Olimpik Sarajevo
Re: Olimpic Sarajevo
kratko i jasno FK SLOBODA TUZLA nakon 93 se gasi, i sve što je bilo uz nju, a Olimpic nastavlja funkcionisati pod novim imenom Sloboda - Olimpic, i igrat će domaće utakmice na Tušnju na kojem je utakmice nekada igrala sada već bivša Sloboda, i to je sva poenta.....
Olimpic Sarajevo
@ASD Mislim da si suštinu pogodio.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
- moustapha
- Kontakt:
Ti si de facto dosta toga napisao, ali de jure nisi nista rekao.AnelZ je napisao/la:Ime je najmanje vazno za bilo kakav poslovni/sportski subjekat kada je zakon u pitanju jer se uvijek moze promjeniti. Olimpic nastavlja po svim pravnim tackama da postoji, samo mjenja ime kako bi zadovoljio ukuse Tuzlaka i na sebe de facto (a ne de jure) preuzima historiju Slobode, a brise historiju Olimpica (isto tako de facto, a ne de jure). Znaci Sloboda se gasi, Olimpic ostaje ali pod drugim imenom i na drugoj lokaciji. Sada ja ako pozelim, ja mogu osnovati novi klub pod imenom Olimpic (posto ce ovo ime opet biti dostupno) i de facto (a ne de jure) preuzeti njegovu historiju, to ce biti sasvim novi klub sa godinom osnivanja 2013 i bez ikakve historije po zakonu, no svi bi ga priznali kao klub klub koji je naslijedio Olimpic. Isto tako, ako se nekada neko pojavi se nekoliko miliona, moci ce obnoviti Slobodu, ako podmiri sva njena potrzivanja i dugovanja i sa sobom ce imati historiju Slobode i to de jure, ali i ne de facto jer Tuzlaci to nece priznati jer imaju drugi klub koji je po njima naslijedio tu historiju. Isto tako, po zakonu (de jure) ce godina osnivanja Sloboda Olimpic biti 1993. (godina osnivanja Olimpika), dok ce de facto to zapravo biti 1919. jer ce tako navijaci propagirati, kao i vecina medija i sl.

#divovi
Olimpic Sarajevo
Kada i ako presele nikada se ne vratili u Sarajevo.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Uprosteno, zakonski (de jure) Sloboda se gasi, a sa njom ostaje sva njena historija, dok Olimpic ostaje samo mjenja ime, lokaciju i boje. Znaci taj Olimpic koji ce promjeniti ime u navodno Sloboda Olimpic ce zakonski imati godinu osnivanja 1993., prema NFSBiH ce imati osvojenu titulu prvaka FBiH i cega vec jos. Ali u praksi ce mnogo biti drugacije, jer ce navijaci tom klubu pridodati svu historiju i tradiciju Slobode, a izbrisati onu Olimpica. Samim time, posto je Sloboda ugasena, svako ko bude u mogucnosti da isplati njena potrazivanja i dugovanja ima pravo da trazi da obnovi taj klub i njenu historiju. Dok niko ne moze obnoviti Olimpic posto on zakonski jos uvijek postoji, samo mozes osnovati potpuno novi klub sa istim/slicnim imenom i tvrditi da nasljedjujes njegovu historiju, dok to zakonski nece biti slucaj.Dado je napisao/la:Ja tek sad nista ne kontam,![]()
de facto
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Ja koliko znam Olimpiji iz Ljubljane sva je historija oduzeta, zasto ne bi bila i Slobodi?AnelZ je napisao/la:Uprosteno, zakonski (de jure) Sloboda se gasi, a sa njom ostaje sva njena historija, dok Olimpic ostaje samo mjenja ime, lokaciju i boje. Znaci taj Olimpic koji ce promjeniti ime u navodno Sloboda Olimpic ce zakonski imati godinu osnivanja 1993., prema NFSBiH ce imati osvojenu titulu prvaka FBiH i cega vec jos. Ali u praksi ce mnogo biti drugacije, jer ce navijaci tom klubu pridodati svu historiju i tradiciju Slobode, a izbrisati onu Olimpica. Samim time, posto je Sloboda ugasena, svako ko bude u mogucnosti da isplati njena potrazivanja i dugovanja ima pravo da trazi da obnovi taj klub i njenu historiju. Dok niko ne moze obnoviti Olimpic posto on zakonski jos uvijek postoji, samo mozes osnovati potpuno novi klub sa istim/slicnim imenom i tvrditi da nasljedjujes njegovu historiju, dok to zakonski nece biti slucaj.Dado je napisao/la:Ja tek sad nista ne kontam,![]()
de facto
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
oduzeta jeste, ali mediji i navijaci (koji su valjda bitniji) i dalje priznaju istoriju prve olimpije...Sarajlijc@ je napisao/la:Ja koliko znam Olimpiji iz Ljubljane sva je historija oduzeta, zasto ne bi bila i Slobodi?AnelZ je napisao/la:Uprosteno, zakonski (de jure) Sloboda se gasi, a sa njom ostaje sva njena historija, dok Olimpic ostaje samo mjenja ime, lokaciju i boje. Znaci taj Olimpic koji ce promjeniti ime u navodno Sloboda Olimpic ce zakonski imati godinu osnivanja 1993., prema NFSBiH ce imati osvojenu titulu prvaka FBiH i cega vec jos. Ali u praksi ce mnogo biti drugacije, jer ce navijaci tom klubu pridodati svu historiju i tradiciju Slobode, a izbrisati onu Olimpica. Samim time, posto je Sloboda ugasena, svako ko bude u mogucnosti da isplati njena potrazivanja i dugovanja ima pravo da trazi da obnovi taj klub i njenu historiju. Dok niko ne moze obnoviti Olimpic posto on zakonski jos uvijek postoji, samo mozes osnovati potpuno novi klub sa istim/slicnim imenom i tvrditi da nasljedjujes njegovu historiju, dok to zakonski nece biti slucaj.Dado je napisao/la:Ja tek sad nista ne kontam,![]()
de facto
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Olimpija je svoju historiju prodala nekoj tvrtki a poslije je vratila, nešto u tom smislu, zvuči besmisleno ali su ljudi pronašli pravnu začkoljicu.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Ma druze papir je zakon,sve ostalo je nebitno.oduzeta jeste, ali mediji i navijaci (koji su valjda bitniji) i dalje priznaju istoriju prve olimpije...
Olimpija je kupila historiju,isto tako i Napoli.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Cini mi se da im UEFA ne priznaje proslost.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
Pazi nesto, to je tvoja percepcija. Tuzlaci to vide ovako: Imamo i dalje Slobodu, crveno- crne boje, privremeno FK Sloboda-Olimpic do kraja sezone a onda nesto tipa FK Sloboda 1919, nema duga, novi predsednik UO, vecina igraca Olimpika (sto podrzavam) i startamo sa 3 mjesta PL. Iduce sezone derbi FK Sloboda 1919-Zeljeznicar, na Tusnju.AlemC85 je napisao/la:kratko i jasno FK SLOBODA TUZLA nakon 93 se gasi, i sve što je bilo uz nju, a Olimpic nastavlja funkcionisati pod novim imenom Sloboda - Olimpic, i igrat će domaće utakmice na Tušnju na kojem je utakmice nekada igrala sada već bivša Sloboda, i to je sva poenta.....
Gdje ti tu vidis Olimpic ?
- Ronaldo2012
- Kontakt:
Zar novi klub nece igrati na Tusnju? Tako da i forumske utakmice treba da se odigravaju na temi slobodeAnelZ je napisao/la:Ne treba otvarati novu temu. Ako idemo analogijom kojom idu ova dva kluba, onda treba samo ovu preimenovati u naziv novog kluba, a temu Slobode zakljucati.Brcko87 je napisao/la:Otvarajte novu temu ss.ba SLOBODA OLIMPIC![]()

Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".
pa kako misliš da se Sloboda riješi dugovanja, nego da se ova sadašnja Sloboda ugasi, i da se osnuje nova Sloboda čija bi se historija pisala od 2013. godine, zar ne? ovako kažu tuzlaci, a što se tiče Olipmica, neko reće da će se morati osnovati novi olimpic čija bi se historija počela pisati od 2013. godine i koji bi sepočeo takmičiti od kantonalne lige...a ovaj novi klub kako kažeš bi bio upravo spoj Slobode i Olimpica...kako god na gubitku su nekadašnja Sloboda i nekadašnji Olimpic.....nakon ovoga ništa više nije isto....vodeni100 je napisao/la:Pazi nesto, to je tvoja percepcija. Tuzlaci to vide ovako: Imamo i dalje Slobodu, crveno- crne boje, privremeno FK Sloboda-Olimpic do kraja sezone a onda nesto tipa FK Sloboda 1919, nema duga, novi predsednik UO, vecina igraca Olimpika (sto podrzavam) i startamo sa 3 mjesta PL. Iduce sezone derbi FK Sloboda 1919-Zeljeznicar, na Tusnju.AlemC85 je napisao/la:kratko i jasno FK SLOBODA TUZLA nakon 93 se gasi, i sve što je bilo uz nju, a Olimpic nastavlja funkcionisati pod novim imenom Sloboda - Olimpic, i igrat će domaće utakmice na Tušnju na kojem je utakmice nekada igrala sada već bivša Sloboda, i to je sva poenta.....
Gdje ti tu vidis Olimpic ?
Svidja mi se kako je to Amar Osim objasnio danas na Face tv-u u sportskoj redakciji. Sa dvije recenice covjek sve rekao.
- Ronaldo2012
- Kontakt:
Sta je reko, mozes li ponoviti otprilike makar?PL BiH -1 je napisao/la:Svidja mi se kako je to Amar Osim objasnio danas na Face tv-u u sportskoj redakciji. Sa dvije recenice covjek sve rekao.
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".
Kad se budete selili ako sta treba prenijeti ili prevuci tu sam nije frka
kako rece ono Gracic otpr. "Kad se budemo selili nosimo sve sa sobom"
sta to nosite osim par lopti i dresova
obavezno i one stolice počupjate i nosite sa sobom, Sretno

S' ljudima ljudski , s' lopovima lopovski.
Olimpic Sarajevo
Šta je sretno demagogu?
Mislim da je interes za ovu temu sve pokazao. Jasno je koliko se radi o nebitnom klubu.
@Mancini Biće to sve ok
@Mancini Biće to sve ok

Sretna selidba, sretan novi početak, sretno sve da vam se sve želje ostvareMancini je napisao/la:Šta je sretno demagogu?

S' ljudima ljudski , s' lopovima lopovski.
- AlenHalilovic
- Kontakt:
Cisco je napisao/la:Kad se budete selili ako sta treba prenijeti ili prevuci tu sam nije frkakako rece ono Gracic otpr. "Kad se budemo selili nosimo sve sa sobom"
sta to nosite osim par lopti i dresova
obavezno i one stolice počupjate i nosite sa sobom, Sretno
![]()
Sloboda se gasi zar nije zalosno dovoljno?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.