BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

kraljttbvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la kraljttbvb » 02 dec 2012, 23:38

effe_sa je napisao/la:Pa eto jučer vam je bilo bitno pa opet niste pobijedili... :)

Jučer je bila bitna utakmica, bitnija, ali je poenta bila što je bila bitnija vama a opet smo mi imali izglednije prilike. A ono jučer još nije bio isrcpljen pravi potencijal Bayerna, jer vidjelo se koliko još može Bayern. Ali naravno zanimljivo mi je samo to kako ste vi zadovoljni remijem koji vas je udaljio od titule. Npr iako je prednost velika, ona bi se vašom pobjedom smanjila na 8 bodova i prirodno je nadat se dalje. A vi ste se sad predali i bili ste oprezni da ne fasujete u Munchenu, jer da ste se otvorili, zna se šta bi s vama bilo. :D A ovako se pravi od toga da ste bar malo heroji, jer pritisak pobjede jeste uvijek na Bayernu, jer imidž je kluba takav. ;)

Niste ni vi dobili, a igrali ste na domacem terenu. Ne znam sto stalno mijenjate teze i pricate kako smo mi trebali pobijediti. Mi smo trebali pobijediti frankfurta, nurnberga i hsv-a u gostima, fortunu i stutgarta kuci, a ne jajerna na aa. Pa jajerna ni najjace ekipe na svijetu ne napadaju na aa, a eto mi bi trebali...

Vi ste se bili nalozili da nakon nekoliko godina dobijete BVB-a u ligi i kad vam to nije poslo za rukom, mijenjate teze i govorite da je veci neuspjeh da gost osvoji jedan bod, nego domacin :oops:

Ps.

slika

Je li Spanac radi sklekove ili mu zanimljivije gledati radovanje iz pticije perspektive :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 02 dec 2012, 23:39

effe_sa je napisao/la: Pa eto jučer vam je bilo bitno pa opet niste pobijedili... :)
Ja bih rekao da nam je jučer bilo bitno ne izgubiti. A isto i vama. :D
effe_sa je napisao/la:Prva stvar Superkup nije bitan, neki ga puno i ne spominju, spomene se usput više, ali je trofej, trofej i vidjelo se da je Klopp bio tada i ljut i zagrižen i razočaran nakon utakmice. Znači prva stvar je što nije istina da vam nije bio bitan, bitan vam je bio koliko i nama.
A gledaj, mi taj trofej gubimo već drugu sezonu u nizu, pa očito da nam i nije bitan. Nismo mi vama pustili taj Superkup, ali motiv je sigurno bio daleko manji nego u BL ili DFB kupu.
effe_sa je napisao/la:Jučer je bila bitna utakmica, bitnija, ali je poenta bila što je bila bitnija vama a opet smo mi imali izglednije prilike.
Po čemu je nama bila bitnija nego vama? Mi smo prvenstvo uprskali u utorak, tako da neki juriš nije imao smisla. Koliko puta to moram ponoviti. :lol: Ja bih rekao da je bitnija bila vama zbog psihološkog pritiska prouzrokovanog činjenicom da ste od nas doživjeli 5 šamara u nizu.
effe_sa je napisao/la:A ono jučer još nije bio isrcpljen pravi potencijal Bayerna, jer vidjelo se koliko još može Bayern.

Naravno da nije. Kao ni Borussijin. jednostavno je bilo previše respekta na obe strane da bi se pokazalo sve što su ove momčadi u stanju pružiti.
effe_sa je napisao/la:Ali naravno zanimljivo mi je samo to kako ste vi zadovoljni remijem koji vas je udaljio od titule. Npr iako je prednost velika, ona bi se vašom pobjedom smanjila na 8 bodova i prirodno je nadat se dalje. A vi ste se sad predali i bili ste oprezni da ne fasujete u Munchenu, jer da ste se otvorili, zna se šta bi s vama bilo. :D
Da, zadovoljni smo remijem, jer je ostvaren na gostovanju kod najjačeg rivala. Ne može Bayern ovo prokockat ni da smo mi jučer dobili 5:0. Jednostavno Bayern ima veći motiv U BL, dok smo mi puno fokusiraniji na CL.
effe_sa je napisao/la:A ovako se pravi od toga da ste bar malo heroji, jer pritisak pobjede jeste uvijek na Bayernu, jer imidž je kluba takav. ;)
Pa ako se igra u Muenchenu, naravno da je na Bayernu pritisak pobjede. A naši jesu heroji, jer su neporaženi otišli i iz Muenchena, i iz Madrida, i iz Manchestera, kao i iz Amsterdama.
Zadnja izmjena: KSIVLE, dana/u 02 dec 2012, 23:45, ukupno mijenjano 1 put.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 02 dec 2012, 23:40

