Slazem se, +1vidovitadjemila je napisao/la:Po meni je ovo dobar prijedlog iz jednog razloga.Klubovi koji ne bi igrali regionalnu prvu ligu igrali bi takodje dosta jake lige za ove uslove i cak bi se i tu dobilo na kvalitetu ,a bilo bi ambicije za ulazak u elitu....Edol je napisao/la:Evo moj koncept:
-ne pravi se jedna liga (tj. samo jedan rang takmičenja), već čitav sistem sa više rangova
-klubovi bi bili razmješteni u razne rangove po UEFA-inom koeficijentu, a ne po državama. Svakako bi sve došlo na svoje poslije nekoliko godina
-prvi rang bi činilo dvadeset klubova i igrao bi se na prostoru čitavog regiona
-drugi rang bi bio podijeljen na zapad (Slovenija, Hrvatska, BiH, Mađarska) i istok (CG, Makedonija, Rumunija, Srbija)
-u Evropu ide po x najbolje plasiranih iz svake zemlje, dakle ne bi se išlo zajednički u Evropu već svako sebi, kao dosad
-na kraju sezone, igrao bi se play-off između prva četiri iz 2. lige istok i prva četiri iz 2. lige zapad da bi se ustanovila dva najbolja, zatim bi i oni dodatno razigravali sa dva najgora iz prve lige i konačno bismo dobili ko će ići u 1. ligu, a ko u 2.
-treći rang bi bio podijeljen po državama, na kraju sezone bi se radilo slično razigravanje za ulazak/izlazak kao u 1. i 2. ligi
-svi niži nivoi bi se dijelili po potrebi, zavisno od veličine zemlje
Po meni, bolje ne može!
Balkanska Liga
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Balkanska Liga
SAMO ČELIK !
http://gol.dnevnik.hr/clanak/svjetski_n ... ovine.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Navijači Partizana u Milanu zapalili zastavu BIH. Ali to je mila majka kakva bi sranja sve slušali i gledali u regionalnoj ligi.
Navijači Partizana u Milanu zapalili zastavu BIH. Ali to je mila majka kakva bi sranja sve slušali i gledali u regionalnoj ligi.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
Ne padaj na indexov senzacionalizam.Viper je napisao/la:Evo, mislim da je ovo jako aktuelna tema, pogotovo zato sto je navodno, UEFA naredila formiranje ovo lige. Sta vi mislite, Balkanska Liga - DA ili NE? I da li bi u eventualnoj ligi trebali ucestvovati najjaci klubovi ili klubovi iz sredine tablica svojih zemalja samo radi toga da bi im se popravio budzet?
Balkanska liga-NE
Uopće mi se ne sviđa ta ideja za tu ligu dok se Balkanci ne civiliziraju (ovo mislim na navijače koji hodaju na utakmice samo da se potuču ili naprave neku glupost) ima izuzetaka koji su vjerni navijači i koji bodre svoj klub.Niko neželi da se dogodi onakva utakmica kao Dinamo Crvena Zvezda radi koje je i počeo rat.
!!!KEEP CALM AND LOVE TOTENHAM!!!
!!!Yids Army!!!
!!!Yids Army!!!
pa balkanski navijači su odavno izašli iz okvira "navijača" i prešli u huligane. Sami nazivi navijačkih grupa ti dovoljno govore u kolikom je qrcu navijačka scena ovog područja.MikiHJ je napisao/la:Uopće mi se ne sviđa ta ideja za tu ligu dok se Balkanci ne civiliziraju (ovo mislim na navijače koji hodaju na utakmice samo da se potuču ili naprave neku glupost) ima izuzetaka koji su vjerni navijači i koji bodre svoj klub.Niko neželi da se dogodi onakva utakmica kao Dinamo Crvena Zvezda radi koje je i počeo rat.
naprijed rejal
nemoj ovakve stvari više pisat,,, smješno je..... Rat je nažalost počeo zbog drugih stvari.MikiHJ je napisao/la:Uopće mi se ne sviđa ta ideja za tu ligu dok se Balkanci ne civiliziraju (ovo mislim na navijače koji hodaju na utakmice samo da se potuču ili naprave neku glupost) ima izuzetaka koji su vjerni navijači i koji bodre svoj klub.Niko neželi da se dogodi onakva utakmica kao Dinamo Crvena Zvezda radi koje je i počeo rat.
