:
Treba odma dogovorit sastanak oko odlaska u Beograd :lol:

Šta radi manijak na forumu Slobode? Glumi advokata - pravi se pametan :lol: :lol:
Zadnja izmjena: SultanSulejman, dana/u 04 dec 2012, 11:23, ukupno mijenjano 1 put.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 04 dec 2012, 11:22

prejako,prejako :lol: :lol: ....samo pisite minderasi :lol: :lol: ...
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 04 dec 2012, 11:23

SultanSulejman je napisao/la:
ahmad_tz je napisao/la:trebate i delijama otic srat kako im je "navijacki mentalitet" nula i oni su prihvatili isto ovo sto i mi :lol:
Treba odma dogovorit sastanak oko odlaska u Beograd :lol:

Šta radi manijak na forumu Slobode? Glumi advokata - pravi se pametan :lol: :lol:
:lol:

Prisustvo brojnih padobranaca na temi govori da je ovo dobra ideja,da nije i da vodi Slobodu u propast vecina bi govorila "pristanite,to vam je jedino rjesenje 8-) " .
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 04 dec 2012, 11:35

@ dreamer

slazem se s vecinom sto ovdje pises, samo ima tu jedna zackoljica... fuzija izmedju slobode i olimpica se moze tek izvest' nakon sto se sloboda ocisti, odnosno provede stecajni postupak... a takav postupak zna potrajat'.. poznavajuci nase sudove, sumnjam da se to moze sve okoncat' do pocetka naredne sezone..

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 04 dec 2012, 11:52

Posle pokusaja fuzije sa Sarajevom,bilo je nekih prijedloga i sa Celikom ,ali su mu Robijasi odmah na startu rekli sta misle,na red je dosla Sloboda.Ono sto je bitno da Gracic napokon kupi prnje, i kartonske kutije iz Sarajeva, i seli za Tuzlu, gdje ce ga ljudi rasirenih ruku docekati.
Ljudi u Tuzli su u njemu vidjeli spasioca,i oni tako misle ,i to treba postovati.

SRETNO SLOBODI-OLIMPICU.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 04 dec 2012, 12:04

amypitar je napisao/la:Posle pokusaja fuzije sa Sarajevom,bilo je nekih prijedloga i sa Celikom ,ali su mu Robijasi odmah na startu rekli sta misle,na red je dosla Sloboda.Ono sto je bitno da Gracic napokon kupi prnje, i kartonske kutije iz Sarajeva, i seli za Tuzlu, gdje ce ga ljudi rasirenih ruku docekati.
Ljudi u Tuzli su u njemu vidjeli spasioca,i oni tako misle ,i to treba postovati.

SRETNO SLOBODI-OLIMPICU.
moze malo konkretnije oko ovoga sa robijasima...posto si pitar a dosta raje iz zenice ovdje pise i niko nije spomenuo da je celik pregovarao sa gracicem interesuje me odakle ti info za robiju...samo nemoj..reko mi jaran... i kakve kartonske kutije gracic kupi iz sarajeva i seli u tz....i ko ga je docekao rasirenih ruku....covjek je dosao sa prijedlogom i o prijedlogu se raspravljalo..da obadvije strane budu zadovoljne..kakav spasioc...covjek je biznismen krcat lovom,zivom i trazi nacin da uzme jos veci kesh a Sloboda da se nekako izvuce iz sadasnje situacije
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 04 dec 2012, 12:08

_dreamer_ je napisao/la:
dime je napisao/la:
Ne poznajes ocigledno ni zakon niti dogovor izmedju Slobode i Olimpica, pa zasto onda ovdje nesto navodis kao cinjenicu?

Stecajnim postupkom se ne gubi pravni subjektivitet. Hajde nadji mi odredbu ti gdje je propisano da se mora izgubiti, molim te? Drugo, takav klub se po pravilniku saveza prebacuje u sta ti ja znam koju ligu, i upravo radi ne rade "svi lagano" na tome da se ociste dugova. Nece niko da krene iz neke kantolnalne lige, nego se radije bori s dugovima tamo gdje jeste - u premijer ligi.

Sloboda je odlucila da uradi nesto drugacije, jer joj je Olimpic ponudio fuziju, kojom bi taj novonastali klub po pravilniku imao pravo da odmah igra u premijer ligi. Dakle, Sloboda nece krenuti iz zadnje lige, jer ce iskoristiti prava koja ima Olimpic na premijer ligu.
kao vrsnog pravnika te pitam, sta dolazi nakon stecaja ako se u stecajnom postupku ne mogu izmiriti dugovi, te pod kojim uslovima moze doci do reorganizacije u okviru stecajnog postupka?
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.