Eh sada ne znam hocete li se vi sloziti sa ovim ili ne.

slika

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 02 dec 2012, 23:41

S-Y-L-A-R je napisao/la:@Hare_BvB
Šta pričaš ti? Kakva je to realnost?
Kur*ite se već dvije godine kako vam Bayern ne može ništa,kako vas ne može dobiti a u 5 utakmica niste ukupno 10 puta prešli centar.Spominješ kukavičku igru?Držanje posjeda ispod 40% i pucanje kontri nije kukavički,ali pokušaj dugih lopti(kojih nije bilo koliko želiš predstaviti) je pobogu pi*kasti način da se zaustavi "vaša tečna igra" ....
Daj se malo uozbiljite i počnite normalne postove pisati... :x
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Da vidimo šta kažu činjenice:

Dortmund vs. Bayern 5-1-0 13:4

slika
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 02 dec 2012, 23:52

Thomas Müller: „Wir hätten gerne gewonnen, um mal zu zeigen, dass wir gegen Dortmund auch gewinnen können.“

Sta je sebi Bayern dopustio ovo je stvaarno ponizavajuce, meda nam ne mogu :D
BvB Echte Liebe !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 dec 2012, 00:00

Ne znam što se točno treba izroditi iz ovoga ko je "trebao dobiti"... :roll:

Ako utakmicu izvadimo iz cjeline i gledamo ju pojedničano kao JEDNU UTAKMICU između Bayerna i BvB-a, sigurno je da je nama Bayernu žao što nismo dobili, jer želimo pokazati svijetu da možemo pobjediti BvB i da nas smeta što ih nismo sad dobili već 3 godine zaredom iako ova godina nije gotova. I još ako se na to dodaju one šanse, naravno da imamo sa čim žaliti.

S druge strane BvB se postavlja da nema što za izgubiti, što je i normalna stvar u BUNDESLIGI da se sve svali na kičmu Bayerna, te je također i BvB sada zadovoljan sa bodom, jer ih Bayern opet nije pobijedio.

No ako gledamo to kao cjelinu i kao natjecateljsku utakmicu u jednom natjecanju i tekmu koja je bitna za mogućnost osvajanja titule, Bayern nije "trebao" dobiti, jer vodi u prvenstvu i more se reći da je sa ovih 1:1 BvB izgubio šanse za naslov. Gledajuči iz te perspektive BvB je trebao ići na pobjedu, no to se ne može protiv Bayerna na način da će nas se napast, nego se nadat da ćeš se skrumpat i slučajno pozabijat golove, kao što je to uspjelo Kusenu i kao što je Gotze sada zabio...

Ako su BFBoFci sretni sa jednim davni ajdukovim sindromom, što su uvijek dobivali Dinamo, a Dinamo osvajao naslove, neka im je...

Opet zašto jajern :(
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 03 dec 2012, 00:11

Goetze slucajno zabio a Anto?? :lol:
Kakav si ti lik,nek onaj Kroos nije slucajno,ono je jednom u zivotu uradio Hummy-u i nikad vise,vjerovatno je i ono nesvjesno bilo :lol:
Imali ste bolje sanse,nema tu dileme,ali pricate kao da ste imali tekmu ko mi protiv City-a,e ono je nafaka,sreca i nosanje vila(naravno za City) a ne ono juce... ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 dec 2012, 00:20

adnan24 je napisao/la:
@effe_sa
Po tebi ako zelis 3 boda znaci da moras napadati sa 10 igraca ili sta vec ? Znaci jucer niko nije zelio 3 boda a Borussia nije htjela 3 boda ni u jednoj utakmici lige prvaka ove sezone :? I taj isti Bayern da je igrao sekundu ofanzivnije,sanse za pobjedu bi mu bile sve manje i manje...naucili su oni dosta iz prethodnih duela ali opet nedovoljno za pobjedu.
Ne moraš napadat s 10 igrača, to niko ne može na Alianz areni, ali možeš bar imalo aktivnije napadat. Jednostavno ako želiš da budeš prvak opet (a logično je da to želiš, želiš bar produžit nadu), onda moraš aktivnije igrat.
Znači nemojmo ovde sad brkat pojmove, ja kao želio da se vi otvorite da bi vas lakše pobijedili, nego jednostavno nema ona igra logike. Ono ti je kao, et hajmo se branit i ući će gore jedna lopta. Mislim takvu je taktiku imao Leverkusen i sam onda ne zna kako je pobijedio. Dortmund je odigrao za nijansu bolje od Leverkusena.
Svo vrijeme želim reči samo to, kako neki ističu moć BVB-a ,a nemoć Bayerna, a Bayern je bio aktivnija ekipa i bio bliže pobjedi. Onda mi te tvrdnje opšte nisu jasne i nelogične su. U određenim situacijama je presudila sinoć sreća u korist Dortmunda, to neće sljedeci put tako biti. ;)

