Ćiro Blažević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Ćiro Blažević

Post Postao/la Virtu4l » 22 okt 2009, 11:02

Principatus je napisao/la:Po Sanu je Blazevic otputovao za Spaniju po Medjunanina.
Clanak ce biti pristupan veceras od 2 sata navece.
Odličan potez.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 22 okt 2009, 11:11

Mi­ro­slav Bla­že­vić, se­le­ktor no­go­me­tne re­pre­zen­ta­ci­je BiH, iz Lo­za­ne je oti­šao u Špa­ni­ju. Do­bra je to vi­jest, pod uslo­vom ako će pre­da­ti po­ziv Ha­ri­su Me­du­nja­ni­nu, ve­znja­ku špan­skog prvo­li­ga­ša Va­lja­do­li­da. Me­du­nja­nin (24) je bio dva pu­ta prvak Evro­pe sa mla­đim (U -19 i U -21) se­le­kci­ja­ma Ho­lan­di­je, ali je izra­zio že­lju da u bu­du­ćnos­ti igra sa­mo za BiH.

Me­du­nja­nin ima bh držav­ljan­stvo, ali da bi nas­tu­pio za na­šu re­pre­zen­ta­ci­ju, mo­ra do­bi­ti spor­tsko držav­ljan­stvo iz FI­FA -e. U sa­ve­zu su spre­mi­li svu pa­pi­ro­lo­gi­ju ka­ko bi Me­du­nja­nin zai­grao za BiH. Bla­že­vić je u Špa­ni­ji bio u druš­tvu Da­vo­ra Šu­ke­ra, sa ko­jim je sa­ku­pljao in­for­ma­ci­je o Por­tu­gal­ci­ma. Ći­ro već pi­še po­zi­vni­ce kan­di­da­ti­ma za odlu­ču­ju­će me­če­ve sa Por­tu­ga­lom. Na po­pi­su će bi­ti svi ko­ji su igra­li po­slje­dnje su­sre­te sa Es­to­ni­jom i Špa­ni­jom, a na nje­mu će bi­ti i Er­min Zec, vje­ro­va­tno i Mar­ko To­pić. Ći­ro na­mje­ra­va po­zva­ti ve­ći broj igra­ča ka­ko bi po­čas­tio sve one ko­ji su igra­li ne­ke kva­li­fi­ka­cij­ske su­sre­te, a iz ra­zno­ra­znih ra­zlo­ga otpa­da­li. Ba­že­vić ve­če­ras sti­že u BiH, ka­ko bi su­tra pre­do­čio svoj plan na sje­dni­ci Pred­sje­dniš­tva NSBiH.

San.ba
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 22 okt 2009, 14:53

suker maltene postao cirin asistent 8-)

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 22 okt 2009, 15:05

Principatus je napisao/la:Po Sanu je Blazevic otputovao za Spaniju po Medjunanina.
Clanak ce biti pristupan veceras od 2 sata navece.
Ma meni su to samo suplje price da se digne tiraz.Ciro ga do sad men se cini nije ni jednom spomenuo

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 22 okt 2009, 16:36

slika

vol. 1

Zašto se nogometaši moraju ljubiti, ako treba i u usta!

Pitate se što su 'Ćirine kućne Ćirolije'? To je mjesto gdje vlada samo nogomet, a kralj je – Ćiro Blažević.

Tajna nogometnog uspjeha je u zajedništvu i slozi ekipe. Nogometna momčad je k'o atomska bomba – povučeš krivi potez i odleti sve u zrak. E sad..., da ne bi povuk'o krivi potez, prije nego što ga povučeš, moraš dobro razmislit o svemu.

Najbitniji je autoritet trenera koji treba prisilit onoga koji nema afinitet prema svom kolegi – da ga probudi. Taj je fenomen psihološki, momčad je kao jedna obitelj, svi imamo zajednički interes.

Ja uzmem dva svoja igrača i kažem: 'Voli ga! Ljubi ga!' Ovaj ga poljubi.

Ja kažem: 'Ljubi ga u usta!' Hihihihihi...

U nogometu se ništa ne može napravit bez atmosfere, ona je ta koja će podić kvalitetu i valorizirat napore, bez toga ni najveći ne mogu do uspjeha. Ovo što se dogodilo Hrvatskoj, toga sam se ja pribojavao od prije. No, svatko ima svoj stil vladanja. Bilićev je više pedagoški, a manje šefovski, apsolutistički.

