BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

proFCB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la proFCB » 01 dec 2012, 03:03

KSIVLE je napisao/la:
proFCB je napisao/la:Uglavnom, ja sam ubijedjenja da ce prije u Bayern nego u Barcu
Oklada? 8-)
Ja sam uvijek za opklade? Posto kazesh da si iz grada soli,moze gajba pive na tebe ? Al nemoj mi samo tvog domaceg piva,nek to bude sta strano (Tuborg)
:D
Stern des Südens

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 01 dec 2012, 10:04

proFCB je napisao/la: Ja sam uvijek za opklade? Posto kazesh da si iz grada soli,moze gajba pive na tebe ? Al nemoj mi samo tvog domaceg piva,nek to bude sta strano (Tuborg)
:D
Nisam iz Tuzle, već iz skroz drugog dijela države. Otkud ti da sam iz Tuzle? :D

Dakle, oklada je hoće li se Goetze iz Dortmunda transferirati u Bayern ili ne?
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 01 dec 2012, 10:07

Kaiser: „Reus & Götze sind das beste Paar der Welt"

slika

slika
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 01 dec 2012, 10:47

Ljudi danas ako ih dobijemo, to ce bit najbolniji udarac Enesu,Jajarac bi mogo pocet opasno da puca po savovima....
Samo danas pobjeda i titula je na dohvat ruke...

Uuu kako bi ih uzdrmali ...
Igral Gundo ?

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 01 dec 2012, 11:37

HzBvB je napisao/la:Ljudi danas ako ih dobijemo, to ce bit najbolniji udarac Enesu,Jajarac bi mogo pocet opasno da puca po savovima....
Samo danas pobjeda i titula je na dohvat ruke...

Uuu kako bi ih uzdrmali ...
Igral Gundo ?

Ne znam za Gundu, nego sta cu dobiti za mustuluk? :mrgreen:

Sudeći prema izveštajima iz Engleske, Mančester Junajted je dogovorio transfer napadača dortmundske Borusije Roberta Levandovskog.

24-godišnji poljski reprezentativac je već neko vreme na meti kluba sa Old Traforda, a sada je po svemu sudeći dogovoren transfer za koji se procenjuje da će iznositi oko 15 miliona funti.

Mančester Junajted će tako dodatno pojačati napad pošto menadžer Aleks Ferguson na raspolaganju već ima Vejna Runija, Robina van Persija, Havijera Ernandesa i Danija Velbeka.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 01 dec 2012, 11:45

@kralj daj link.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 dec 2012, 11:59

Ma nema sanse da ode u Man.Utd...povezivan je s njima dok nisu kupili Van Persie-ja a sad im apsolutno nije potreban.

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 01 dec 2012, 13:24

Jeste se uzdigli kao da vi imate 11 bodova prednosti 3 kola pred kraj,spustite se na zemlju ako i pobjedite valja vam igrati protiv fortune u gostima :D
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 01 dec 2012, 14:01

Hare_BvB je napisao/la:
secer je napisao/la:penga, its tajm :twisted: :twisted:
dedera da vidimo uslove kladjenja, pa da bacimo potpise na ugovor :twisted:
Cakani, slijedi ponuda koju ne smijes odbiti: :twisted:

- Pobjeda Zutih: zutalj si u naredna tri mjeseca (oblacis novo ruho i pecatiras krilaticu koja ce stajti ispod tvojih e-umotvorina, naravo oboje po mojoj zelji; pripremas detaljne pre i post match analize svih Dortmundovih meceva u tom periodu i azurno izvjestavas o stanju u ekipi, oboje propraceno uz izrazitu zutu pristrasnost; zabrana pisanja na crvenoj temi osim kad je u pitanju ismijavanje malog bavarskog kluba - duzan si to uraditi barem 2 puta sedmicno, ili kad se Dortmund minimizira na istoj - tad si duzan u maniru lukavog i prepredenog forumaskog veterana uzemljiti sve bestidne pokusje da se ukalja obraz najjaceg njemackog kluba.

- Pobjeda Crvenih ili remiJ: ceka me ista kazna. Ako zelis jos stosta dodati, be my guest, pristajem na sve. :twisted:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Svaka cast na masti ali i mudima za ovu opkladu. Samo mislim da ces ispusiti jer sad je tu covjek koji je doktorir'o ovu igru a to je Sammer. Ako Jupp nije znao skontati sam neke stvari proslih 5 utakmica sad je Sammer tu da mu ukaze na propuste. Da njega nisu doveli ja sam ubijeđen da bi mi opet uzeli titulu. Mada u meni je sve do utorka tinjala nada da mozemo stici Bayerna ali poslije ovog remija u utorak definitivno sam otpisao titulu. Onaj osmijeh Kloppa poslije tekme je sve rekao a to je da liga nije prioritet i da mu nije previse zao izgubljenih bodova.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 01 dec 2012, 14:40

slika

[youtube][/youtube]

P.S.
Evo izjave Zorca u vezi glasina oko Gotzea:

Zorc: „Wir äußern uns ja grundsätzlich nicht zu Gerüchten oder Vertragsinhalten. Gehen Sie mal davon aus, dass Mario für uns in der Zukunft noch sehr, sehr viele gute Spiele machen wird.“ :D 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 01 dec 2012, 15:04

4.60 kvota na BVB! :lol: To se defintivno mora ispratiti s vecim ulogom. :mrgreen:

Gundo bi trebao startati veceras.

