Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Zenichanin
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Zenichanin » 29 nov 2012, 18:54

baresi#6 je napisao/la:Desni klik moje računalo>Svojstva>Hardware>Device Manager>Network Adapters>desni klik Ethernet>Properties/Svojstva>Power Management>Allow this device to bring comp out of standby isključi kvačicu.

A za miš i tastaturu da isključiš to bi trebao iz biosa. To nemoj dirati ako se ne razumiješ oko računara radije nađi kakvog jarana da ti proba isključiti tu opciju da se pc pali dodirom miša ili tastature. Meni se isto to dešavalo u gluho doba noći pc se sam upali pa sam to u biosu isključio i nije se više javljalo.
hvala u svakom slucaju ;)
WELCOME TO CHELSEA FC
FIRST LONDON CLUB TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE

1905 - 19.05.

Champions of Europe - that's who we are

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 nov 2012, 19:28

kotromanic je napisao/la:
Devil je napisao/la: edit:Evo i slika http://www.dodaj.rs/f/1B/j1/4mLN8tbo/untitled.png
Ako isključiš taj jedini fajl koji imaš da li onda možeš uopšte pokreniti video na YT?

Probaj i ponovo instalirati flash, pa provjeri onda da li ima više fajlova na chrome://plugins pa uradi ono što sam ti rekao već ;)
Nista od to dvoje. :(
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

rock87
Kontakt:

Post Postao/la rock87 » 29 nov 2012, 20:37

pozz dali neko moze da mi odgovori dali mogu svoju graficku karticu nvida 9400gt zamjeniti novom gtx 460?HVALA

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 dec 2012, 01:01

Devil je napisao/la:U zadnje vreme je poceo mnogo da mi koci youtube i gledanje utakmica na streamu.Evo i sada kada sam hteo da upalim utakmicu secka nenormalno.Do cega bi moglo da bude to ?
Jos nisam resio problem,a tako mi treba...
Jos nekih predloga,ne formatira mi se racunar trenutno.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 02 dec 2012, 01:33

Preskeniraj računar da nema kakav malware ili virus pa ti to crpi procesor i uzrokuje taj lag kod flasha i youtuba. Antimalwarebytes, spybot s&d i antivirus koji imaš su dovoljni za skeniranje.

EDIT: kakva je situacija sa firefoxom npr.? Ako tu radi kako treba očito da je nešto do chroma.
Zadnja izmjena: _forzamilan_, dana/u 02 dec 2012, 02:42, ukupno mijenjano 1 put.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 02 dec 2012, 01:33

Devil je napisao/la:
Devil je napisao/la:U zadnje vreme je poceo mnogo da mi koci youtube i gledanje utakmica na streamu.Evo i sada kada sam hteo da upalim utakmicu secka nenormalno.Do cega bi moglo da bude to ?
Apsloutno isti problem već 3 mjeseca.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 dec 2012, 08:44

Devil je napisao/la:
I ja isti problem imam već evo par sedmica... Konto sam iz prve da je do neta, ali nije... Ne znam da nije možda zbog Flash Playera ?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 dec 2012, 15:22

_forzamilan_ je napisao/la:Preskeniraj računar da nema kakav malware ili virus pa ti to crpi procesor i uzrokuje taj lag kod flasha i youtuba. Antimalwarebytes, spybot s&d i antivirus koji imaš su dovoljni za skeniranje.

EDIT: kakva je situacija sa firefoxom npr.? Ako tu radi kako treba očito da je nešto do chroma.
Tu mi ne koci YT ali streamovi i dalje ne rade,jedino Vettle.

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 02 dec 2012, 15:31

Da pokusam i ovdje potraziti pomoc ,tiče se wwin pokera ,odavno vec svaki put kad prave update ,meni nece nesto da to uradi tako da sam morao sa nekog tudjeg racunara prebacivati tu novu verziju pokera i igrati ,sad nece ni tako ,uglavnom kad probam da instaliram ,pojavi mi se ovo : Sorry an error has occured,The application could not be installed. Try installing it again. If the problem persists, contact the application author. Error #0 . Evo i slika :
slika

Zna li neko kako da uklonim ovaj problem i da instaliram napokon,trazio sam po google ali nista nisam korisno nasao ,kontaktirao sam i wwin support ali i oni nisu bili od neke pomoci ,hvala .

