FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

hoshtapler
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la hoshtapler » 04 dec 2012, 01:14

DzoleZeljo je napisao/la:Joj jesu vise neki dosadni sa tom historijom. Eto Sloboda ima historiju kao Mancester United pa se ovolika hajka stvorila. Eto dode jedan Seik i kupi Man.City koji ako cemo gledati historiju stoljecima iza Man.Utd. I sta sada? Ljudi donjeli pare, ulozili u tim, i eno ravnopravna borba sa Man.Utd za titulu. Ko te pita za historiju....

Dajte ljudi, eto Zvezda 91 osvoji Ligu prvaka pa sada taj pehar sebi u guzicu moze staviti, kada ti ne donosi vise nista osim imena i spomena. Mi 84 polufinale kupa eufa, i sta sada, gledaj stadiona, gledaj uvjeta, svaka godine u evropi prnut ne mozemo i onda se neko ovdje raspravlja o historiji. Prave smo bosnje glupe (Pa vjerujte da je isti slucaj sa nama da bi ovoliko bilo polemike, jer smo mi poznati da pravimo hajku od nicega)

Prihvatite to kada se nudi majku mu ****, kakva historija i ****. Na stadionu 100 gleda vasu tekmu, koda je eto njima stalo do historije i prica iz proslosti. Takvo je vrijeme doslo, samo oni koji imaju kapital nesto stvaraju, drugi tonu i tonu... Imate priliku kakva se rijetko vide, jeste da je iz interesa, ali ako cemo tako gledati, zasto je onda Ambramovic Chelsea kupio ili Seik City... Gracicu prvenstveno trebaju ljudi koji ce pored njega podrzavati to sto on radi, u Tuzli ima sve, jedan grad, jedan klub. Ceka se samo podrska naroda, ustalom sta vi to imate izgubiti i da prihvatiti ovo?

Jedan grad, jedan klub, pa mozete biti za par godina tim ravan Vojvodini. Dajte ljudi malo realnosti, a ne glupih prica...Sutra ce procitati neki maloljetnik ovo i stvorit ce sebi skroz pogreesan dojam, i sta onda? Kako mu to izbiti iz glave? Dosao covjek da ulozi pare u klub, a neko historiju spominje....
Uf, uf, uf, uf. Navijaš za Želju,jel tako. Sad izbriši Domorockog, Osima, Smajlovića, Videoton, sve utakmice prije, priče roditelja, rođaka, poznanika i navijaj za taj tim. To da se desi Želji ( pu, pu, da s epomaknem s mjesta ) nastavio bih da navijam za tim koji je krenuo iz početka i najniže lige jer je onda formalni naslijednik historije. Fuzijom sa OlimpiCom ili Barselonom to više nije Željo nego neki hibrid. Kontaš ?
Najbolji klub: Željezničar
Najveći mangupi: TM87
Najveći levati: navijači Slobode. Klub im se gasi, jer su nesposobni a oni slave.
Najveći tragičari: FK Sloboda. Klub koji se gasi i postaje hibrid OlimpiCa. Sa navijačima kakve imaju ne trebaju im dušmani

