FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

bparena
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la bparena » 02 dec 2012, 11:03

Sta god covjek da kaze a vezano za to - ispadne "bolesnik" prema Ronaldu kako kazu madridisti. Ali postoje statistike i sve ostalo koje sve govore "crno na bjelo".
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 02 dec 2012, 11:07

slika

sudija je prepisao gol messiju i prema fudbalskom savezu spanije i oficijanoj stranici la lige messi ima 21 gol al marca koja dodjeljuje nagradu za Pichichi-ja prepisala gol amorebijeti , ja nezz sto marca koja je ocito madridski casopis i nije nikako neutralna sto se i vidi po clancima dodjeljuje ovu nagradu ,zar ne bi trebalo kako savez odluci ko je postigo gol da je to to a ne neki novinar marce se pita ,to mi uvijek nije islo u glavu

i znaci uporedo messi ce imat 21 gol i 20 , 21 gol sto je sudija i savez odlucio da je tako i 20 marca sto je odlucila
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 02 dec 2012, 11:07

Ako netko misli da provociram,slobodno nek kaze.Nisam rekao da je Ronaldova lopta,kako god bilo,nego kazem da Messi je Najveci,ali ni Ronaldo nije drugorazredan ili se misli da mediji od njega prave igracinu.Isto sto mozemo nebesa hvaliti sto disemo isti zrak kao i Messi,zasto to ne reci za Ronalda.Meni je prvom drago zbog toga.Messiju je dobro sjela ta konstanta,koju CR nema.Messi svaku utakmicu za cenera odigra,nesto su zbog Plavaca govorili da je bio nula,dok se CR nekad ni ne vidi na terenu,a nekad je svagdje.Znaci,kako ga potrefi.Na kraju,glupost je reci da Ronaldo nije uz bok Messiju.Nisu mediji,nego on to zasluzuje.Ali najbolji nije vec neko vrijeme.
Keep walking.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 02 dec 2012, 11:16

Cautinho je napisao/la:Ako netko misli da provociram,slobodno nek kaze.Nisam rekao da je Ronaldova lopta,kako god bilo,nego kazem da Messi je Najveci,ali ni Ronaldo nije drugorazredan ili se misli da mediji od njega prave igracinu.Isto sto mozemo nebesa hvaliti sto disemo isti zrak kao i Messi,zasto to ne reci za Ronalda.Meni je prvom drago zbog toga.Messiju je dobro sjela ta konstanta,koju CR nema.Messi svaku utakmicu za cenera odigra,nesto su zbog Plavaca govorili da je bio nula,dok se CR nekad ni ne vidi na terenu,a nekad je svagdje.Znaci,kako ga potrefi.Na kraju,glupost je reci da Ronaldo nije uz bok Messiju.Nisu mediji,nego on to zasluzuje.Ali najbolji nije vec neko vrijeme.
Ne provociras i to se vidi iz tvojih postova i ne treba da se izvinjavas za pisanje. Slobodno pisi ali i primjeti da se ne docekujes na noz i ne pljuju ti se postovi kao sto oni tamo rade. Ja ti samo mogu reci moje misljenje. Ronalda vole mnogi ljudi na svijetu - mozda i vise nego Mesija (sto je apsurdno). Ali ima tu jedna kvaka. Ja znam nekoliko ljudi koji Ronalda vole i iz nekih drugih razloga a ne samo fudbalskih. Ono lijep momak (priznajem), uredan, nasminkan, pokazuje javno voznju bijesnih auta, slika se sa kokama, lupa se ciframa i platom u Realu. I to ljudi takodze vole. Ali Mesi ozeni komsinku iz ljubavi iz djetinjstva a o ostalim stvarima nista ne prica i ne vidi se na TV. On se samo vidi na utakmicama koje zvjerski odlucuje. Kaze meni moj kolega - ma yebo fudbal - ja Ronalda volim i onako kakav je ko covjek. Ima najmanje 30% onih koji vole Cristijana a da ga vole iz ovog ugla. No uskoro je dodjela nagrade za najboljeg igraca u fudbalu. A tu se zna ko dominira...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Ronaldo2012
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo2012 » 02 dec 2012, 11:30