Kod mene – zna se – nema kompromisa! Nije nitko mogao mrdnut ni kad sam vodio Hrvatsku, a ne može bogme ni sad. Moji igrači ne počinju jesti dok ja ne krenem, od stola se ne dižu dok se ja ne ustanem. A u isto te vrijeme moraju i volit i moraju podnosit sve ono što koristi i što donosi progres.

A opet, u bazi svakog autoriteta je znanje. Kad ti znaš i kad si siguran u program koji moraš provest, onda je sve moguće. Onaj koji se dvoumi i koji dovoljno ne zna, ne može ništa.

Evo jedna anegdota iz svlačionice... Imam foru da prije utakmice održim vrlo kratki govor. Traje točno sedam minuta, jer koncentracija nogometaša ne drži duže. Znači, moram u tih sedam minuta ispričat ono što sam ja spremao po dva, tri sata. To je bilo 1901. godine, na početku prošlog stoljeća, kad je važio samo talent. Danas moraš imat znanje, taktiku, ambijent... i kad sve elemente potrebne za uspjeh posložiš u jednu istu točku – dođe i onaj zadnji, a to je sreća!

Za mene godinama govore 'On je motivator!' Ma j.... im mater! Ako netko može skočit metar daleko, pa ne mogu ga ja natjerat da skoči dva metra. Pa ja trajem četrdeset godina. Pokorim Jugoslaviju s Dinamom, napravim uspjeh u Švicarskoj, s Prištinom na Kosovu, s hrvatskom reprezentacijom u Francuskoj, evo sada sam, akobogda, nadomak Svjetskog prvenstva s Bosnom i Hercegovinom, a oni kažu: 'On je motivator!'

Tajnu uspjeha znaju samo oni koji su shvatili da je nogomet jedna permanentna evolucija.

A ja sam avangard!
Voli vas tata Ćiro
15.10.2009.
Zadnja izmjena: fixator, dana/u 22 okt 2009, 16:39, ukupno mijenjano 1 put.
Semper Fidelis

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 22 okt 2009, 16:39

slika

vol 2.
Ako odemo na Svjetsko prvenstvo, imamo broncu!

Danas baš nisam u takmičarskoj formi za pisanje jer me čeka velika drama i utakmica protiv Portugala. Međutim, poručujem svima da Bosna i Hercegovina ipak ide u Afriku i to preko najjebenijeg protivnika kojeg smo mogli izvuć – Portugala!

Nismo dobro prošli, ali jedna mi je činjenica dala veliku snagu i ponos. Na izvlačenju su svi vikali: 'Ne daj Bože samo Bosnu i Hercegovinu da dobijemo, samo ne BiH!'

I zato, ako Bog i sreća budu htjeli da prođem, onda ću na Svjetskom prvenstvu ponovit uspjeh hrvatske reprezentacije – broncu iz Francuske 1998. godine!

Portugal je moj veliki izazov, zbog Portugala sam izgubio simpatije u Hrvatskoj jer ljudi 1996. godine na EURO-u u Engleskoj nisu shvatili moju strategiju. Nisu htjeli shvatit čak ni oni koji su shvatili, jer su tada radije pljuvali po Ćiri. Zbog tog poraza od Portugala smo u četvrtfinalu igrali s Njemačkom i izgubili, a poslije nitko nije htio priznat da nas je sudac unakazio, iako smo bili puno bolji.

Ali, ovo je ipak nešto novo. Mi smo našpanani, spremamo se i vjerujemo. Ne želim nikome zlo, ali htio bih da se Cristiano Ronaldo ne oporavi do tada, iako mi njihov trener kaže da će bit spreman.

Svi jedva čekamo tu prvu utakmicu, 14. studenog. Bosanskohercegovački narod i mnogi prijatelji u Hrvatskoj očekuju od nas ovaj podvig i ja se nadam da ćemo ga napravit.

A hrvatski narod neka zna. Ako BiH ode u Južnu Afriku, bit će tamo i Hrvatska. I ne mislite da ćete me vidit u kratkim hlačicama, nemam više one takmičarske noge. Hihihihi...

Voli vas tata Ćiro!