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 04 dec 2012, 01:15

pa vi ste vec svoje dugove pobrisali to promjenom sa NK na FK jel? :)..a sto ste mjenjali to vi bogati zar to nije dioo vase historije?.. sad ce reci nezele hrvatski predznak u svom imenu :).. jest klinad da se mozda sta i opere ebiga :)
:? ista stvar sa liljanom koji je bio na grbu Slobode pa je skinut nekada petokraka itd., ista stvar i sa grbom Sarajeva, rijec "nogomet" asocijacija na "hrvatski predznak" !? :lol: svasta bgm u božijoj bašći, rat je ucinio svoje živimo u BIH gdje je normalnije reci fudbal nego nogomet, ista stvar sa mijenjanjem imena Dinama ZG. u Croatiju, GNK i sl. i jos hiljadi slicnih primjera, sa režimima, partijama i historijom mijenjaju se neke stvari ali glavna bit svega je ne dopustiti da ti neko promjeni ime kluba, grba kluba to dvoje glavnih stvari ako se promijeni onda faktički "taj stari" klub vise i ne postoji a da ne govorim o tome da se klub ko Sloboda komplet ugasi sto je sada na djelu, to mene kao Bosanca i čovjeka koji prati fudbal jos od kraja 70.tih boli. Sloboda i ako nema uspjeha od kraja rata pa na ovamo jbg ipak nesto znaci i predstavlja u bh. fudbalu.
Zadnja izmjena: Cisco, dana/u 04 dec 2012, 01:19, ukupno mijenjano 1 put.
S' ljudima ljudski , s' lopovima lopovski.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 04 dec 2012, 01:16

.
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 04 dec 2012, 01:19, ukupno mijenjano 2 puta.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 04 dec 2012, 01:17

@SaltCityAttack

Ništa Željo nije izbrisao dugove ;) i sad trenutno je u golemoj hladovini i minusu :( :oops: da se to može tako davno bi toga naši banditi dosjetili i preimanovali u Željo 1921 ili nešto slicno :mrgreen: - ali ne može...mislim može, ali to je automatski sasvim drugi pravni subjekt u registru, sasvim drugi klub, što znaci da možemo komotno sve svoje trofeje iznjeti na Markale na rasprodaju ,a Bogami i grb, adresu kluba, godinu osnivanja i šta sve ne.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 04 dec 2012, 01:18

@hoshtapler - Razumijem ja to sve dobro, ali sta treba gledati do kraja zivota gledati kako se u nasoj ligi igra anti-nogomet?

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 04 dec 2012, 01:19

hoshtapler je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:Ljudi ja odustajem mislim da sam secer dobio od dusebriznika jedno mjesec dana necu pisati na forumu.
Šećer si trebao da dobiješ zašto ti je klub došao u ovakvu situaciju i šta Tuzla i tuzlaci nisu uradili a mogli su da pomognu da Sloboda opstane. To ti je valjda jasno.
vivaILchelik je napisao/la:Sretno Tuzlaci i nadam se da ce te ovo iskoristit maksimalno. Pustite se ovih maloumnika koji kazu da se historija brise. Ako se brise nek' navedu jedan slucaj gdje je historija jednostavno isparila.. I Gracic zna da boju ime kluba i grb ne moze mjenjati pa s tim zna da kad bi to zahtjevao da bi dogovor automatski otpao.

Jos jednom sretno ;)
Nisi baš upućen u priču. Taj novi klub će imati novi grb jer je novi pravni subjekat. Nema više ni starog grba.Neće ni ime ostati isto.

Historija neće ispariti kada klub tipa Glazgov Rendžersa ode u stečaj, završi u najnižem rangu i počne iz početka, onda ima pravo da "naslijedi historiju".
TaRgEt_ je napisao/la: Hostapler kazem ti da ce se vratiti, vidjeces samo sabura i strpljenja.
Jašta će, pa nije ovo film sa happy end-om. Novo ime, novi grb, klub bez dugova a historija kluba koji je ugašen. Aha. Provaljuješ se bezveze.
Ovako, posto vidim da palamudis ovdje citavu noc bez pokrica, odvojit' cu par minuta da ti nesto objasnim. Vidim da ti pravo nije jaca strana strana, pa stoga evo kratko objasnjenje za tebe:

