Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Principatus
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la Principatus » 23 okt 2009, 16:17

Interesantan fokus na Ronalda. Jedan portugalac je postavio sljedecu tabelu, kada su igrali bez Ronalda bili su uspjesniji. Dakle ne treba se suvise na njega koncentrisati nego sto je potrebno, a kao sto vidim ima ovdje dovoljno obazavatelja. :D

Bez Ronaldo:
12:3 zabili/primili golova; 9 poena u 4 utakmice

Sa Ronaldo:
5:2 zabili/primili golova; 10 poena 6 utakmica

Gdje su Portugalci definitivno slabi je napad a tu realizacija.
Kada se pogledaju njihovi napadaci vidi se da su najjeftiniji dio ekipe.

Nuno Gomes 33 godine 4.800.000 €
Edinho 27 godina 2.000.000 €
Liedson 31 godine 12.000.000 €

Kada su spali na to da Brazlijanca Liedsona sa njegove 31 godine dovedu u ekipu, moze se zamisliti kako stoje u napadu. On je jedini koji ce biti opasan njegova kvota je 0,5 goalova pro utakmicu a igrao je 4 za Portugal. U svom klubu isto tako stoji sa 0,45 pogodka pro utakmicu ove sezone. Naravno da ce osim njega njihov ofanzivni centar biti opasan po nasem goalu.

Nemaju jednog Dzeku a ni jednog Ibisevica. Ako budemo igrali sa jednim spicem u Portugalu i suvise defanzivno osakatit cemo bolji dio nase ekipe i nas nacin igre. Uostalom u gostima treba napasti, jer ti pogodci ce ih vise boliti nego kod nas, a ne se nadati na popravni kod kuce pred nasom publikom. Nesto sto je kod nas ionako pretjerano kao odlucujuci faktor, jer SP2010 isto nece biti u Bosni. Ipak mislim da ce Ciro to sve posloziti kako treba, i mozda nisam jedini kojem se cini da je Osim sve cesce uz njega. 2 najbolja selektora Balkana, spram tome Portugal ima svog strasnog selektora, koji od tih jakih pojedinaca ne uspjeva sastaviti nesto. Bit ce tesko za nas, najteze dosada, ali je za uspjeti. Veoma je bitno kako ce se pored Dzeke pokazati Ibisevic u sljedecim Bundesliga kolima.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 23 okt 2009, 16:31

Službeno: Portugal dočekujemo u Zenici

Domaću utakmicu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u JAR-u 2010. godine protiv Portugala, naša će selekcija 18. novembra igrati na Bilinom polju potvrdio je Sulejman Čolaković, predsjednik Nogometnog saveza BiH.

"Razlozi zašto će se utakmica igrati u Zenici su svima jasni, a naravno osnovni razlog je želja naših reprezentativaca da tamo dočekaju Portugal zbog fanatične atmosfere koju priređuju naši navijači na tribinama Bilinog polja. Portugalci su već rezervisali boravak u Hotelu Zenica i ne postoji nikakva šansa da se utakmica igra bilo gdje drugo." kaže Čolaković.

LLCOOLSAM
Kontakt:

Post Postao/la LLCOOLSAM » 23 okt 2009, 16:45

PORTUGAL – Bósnia-herzegovina
14 de Novembro de 2009
Estádio do SL Benfica, em Lisboa, 20h30

Locais de venda:

Bilheteiras do SL Benfica (10h00 - 19h00)
- Entre os dias 1 e 5 de Novembro (exclusivamente para sócios do SL Benfica)
- A partir de 6 de Novembro (público em geral)

Associação de Futebol de Lisboa (9h00 - 11h45 e 13h30 - 15h30)
- A partir do dia 6 de Novembro

Internet (http://www.fpf.pt)
- A partir do dia 6 de Novembro

Ukratko: Karte se moze nabaviti u stadionu benfice izmedju 10-19h od 6.11. za generalnu publiku u stadionu benfice ili na stranici http://www.fpf.pt pod bilhetes pa pogledate desno i kliknite online ticket

kupujte koliko mognete, karte samo izmedju 10 i 25 eura. gledajte let za porto sa ryanair i iznajmite auto. sve moze izaci ispod 200 €.

selam

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 23 okt 2009, 16:46

O maior problema será com a gente para os fãs da Bósnia, como anunciado pelo menos 3-4000 fãs chegam em Portugal e todos nós sabemos o que são eo que o ambiente real, especialmente quando os anfitriões.