Citamo se sutra u vecernjim satima.

NUR DER BVB!

slika
Der Mann für die entscheidenden Tore.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 dec 2012, 15:20

Bit će **** tekmitis! Neka bolji pobjedi!

PS

nadam se da će gundo moć igrati tako da poslije nebi bilo plakanja ili izvlačenja na takve pizdarije ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 01 dec 2012, 15:24

Hare_BvB je napisao/la:4.60 kvota na BVB! :lol:
Poklon kvota! 8-)

Odlično je što su svi spremni. To je naš najjači sastav i očekivanja su velika. Imam veliko povjerenje u Kloppa i ekipu. Nosimo 3 boda u Dortmund. 8-)

slika
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 01 dec 2012, 15:41

Dosao je dan D za titulu . Danas se sve odlucuje . Ako izgubimo Bayern je prvak 99% ako dobijemo nista nije izgubljeno ... Za Dortmund je ovo kao finalna utakmica ... Tesko je prognozirati bilo sta. Bayern je jaci nego ikad, premocno izgledaju ... Ali da ih ne hvalio ionako svi znamo da su dobri bolje da kazem kakvi smo mi ... Igramo toplo hladno ove god, ali u velikm utakmicama smo tu pokazujemo kvalitet i klasu izuzmemoli Schalke kad je Klopp izmisljo toplu vodu :) ... Prosli smo grupu smrti i to kao prvi . I to nesto znaci ali ne treba previse uzimat zdravo za gotovo tu cinjenicu jer Real i City su u dosta losoj formi ove god .

Ako BvB odigra svoju igru svoju utakmicu, Bayern nece bit lahko i onda sigurno nece lahko do 3 boda ... No pitanje je da li ce Klopp postavit i motivisat kako treba nase igrace, uvjeren sam ipak da hoce ali sta ako Heynckes ima za to vec spreman odg i recept kako napokon pobjedit BvB ... Nekako mislim ipak da sve ovisi o nama u ovoj utakmici a ne o Bayernu jer koliko god jaki mocni dobri bili BvB je ekipa i kolektiv ipo ... Bitno je da ne primimo gol sto duze ... Ali tu se opet javlja problem, nasa odbrana je ove sezone dosta losa naprimali smo previse golova, nismo stabilni kao u sezonama prethodnim koliko god dobro odigramo protivnik ima previse sansi i zabije nam gol, tako da cemo tesko proc da nam Bayern ne uvali koji gol ...

Dosta ce ovisit o tome da li ce Benda i Gundo igrat zajedno, ako Lajtna bude igro umjeso Ilkaya je.bani smo i to da valja ... Treba ocekivat da cemo igrat kao i protiv Citya i Reala povuc se prepustit protivniku igru i onda uz presing i kontra napada stvarati prilike i abd golove ... Uvjeren sam da cemo tako igrati ... O Wajdi cu takodje dosta ovisit danas ... Ribery se ne bi trebo naigrat pored Piszceka, koji se s nij moze nosit . Dobro je sto nema Robbena ali tu je taj cudni Mulla koji ima ucinak asistencija i golova fenomenalan jako instinktivan igrac s odlicnom anticipacijom, no imamo i mi svog Schmellea koji ce to znat zaustavit ... Treba obratit paznju i na Maria Mandzu koji ce u skok igri izbacivat lakat nadam se da ce sudija otvorit oci i znat to odmah kaznjavati ... Ali srce ove ekipe ce bit Schwajni i Javi to je sto Bayern ovih godina nije imao tu kvalitetnu sesticu koja zna presjec igru ubrzat otvorit pasom ma to je par za pozeljeti, prednost nasa sto oni jos nisu na optimumu svoje forme i uigranosti..