FK Sloboda Tuzla ce otici pod stecaj! Nakon zavrsenog stecajnog postupka, koji ce trajati odredjeno vrijeme, FK Sloboda ce se rijesiti dugova, no morati ce krenuti iz najnize lige. Kada se to desi, ta FK Sloboda, koja ce biti oslobodjena dugova i u najgoroj ligi, moze fuzionirati sa Slobodom Olimpic kako bi se od ta dva kluba formirao jedan klub. Pravno gledano, oba kluba unose svoju historiju, a dugova stare Slobode vise nece biti buduci da je stecajni postupak vec proveden. Clanom 78 pravilnika o takmicenju "novoosnovani klub zadržava pravo najboljeplasiranih timova (seniori, juniori, kadeti i pioniri), posebno za svako takmičenje u kojem su se takmičili odgovarajući timovi spojenih klubova." Dakle, taj novi klub koji ce se vjerovatno zvati FK Sloboda (1919) ce nastaviti tamo gdje je stala SLoboda Olimpic, a u sebi ce nositi i historiju stare slobode.

Jel jasno sada? Nadam se da ti nije krivo... :D
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 04 dec 2012, 01:20

Ovako, posto vidim da palamudis ovdje citavu noc bez pokrica, odvojit' cu par minuta da ti nesto objasnim. Vidim da ti pravo nije jaca strana strana, pa stoga evo kratko objasnjenje za tebe:

FK Sloboda Tuzla ce otici pod stecaj! Nakon zavrsenog stecajnog postupka, koji ce trajati odredjeno vrijeme, FK Sloboda ce se rijesiti dugova, no morati ce krenuti iz najnize lige. Kada se to desi, ta FK Sloboda, koja ce biti oslobodjena dugova i u najgoroj ligi, moze fuzionirati sa Slobodom Olimpic kako bi se od ta dva kluba formirao jedan klub. Pravno gledano, oba kluba unose svoju historiju, a dugova stare Slobode vise nece biti buduci da je stecajni postupak vec proveden. Clanom 78 "novoosnovani klub zadržava pravo najboljeplasiranih timova (seniori, juniori, kadeti i pioniri), posebno za svako takmičenje u kojem su se takmičili odgovarajući timovi spojenih klubova." Dakle, taj novi klub koji ce se vjerovatno zvati FK Sloboda (1919) ce nastaviti tamo gdje je stala SLoboda Olimpic, a u sebi ce nositi i historiju stare slobode.

Jel jasno sada? Nadam se da ti nije krivo... :D[/quote]

Ima dragog Boga ja kontam skontace o cemu se radi kada ono nikako da se skonta. Drimere hvala ti druze ako nakon ovog ne skontaju neka kljuca se tema i hajmo svi u Banglades.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

hoshtapler
Kontakt:

Post Postao/la hoshtapler » 04 dec 2012, 01:20

_dreamer_ je napisao/la:

FK Sloboda Tuzla ce otici pod stecaj! Nakon zavrsenog stecajnog postupka, koji ce trajati odredjeno vrijeme, FK Sloboda ce se rijesiti dugova, no morati ce krenuti iz najnize lige. Kada se to desi, ta FK Sloboda, koja ce biti oslobodjena dugova i u najgoroj ligi, moze fuzionirati sa Slobodom Olimpic kako bi se od ta dva kluba formirao jedan klub. Pravno gledano, oba kluba unose svoju historiju, a dugova stare Slobode vise nece biti buduci da je stecajni postupak vec proveden. Clanom 78 "novoosnovani klub zadržava pravo najboljeplasiranih timova (seniori, juniori, kadeti i pioniri), posebno za svako takmičenje u kojem su se takmičili odgovarajući timovi spojenih klubova." Dakle, taj novi klub koji ce se vjerovatno zvati FK Sloboda (1919) ce nastaviti tamo gdje je stala SLoboda Olimpic, a u sebi ce nositi i historiju stare slobode.

Ne palamudim cijelu noć, nekih pola sata, više-manje. Što bogati Rangersi to ne urade nego idu iz najniže lige ? Što Fiorentina nije to uradila nego je isto krenula i igrala iz najniže lige ?