I ne možeš poredit utakmice protiv Cityja i Reala npr. Cityja ste razvalili, a i protiv Reala puno bolje igrali nego sinoć. Heynckes je neke stvari još u Superkupu promijenio, tad su zabijena 2 gola, Bayern dobio. A sad Klopp skontao šta je Jupp skontao i onda opet promijenio stil igre i postavio se defanzivno, jer je skontao da je Bayernova transformacija igre se znatno popravila. Klopp je išao na totalno pokrivanje terena, zgusnutost, defanzivu, jako puno trke (jedan od glavnih aduta BVB-a), disciplinu, a u napadu je bilo razmišljanje et da se nekako slučajno uvali. Međutim, golom Bayerna je već Klopp znao da ne može dobit utakmicu.

Ovo je bila taktkika zasnovana na nizu slučajnosti i po tome se vidjelo s kolikim ste respektom ušli u utakmicu. Al ak ste vi zadovoljni zatvaranjem prilaza golu u utakmici koju moraš dobit onda nek ste :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 03 dec 2012, 00:22

Damir_BvB je napisao/la:Thomas Müller: „Wir hätten gerne gewonnen, um mal zu zeigen, dass wir gegen Dortmund auch gewinnen können.“

Pa ovaj Mueller izgleda gluplji ovako nego na terenu!!! Ja mislim da mu je krivo sto je sinoc bila prilika tu nadohvat ruke da se BvB pobijedi,jbg ipak je ovoo utakmica u kojoj je Bayern bio najblizi dosada da uzme 3boda.

Nisam vam sitgao cestitati, odlicna utakmica i od vas.
Stern des Südens

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 03 dec 2012, 00:27

proFCB je napisao/la:
Damir_BvB je napisao/la:Thomas Müller: „Wir hätten gerne gewonnen, um mal zu zeigen, dass wir gegen Dortmund auch gewinnen können.“

Pa ovaj Mueller izgleda gluplji ovako nego na terenu!!! Ja mislim da mu je krivo sto je sinoc bila prilika tu nadohvat ruke da se BvB pobijedi,jbg ipak je ovoo utakmica u kojoj je Bayern bio najblizi dosada da uzme 3boda.

Nisam vam sitgao cestitati, odlicna utakmica i od vas.
E hajd da se i ti i ja u necemu slozimo a to je da je Mulla taraba,ja fakat ne znam sto ga mnogi toliko hvale..u svakom slucaju volim kad on igra protiv nas ali za vase dobro,mislim da je Saqiri dosta ubitacniji igrac od njega!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 dec 2012, 00:35

S-Y-L-A-R je napisao/la: @Hare_BvB
Šta pričaš ti? Kakva je to realnost?
[youtube][/youtube]

:mrgreen:
S-Y-L-A-R je napisao/la:Kur*ite se već dvije godine kako vam Bayern ne može ništa,kako vas ne može dobiti a u 5 utakmica niste ukupno 10 puta prešli centar.Spominješ kukavičku igru?Držanje posjeda ispod 40% i pucanje kontri nije kukavički,ali pokušaj dugih lopti(kojih nije bilo koliko želiš predstaviti) je pobogu pi*kasti način da se zaustavi "vaša tečna igra" ....
Takav odgovor se prizeljkuje. 8-) Ali morate shvatiti i nasu isfrustriranost jer nismo dobili ekipu koju punimo vec sezonama i to uz impozantnu gol razliku od 13-4 u poslijednjih 6 sluzbenih meceva. :lol: Lider je sinoc kukavicki odigrao, pa prvi ozbiljan napad su imali u 70. minuti kad su i zabili. Eh to je istina, a ne ova propaganda. :lol:
S-Y-L-A-R je napisao/la:Daj se malo uozbiljite i počnite normalne postove pisati... :x
Zar nije bolje ovako. :lol: Trazili smo der klasiko, a sad ga defintivno i imamo. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 dec 2012, 10:00

smopiBVB je napisao/la:Goetze slucajno zabio a Anto?? :lol:
Kakav si ti lik,nek onaj Kroos nije slucajno,ono je jednom u zivotu uradio Hummy-u i nikad vise,vjerovatno je i ono nesvjesno bilo :lol:
Imali ste bolje sanse,nema tu dileme,ali pricate kao da ste imali tekmu ko mi protiv City-a,e ono je nafaka,sreca i nosanje vila(naravno za City) a ne ono juce... ;)

Pa prilika Gotzea je slučajna, to mislim. Krump od gola, jer je pod jedan iz kornera, pod dva nije bila akcija da baš tamo dođe lopta. Nisam mislio da je Gotze slučajno tako pucao. Zamisli da je Muller zabio ono nabacivanje/pucanje i da ja sad velim da nije slučajno...