Sto se tice nase ofanzive ostaje dilema izmedju Kube i Kevina ko ce igrat a ko hoblat ? Ja da se pitam kapiten Poljske bi igrao Kevin bi hoblao ... jer bolje da igra Kuba ako on bude igrao bit ce na desnom krilu i tako ce se vracat pomagat Pisonji oko Riberya i Alabe ukoliko bude Kevin igrao onda nam na desnom krilu ostaje rupa Jer ni Gotze ni Reus se nece vracat kao sto se Kuba vraca, a ta lijeva strana je mnogo opasnija nego desna Bayernova. Jer Schmellzer moze izac na kraj s Mullom i sam ... Nadam se da se Reus nece krit citavu utakmicu da ce pravit razliku ali ne samo golovima nego i prodorima Alaba ce se otvorit igrat ce ofanzivno jest odlican momak al je i zelen to Reus mora iskoristit tu vidim nasu veliku prevagu ... Gotze je zadnje vrijeme u dobroj formi eh sad je pitanje da li ce oslobodit Javi Martineza da li ce moc oigrat svoju igru ili ce Javi bit flaster i onemogucit Mariovu caroliju. Ma da Jedan Mariov pas dribling moze rjesit utakmicu to je ta klasa ta nasa klasa :D ..

Imamo jos duel Lewy Badstuber, to je Lewina stara musterija kojeg voli je.bavat kantat driblat dipriat nas plus je sto Badstuba igra ;) ... Dante je stoper ipo stopercina poslije Matsa i Howedesa najbolji stoper lige ali ipak je poslije njih, no i tu vidim jednu dobru stvar koliko god Dante bio odlican mocan dobar sklon je kiksu tako da moze odigrat 15 utakmica top i 16 da igra odlicno i onda odjednom veliki ogromni kiks napravit jer takav je to igrac dosta slican nasem Suboticu .... O Lahmu se nema sta pricat daj boze da sta preko njegove stran odradimo ...

Napominjem ako nametnemo svoju igru vracamo se kuci s 3 boda :twisted: :D :arrow: ...

Moja prognoza 1:2 za nas Lewy i Gotze .

Hummy je pred utakmicu izjavio sledece : Bayern ? To mi je totalno svejedno, emocije prema tom klubu su izbrisane . U medu vremenu sam postao pravi Burosse ( DORTMUNDOVAC ) . U Ruhrskoj pokrajni se osjecam kod kuce, ipak su moji roditelji i djed i nena rododm iz Ruhra . Cak ni prelazak u neki veci evropski klub ne dolazi u obzir za Hummy-a njegov otac kaze : U poslu je bitno bit sretan, nekad bitnije od novca . Samo ako se pojavi neki klub koji Hummelsu moze ponudit vise zabave srece zadovoljstva onda bi mu savjetovao da razmisli .

Nur der BvB . Echte Liebe !
BvB Echte Liebe !!!

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 01 dec 2012, 15:56

Kad vec spominjete kvote, ja sam cuo da u nekim kladionicama daju mogucnost da upisete sebi kvotu koliku god hocete na BvB. Iskoristite to! :twisted:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 01 dec 2012, 16:01

sve je bliže 18 : 30 i prvi sudijski zvižduk . . . ako je klopu i igraćima imalo stalo do boda(o)va onda večeras trebaju postavit svih 10 igrača na 20 metara od gola i u njihovom stilu granitno igrati na svaku loptu kao osica s punom bespoštednom snagom bez ikakvog pardona na riberija i gomeza a onda ići kontrama preko kube s jedne i šmele preko druge strane,a da čarobnjaci odrade svoj dio na polušpicevima a lewat ostatak :D . . .smatram da je ključno u ovoj utakmici zatvorit im sredinu terena i kao što je klop to do sada radio odsjeć im krila da se ne razmašu,i ja vam kažem da ako ovaka taktika bude braćo moja žuto crna nećemo se imati razloga brinuti :) :) :) :) :)

i da ovako nekako kada malo bolje razmislim her doctor bi svojim pulenima morao dati jednu motivacijsku lekciju a to je da im postavi video kompletne tekme kad smo na alliantzu naguzili alpene sa 4 : 1 :lol: :lol: :lol: :lol: a bilo bi dobro da im šmela koji put uputi koju maljutku iz daljine . . .zna on to pogodit ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 dec 2012, 16:18

Svaka čast za post damire! ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 01 dec 2012, 16:34

Po meni je Bayern teži protivnik od svih što smo ih dosad imali ove sezone i baš me zanima kako ćemo izgledati. Nekako imam dojam da bi utakmica mogla biti kao prošlosezonska minhenska, znači dosta oprezna s obje strane. Pošto imamo veću individualnu klasu naprijed, vjerujem da bi opet neki trenutak genijalnosti naših ofenzivaca mogao presuditi. Dobro je da nema Robbena, jer on je uvijek u stanju napraviti belaj iz ničega.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 01 dec 2012, 16:38

Ako se bude igralo kao u dvomecu sa REalom 3 boda ce u Dortmund ;) NUR DER BVB!
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 dec 2012, 17:26

Leverkusen se ne sali...4 boda su nam pobjegli :twisted: sreca pa je Gladbach uzeo 2 boda Schalkeu.

Sta je sa sastavom...igra li Gundogan.Nadam se da ce i Kuba poceti.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.