bparena je napisao/la:
Cautinho je napisao/la:Ako netko misli da provociram,slobodno nek kaze.Nisam rekao da je Ronaldova lopta,kako god bilo,nego kazem da Messi je Najveci,ali ni Ronaldo nije drugorazredan ili se misli da mediji od njega prave igracinu.Isto sto mozemo nebesa hvaliti sto disemo isti zrak kao i Messi,zasto to ne reci za Ronalda.Meni je prvom drago zbog toga.Messiju je dobro sjela ta konstanta,koju CR nema.Messi svaku utakmicu za cenera odigra,nesto su zbog Plavaca govorili da je bio nula,dok se CR nekad ni ne vidi na terenu,a nekad je svagdje.Znaci,kako ga potrefi.Na kraju,glupost je reci da Ronaldo nije uz bok Messiju.Nisu mediji,nego on to zasluzuje.Ali najbolji nije vec neko vrijeme.
Ne provociras i to se vidi iz tvojih postova i ne treba da se izvinjavas za pisanje. Slobodno pisi ali i primjeti da se ne docekujes na noz i ne pljuju ti se postovi kao sto oni tamo rade. Ja ti samo mogu reci moje misljenje. Ronalda vole mnogi ljudi na svijetu - mozda i vise nego Mesija (sto je apsurdno). Ali ima tu jedna kvaka. Ja znam nekoliko ljudi koji Ronalda vole i iz nekih drugih razloga a ne samo fudbalskih. Ono lijep momak (priznajem), uredan, nasminkan, pokazuje javno voznju bijesnih auta, slika se sa kokama, lupa se ciframa i platom u Realu. I to ljudi takodze vole. Ali Mesi ozeni komsinku iz ljubavi iz djetinjstva a o ostalim stvarima nista ne prica i ne vidi se na TV. On se samo vidi na utakmicama koje zvjerski odlucuje. Kaze meni moj kolega - ma yebo fudbal - ja Ronalda volim i onako kakav je ko covjek. Ima najmanje 30% onih koji vole Cristijana a da ga vole iz ovog ugla. No uskoro je dodjela nagrade za najboljeg igraca u fudbalu. A tu se zna ko dominira...
bparena dzaba pricas, lijepo je Cauthino reko, imo je Ronaldo bolju sezonu...btw fyi ne gleda se kvalitet igraca samo kroz asiste i golove ...gleda se tu i leadership i clutch time i druge neke stvari...messi je zezno kad je navaznije bilo u prosloj sezoni Ronaldo se pokazo u odlucnom trenutku.... :idea: trofeji su vazni za trofeje se igra...Calma...Calma...
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 02 dec 2012, 11:46

Ronaldo2012 je napisao/la: bparena dzaba pricas, lijepo je Cauthino reko, imo je Ronaldo bolju sezonu...btw fyi ne gleda se kvalitet igraca samo kroz asiste i golove ...gleda se tu i leadership i clutch time i druge neke stvari...messi je zezno kad je navaznije bilo u prosloj sezoni Ronaldo se pokazo u odlucnom trenutku.... :idea: trofeji su vazni za trofeje se igra...Calma...Calma...
steta fudbaleri i selektori koji glasaju ne mislie tako ;)

ti misli sta hoces ti ne glasas :D

messi osvaja sa duplo vise glasova od ronalda to je realnost ;)

edit: dovoljno je reci ronaldo (pravi),Luis Suárez, Keegan, Rummenigge, Van Basten, Sammer,Shevchenko... bi dali messiju zlatnu loptu za ovu godinu,a ni oni sto bi trebali podrzavat ronalda madridisti (figo,di stefano) nisu rekla da bi njemu dali zlatnu loptu ,to sve ove fudbalske zvijezde glupe a vi pametni jel ???
Zadnja izmjena: barca_87, dana/u 02 dec 2012, 11:56, ukupno mijenjano 1 put.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 dec 2012, 11:52

normalno da ima više golova i asistencija kada se nabere golova protiv poluklubova, a kada dođe do veće prepreke, tajac. kamper
naprijed rejal

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 02 dec 2012, 11:55

@Ronaldo2012
vama se covjek ne moze nacestitati za osvojenu sezonu prosle godine a to se ne veze za pojedinca vec za ekipu. Blijedi pokusji da nesto provocirate navijace blaugrane padaju u vodu u ovoj sezoni kada kasnite 11 bodova i kad penal iz Madrida nije pogurivan kao prosle godine. A i prosle sezone Real dobio u Barceloni 2:1 a Barcelona Real u Madridu 3:1 nista ne pokazuje vezano za Ronalda. Sami znate snagu i probleme svoje ekipe a i snagu Barcelone i divite joj se potajno ili mrzite javno. Zbog toga se i ja nisam brinuo za novu sezonu. Bit ce vama problema sa nafuravanjem svog tima jer ste daleko ostali iza nas....