PS. malo skromnosti ti ne bi falilo. ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 03 dec 2012, 10:06

Ne smiruju se strasti na forumu ni nakon 2 dana :lol: :lol:
V'ak hocu 8-) 8-) 8-)

Pitanje za Antu : Da li bi volio da je 8 bodova prednosti a da ste dobili BvB ili da je ovako kako jest 8-)
Molim iskren odg ? :lol: :lol: :lol: :lol:

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 03 dec 2012, 10:08

Daj @anto ne rise. Vi ste ga ko zabili iz neke mega akcije. Zabili ste iz ničega samo zahvaljujući snalažljivosti Mullera i trenutku inspiracije Kroosa. Tu kenhjate o šansama koje ste vi imali, a kao da se zaboravilo kako ste visili na početku nastavka. Da je Hummels zabio ono što je morao zabiti danas biste bili dosta tiši.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 dec 2012, 10:11

HzBvB, malo pojasTni pitanje ili bar uredi post! :lol: Nisam skužio kaj me pitaš!

PS: i reci više **** zašto jajern! :x
KSIVLE je napisao/la:Daj @anto ne rise. Vi ste ga ko zabili iz neke mega akcije. Zabili ste iz ničega samo zahvaljujući snalažljivosti Mullera i trenutku inspiracije Kroosa. Tu kenhjate o šansama koje ste vi imali, a kao da se zaboravilo kako ste visili na početku nastavka. Da je Hummels zabio ono što je morao zabiti danas biste bili dosta tiši.
E **** KSIVLE, pa nisam mislio ikada da ću sa "Njemcem" pričati kao da je Talijan. Pa nemožeš ne drkati na Kroosov gol :roll:

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 03 dec 2012, 10:16

Pajdo čuvaj drkhicu za druge stvari, a nogometni golovi se mogu proslaviti i bez toga. :lol: I kud mene nazva "Talijanom" kad me "Talijani" izbjegavaju u širokom luku. :cry:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 dec 2012, 10:18

KSIVLE je napisao/la:Pajdo čuvaj drkhicu za druge stvari, a nogometni golovi se mogu proslaviti i bez toga. :lol: I kud mene nazva "Talijanom" kad me "Talijani" izbjegavaju u širokom luku. :cry:

Pa kako te neću nazvati, kad možeš biti tako zloban i nerealan. Pa kako ti pada napamet usporediti genijalan potez Kroosa i cijelu situaciju oko njegovorg gola, sa golom Gotzea? :roll: Čim takvu stvar napraviš, mam si Talijan!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 03 dec 2012, 10:28

Pazi, to je ružna uvreda. Mislim ne možeš tek tako nekoga okarakterizirati Talijanom. :lol: A kao da Goetzeov gol nije genijalan. Kontrola lopte, brzina reakcije, milimetarski precizan udarac. Svrš. :lol:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 dec 2012, 10:31

KSIVLE je napisao/la:Pazi, to je ružna uvreda. Mislim ne možeš tek tako nekoga okarakterizirati Talijanom. :lol: A kao da Goetzeov gol nije genijalan. Kontrola lopte, brzina reakcije, milimetarski precizan udarac. Svrš. :lol:
Nije.

Pa ček zar ste tolko u kurcu da se to bojite priznat, jer bi to možda značilo da ste bili lošiji od Bayerna? :(

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 03 dec 2012, 11:18

anton 1983 je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la:Pazi, to je ružna uvreda. Mislim ne možeš tek tako nekoga okarakterizirati Talijanom. :lol: A kao da Goetzeov gol nije genijalan. Kontrola lopte, brzina reakcije, milimetarski precizan udarac. Svrš. :lol:
Nije.

Pa ček zar ste tolko u kurcu da se to bojite priznat, jer bi to možda značilo da ste bili lošiji od Bayerna? :(
Bili smo losiji ali je Jajern bio nedovoljno bolji da uzme 3 boda...
Realno bi bilo 1,75 b Bayernu ni 1,25 b BvB-u ;)

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.