Nemam pojma nesto je vezano za nas al neznam sta dobio sam ovo putem Skype....od prijatelja koji se nalazi u mjestu Mirandela u Portugalu sa njihovog nekog foruma......pa ko zna moze nam i prevesti imam jos nekih hrpa stvari sto mi je poslao textova pa mogu postaviti ako ko neko zna portugalski.....POZZZ...
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 23 okt 2009, 16:49

RoB_Do_BaGrO je napisao/la:O maior problema será com a gente para os fãs da Bósnia, como anunciado pelo menos 3-4000 fãs chegam em Portugal e todos nós sabemos o que são eo que o ambiente real, especialmente quando os anfitriões.

Nemam pojma nesto je vezano za nas al neznam sta dobio sam ovo putem Skype....od prijatelja koji se nalazi u mjestu Mirandela u Portugalu sa njihovog nekog foruma......pa ko zna moze nam i prevesti imam jos nekih hrpa stvari sto mi je poslao textova pa mogu postaviti ako ko neko zna portugalski.....POZZZ...
http://translate.google.com/?hp=hr#
100% sportski i krajnje opušten potpis

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 23 okt 2009, 16:52

Nas najveci problem ce biti navijaci Bosne, kako je najavljeno dolazi 3 - 4000 i svi mi znam ko su i kakvu atmosferu znaju napravit, pogotovo kada su domacini
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 23 okt 2009, 16:52

RoB_Do_BaGrO je napisao/la:O maior problema será com a gente para os fãs da Bósnia, como anunciado pelo menos 3-4000 fãs chegam em Portugal e todos nós sabemos o que são eo que o ambiente real, especialmente quando os anfitriões.

Najveći problem će biti sa nama za navijači Bosne, kao što je najavila najmanje 3-4000 navijača doputovaće u Portugaliji i za sve nas znaju šta se eo da je pravi atmosferi, posebno kada je domaćin. :mrgreen:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 23 okt 2009, 16:52

http://translate.google.com/translate_t ... i%C3%B5es.

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 23 okt 2009, 16:53

Najveći problem će biti s nama za ljubitelje Bosne, kao što je najavljeno najmanje 3-4.000 navijača koji dolaze u Portugalu, a svi znamo što su i što stvarnom okruženju, posebno kada domaćini.

et pa ti skontaj sta su rekli a ovo je bukvalni prevod sa google.translate.com
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 23 okt 2009, 16:53

Translation: Portuguese » Croatian
O maior problema será com a gente para os fãs da Bósnia, como anunciado pelo menos 3-4000 fãs chegam em Portugal e todos nós sabemos o que são eo que o ambiente real, especialmente quando os anfitriões.

Najveći problem će biti s nama za ljubitelje Bosne, kao što je najavljeno najmanje 3-4.000 navijača koji dolaze u Portugalu, a svi znamo što su i što stvarnom okruženju, posebno kada domaćini.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 23 okt 2009, 16:53

Ponos Torina je napisao/la:

Najveći problem će biti sa nama za navijači Bosne, kao što je najavila najmanje 3-4000 navijača doputovaće u Portugaliji i za sve nas znaju šta se eo da je pravi atmosferi, posebno kada je domaćin. :mrgreen:
Eto to je to heheh translate tito.....
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 23 okt 2009, 16:54

wow koji prevodioci cojce :D
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 23 okt 2009, 16:54

Hahaha a jeste ih zaredali haha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 23 okt 2009, 16:55

Principatus je napisao/la:Interesantan fokus na Ronalda. Jedan portugalac je postavio sljedecu tabelu, kada su igrali bez Ronalda bili su uspjesniji. Dakle ne treba se suvise na njega koncentrisati nego sto je potrebno, a kao sto vidim ima ovdje dovoljno obazavatelja. :D

Bez Ronaldo:
12:3 zabili/primili golova; 9 poena u 4 utakmice

Sa Ronaldo:
5:2 zabili/primili golova; 10 poena 6 utakmica

Gdje su Portugalci definitivno slabi je napad a tu realizacija.
Kada se pogledaju njihovi napadaci vidi se da su najjeftiniji dio ekipe.