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 02 dec 2012, 11:58

Sveti je napisao/la:normalno da ima više golova i asistencija kada se nabere golova protiv poluklubova, a kada dođe do veće prepreke, tajac. kamper
sto ronaldo ne daje golove protiv poluklubova :D,juce dao gol i prije mjesec dana onda ,svaki mjesec po jedan gol :lol: :lol: :lol:

MES QUE UN CLUB !!!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 dec 2012, 12:02

barca_87 je napisao/la:
Sveti je napisao/la:normalno da ima više golova i asistencija kada se nabere golova protiv poluklubova, a kada dođe do veće prepreke, tajac. kamper
sto ronaldo ne daje golove protiv poluklubova :D,juce dao gol i prije mjesec dana onda ,svaki mjesec po jedan gol :lol: :lol: :lol:
nema fabregasa da simulira 8-)
nema biskvita da simulira 8-)
nema pedra da simulira 8-)
nema vanzemaljca iniestu 8-)
nema dodatna tri igrača u zelenom 8-)
naprijed rejal

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 02 dec 2012, 12:15

Sveti je napisao/la:
barca_87 je napisao/la:
nema fabregasa da simulira 8-)
nema biskvita da simulira 8-)
nema pedra da simulira 8-)
nema vanzemaljca iniestu 8-)
nema dodatna tri igrača u zelenom 8-)
kakve to veze ima sa golovima ,kao prvo ronaldo je brojeci proslu i ovu sezonu dao 6 penala vise od messija ,simulacije ne pomazu osim ak nisu penali :lol: :lol:
iniesta asistiro za 5 golova messiju prosle sezone od 72 koliko je vec dao nezz ni ja znaci i to ti pada u vodu xavi 4 puta asistiro isto (da ne bi iso na kartu xavija mozda )

a za tu trojicu u zelenom i ti sam znas ko je imo tu trojicu prosle sezone ,getafe rayo seviila betis ,mallorca,valencija i mnogi drugi koji su osteceni za bodove protiv reala a barci se samo pomoglo proticv atletica ono busquets kad je igro rukom a nije sviran penal

dzaba se provaljues bezzveze

MES QUE UN CLUB !!!

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 02 dec 2012, 12:17

barca_87 je napisao/la:
jel ti to o ronaldu koji je zabio preko 160 golova u isto toliko (ako ne i manje ) nastupa za real ?
odigrati 160 utakmica i imati prosjek od 1 gola po mecu , mislim da to nije moguce za nekog ko daje po jedan gol svaki mjesec

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 02 dec 2012, 12:49

Mesi je u ovoj godini dao 84 gola u negdje oko (cini mi se 52 tekme) do sada. To ti je negdje 1,61 gol po utakmici.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 02 dec 2012, 12:51

bparena je napisao/la:Mesi je u ovoj godini dao 84 gola u negdje oko (cini mi se 52 tekme) do sada. To ti je negdje 1,61 gol po utakmici.
nije ja rek'o nis za messija , samo sam htio da negiram ovog gore koji tvrdi da ronaldo zabija po gol svaki mjesec :lol:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 dec 2012, 12:54

barca_87 je napisao/la:
kakve to veze ima sa golovima ,kao prvo ronaldo je brojeci proslu i ovu sezonu dao 6 penala vise od messija ,simulacije ne pomazu osim ak nisu penali :lol: :lol:
iniesta asistiro za 5 golova messiju prosle sezone od 72 koliko je vec dao nezz ni ja znaci i to ti pada u vodu xavi 4 puta asistiro isto (da ne bi iso na kartu xavija mozda )

a za tu trojicu u zelenom i ti sam znas ko je imo tu trojicu prosle sezone ,getafe rayo seviila betis ,mallorca,valencija i mnogi drugi koji su osteceni za bodove protiv reala a barci se samo pomoglo proticv atletica ono busquets kad je igro rukom a nije sviran penal