21.10.2009.
Semper Fidelis

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 23 okt 2009, 14:00

kako je lud majko mila....ahahhahhhahahahhahha.....al ovi treneri nek nauce nesto iz ovoga.....a ne s jednim napadacem pritv famose majko mila ...
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

ST-57 Ciciban
Kontakt:

Post Postao/la ST-57 Ciciban » 24 okt 2009, 14:49

Ciro Senilni Ciro a sto non stop seres i pametujes protiv grada Sarajeva cuj ovi u Sarajevu su losi sto hoce odma gol a ovi u Zenici su dobri zato sto imaju strpljenje :evil: Hallllooooo Ciro majmune senilni dvorska ludo stani serendati
Prepuna Grbavica i sjajan ambijent, domaći igrači jednostavno nisu mogli a da ne ostvare trijumf.

1921-until the end of time

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 24 okt 2009, 14:56

JA NE KONTAM OVE LJUDE NIKAKO koji je to mentalni sklop kada on misli da mi sarajlije mrzimo BIH????
cuj ova publika odmah zvizdi....kao prvo na utakmce bih od NPR punog stadiona 30% bilo sarajlija ostalo sve okolna sela i gradovi.....ovi ljudi odavno zive za bih samo preko TV a....razlog milion mucki u savezu,i taman kada je savez bioo na koljenima,kodro i bolic,utakmica,prazno bilino.....hajmo svi protiv bugarske....ovim nemam nista lose protiv cire,naprotivv genijalan trener,kapa dole, a mi kao narod NIKDA NAMA NECE BITI BOLJE,je zaboravimo da nas je neko juce istukao zato sto nam je danas reka da ce nam dati kiflu.......ja , a i vecia brace sa tribine,neidemo na tekme repke,i tako ce biti zaddugo,sve nam je otislo u klinac osim A REPKE od lige pa do maldjih kategorija,i kada nestane ovih igraca iz evrope,tj onih koji su od malih nogu u njemackoj americi,itd itd....kako iz ove lige izvuci ZVIJEZDU I VODJU(DZeku nemojte racunati,da ga onaj ceh nije odveo jos bi na klupi sjedio na grbavici) odgovor IZ OVAKVE LIGE NIKAKO I NIKADA!!!!
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 24 okt 2009, 15:43

ST-57 Ciciban je napisao/la:Ciro Senilni Ciro a sto non stop seres i pametujes protiv grada Sarajeva cuj ovi u Sarajevu su losi sto hoce odma gol a ovi u Zenici su dobri zato sto imaju strpljenje :evil: Hallllooooo Ciro majmune senilni dvorska ludo stani serendati
Apsolutno se slazem ali nazalost, sve dok rezultati budu tu, svi cemo zajedno lijepo govoriti "Ciro majstore". :evil:

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 24 okt 2009, 17:34

Ma ciro je majstor za vas :geek: :mrgreen:

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 25 okt 2009, 09:39

Tarik14 je napisao/la:
ST-57 Ciciban je napisao/la:Ciro Senilni Ciro a sto non stop seres i pametujes protiv grada Sarajeva cuj ovi u Sarajevu su losi sto hoce odma gol a ovi u Zenici su dobri zato sto imaju strpljenje :evil: Hallllooooo Ciro majmune senilni dvorska ludo stani serendati
Apsolutno se slazem ali nazalost, sve dok rezultati budu tu, svi cemo zajedno lijepo govoriti "Ciro majstore". :evil:
Rezultati su vec tu...

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 25 okt 2009, 13:08

ahmic je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:
Rezultati su vec tu...
Znam, zato ga svi gotive!

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 25 okt 2009, 13:10

pa ljudi sta vam jee..ciro je legenda sta hocete....koji vam je vise....bilino polje je nasa svetinja i tu nema price..kakvo kosevo....samo bilino polje...ciro imas podrsku pravih ,normalnih i sta vise odraslih bosanaca.pusti ovu djecuu..maloljetnicima treba zabranit da budu na ovom i slicnim forumima...samo da vam kazem..meni je statistika dovoljna. i nista vise...

