Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Principatus
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la Principatus » 23 okt 2009, 17:31

Ja razumjem taj (veoma kratki) odgovor tako, da se on tice zutih kartica u smislu: Da zute kartice (yes they do) se transferiraju u baraz.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

djonla
Kontakt:

Post Postao/la djonla » 23 okt 2009, 17:32

yes,they do....a pitanje je bilo does......eh sad il sam ja cvaknut ili se ovaj odgovor yes,they do odnosio na prenos karata iz grupne faze u baraz ?????

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 okt 2009, 17:39

avenija je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:Vidim ,ima izjava od strane strucnjaka kako se ne smijemo braniti ,kako moramo igrati otvoreno tamo ,da se moramo nadigravati..,pa se pitam jesu li stvarno ozbiljni ti ljudi???Kakvo nadigravanje,kakve zaje.bancije?Po meni ,moramo igrati sto ruznije,sto gore za oko ,maksimalno destruktivno izbacivati protivnika sa kolosjeka,sa puno igre blizu protivnickih igraca,i sa formacijom 5-3-2,i to u pravom smislu te rijeci,da bokovi rade puno u defanzivi,malo u ofanzivi...mada ce to biti tesko jer nemamo takav profil bocnih igraca.
Glavni igraci u Lisabonu bi trebali biti Rahimic,i Bajramovic (vjerovatno ce mu ovaj praviti drustvo kao zadnji vezni),i to je to ...
sa 3 igraca igrat u sredini protiv portugala ?
daj skontaj malo sta pises ako se imalo razumijes u nogomet..
formacija koja bi bila optimalna je 4-5-1..
Zatvorit tu sredinu terena na koju se jedino portugalci mogu osloniti..
Tacno tako,jedina formacija sa kojom bi se ocekivalo pozitivan rezultat.
Vedu na klupu,Dzeko u spicu ali stim da bi u toj formaciji imao Salihovica konacno na ofanzivnom mjestu ili ljevom krilu uz Misketa i Ibricica.I plus u srednjom defanzivnom redu Bajra i Rahimic sto znaci i ubojito i cvrsto.
Posto su Portugalci haos po krilima neke formacija 3 5-2 ili pogotovo komicna 5--3-2 odveo bi nas ravno u katastrofu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 23 okt 2009, 17:46

pisite vi formacij raspravljajte zivcirajte se na kraju ce bit kako ciro kaze xD :P
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 23 okt 2009, 18:00

Stvarno ne znam za taktiku,ali znam ako dopustimo da nas zguraju na 30 m od gola pascemo bez ispaljenog metka. Sjetite se Turske, zabise nam 2 gola iz nicega. A tvrdim da smo bili samo malo hrabriji da bi 100% dobili tu tekmu,jer mi jednostavno nemamo ekipu za kalkulaciju.
Ne kazem da moramo napasti svim snagama,ali u svakom slucaju ne smijemo igrati previse zatvoreno,znaci pametno,hladne glave i HRABRO.
2 puta smo kalkulisali sa srbijom i Danskom i nista ,bolje je bilo ici hrabro pa popit 5 komada,nego onako,isti je rezultat. Jer,ko garantuje bilo sta u Zenici,Obje su utakmice jednako vazne. Vidjelo se i protiv TR u Zenici da se bas i ne branimo najbolje,nasa snaga je u napadu.

To je neko moje skromno misljenje,i jos jednom za kraj
SAMO HRABRO!!!!

hooligan_SA
Kontakt:

Post Postao/la hooligan_SA » 23 okt 2009, 18:12

Zaboravite na ova 4 ozada, jer nemamo bocne igrace za taj sistem. Kad bi Dzemi, Hrgovicu i Jahicu povjerili zadatak da zaustave Ronalda i Nanija na bokovima, razvalili bi nas ko beba zvecku i ulazili u 16-terac kako im se digne ona stvar.
Treba igrat ono sto smo naucili, ali bez srljanja naprijed, a ipak opasno u akcijama naprijed, jer bi to trosilo snagu i zaokupljalo paznju njihovog defenzivnig veznog, i pogotovo onog Bosingwe, jer je .eben kad ide naprijed.
Znaci jedan 3-4-2-1, s tim da bi bokovi dobro morali oderat guzove pri udvojavanju bilo koga ko bi tamo htio proci i odigrat utakmicu zivota, i to je to.