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 03 dec 2012, 12:44

Probaj izbrisai cache na compu pomocu ccleanera recimo, te deinstaliraj postojecuverziju programa prije nadogradnje nove. Posto je to program winn oni bi ti i trebali dati support, niko ti ne moze ponuditi vecu pomoc nego oni.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 03 dec 2012, 21:14

Htio bih da uzmem novu graficku obzirom da je trenutna ko rinaka,problem je sto je integrisana pa ne znam kako to ide i koju treba da uzmem i da li moze uopste :roll: evo maticne http://support.dell.com/support/edocs/s ... /specs.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ako neko zna bio bih mu zahvalan da me posavjetuje :) .
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 04 dec 2012, 14:24

Stara maticna ploca, te bi moj prvi savjet bio da skupljas novac i kupis novi racunar. Za 500KM mozes kupiti centralnu koja pokrece sve igre danas barem na medium te bi imao priliku za nadogradnju :)

Sto se tice tvog pitanja, mozes uzimati samo PCI kartice, kao npr ovu http://www.tigerdirect.com/applications ... &CatId=319" onclick="window.open(this.href);return false;

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 07 dec 2012, 11:09

Treba mi vasa pomoc..koristi li iko od vas kuci total tv ? Kakva su vasa iskustva i koliko se placa prikljucak ?

Hvala
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 07 dec 2012, 13:28

Ne koristim licno, no veoma dobra stvar. Na njihovoj stranici imas kanale i cjenovnik usluga kao i paketa. Ako imas vremena i znanja ja bih ti preporucio neki dreambox reciver s card sheringom pa imas tonu kanala. No ako zelis da uzivas bez muke, za sasvim pristojnu cijenu sa totalom to mozes.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 dec 2012, 14:32

aj neo objasni mi ili ovdje ili na pn to s dreamboxom, i card sharingom, bas me interesuje to, a moja tv dosadila

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 07 dec 2012, 14:42

Nema potrebe na pp jer je lakse ovde, a tema je odgovarajuca posto se korsiti raucnar ili router.

Kao uvod kopirat cu definiciju CS-a ;
Vjerovatno ste do sada čuli bezbroj puta riječ "cardsharing", a što je riječ koja se sve češće spominje na forumima, newsgrupama i teško je da ste je mogli zaobići ako ste aktivni u satelitskim vodama. Što je fenomen cardsharing? Prevedeno na hrvatski to bi značilo dijeljenje kartica, dakako ne fizičko već virtualno. Običnom laiku pojam vjerovatno nema previše smisla no to ćemo pokušati objasniti što je bolje moguće.

Pojam cardsharinga nije nova ideja, ona postoji već duže vrijeme među korisnicima Dbox2 i Dreambox receivera, a svojevremeno je polako započela prijelaz na ostale platforme. O čemu se tu zapravo radi? Ono što morate znati je da svaka kartica, iz kojeg god sistema bila iz sebe daje krajnji odgovor koji je potreban za dekodiranje slike. Dužina odgovora je u svim sistemima ista tj 8 bajtova. Taj odgovor se proslijeđuje dekoderu i on dekodira Mpeg2 stream i situacija slanja upita prema kartici i primanja odgovora od kartice se ponavlja svakih x sekundi (x je prosječno 6 do 12 sekundi), a što je vrijeme u kojem kodirani kanal mijenja svoj 8 bitni ključ (ili tzv. CSA seed).

Dakle pokušajte sada zamisliti situaciju da vi snimite odgovor kartice kada ga ona vrati dekoderu. Imate odgovor od kartice koji je sigurni ključ za dekodiranje slike u slijedećih nekoliko sekundi. Kada biste taj odgovor dali vašem dekoderu u kojem nema nikakve kartice, slika bi se pojavila na nekoliko sekundi jer je odgovor (ključ) koji je kartica vratila dekoderu ispravan do prve promjene 8 bitnog ključa, kada ponovo trebate uhvatiti novi odgovor i vratiti ga dekoderu u tom slučaju prekida u slici nebi bilo. Upravo ovo je osnovna ideja cardsharinga.