" & $ ? на $ него Црвена $ у "!
Nisam znao u koju temu da smjestim ovo, pa evo ovdje
Kad politika umiješa prste: Borac u srbijanskoj, a Novi Pazar u bh. ligi?
Goran Nikolić, srbijanski ekonomista i pisac, na svom blogu na b92.net portalu iznio je neka "zanimljiva" razmišljanja...
Naime, Nikolić je javno pozvao fudbalske saveze BiH i Srbije da dozvole da se banjalučki Borac takmiči u srbijanskoj Jelen Superligi, odnosno Novi Pazar u BH Telecom Premijer ligi.
Tekst pomenutog pisca i ekonomiste prenosimo vam u cjelosti:
"Pristalica sam zajedničkih liga na prostoru bivše Jugoslavije, ili barem u većem broju novonastalih država. Čini se da bi 'štokavske zemlje', koje su i okviru bivše SFRJ, zbog svima razumljivog jezika, bile više povezane, mogle intenzivirati te procese (npr. Makedonci bi se verovatno rado pridružili). Međutim, proces formiranja zajedničkih liga nije daleko odmakao. Najuspešniji primer je košarka, i taj projekat već traje duže od deceniju. Loš primer je rukomet: formirana je zajednička liga, ali o tome malo ko i zna (najjači klub Srbije: Partizan ne igra u njoj).
Nije bio dobar primer ni Jadranska vaterpolo liga, gde su praktično zaobiđeni srpski klubovi. U ostalim sportovima, posebno ženskim, bilo je nešto manje pokušaja. Dobrim delom se to može pravdati nedostatkom ekonomskih motiva što zaista često jeste slučaj. Npr. ženski fudbal teško ko da je gledao i u vreme lige SFRJ, dok bi obnavljanje ragbi post-jugoslovenske lige (nekada su dominirali klubovi iz Zenice ili Splita) samo bio entuzijazam vredan pomena.
Kada je u pitanju npr. odbojka Srbija poslednjih dve decenije dominira na post-jugoslovenskom prostoru, tako da postoji realno mala zainteresovanost za ''integraciju''u tom sportu. Kada se govori o najpopularnijem sportu kao glavni problem navodi se bezbednost na stadionima (i oko njih). I to zaista jeste veliki problem, i ne treba posebno objašnjavati da nijedna liga nije vredna eventualnih ljudskih žrtava.
Situacija se jeste popravila poslednjih 17 godina, ali ne puno, i posebno ne kako su to mnogi predviđali. I to je realnost. Suviše je veliki rizik da Zvezda gostuje u na Poljudu ili Dinamo u Beogradu. Međutim, krenimo od jednog malog koraka.
Hajde da fudbalski savezi BiH i Srbije dozvole da se Borac iz Banja Luke i FK Novi Pazar registruju u npr. Šidu i Goraždu (ili da bude zanimljivije: u Novom Pazaru, odnosno Banja Luci), odnosno da Borac igra u Jelen Super-ligi, a FK Novi Pazar u Premijer ligi BH. Pored toga, dva fudbalska saveza bi mogli naći modalitet da, iako su ti fudbalski klubovi registrovani u drugim mestima, većinu svojih ukakmica igraju u svojim domicilnim gradovima (verujem da to nije nepremostiv problem).
Tako bi došli do jednog rezultata koji bi bio na veliko zadovoljstvo ljubitelja fudbala u Banja Luci i Novom Pazaru. Barem bi dva puta godišnje u tim gradovima vladala bi fudbalska groznica: gostovala bi Crvena Zvezda, odnosno Partizan u glavnom gradu Republike Srpske, dok bi u najvećem gradu Sandžaka nastupali omiljeni Željo ili FK Sarajevo.
Za ovakvo rešenje potrebna je samo politička volja, odnosno smisao za kompromis. Stanje na ''terenu'' je zrelo za ovakvo nešto. Čak bi se i bezbednost na dva stadiona blago popravila. Istina, ono najvažnije, nažalost, ostalo bi praktično isto: kvalitet fudbala ne bi bio bitnije unapređen u nijednoj od dve lige."
Šta vi mislite o ovome ?

