Olimpik Sarajevo

powerplay
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la powerplay » 03 dec 2012, 23:48

Gdje su sad ona dvojica, trojica što su se kleli u Gracića :lol: . Nego sretna vam nova iluzija, tačno mi žao Tuzlaka :D
U novi boj...

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 03 dec 2012, 23:48

AlenHalilovic je napisao/la:
Cisco je napisao/la:Kad se budete selili ako sta treba prenijeti ili prevuci tu sam nije frka :mrgreen: kako rece ono Gracic otpr. "Kad se budemo selili nosimo sve sa sobom" :mrgreen: sta to nosite osim par lopti i dresova :?: obavezno i one stolice počupjate i nosite sa sobom, Sretno :!: :D

Sloboda se gasi zar nije zalosno dovoljno?
Pa naravno da mi je žao, klub jedan nakon 93.g historije i tradicije se gasi, a sa druge strane klub koji postoji jedva 19.g, koji nema navijaca, stadiona historije ama bas nicega, glavnu riječ interes i pare jednog čovjeka vode, to je žalosno drug
S' ljudima ljudski , s' lopovima lopovski.

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 03 dec 2012, 23:56

Cisco je napisao/la:
AlenHalilovic je napisao/la:
Cisco je napisao/la:Kad se budete selili ako sta treba prenijeti ili prevuci tu sam nije frka :mrgreen: kako rece ono Gracic otpr. "Kad se budemo selili nosimo sve sa sobom" :mrgreen: sta to nosite osim par lopti i dresova :?: obavezno i one stolice počupjate i nosite sa sobom, Sretno :!: :D

Sloboda se gasi zar nije zalosno dovoljno?
Pa naravno da mi je žao, klub jedan nakon 93.g historije i tradicije se gasi, a sa druge strane klub koji postoji jedva 19.g, koji nema navijaca, stadiona historije ama bas nicega, glavnu riječ interes i pare jednog čovjeka vode, to je žalosno drug
Meni je vise zao da je unistena sloboda sa takvom bogotamo proslosti nego sto je jedan covjek donio olimpik do takvih uspjeha bez navijaca, historije itd. A jos zalosnije ce biti kad celnice stare slobode i ovaj klub budu unistili.

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 04 dec 2012, 00:12

powerplay je napisao/la:Gdje su sad ona dvojica, trojica što su se kleli u Gracića :lol: . Nego sretna vam nova iluzija, tačno mi žao Tuzlaka :D
Mi koji volimo OLIMPIC,,,,,,POŠTUJEMO I PODRŽAVAMO SVE ŠTO NAŠ PREDSJEDNIK URADI ZA BOLJE SJUTRA OLIMPICA,,,,,,,

vodeni100
Kontakt:

Post Postao/la vodeni100 » 04 dec 2012, 00:13

AlemC85 je napisao/la:
vodeni100 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:kratko i jasno FK SLOBODA TUZLA nakon 93 se gasi, i sve što je bilo uz nju, a Olimpic nastavlja funkcionisati pod novim imenom Sloboda - Olimpic, i igrat će domaće utakmice na Tušnju na kojem je utakmice nekada igrala sada već bivša Sloboda, i to je sva poenta.....
Pazi nesto, to je tvoja percepcija. Tuzlaci to vide ovako: Imamo i dalje Slobodu, crveno- crne boje, privremeno FK Sloboda-Olimpic do kraja sezone a onda nesto tipa FK Sloboda 1919, nema duga, novi predsednik UO, vecina igraca Olimpika (sto podrzavam) i startamo sa 3 mjesta PL. Iduce sezone derbi FK Sloboda 1919-Zeljeznicar, na Tusnju.
Gdje ti tu vidis Olimpic ?
pa kako misliš da se Sloboda riješi dugovanja, nego da se ova sadašnja Sloboda ugasi, i da se osnuje nova Sloboda čija bi se historija pisala od 2013. godine, zar ne? ovako kažu tuzlaci, a što se tiče Olipmica, neko reće da će se morati osnovati novi olimpic čija bi se historija počela pisati od 2013. godine i koji bi sepočeo takmičiti od kantonalne lige...a ovaj novi klub kako kažeš bi bio upravo spoj Slobode i Olimpica...kako god na gubitku su nekadašnja Sloboda i nekadašnji Olimpic.....nakon ovoga ništa više nije isto....
Nije tacno, nijedan Tuzlak nije spomenuo da bi se historija pisala od 2113 god. hajde bas mi nadji taj citat. Jedina je dilema da li bi istorija tekla od 1993 ili 1919 god.Po tebi ce se oba kluba ugasiti pa onda formirati jedan cija istorija tece od tog dana.Tacno je da se ide na foru gasenja zbog dugova a Olimpic je idealna prilika za manevar jer bi na papiru bilo kao sto si vec spomenuo, a u praksi je jasno da bi se taj klub bila reinkarnacija Slobode. To je svima jasno, jer bi zadrzao i boje i navijace i stadion i neznatno modificirano ime. U principu Olimpic unosi ciste poslovne knjige i plasman na tabeli, a sve ostalo unosi Sloboda. Tipican primjer kako "veliki' klub guta mali jer mali ne moze opstati na duze staze. Apsolutno isti primjer imas u fuziji KK C. Zvezde i FMP-a.