Nuno Gomes 33 godine 4.800.000 €
Edinho 27 godina 2.000.000 €
Liedson 31 godine 12.000.000 €

Kada su spali na to da Brazlijanca Liedsona sa njegove 31 godine dovedu u ekipu, moze se zamisliti kako stoje u napadu. On je jedini koji ce biti opasan njegova kvota je 0,5 goalova pro utakmicu a igrao je 4 za Portugal. U svom klubu isto tako stoji sa 0,45 pogodka pro utakmicu ove sezone. Naravno da ce osim njega njihov ofanzivni centar biti opasan po nasem goalu.

Nemaju jednog Dzeku a ni jednog Ibisevica. Ako budemo igrali sa jednim spicem u Portugalu i suvise defanzivno osakatit cemo bolji dio nase ekipe i nas nacin igre. Uostalom u gostima treba napasti, jer ti pogodci ce ih vise boliti nego kod nas, a ne se nadati na popravni kod kuce pred nasom publikom. Nesto sto je kod nas ionako pretjerano kao odlucujuci faktor, jer SP2010 isto nece biti u Bosni. Ipak mislim da ce Ciro to sve posloziti kako treba, i mozda nisam jedini kojem se cini da je Osim sve cesce uz njega. 2 najbolja selektora Balkana, spram tome Portugal ima svog strasnog selektora, koji od tih jakih pojedinaca ne uspjeva sastaviti nesto. Bit ce tesko za nas, najteze dosada, ali je za uspjeti. Veoma je bitno kako ce se pored Dzeke pokazati Ibisevic u sljedecim Bundesliga kolima.
Zbog ovakvih postova, pametnih i u pravom smislu rijeci sadrzajnih (bez navaljanih gluposti) sam i postao clan foruma.
Sada cu napisati ono sto je meni najmrze na forumu :
P O T P I S U J E M!!!! :)
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 23 okt 2009, 17:11

Vidim ,ima izjava od strane strucnjaka kako se ne smijemo braniti ,kako moramo igrati otvoreno tamo ,da se moramo nadigravati..,pa se pitam jesu li stvarno ozbiljni ti ljudi???Kakvo nadigravanje,kakve zaje.bancije?Po meni ,moramo igrati sto ruznije,sto gore za oko ,maksimalno destruktivno izbacivati protivnika sa kolosjeka,sa puno igre blizu protivnickih igraca,i sa formacijom 5-3-2,i to u pravom smislu te rijeci,da bokovi rade puno u defanzivi,malo u ofanzivi...mada ce to biti tesko jer nemamo takav profil bocnih igraca.
Glavni igraci u Lisabonu bi trebali biti Rahimic,i Bajramovic (vjerovatno ce mu ovaj praviti drustvo kao zadnji vezni),i to je to ...

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 23 okt 2009, 17:16

velez_mostar je napisao/la:Vidim ,ima izjava od strane strucnjaka kako se ne smijemo braniti ,kako moramo igrati otvoreno tamo ,da se moramo nadigravati..,pa se pitam jesu li stvarno ozbiljni ti ljudi???Kakvo nadigravanje,kakve zaje.bancije?Po meni ,moramo igrati sto ruznije,sto gore za oko ,maksimalno destruktivno izbacivati protivnika sa kolosjeka,sa puno igre blizu protivnickih igraca,i sa formacijom 5-3-2,i to u pravom smislu te rijeci,da bokovi rade puno u defanzivi,malo u ofanzivi...mada ce to biti tesko jer nemamo takav profil bocnih igraca.
Glavni igraci u Lisabonu bi trebali biti Rahimic,i Bajramovic (vjerovatno ce mu ovaj praviti drustvo kao zadnji vezni),i to je to ...
sa 3 igraca igrat u sredini protiv portugala ?
daj skontaj malo sta pises ako se imalo razumijes u nogomet..
formacija koja bi bila optimalna je 4-5-1..
Zatvorit tu sredinu terena na koju se jedino portugalci mogu osloniti..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 okt 2009, 17:21