Kad politika umiješa prste: Borac u srbijanskoj, a Novi Pazar u bh. ligi?
Goran Nikolić, srbijanski ekonomista i pisac, na svom blogu na b92.net portalu iznio je neka "zanimljiva" razmišljanja...
Naime, Nikolić je javno pozvao fudbalske saveze BiH i Srbije da dozvole da se banjalučki Borac takmiči u srbijanskoj Jelen Superligi, odnosno Novi Pazar u BH Telecom Premijer ligi.
Tekst pomenutog pisca i ekonomiste prenosimo vam u cjelosti:
"Pristalica sam zajedničkih liga na prostoru bivše Jugoslavije, ili barem u većem broju novonastalih država. Čini se da bi 'štokavske zemlje', koje su i okviru bivše SFRJ, zbog svima razumljivog jezika, bile više povezane, mogle intenzivirati te procese (npr. Makedonci bi se verovatno rado pridružili). Međutim, proces formiranja zajedničkih liga nije daleko odmakao. Najuspešniji primer je košarka, i taj projekat već traje duže od deceniju. Loš primer je rukomet: formirana je zajednička liga, ali o tome malo ko i zna (najjači klub Srbije: Partizan ne igra u njoj).
Nije bio dobar primer ni Jadranska vaterpolo liga, gde su praktično zaobiđeni srpski klubovi. U ostalim sportovima, posebno ženskim, bilo je nešto manje pokušaja. Dobrim delom se to može pravdati nedostatkom ekonomskih motiva što zaista često jeste slučaj. Npr. ženski fudbal teško ko da je gledao i u vreme lige SFRJ, dok bi obnavljanje ragbi post-jugoslovenske lige (nekada su dominirali klubovi iz Zenice ili Splita) samo bio entuzijazam vredan pomena.
Kada je u pitanju npr. odbojka Srbija poslednjih dve decenije dominira na post-jugoslovenskom prostoru, tako da postoji realno mala zainteresovanost za ''integraciju''u tom sportu. Kada se govori o najpopularnijem sportu kao glavni problem navodi se bezbednost na stadionima (i oko njih). I to zaista jeste veliki problem, i ne treba posebno objašnjavati da nijedna liga nije vredna eventualnih ljudskih žrtava.
Situacija se jeste popravila poslednjih 17 godina, ali ne puno, i posebno ne kako su to mnogi predviđali. I to je realnost. Suviše je veliki rizik da Zvezda gostuje u na Poljudu ili Dinamo u Beogradu. Međutim, krenimo od jednog malog koraka.
Hajde da fudbalski savezi BiH i Srbije dozvole da se Borac iz Banja Luke i FK Novi Pazar registruju u npr. Šidu i Goraždu (ili da bude zanimljivije: u Novom Pazaru, odnosno Banja Luci), odnosno da Borac igra u Jelen Super-ligi, a FK Novi Pazar u Premijer ligi BH. Pored toga, dva fudbalska saveza bi mogli naći modalitet da, iako su ti fudbalski klubovi registrovani u drugim mestima, većinu svojih ukakmica igraju u svojim domicilnim gradovima (verujem da to nije nepremostiv problem).
Tako bi došli do jednog rezultata koji bi bio na veliko zadovoljstvo ljubitelja fudbala u Banja Luci i Novom Pazaru. Barem bi dva puta godišnje u tim gradovima vladala bi fudbalska groznica: gostovala bi Crvena Zvezda, odnosno Partizan u glavnom gradu Republike Srpske, dok bi u najvećem gradu Sandžaka nastupali omiljeni Željo ili FK Sarajevo.
Za ovakvo rešenje potrebna je samo politička volja, odnosno smisao za kompromis. Stanje na ''terenu'' je zrelo za ovakvo nešto. Čak bi se i bezbednost na dva stadiona blago popravila. Istina, ono najvažnije, nažalost, ostalo bi praktično isto: kvalitet fudbala ne bi bio bitnije unapređen u nijednoj od dve lige."
Šta vi mislite o ovome ?
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
prazna priča, bezveze ideja.