Ja sam za:

-------------------------------------------------------------Begovic------------------------------------------------------

Spahic -------------------------------Nadarevic ----------------------------------Jahic
Ibricic-------------------------Bajramovic-------------------------------Rahimic------------------------------Salihovic

---------------------------------------Misimovic-------------------------------------Pjanic -----------------------------

--------------------------------------------------------------Dzeko ----------------------------------------------------------

...s tim, da Spahic igra po onoj strani gdje bi Ronaldo "uglavnom" igrao (jer skot cesto rotira i mjenja stranu). Vako ce i bit :mrgreen:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 okt 2009, 18:16

Portugalci nisu snazni u realizaciji osim mozda protiv Malte (4:0 ; 0:4), ako im ne budemo ugrozavli njihov goal, i ipak dozvolimo da igraju sve vrijeme ofanzivno i da svaki od njih malo opuca po goalu, jedna ce vec uletiti.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 okt 2009, 18:25

Sasa Papac Confident Bosnia Will Beat Portugal - Pedro Mendes
The Bosnian defender is confident that his compatriots will make it to South Africa...
Oct 23, 2009 3:54:26 PM

Bosnia meet Portugal on November 14 and again four days later in order to fight it out for a spot in the 2010 World Cup in South Africa and the clash between the two nations promises to be a tight affair.

The upcoming games have also stirred things up a bit in the Glasgow Rangers squad. Sasa Papac, a former Bosnia international, is a team-mate of Portuguese international Pedro Mendes at Ibrox and the pair, who already enjoy a good relationship, will have plenty to discuss over the coming weeks.

“When I arrived at my locker, there was a piece of paper there with the date and outcome of the Portugal-Bosnia game. It was Papac, of course. He wrote that his country would win 3-0,” Mendes said to Maisfutebol.

“He says they have two or three very good players, but it’s a young side and they need to improve as a team. He said the stadium is not that big, which will be even more uncomfortable for Portugal.”

Mendes will miss the play-off games due to a knee injury, while Papac retired from international football after the departure of Meho Kodro as Bosnia's national team coach.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 23 okt 2009, 18:32

koja ce formacija biti to mozemo samo nagadjati mislim da ciro nece puno odstupiti od svog nacina igre...... po meni treba odigrati kao u spaniji na pocetku kvalif. samo sto je sad razilka imamo DZEKU I IBISEVICA naprijed u formi,,,,,, ja vjerujem u nase momke i CIRU i siguran sam da ce ispasti najbolje za nas ...... NAPRIJED ZMAJEVI NASI, POLETITE IZNAD PORTUGALA, DO AFRIKE I JOHANESBURG GRADA,,,,,, NEK SE BOSANSKA PJESMA U AFRICI ORI, DOK PORTUGAL PO MORU RONI,,,,,,,
ZMAJEVI CE BITI PRVACI SVJETA
DO SE C. RONALDO PO OBALI SETA,,,,,,,
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

LLCOOLSAM
Kontakt:

Post Postao/la LLCOOLSAM » 23 okt 2009, 18:33

Ukratko: Karte se moze nabaviti u stadionu benfice izmedju 10-19h od 6.11. za generalnu publiku u stadionu benfice ili na stranici http://www.fpf.pt pod bilhetes pa pogledate desno i kliknite online ticket

kupujte koliko mognete, karte samo izmedju 10 i 25 eura. gledajte let za porto sa ryanair i iznajmite auto. sve moze izaci ispod 200 €.

hoce li neko na rising u portugal? mozda se trebamo organizovati pa jednoga poslati 6.11. u lisabon da nabavi karte, neko ko zna portugalski

LJOZEMAN
Kontakt:

Post Postao/la LJOZEMAN » 23 okt 2009, 18:57

Prevod
EDRO MENDES i Saša Papac suigrači su u Glasgow Rangersima. Niti jedan od njih, ipak, neće sudjelovati u dvama dvobojima dokvalifiakcija za nogometni SP u JAR-u između Portugala i Bosne i Hercegovine.

Portugalac je ozlijeđen, dok se Papac povukao iz reprezentacije svoje domovine još krajem 2006. godine. To ga, međutim, ne smeta da se šali sa suigračem.

"Kad sam otključao svoj ormarić, primijetio sam sa strane komadić papira. Na njemu je stajao datum i ishod utakmice Portugal", Bosna i Hecegovina. Saša je napisao da će BiH slaviti u Lisabonu s 3:0", kazao je Mendes za Maisfutebol.

Rekao mi je kasnije da Bosanci i Hercegovci imaju dva, tri iznimno dobra igrača, da je momčad prosječno vrlo mlada i da se još moraju jako popraviti u timskom smislu.