dzaba se provaljues bezzveze
toliko o tvom znanju o fudbalu. Tebi izgleda na terenu igraju samo dvojca igrača, asistent i golgeter. ostali i ne moraju biti tu, jer lopta sama dođe do asistenta pa kasnije do golgetera 8-)

simuliranje dotičnih igrača ima razna dejstva kod protivničkih igrača u vidu frustracija, nervoze, a o nekorektnom suđenju i odlukama da i ne pričam. Naravno opet kažem, simuliranje i ne bi bilo toliko bitno da se na vrijeme simuliranje sankcioniše kako stoji, žutim kartonom, a zapravo dodatni barcini igrači rade upravo suprotno, što messi kao rasan strijelac i kompanija znaju da iskoriste, naravno opet protiv poluklubova većinom.

Nađi mi video-e svih tih penala koje si nabrojo, ja ću ti za svaki dokazati da su postojali 8-)

što se tiče trofeja koje je barselona osvojila na račun svojih dodatnih zelenih igrača, znaju to svi, ako želiš mogu ti i slike naći ;)
naprijed rejal

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 dec 2012, 13:12

Ček , Ronaldo imo bolju sezonu ? Real je osvojio samo jedan trofej - Ligu . Oćete pričat o tome narednih 5 sezona ? Došao do polufinala Eura... Iniesta je osvojio Euro , tako da to pada u vodu. Barcelona u gostima pobjedila 3-1 a Real 2-1 u gostima , šta se tu ima pričat ? Totalna dominacija Reala ?

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 dec 2012, 13:22

Sta ces bolan ti dokazat ?
On koji simpatizira Real prica o simuliranju i sudijama :lol:
I nemoj mi sada samo one price o Chelseu, Arsenalu, Interu itd ..
U nekim utakmicama je Barcelona vise ostecena a u nekim njeni protivnici.
Uostalom, hiljadu puta prezvakana tema.

Eno sinoc na Messiju cist penal i covjek nece da padne.. mogu zamislit kako bi se Ronaldo cibn'o :lol:
I sinoc se par puta valj'o k'o da ga je Airbus opalio ..
O Pepeu, Ramosu, Higuainu, Di Mariji ne treba ni pricati.

U Barceloni imas Busquetsa ( koji u 38 utakmica odglumi u 2 ), Pedra koji sve manje simulira ili skoro nikako i Alexisa koji je najveci diver u timu.
Samo sto ovi nikad ne udaraju protivnicke igrace s namjerom i nisu cigani.
U tome je razlika.
Ali ti to i bez mene vrlo dobro znas.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 dec 2012, 13:26

M4kaveli je napisao/la:Sta ces bolan ti dokazat ?
On koji simpatizira Real prica o simuliranju i sudijama :lol:
I nemoj mi sada samo one price o Chelseu, Arsenalu, Interu itd ..
U nekim utakmicama je Barcelona vise ostecena a u nekim njeni protivnici.
Uostalom, hiljadu puta prezvakana tema.

Eno sinoc na Messiju cist penal i covjek nece da padne.. mogu zamislit kako bi se Ronaldo cibn'o :lol:
I sinoc se par puta valj'o k'o da ga je Airbus opalio ..
O Pepeu, Ramosu, Higuainu, Di Mariji ne treba ni pricati.

U Barceloni imas Busquetsa ( koji u 38 utakmica odglumi u 2 ), Pedra koji sve manje simulira ili skoro nikako i Alexisa koji je najveci diver u timu.
Samo sto ovi nikad ne udaraju protivnicke igrace s namjerom i nisu cigani.
U tome je razlika.
Ali ti to i bez mene vrlo dobro znas.
ne moram ti ništa dokazivat', ovime si sve dokazo hahahhaaha :lol: :lol: :lol:
naprijed rejal

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 02 dec 2012, 13:32

M4kaveli je napisao/la:U Barceloni imas Busquetsa ( koji u 38 utakmica odglumi u 2 ).
Obično kad je el Classico. :mrgreen:
Keep walking.

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 02 dec 2012, 13:34

Ja se izvinjavam sto se petljam u vasu divnu diskusiju, al volio bih da mi neko pojasni kakve veze ima Busqetsovo valjanje, Pedrovo valjanje, Alexisovo valjanje, Pepeovo udaranje itd. itd. sa kvalitetom Messija? Sta to umanjuje njegove rekorde ove godine i njegove igre?

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.