Sto se tice ovog gore tekstopisca - pustite budale nek lupetaju ;
a sto se tice zajednicke lige - sve najbolje o toj ideji
ali naravno da se uvedu vise rangova takmicenja, i imali bi extra jaku i prvu i drugu ligu
ili kao sto rece ovaj iznad da se podijeli druga liga na dve divizije - mada ne mora ni to
e sad sto se tice prve lige, msm da bi idealan broj klubova bio 16
i to bi bila liga ''par ekselans'' sto bi rekao Mustafa Nadarevic 
- bilo bi to extra takmicenje
- klubove svrstati u prvu ligu, po uefinom koeficijentu i gledati budzet ekipa (da to isto bude jedan vazan faktor) odnosno uslove, infrastruktura i sl.
e onda bi bile pune tribine a kad su pune tribine tu su jaki sponzori, kad su jaki sponzori klubovi imaju novac, kad klubovi ima novac - zna se
stvarno bi se to trebalo organizovati 
p.s. msm ako mene pitate ja bih sve tako organizovao
VIVA LA YUGA 
a sto se tice zajednicke lige - sve najbolje o toj ideji

ali naravno da se uvedu vise rangova takmicenja, i imali bi extra jaku i prvu i drugu ligu

- bilo bi to extra takmicenje
- klubove svrstati u prvu ligu, po uefinom koeficijentu i gledati budzet ekipa (da to isto bude jedan vazan faktor) odnosno uslove, infrastruktura i sl.

p.s. msm ako mene pitate ja bih sve tako organizovao

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Protiv, protiv i protiv.
Vec sam pisao o ovome ali da naglasim, da smo mi u Bosni malo u losem geografskom polozaju. Ali gledajuci Slovence pa i Hrvate sta se oni imaju ukljucivat u nekakve lige sa istocnim drzavama? Ako hoce popravit ekonomijsku situaciju u klubovima nek insistriraju na udruzivanju sa Austrijom ili pak Italijom
eh tu bi bilo napretka. Ovako da se vezu sa Srbima, Makedoncima
... sem incidenata ta liga nista dobrog nebi donijela
Protiv, protiv, protiv...
Vec sam pisao o ovome ali da naglasim, da smo mi u Bosni malo u losem geografskom polozaju. Ali gledajuci Slovence pa i Hrvate sta se oni imaju ukljucivat u nekakve lige sa istocnim drzavama? Ako hoce popravit ekonomijsku situaciju u klubovima nek insistriraju na udruzivanju sa Austrijom ili pak Italijom

- Centre forward
- Kontakt:
Kralju,BiH je u idealnom geografskom položaju umjerenog pojasa sjeverne zemljine hemisfere.FliX je napisao/la:Protiv, protiv i protiv.
Vec sam pisao o ovome ali da naglasim, da smo mi u Bosni malo u losem geografskom polozaju. Ali gledajuci Slovence pa i Hrvate sta se oni imaju ukljucivat u nekakve lige sa istocnim drzavama? Ako hoce popravit ekonomijsku situaciju u klubovima nek insistriraju na udruzivanju sa Austrijom ili pak Italijomeh tu bi bilo napretka. Ovako da se vezu sa Srbima, Makedoncima
![]()
![]()
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Ma de bjezi..Centre forward je napisao/la:Kralju,BiH je u idealnom geografskom položaju umjerenog pojasa sjeverne zemljine hemisfere.FliX je napisao/la:Protiv, protiv i protiv.
Vec sam pisao o ovome ali da naglasim, da smo mi u Bosni malo u losem geografskom polozaju. Ali gledajuci Slovence pa i Hrvate sta se oni imaju ukljucivat u nekakve lige sa istocnim drzavama? Ako hoce popravit ekonomijsku situaciju u klubovima nek insistriraju na udruzivanju sa Austrijom ili pak Italijomeh tu bi bilo napretka. Ovako da se vezu sa Srbima, Makedoncima
![]()
![]()
Ne podržavam nikakve kvazi zajedničke projekte Srbije i Hrvatske. Neka se prave regionalne lige ali klubovi iz ove dvije države nebi trebali igrati u istoj ligi.
YNWA!
- maximusdecimus
- Kontakt:
mogu skontat da si protiv, ali zašto baš izdvajaš Hrvatsku i Srbiju? zašto bi mogli Željo i Partizan, a ne mogu Dinamo i Partizan?HOPLIT je napisao/la:Ne podržavam nikakve kvazi zajedničke projekte Srbije i Hrvatske. Neka se prave regionalne lige ali klubovi iz ove dvije države nebi trebali igrati u istoj ligi.