Stoga bi prikladna riječ prije bila cwsharing nego cardsharing, kako se inače koristi. Dakako sve je to malo složenije nego kako je gore opisano. Naime ako bismo u potpunosti rabili gore opisani način dohvata cw-a, mogli bi gledati samo kanal koje gleda osoba sa karticom. To je riješeno na jednostavan način - kartica obrađuje veću količinu zahtjeva odjednom, dakle zamislite da jedna osoba gleda sport, a druga film, oba dekodera će kartici poslati upit (oba dekodera su udaljeni od kartice) te će kartica prvo vratiti odgovor prvome, a onda i drugome te se time rješava problem gledanja različitih kanala sa iste kartice u isto vrijeme. Dakako svaka kartica ima svoju izdržljivost te se kartica nipošto ne može dijeliti velikom broju ljudi jer ona naprosto nebi uspjela obraditi toliki broj zahtjeva i bilo bi prekida u slici.

Znaci da sumiramo, potreban vam je jedan od dreambox recivera, motoric (moze i bez njega ali ste onda ograniceni na par satelita), satelitska antena i nosac. CS (card sharing) liniju trazite na netu, ima po piku te vam je to pristup zakljucanim kanalima. Cijena se krece izmedju 10 i 25KM, sve zavisi od ponude paketa (sky,digi, etc).
Dreambox vam konfigurise onaj ko vam daje liniju (nije tesko, fajl se ubaci u reciver), koji lan kablom spojite ili na racunar ili router. Dreambox prikljucite na tv i saltate kanale :) Meni je to fenomenalno radi sportske ponude,gdje nema sanse da s tim propustis neku utakmicu koja te zanima a ima prenos.

Takodjer, bitno je napomenuti da sve to mozete imati i na PC-u kupovinom sky star kartice (izmedju 30 i 50KM cijena) koja ide u racunar.

EsoKimba
Kontakt:

Post Postao/la EsoKimba » 07 dec 2012, 16:21

pozdrav ljudi..evo o čemu se radi:prikopčam dvd rom (koji je dosad normalno radio,ali sam morao postaviti zaštitu od centralne što je razlog zašto sam iskopčao rom) i on sam od sebe otvara i zatvara ležište za CD-ove svakih 15-ak sekundi ,a ja i ne diram dugme za tu funkciju...ako ima ko kakvo rješenje molim vas za pomoć
:P

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 08 dec 2012, 18:58

Raja imam jedno pitanje, zna li neko kako stavit u power point prezentaciju pokretni tekst, dok ja npr. vrtim slajdove dole na dnu da se tekst pomjera? Znao sam ovo prije uradit al ne mogu se sjetit šta treba :roll:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 08 dec 2012, 19:00

neo je napisao/la:Ne koristim licno, no veoma dobra stvar. Na njihovoj stranici imas kanale i cjenovnik usluga kao i paketa. Ako imas vremena i znanja ja bih ti preporucio neki dreambox reciver s card sheringom pa imas tonu kanala. No ako zelis da uzivas bez muke, za sasvim pristojnu cijenu sa totalom to mozes.
Aha hvala..a koliko je prikljucak total tv, ako slucajno znas ? :)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 08 dec 2012, 19:09

Mislim daj e 0KM dok traje pretplata...no za vise informaciaj prostudiraj ovo http://www.totaltv.tv/upload/document/r ... 101201.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Nadjoh na piku oglas u kojem je pitano koliko je prikljucak:
80km prikljucak,ako nemate svoj satelitski tanjir.kompletnu opremu dobijate dzabe na koristenje i imate 1.5 mjesec dana besplatno koristenje.
Mislim da je ovih 80KM ruke, tj montaza :) mada mislim da je 80KM previse, izmedju 30 i 50 je ok :)

EDIT:
Koja je cijena uvođenja Total TV-a?

Za sam prijem signala neophodna je satelitska oprema, koja se sastoji od: satelitskog prijemnika, satelitske antene sa priborom i LNB-a. U zavisnosti od vrste prijemnika, plaća se nadoknada za njegovo mjesečno korištenje.

Korištenje SD prijemnika je besplatno uz ugovor na minimalni period korištenja od 24 mjeseca.

Pri montaži HD prijemnika i opreme, plaća se jednokratna priključna taksa. Plaćanjem naknade za uspostavljanje tehničkih mogućnosti stičete pravo na vlasništvo nad opremom.

Za montažu prijemnika i antene plaća se jednokratna cjena montaže (pogledajte preporučene cijene u uslugama i tarifama).

http://www.totaltv.tv/Total+TV/403/Oprema.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

Cjenovnik za BIH http://www.totaltv.tv/Total+TV/403/Oprema.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: neo, dana/u 08 dec 2012, 19:13, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: soxx i 5 gostiju.