bih-bugarska 1:2
spanija-bih 1:0
bih-estonija 7:0
turska-bih 2:1
bih-armenija 4:1
slavenija-bih 3:4
rijeka-bih 3:2
belgija-bih 2:4
bih-belgija 2:1
oman-bih 1:2
bih-iran 2:3
armenija-bih 0:2
bih-turska 1:1
estonija-bih 0:2
bih-spanija 2:5
portugal-bih
bih-portugal

8 pobjeda
1 remi
6 poraza
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 25 okt 2009, 13:44

Ma mi smo cudni, gotivimo Ibisevica i Dzeku zbog goalova, Misimovica zbog asistencija, a Ciru cak zbog nebitnih rezultata. Kako preokrenuto mi shvacamo svijet. Ccc.. :|
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 25 okt 2009, 13:54

Joj jeste vise dosadni i sa tim cinizmom,samo ste vi najpametniji

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 25 okt 2009, 13:58

Pa evo recicu i ja svoje misljenje : Mislim da je Ciro vrlo dobar strucnjak u smislu da zna odlicno da motivise igrace. On je sa ovo generacijom uspjeo da napravi nesto za razliku od predhodni selektora. Imamo pozitivne rezultate, dobre igrace i, sto je najvaznije, odlicnu atmosferu u i oko reprezentacije.
Dize se previse velika euforija oko Cire! Ljudi ga previse hvale i kazu stalno da je "majstor" ali netrebamo zaboraviti da najzasluzeniji za ove dobre igre i rezultate su igraci a posebno Edin Dzeko.
ako dobro radi svoj posao???? Laze i vara novinare, poziva anonimuse u reprezentaciji (Sharbini, Aracic, Supic, Vasilic, Mikelini, Saraba, Torlak itd.), govori prazne price, neispunjava sva svoja obecanja, ne ide da gleda utakmice nasih igraca u inostranstvu, psuje itd.
ovo su postovi od doticnog Tarika
razlog postavljanja je taj da se uvidi kako doticni mjenja misljenja i to cesto pa et samo da ga neko ne bi smatrao ozbiljnim

i jos jedan njegov post koji mi upade za oko
To nije tacno. Mozda je ZELJO napisao nesto slicno ali ja sam ovo napisao sam bez pomoc.
mislim kakva ti pomoc treba da napises koju recenicu na forumu.
svaki iole obrazovan covjek bi to mogao i morao uradit
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 25 okt 2009, 21:25

ciro sad si majstor al ako ne dode madjunanin u bih **** si !
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 25 okt 2009, 22:58

avenija je napisao/la:ciro sad si majstor al ako ne dode madjunanin u bih **** si !
Kakav majstor. Majstor je koza koja jede travu i lišće a se*e klikere! To je majstor ;) :mrgreen:

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 25 okt 2009, 23:46

miralem444 je napisao/la:pa ljudi sta vam jee..ciro je legenda sta hocete....koji vam je vise....bilino polje je nasa svetinja i tu nema price..kakvo kosevo....samo bilino polje...ciro imas podrsku pravih ,normalnih i sta vise odraslih bosanaca.pusti ovu djecuu..maloljetnicima treba zabranit da budu na ovom i slicnim forumima...samo da vam kazem..meni je statistika dovoljna. i nista vise...

bih-bugarska 1:2
spanija-bih 1:0
bih-estonija 7:0
turska-bih 2:1
bih-armenija 4:1
slavenija-bih 3:4
rijeka-bih 3:2
belgija-bih 2:4
bih-belgija 2:1
oman-bih 1:2
bih-iran 2:3
armenija-bih 0:2
bih-turska 1:1
estonija-bih 0:2
bih-spanija 2:5
portugal-bih
bih-portugal

8 pobjeda
1 remi
6 poraza
Pobjeda nad Armenijom i Estonijom po 2 puta niti jedna ozbiljna reprezentacija ne bi uzimala za ozbiljno kao posebnu statistiku hvale vrijednu...tu je i pobjeda nad Omanom ,pogledajmo kako kotiraju te repke...tako da ovo sto si napisao i nisu neki rezultati.
Poraz od RIjeke ,i porazi od Turske i Spanije bi nam mogli puno toga reci ,ne kazem da nije pomak ,ali vjerujem kako bi i bez Cire imali slicne rezultate.
Necu puno da kritiziram ovog covjeka ,jer bi mogao odvesti nasu repku na SP ,ali mu previse paznje poklanjamo i uzdizemo Ciru,to je sve!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.