Samo vi pametni, proglasite stečaj, odete u najnižu ligu, oslobodite se dugova, napravite fuziju sa OlimpiCom koji igra u PL, sa njihovim igračima, kadrom, trenerom i vlasnikom i vi odjednom "stara" Sloboda :lol:

Nisi svjestan svog mentaliteta. Opet, kad skontam da ste pustili da se ovo sve desi, sve mi je jasno.
Najveći levati: navijači Slobode. Klub im se gasi, jer su nesposobni a oni slave.
Najveći tragičari: FK Sloboda. Klub koji se gasi i postaje hibrid OlimpiCa. Sa navijačima kakve imaju ne trebaju im dušmani

Kapellen
Kontakt:

Post Postao/la Kapellen » 04 dec 2012, 01:23

a pustite ga vidis da cojk oce da bude tako kako on kaze nema druge opcijee,nemoze historija ostat nikakoo po njemuu :lol:
Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 04 dec 2012, 01:24

_dreamer_ je napisao/la:

Ne palamudim cijelu noć, nekih pola sata, više-manje. Što bogati Rangersi to ne urade nego idu iz najniže lige ? Što Fiorentina nije to uradila nego je isto krenula i igrala iz najniže lige ?

Samo vi pametni, proglasite stečaj, odete u najnižu ligu, oslobodite se dugova, napravite fuziju sa OlimpiCom koji igra u PL, sa njihovim igračima, kadrom, trenerom i vlasnikom i vi odjednom "stara" Sloboda :lol:

Nisi svjestan svog mentaliteta. Opet, kad skontam da ste pustili da se ovo sve desi, sve mi je jasno.
Sve objašnjeno i rečeno :arrow:

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 04 dec 2012, 01:25

Ma joj, vidite radite sta vi mislite da je najbolje. Sa moje strane meni je najbinije da ova liga dobije jedan jak i stabilan klub, ako je to ikako moguce, a vjeujem da jeste. Hoce li se on zvati Duno-Maroje ili Tuzla City meni je svejedno. Ja samo znam da imate priliku uciniti nesto za nogomet i BIH, jer ste sredina koje mora imati jak nogometni klub. Hocete li vi iskoristi ili ne ostaje da vidimo, ja sam nadam da cete pronaci najbolje rijesenje i da cemo dobiti jaku konkurenciju u nasoj ligi........ ;)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 04 dec 2012, 01:26

_dreamer_ je napisao/la:
FK Sloboda Tuzla ce otici pod stecaj! Nakon zavrsenog stecajnog postupka, koji ce trajati odredjeno vrijeme, FK Sloboda ce se rijesiti dugova, no morati ce krenuti iz najnize lige. Kada se to desi, ta FK Sloboda, koja ce biti oslobodjena dugova i u najgoroj ligi, moze fuzionirati sa Slobodom Olimpic kako bi se od ta dva kluba formirao jedan klub. Pravno gledano, oba kluba unose svoju historiju, a dugova stare Slobode vise nece biti buduci da je stecajni postupak vec proveden. Clanom 78 pravilnika o takmicenju "novoosnovani klub zadržava pravo najboljeplasiranih timova (seniori, juniori, kadeti i pioniri), posebno za svako takmičenje u kojem su se takmičili odgovarajući timovi spojenih klubova." Dakle, taj novi klub koji ce se vjerovatno zvati FK Sloboda (1919) ce nastaviti tamo gdje je stala SLoboda Olimpic, a u sebi ce nositi i historiju stare slobode.

u ovom smislu nasa historija i to je to... neka si im objasnio brate da se zna
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 04 dec 2012, 01:28