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 04 dec 2012, 00:22

Ronaldo2012 je napisao/la:
PL BiH -1 je napisao/la:Svidja mi se kako je to Amar Osim objasnio danas na Face tv-u u sportskoj redakciji. Sa dvije recenice covjek sve rekao.
Sta je reko, mozes li ponoviti otprilike makar?
Rekao nesto u smislu nigdje veze, Olimpic se seli u Tuzlu i sad eto je li navijaci ce poceti navijati za Olimpic a navijali su za Slobodu. Ne znam ako mozes negdje naci emisiju njegov stil i nacin ti ja ne mogu docarati znas da je on mangup a najjace je kroz koju prizmu on gleda Gracica a to je kroz prizmu uspjesnoga biznismena.

Pametnome dosta.

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 04 dec 2012, 00:27

pabizo je napisao/la:
powerplay je napisao/la:Gdje su sad ona dvojica, trojica što su se kleli u Gracića :lol: . Nego sretna vam nova iluzija, tačno mi žao Tuzlaka :D
Mi koji volimo OLIMPIC,,,,,,POŠTUJEMO I PODRŽAVAMO SVE ŠTO NAŠ PREDSJEDNIK URADI ZA BOLJE SJUTRA OLIMPICA,,,,,,,
Pa kojeg Olimpica. Vi defakto vec od slijedece sezone necete postojati. Bit ce Sloboda 1919, igrat ce se u Tuzli i to ce biti to.

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 04 dec 2012, 01:16

Vamos je napisao/la:
pabizo je napisao/la:
Pa kojeg Olimpica. Vi defakto vec od slijedece sezone necete postojati. Bit ce Sloboda 1919, igrat ce se u Tuzli i to ce biti to.
Sa našim Nijazom Gracićem do kraja života-đe on tu i MI KOJI GA CJENIMO I POŠTUJEMO,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Da ga nema treba ga izmisliti jer je oličenje poštenja u PLBiH,,,,,,

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 04 dec 2012, 01:25

Hocete ici na utakmice u Tuzli? Ti sam ili jos vas???

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 04 dec 2012, 01:26

@pabizo divim se tvojoj borbenosti i odanosti klubu,svaka čast to su pravi navijači :lol:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 04 dec 2012, 01:31

Vamos je napisao/la:Hocete ici na utakmice u Tuzli? Ti sam ili jos vas???
:lol: :mrgreen:

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 04 dec 2012, 01:39

Bice nas dovoljno za 5-6 autobusa CTransa za početak a i tamo u Tuzli se nadamo bratskoj podršci vec postojecih navijaca jer imamo zajednički cilj.Samo fer navijanje i dobrodošlica svim grupama navijača protivnika a posle svi zajedno na pivu,,,,,,,,,Ma bičemo PRAVI samo da krene ,,,,,,,,,

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 04 dec 2012, 01:40

Ronaldo2012 je napisao/la:
PL BiH -1 je napisao/la:Svidja mi se kako je to Amar Osim objasnio danas na Face tv-u u sportskoj redakciji. Sa dvije recenice covjek sve rekao.
Sta je reko, mozes li ponoviti otprilike makar?
AMAR OSIM o fuziji na 5:40
" onclick="window.open(this.href);return false;

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 04 dec 2012, 01:46

pabizo je napisao/la:
Bice nas dovoljno za 5-6 autobusa CTransa za početak a i tamo u Tuzli se nadamo bratskoj podršci vec postojecih navijaca jer imamo zajednički cilj.Samo fer navijanje i dobrodošlica svim grupama navijača protivnika a posle svi zajedno na pivu,,,,,,,,,Ma bičemo PRAVI samo da krene ,,,,,,,,,
5.-6. autobusa !? to je 200.ljudi jbt. kako onda to da su utakmice Olimpika na Otoci najneposjecenije u cijeloj ligi ?? prosjek 50.-100. gledalaca max. ne budi smiješan bgt, garant si onaj mali dundavi sto lopte dohvaca :mrgreen: nerelano dijete, kad vas Fukare najure iz Tuzle :lol: :mrgreen:

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 04 dec 2012, 01:48

pabizo je napisao/la:
Puno je to drug, puno...daj boze da vas bude 5-6 automobila..to je vec realno.