"Rekao mi je također da njihov stadion u Zenici nije velik, te da će nam stoga biti još teže igrati", dodao je.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 23 okt 2009, 19:00

Dzeko sam ne bi mogao nista u napadu ,i bez obzira na sve vjerujem kako ce igrati obadva nasa spica..za ostalo nije ni bitno jer ce se formacija mijenjati ,u vecini utakmice cemo imati 8 igraca iza lopte ,potrebno je sto duze drzati loptu,i pokusati iskoristiti manjak portugalskih igraca pozadi...vjerujem kako mozemo proci sa minimalnim porazom.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 23 okt 2009, 19:22

Lisabonom behar probeharao.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 23 okt 2009, 19:49

Pedro Mendes i Saša Papac suigrači su u Glasgow Rangersima. Niti jedan od njih, ipak, neće sudjelovati u dva dvoboja baraža za SP u JAR-u između Portugala i Bosne i Hercegovine.
Portugalac je ozlijeđen, dok se Papac povukao iz reprezentacije još krajem 2006. godine. To ga, međutim, ne smeta da se šali sa suigračem.

Kad sam otključao svoj ormarić, primijetio sam sa strane komadić papira. Na njemu je stajao datum i ishod utakmice Portugal – Bosna i Hercegovina. Saša je napisao da će BiH slaviti u Lisabonu s 3-0 - kazao je Mendes za Maisfutebol.

Rekao mi je kasnije da Bosanci i Hercegovci imaju dva, tri iznimno dobra igrača, da je momčad prosječno vrlo mlada i da se još moraju jako popraviti u timskom smislu. Rekao mi je također da njihov stadion u Zenici nije velik, te da će nam stoga biti još teže igrati, dodao je Mendes.
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 okt 2009, 20:26

Bosnier je napisao/la:Pedro Mendes i Saša Papac suigrači su u Glasgow Rangersima. Niti jedan od njih, ipak, neće sudjelovati u dva dvoboja baraža za SP u JAR-u između Portugala i Bosne i Hercegovine.
Portugalac je ozlijeđen, dok se Papac povukao iz reprezentacije još krajem 2006. godine. To ga, međutim, ne smeta da se šali sa suigračem.

Kad sam otključao svoj ormarić, primijetio sam sa strane komadić papira. Na njemu je stajao datum i ishod utakmice Portugal – Bosna i Hercegovina. Saša je napisao da će BiH slaviti u Lisabonu s 3-0 - kazao je Mendes za Maisfutebol.

Rekao mi je kasnije da Bosanci i Hercegovci imaju dva, tri iznimno dobra igrača, da je momčad prosječno vrlo mlada i da se još moraju jako popraviti u timskom smislu. Rekao mi je također da njihov stadion u Zenici nije velik, te da će nam stoga biti još teže igrati, dodao je Mendes.
Tri selektora se fakticki promjenilo od kada je Papac otisao.To jest vec cetvrta godina otkad on nije u repci.
Tip jos nijednom nije uzivo otisao da pogleda repku i on se nasao pricati kakva je repka trenutno u timskom smislu. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 23 okt 2009, 20:31

joj opet offtopic,,, reci cu jedno,,,
ma ko mi je taj Papak da prica o stanju u reprezentaciji?? igra se za Bosnu i njen narod, ne za savez... ;) ;) ;)

ne namjeravam dalja razglabanja, sve je deja vu.... :)
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 23 okt 2009, 20:43

aj lola ocm pregledajte i preslusajte ako niste gledali xd

zehro
Kontakt:

Post Postao/la zehro » 23 okt 2009, 20:47

lejla je napisao/la:joj opet offtopic,,, reci cu jedno,,,
ma ko mi je taj Papak da prica o stanju u reprezentaciji?? igra se za Bosnu i njen narod, ne za savez... ;) ;) ;)

ne namjeravam dalja razglabanja, sve je deja vu.... :)
ma dovoljno je samo sjetit se brisela i onoga sto mu je radio Mpenza...........
<><><>Play the game...but don't let the game play you!?<><><>

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 23 okt 2009, 21:03

Ma Papac je bio i ostao najveći papak, sad bi on ko fol nešto komentarisao o repki. Sad bi mu bilo najbolje da ne daje nikakve izjave u javnosti vezane za NAŠU reprezentaciju. Nije se pokazao patriota, već je se pokazao kao ustrajni pobunjenik i odgledane na TV prve pobjede NAŠE nam drage BiH on bi sada pojeo ono što je vremenski dugo s...
Moj mu je savjet da se lijepo ponaša kada izgovara ime NAŠE BiH repke novinarima, a ne sad kao on to sprema neke patke svom kolegi. Sigurno nije sve ni rekao novinarima, kao to da ga taj kolega iz kluba zeza što ne igra za tako jaku repku. To što NIKAD neće imati priliku zaigrati pokraj Džeke, Ibiševića, Ibričića, Pjanića i Salihovića nabija mu na nos svaki dan taj kolega iz kluba ;)
Dragon Town

hz stup
Kontakt:

Post Postao/la hz stup » 23 okt 2009, 21:12

**** te srbijo ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

volim te bosno

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.