Da nas tz novinar Kusta ovo nije prvi objavio u četvrtak od ovoga nista ne bi jos ni bilo. Kako znam to su bili samo razgovori neformalni tek kad su iz opstine vidjeli reakciju javnosti ekspresnom brzinom su krenuli u realizaciju. Uostsalom momak ima sve informacije iz prve ruke po nekoliko puta na dan se cuje s gracicem i ono sto je meni rekao je da je sve ovo daleko od dogovora. Ovo sto medij pisu da je dogovoren naziv i pojedinosti, to nista nije dogovoreno jos. ako se ne ispune nijazovi uvjeti od toga nece biti nista a najveci problem je u tome sto bi neki da skinu teret s ledja da dobiju jak i stabilan klub, da ne ulazu pare a da se pitaju,. to im Gracic nece dozvoliti. I Jasminu je u cilju da ovo prodje, pristao je na uslove ali do konacnog zakljucenja ce se desiti jos mnogo toga i pitanje je da li se uopste do toga doci, ovo vam je sve iz prve ruke, dugo je jos do radovanja.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 04 dec 2012, 01:28

_dreamer_ je napisao/la:

Pa da su se celnici Celtica ili Siene javili gore pomenutim klubovima sa slicnim prijedlogom, mozda bi od toga nesto i bilo. Ne znam ja sta su pricali po kafama po Skotskoj i Italiji, mozda ti znas nesto sto mi ne znamo?

ja ti samo pokusavam objasniti crno na bijelo da se klub ne mora ugasiti kako ti tvrdis, iako sam - da budem iskren - i ja polazio od toga da ce se to desiti.

Hajde kruha ti objasni mi ti koji je to moj mentalitet, pa da i ja konacno progledam u zivotu... :lol:

hoshtapler
Kontakt:

Post Postao/la hoshtapler » 04 dec 2012, 01:28

DzoleZeljo je napisao/la:@hoshtapler - Razumijem ja to sve dobro, ali sta treba gledati do kraja zivota gledati kako se u nasoj ligi igra anti-nogomet?
Vidi, nigdje ja nisam napisao da je ovo loše jer su likovi koji ovdje slave fuziju, spajanje, šta god dopustili da se Sloboda ugasi. To je njihova bruka, bruka ljudi i navijača Slobode. Samo konstatujem da je njihov navijački mentalitet 0 bodova čim su dopustili da se desi situacija da Sloboda dođe u situaciju da se ugasi, ode u najnižu ligu a onda se volšebno spoje sa OlimpiCom, iodmah dođu u PL i ti isti likovi koji su pustili da Sloboda propadne govore kako je ovo ona stara Sloboda :mrgreen: Niđe veze priča. Trebaju da se ušute i nadaju da će vrijeme sve izliječiti i da će ljudi zaboraviti šta se desilo.

Da OlimpiCovi igrači dođu u tu Slobodu koja igra iz najniže lige ( kao što svi normalni klubovi rade a navijači ih prate ) i igraju iz početka, onda poštujem, to je ta Sloboda. Ova njihova varijanta je njihov odraz mentaliteta, kojeg nema, niti će ga biti.

Nema ba historije, kako ne kontate. Nema je jer je taj klub ugašena vi se niste vratili u PL igranjem iz najniže lige nego ste napraivli fuziju sa OlimpiCom. Šta je nejasno u cijeloj priči, ne kontam.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 04 dec 2012, 01:30

DzoleZeljo je napisao/la:Ma joj, vidite radite sta vi mislite da je najbolje. Sa moje strane meni je najbinije da ova liga dobije jedan jak i stabilan klub, ako je to ikako moguce, a vjeujem da jeste. Hoce li se on zvati Duno-Maroje ili Tuzla City meni je svejedno. Ja samo znam da imate priliku uciniti nesto za nogomet i BIH, jer ste sredina koje mora imati jak nogometni klub. Hocete li vi iskoristi ili ne ostaje da vidimo, ja sam nadam da cete pronaci najbolje rijesenje i da cemo dobiti jaku konkurenciju u nasoj ligi........ ;)
Ma jašta :lol: a vidio bih te ja kad bi ti Gracić došao sa "prepoštenim" dealom i prijedlogom da moraš od sutra navijati za nekakvog izmišljnog FK Dundo-Maroje nastalog 2013 - umjesto za Želju, da ti oduzme svu historiju kluba za koju su ti preci navijali (zato jer je strogi biznismen i jer ga boli polni organa za onim što je tebi svetinja)...pa prvi bi ga ti poslao u tri lijepe....mojne sad tuzlacima valjati šuplju ;) nije korektno jbg
Zadnja izmjena: ripper, dana/u 04 dec 2012, 01:30, ukupno mijenjano 1 put.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 04 dec 2012, 01:30