A gledam sada ovaj komentar Amara, pije i njegova teorija vode. Mada meni licno j svejedno, Nijaz hoce, navijaci Slobode hoce...sta se mi tu imamo petljati.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 04 dec 2012, 01:53

Cisco je napisao/la:
Mancini je napisao/la:Šta je sretno demagogu?
Sretna selidba, sretan novi početak, sretno sve da vam se sve želje ostvare :mrgreen: nije valjda da su "navijači" Olimpica protiv fuzije !? :mrgreen: sretno kao sto rekoh, obavezno gay stolice nosite sa sobom :) ali jbg opet mi ne odg. na pitanje ali haj nema veze.
Obavezno otiđi kod doktora na pregled,ali prije toga vidi jeli ti knjižica ovjerena. ;)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 04 dec 2012, 02:02

Jedan prijedlog nekome od moderatora da zakjučate ovu temu na određeni period jer se svakakvog smeća napisalo. :oops:
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 04 dec 2012, 02:13

Mancini je napisao/la:Jedan prijedlog nekome od moderatora da zakjučate ovu temu na određeni period jer se svakakvog smeća napisalo. :oops:
Ili da preumenuje u fk./nk. sloboda olimpic 1919./1993. :mrgreen:

hoshtapler
Kontakt:

Post Postao/la hoshtapler » 04 dec 2012, 02:33

Samo da pojasnim cijelu situaciju ako nekome nije dovoljno jasna. Koliko sam upratio na temi Slobode OlimpiCa 1919 2013 ili kako god će se zvati u budućnosti situacija je slijedeća.

Ako se dogovore Gracić i grad/kanton Tuzla/UO Slobode dolazi do slijedeće situacije:

OlimpiC će igrati u Tuzli u proljetnom dijelu lige
Sloboda će otići u stečaj i osloboditi se dugova
na kraju sezone, Sloboda oslobođena dugova će napraviti fuziju sa OlimpiCom, nazvati se kako god, nebitno je, vratiti se u PL;
Taj novi-stari tim će imati novi grb, novo ime, većinom OlimpiCove igrače, stručni štab i vlasnika ali i historiju stare Slobode :mrgreen: zbog te "fuzije" na kraju sezone OlimpiCa i Slobode oslobođene dugova nakon stečaja :mrgreen: To što je Sloboda bila u prvoj ligi Federacije, otišla u stečaj pa se u roku odmah vratila u PL to njih ne zanima. Smatraju to sasvim OK i logičnom situacijom. To je ta Sloboda, stara Sloboda :mrgreen: Koju su pustili da propadne bez da su se počešali a sada ovakvo rješenje smatraju sasvim zadovojavajućim.

Tuzlaci osjećaju da je to ona stara Sloboda, za njih nema brige. Presretni su zbog takvog raspleta događaja. Dobro je neko napisao, Slobodi ne trebaju nikakvi dušmani, samo su potrebni njihovi bajni navijači koji su dopustili da košarka umre u njihovom gradu, sada se isto dešava sa fudbalom. Nisu se zapitali šta će se desiti ako Gracić pomisli da ode iz Slobode a ima svu moguću vlast u Slobodi ( što će logično tražiti, sumnjam da bi bilo ko ulagao svoje milione u ekipu gdje nema potpunu vlast ).

Imam osjećaj da bi u narednih 5-10 godina mogli opet da gledamo novu-staru-još stariju Slobodu u ko zna kakvoj režiji, podržanu od strane njihovih bajnih navijača sa pravim mentalitetom iz udžbenika :mrgreen:

Eto, ako griješim neka me neko ispravi :mrgreen:
Najbolji klub: Željezničar
Najveći mangupi: TM87
Najveći levati: navijači Slobode. Klub im se gasi, jer su nesposobni a oni slave.
Najveći tragičari: FK Sloboda. Klub koji se gasi i postaje hibrid OlimpiCa. Sa navijačima kakve imaju ne trebaju im dušmani

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 04 dec 2012, 07:25

Sem zakljucka dobro receno. :D

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.