Postao/la Probisvjet » 01 dec 2012, 10:15
Neki ce navijaci reci da ne zele ovo. Oni koji su imali koristi. Suljo moze pricati sta hoce, ulazi besplatno na utakmicu, sjedi u lozi. Ispod loze smo mi, koji platimo svaku utakmicu.
Znaci neki ce se naci uvrijedjeni, jer nema vise djaba, nema vise loze, loza ce ce placati i to podobro.
Ako se neko treba pitati onda smo to i mi, stari navijaci, koji imamo hiljade utakmica Slobode sa placenom kartom.
I ako cemo posteno, najvise je gledalaca bilo kada su svi placali ulaznicu. Hoces da gledas plati!
Evo poznajem bar 500 starih navijaca koji ce doci na prvu utakmicu ako se desi ovo sto treba, a desit ce se.
Sloboda ne moze opstati sa 200 Fukara na tribinama koji plate 2KM. 400KM do utakmice nije dovoljno ni da se pociste tribine. Mora nam to biti jasno. Popije se napolju piva i drugog pica za 20KM, a onda se udje na utakmicu djaba. Ne moze to tako ako se zeli jak klub.
Mislim da je Slobodi bitnije 10.000 navijaca sa placenom kartom, nego 200 sa neplacenom.
Budimo ljudi realni!
Sjecam se kada smo prije nedjeljom komsijama klofali tepihe, unosili cumur, prali auto... da bi mogli platiti ulaznicu, jer ni ucenici nisu mogli djaba, cak ni djeca osim ako ih neko od starijih nije uveo na utakmicu sa placenom kartom.
To je bila ljubav prema Slobodi.
Ako se ko treba pitati od navijaca onda su to oni koji placaju ful cijenu karte. Sto se mene tice placao sam i placat cu pa makar karta bila 20KM, al hocu da za to nesto dobijem.
Mi stari se sjecamo utakmica i dozivljaja punog stadiona, pravih derbija, kupova u Evropi...
I koliko vidim svi smo do jednog za spasavanje Slobode na ovaj nacin. Hocemo velike utakmice Slobode, to je jedina zelja i pune tribine. Siguran sam da cemo u blizoj buducnosti gledati Slobodu pred 15.000 gledalaca.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.