Kapellen je napisao/la:
gollum je napisao/la:
hoshtapler je napisao/la: Jašta će, pa nije ovo film sa happy end-om. Novo ime, novi grb, klub bez dugova a historija kluba koji je ugašen. Aha. Provaljuješ se bezveze.
Ništa, pitari neka preimenuju klub u FK Sarajevo 1946, Zeničani u NK Čelik 1945, a mi možemo opet vratiti u NK Željezničar. Tako ćemo se svi riješiti dugova, a historiju ostaviti, jer je Target očito pronašao rupu u zakonu za koju nije niko znao.

Vrijeme ce pokaazat da si isp'o glup druze ;)
Otvoriš 880. stranicu ove teme pa vidiš šta je vrijeme pokazalo.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 04 dec 2012, 01:34

ripper je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:Ma joj, vidite radite sta vi mislite da je najbolje. Sa moje strane meni je najbinije da ova liga dobije jedan jak i stabilan klub, ako je to ikako moguce, a vjeujem da jeste. Hoce li se on zvati Duno-Maroje ili Tuzla City meni je svejedno. Ja samo znam da imate priliku uciniti nesto za nogomet i BIH, jer ste sredina koje mora imati jak nogometni klub. Hocete li vi iskoristi ili ne ostaje da vidimo, ja sam nadam da cete pronaci najbolje rijesenje i da cemo dobiti jaku konkurenciju u nasoj ligi........ ;)
Ma jašta :lol: a vidio bih te ja kad bi ti Gracić došao sa "prepoštenim" dealom i prijedlogom da moraš od sutra navijati za nekakvog izmišljnog FK Dundo-Maroje nastalog 2013 - umjesto za Želju, da ti oduzme svu historiju kluba za koju su ti preci navijali (zato jer je strogi biznismen i jer ga boli polni organa za onim što je tebi svetinja)...pa prvi bi ga ti poslao u tri lijepe....mojne sad tuzlacima valjati šuplju ;) nije korektno jbg
Ako imas ti prijatelju bolju ideju kako napraviti jak i stabilan tim, predlozi... ;)

Da se tim zove Tuzla City i da ima sve sto Vojvodina trenutno ima, ti ne bi prihvatio? Ajde iskreno
Razumijem ja sta vi pricate, historija i sve, ali zivimo u takvom vaktu da te vise niko o tome ne pita. Ako imas pare, prezivljavas, ako nemas, nema te nigdje...Jbg, to je nasa realnost, a nogomet je skup sport i da bi se igrao sa tim, moras uloziti pare...

Ali eto kada ces pricate o toj famoznoj historiji, fuzija ne znaci da se jedan ili drugi prravi aspek gasi, vec dva prava aspekta se ujedine u jedan, sa svim svojim prijasnjim historijatima.. ;)
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 04 dec 2012, 01:38, ukupno mijenjano 1 put.

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 04 dec 2012, 01:36

DzoleZeljo je napisao/la:@hoshtapler - Razumijem ja to sve dobro, ali sta treba gledati do kraja zivota gledati kako se u nasoj ligi igra anti-nogomet?
Vidi, nigdje ja nisam napisao da je ovo loše jer su likovi koji ovdje slave fuziju, spajanje, šta god dopustili da se Sloboda ugasi. To je njihova bruka, bruka ljudi i navijača Slobode. Samo konstatujem da je njihov navijački mentalitet 0 bodova čim su dopustili da se desi situacija da Sloboda dođe u situaciju da se ugasi, ode u najnižu ligu a onda se volšebno spoje sa OlimpiCom, iodmah dođu u PL i ti isti likovi koji su pustili da Sloboda propadne govore kako je ovo ona stara Sloboda :mrgreen: Niđe veze priča. Trebaju da se ušute i nadaju da će vrijeme sve izliječiti i da će ljudi zaboraviti šta se desilo.