- djoleprijedor
- Kontakt:
Jedna stvar je kristalno jasna,od raspada SFRJ,samim tim i fudbalske lige naš fudbal(ex yu) je na sve nižim i nižim granama,kvalitet je sve više u opadanju i nema tendencija da će biti bolje..Džaba infrastruktura i šminka,kad nema kvalitetnih igrača i lijepog fudbala..lige su nam seljačko-amaterske,zato nam i "najbolji" klubovi u Evropi prolaze kao bosi po trnju i zadovoljavaju se plasmanom u grupe LŠ i EL(što je ekstra uspjeh za sadašnjost),a neki i ne prismrde 2.kolu kvalifikacija...A nekada smo bili neko i nešto,i naši klubovi nisu bili požejni u euro-utakmicama...A polako postajemo topovsko meso.....U interesu fudbala i sporta,mora se nešto mjenjati...Po meni regionalna liga kao što je ABA u košarci je rješenje...iz kvalitetne konkurencije dolazi kvalitet i to je to...Napraviti ligu za početak od 12 klubova(po 2 iz SLO,HRV,BIH,SRB,MKD,CG) ,22 kola da se igra,da se liga završi do sredine marta..a onda ta 2 kluba da se priključe u svoju nacionalnu lige gdje bi se igrao play-off....Na primjer nacionalna liga,ima 12 klubova,igra se isto 22 kola,na kraju..zadnja 2 ispadaju,a prva 4 idu play-off..Formira se mini-liga od 6 timova,10 kola i tu se bori za šampiona i za euro-takmičenja...prva dva tima iduće sezone igraju u toj "regionalnoj ligi"......Za prvu sezonu bi se na osnovu istorije i uspješnosti timova formirala ta liga,a svake naredne po plasmanu u nacionalnoj...Tako da bi u svom prvom izdanju izgledala ovako:Maribor,Olimpija,Dinamo,Hajduk,Željezničar,Sarajevo,Partizan,Crvena Zvezda,Budućnost,Sutjeska,Vardar,Rabotnički.......I našao bi se dobar sponzor lige,jak koji bi adekvatno novčano nagradio prvaka te vicešampiona i trećeplasirani tim..Što se tiče navijača,sve se to može regulisati ako se ozbiljno pristupi organizaciji utakmice....Vremenom bi se ta liga mogla modifikovati,proširavati..uglavnom bila bi pun pogodak. To je moje mišljenje.
Mens sana in corpore sano.
đole
Napraviti ligu u kojoj ruku na srce nema jedne Vojvodine koja je jača i od Vardara,Rabotničkog,Olimpije,Sutjeske,Budućnosti,Sarajeva,Želje nebi mnogo na kvalitativnom smislu donijela....
A i svi zagovornici zajedničke lige spominju nekakvu hrpu velikih sponzora!!! Pa gdju su ljudi ti sponzori u ovom modernom dobu??? Što se ne ulaže barem 50% onoga što bi se navodno ulagalo u nekoj regionalnoj ligi u klubove!!! A isti mahom u gadnim finansijskim problemima....
Nemojte više davit o Jugi,Juga da je valjala nebi propala,95% tadašnjih giganata je propalo dolaskom kapitalizma,o čemu mi tu pričamo....
Napraviti ligu u kojoj ruku na srce nema jedne Vojvodine koja je jača i od Vardara,Rabotničkog,Olimpije,Sutjeske,Budućnosti,Sarajeva,Želje nebi mnogo na kvalitativnom smislu donijela....
A i svi zagovornici zajedničke lige spominju nekakvu hrpu velikih sponzora!!! Pa gdju su ljudi ti sponzori u ovom modernom dobu??? Što se ne ulaže barem 50% onoga što bi se navodno ulagalo u nekoj regionalnoj ligi u klubove!!! A isti mahom u gadnim finansijskim problemima....
Nemojte više davit o Jugi,Juga da je valjala nebi propala,95% tadašnjih giganata je propalo dolaskom kapitalizma,o čemu mi tu pričamo....
" & $ ? на $ него Црвена $ у "!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.