Hvala ackeey. :)
Velezovac ako mislis djelomicno na moj post, nemam protiv defanzivnije igre nista, dok se drzi u granicama i sluzi svrhi da im naprimjer iz kontera ubacimo jedan ili dva, ali imam nesto protiv jednog spica ili da dopustimo da nas stucu u nasu polovinu, kao naprimjer u Turskoj poslije naseg goala. Utakmica u Portugalu treba se gledati kao odlucujuca.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 23 okt 2009, 17:25

avenija je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:Vidim ,ima izjava od strane strucnjaka kako se ne smijemo braniti ,kako moramo igrati otvoreno tamo ,da se moramo nadigravati..,pa se pitam jesu li stvarno ozbiljni ti ljudi???Kakvo nadigravanje,kakve zaje.bancije?Po meni ,moramo igrati sto ruznije,sto gore za oko ,maksimalno destruktivno izbacivati protivnika sa kolosjeka,sa puno igre blizu protivnickih igraca,i sa formacijom 5-3-2,i to u pravom smislu te rijeci,da bokovi rade puno u defanzivi,malo u ofanzivi...mada ce to biti tesko jer nemamo takav profil bocnih igraca.
sa 3 igraca igrat u sredini protiv portugala ?
daj skontaj malo sta pises ako se imalo razumijes u nogomet..
formacija koja bi bila optimalna je 4-5-1..
Zatvorit tu sredinu terena na koju se jedino portugalci mogu osloniti..
Kontas odsijeci Dzeku u napadu ,je li???Pa nikakvog efekta od njega ne bi bilo ,a i ne mislim da je Ibisevic za klupe..nasa snaga je u Dzeki i Ibisevicu koji mogu iskontrolirati dubinsku loptu...sto se tice zadnje linije...znamo kako igramo!

kirba
Kontakt:

Post Postao/la kirba » 23 okt 2009, 17:26

evo vam i sluzbeno da igrac koji dobije zuti u provj utakmici baraza igra u drugoj (za one koji su imali zuti u grupnoj fazi)

> -----Original Message-----
> From: [email protected]; on behalf of XY
> [[email protected]]; [mailto:[email protected]]
> Sent: Montag, 19. Oktober 2009 22:37
> To: Contact (FIFA)
> Subject: Rule about yellow card for playoff?(important)
>
> Hi,
>
> Does yellow cards transfers from Group stage to playoff. For
> example if player A got 1 yellow card in group stage and
> second in first game of playoff can he play second game of playoff?

Odgovor:

Dear sir,

Yes, they do.

Kind regards,

Communications & Public Affairs
FIFA - Fédération Internationale de Football Association
http://www.FIFA.com

>

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 okt 2009, 17:30

kirba je napisao/la:evo vam i sluzbeno da igrac koji dobije zuti u provj utakmici baraza igra u drugoj (za one koji su imali zuti u grupnoj fazi)

> -----Original Message-----
> From: [email protected]; on behalf of XY
> [[email protected]]; [mailto:[email protected]]
> Sent: Montag, 19. Oktober 2009 22:37
> To: Contact (FIFA)
> Subject: Rule about yellow card for playoff?(important)
>
> Hi,
>
> Does yellow cards transfers from Group stage to playoff. For
> example if player A got 1 yellow card in group stage and
> second in first game of playoff can he play second game of playoff?

Odgovor:

Dear sir,

Yes, they do.

Kind regards,

Communications & Public Affairs
FIFA - Fédération Internationale de Football Association
http://www.FIFA.com

>
Odgovor moze biti i na prvo pitanje.U tom slucaju bi se kartoni prenosili ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.