Da OlimpiCovi igrači dođu u tu Slobodu koja igra iz najniže lige ( kao što svi normalni klubovi rade a navijači ih prate ) i igraju iz početka, onda poštujem, to je ta Sloboda. Ova njihova varijanta je njihov odraz mentaliteta, kojeg nema, niti će ga biti.

Nema ba historije, kako ne kontate. Nema je jer je taj klub ugašena vi se niste vratili u PL igranjem iz najniže lige nego ste napraivli fuziju sa OlimpiCom. Šta je nejasno u cijeloj priči, ne kontam.
Uz to nikoga nisam čuo da ima bilo kakve sumnje, da se pita "sta ako" i sl. svugdje u svijetu navijači bi se borili protiv mijenjanja imena svog kluba, grba, fuzije i sl. ali ovdje bas svi to maltene srdačno prihvataju kao da nisu svjesni nekih stvari, ustvari bolje receno pare su ih očito zaslijepile, godinama tavorenja sada se pretvraju u nadu u viđenju Gracića i njegovih para :?

slika

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 04 dec 2012, 01:38

Da pojasnim pravnicima sa kiseljackog,travnickog i dr. sup fakulteta ne stvari sa pravnog stanovista.Kada posmatrate ovo,ne mozete posmatrati pojedinacno klubove iz razloga,jer oba kluba zavrsavaju svoju pravnu prirodu.Formalno-pravno,de-facto i de-iure,oba kluba ulaze u novi pravni odnos.Ono sto je najvaznije u cijeloj ovoj prici je to,sto se za praksu,reklamu,tradiciju,historiju uzima brend Slobode!Novonastali klub je zbog toga svega kcerka svoje pretece,u ovom slucaju Slobode,jer ce naslijediti brend iste.Sustina svega je da ce ovo kad-tad dozivjeti i óstali klubovi,ili se jednostavno ugasiti.Sav postupak tranzicije prema EU ce pogoditi sve sfere ove nakaradnosti od drzave,pa i sport.Liga ce se morati smanjiti.Rezultat svega ovoga ce osjetiti tzv. veliki klubovi kroz medjusobne duele.Vrijeme je pred svima nama,da ne pamdtujemo vise kao ja,ali morao sam zbog pojedinih pametologa.Ne zamjerite.Ovdje se u najmanjoj mjeri primjenjuje pravne norme,a u najvecoj pravne praznine.Samo lud covjek ne moze da shvati ovu situaciju,koja je tolika jednostavna i normalna iole razumnim osobama.NEOSPORIVA CINJENICA JE TA DA SE NASA SLOBNDA PORADJA,RADJA ZDRAVO I STABILNO DIJETE,ZA RAZLIKU OD PODNEBLJA U KOJEM ZIVI!!!EH TO CE VAM DIJETE DOCI GLAVE JER CE GA DOBRO HRANITI I TRENIRATI.ONO NEMA VOLJE DA UCI U BIH,NEGO JE IZRAZILO ZELJU DA PRAKSU STICE VAN NASIH GRANICA!PAMETNOM DOSTA!POZDRAV ZA MOJE FUKARE TUZLA!Ovo sam morao napisati,ubise me razne sveznalice sa seoskih fakulteta...Da je ovo pravna drzava,Zeljo bi zajedno sa Leotarom bio malo nize,zbog toga je i doslo do ovakvog raspleta.Moram vam príznati da cete od danasnjeg dana imati nesanicu od nas!!!
Zadnja izmjena: superior1982, dana/u 04 dec 2012, 02:11, ukupno mijenjano 2 puta.
O Slobodi pjevaju tuzlaci,mi smo novi državni prvaci!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.