Evo sta je Hajrovic izjavio poslije telefonskog razgovora sa Susicem: - Safet Sušić me nazvao nedavno dok sam bio u Španiji sa klubom na pripremama. Izuzetno smo ugodno razgovarali i naravno glavna tema bila je reprezentacija. Selektoru sam poručio da je, ukoliko me pozove, moj jedini izbor Bosna i Hercegovina, a on mi je obećao kako će doći u Cirih da vidi moje nastupe, te da obavimo konkretan razgovor. - govori Izet Hajrović.
Pape je dao izjavu da se ovaj u toj utakmici i nije nesto pokazao, naravno poziv mu nije obecao, a ovaj papire nije mjenjao.
Izjava brata Seada:
- On je i dalje član Grashopersa. Za sada ulazi sa klupe. Igra za prvi tim. Veliki je potencijal. Pitanje je dana kada će napustiti Švicarsku. Ipak, nije mi jasno zašto u BiH nisu primijetili njegov talenat. Bio je na okupljanju juniorske selekcije. Napravili su veliku nepravdu prema njemu. To zaista nije fer.
Jel se neko sjeca Emira Imsirovica? Evo i njegove izjave:
Ne mogu da vjerujem šta se dogodilo. Igrao sam prijateljski susret u Austriji, a bio sam sada i na pripremama. Sinoć mi je selektor Karačić dao do znanja da neću ići u Bugarsku, jer je umjesto mene došao neki anonimus iz Kozare.To je žalosno. Ne mogu vam opisati kako se trenutno osjećam. Jednostavno sam zgrožen oko ovih dešavanja i ne mogu da vjerujem da je potrebno platiti kako bi se igralo za reprezentaciju. I onda se pitaju zašto u BiH nema Hajrovića ili Seferovića, govori ogorčeni Emir Imširović uz dodatak:
Prcić, Bevab i Plakalo uz još ponekog zasluženo su u reprezentaciji. Ostalo je jasno kao dan da je posao odradio menadžerski lobi. Još uvijek sam u šoku. Trenutno sam na aerodromu u Ljubljani gdje čekam let kako bih se vratio kući.
Postavite se u poziciju Hajrovica, vec ste bili u juniorskoj selekciji, ali kazu niste kvalitet, a vi znate da ste od bar 70% okupljenih reprezentativaca bolji, ali djaba. Susic dodje na konkretan razgovor, ali ni njegove ambicije ne zadovoljis poslije samo jedne vidjene utakmice. I sta Hajrovic treba uraditi? Mjenjati drzavljanstvo? Uozbiljite se, molim vas.
Njemu Susic licno mora obecati poziv i to za prvu narednu utakmicu (jer taj poziv vec sad prema svim Susicevim standardima i zasluzuje), e onda ako odbije mozemo pljuvati po njemu i govoriti kako je on jedini krivac, kako nas zavlaci i sl.