RK Bosna Visoko

no rules
Kontakt:

Re: RK Bosna Visoko

Post Postao/la no rules » 08 jul 2012, 23:51

Bosna-Prevent rukometni prvak BiH u juniorskoj konkurenciji

Finalnim susretom koji su večeras u KSC“Mladost“ odigrale ekipe Bosne-Prevent i Goražda završeno je juniorsko prvenstvo BiH za rukometaše.

Što se tiče visočkog rukometa, nije moglo završiti bolje, jer je nakon sedam godina čekanja konačno osvojena jedna titula prvaka u mlađim kategorijama.

Juniori Bosne su to ovoga puta ostvarili na vrlo uvjerljiv način sa četiri sigurne pobjede, od čega dvije nad ekipom Goražda. Ova u finalu će se dugo pamtiti, kao i slavlje nakon meča.

Počelo je dobro za Bosnu-Prevent koja je bila u konstantnom vodstvu, čak i do pet golova razlike, da bi se na odmor otišlo sa rezultatom 15:12. Početak drugog poluvremena donosi krizu u igri Bosne i Goražde sustiže i prestiže Bosnu, te dolazi do vodstva 17:18.

Nakon toga se juniori Bosne opet bude i prelaze u vodstvo, a Goražde više nema snage ni odgovora i bez drame u završnici Bosna pobjeđuje sa 29:24 i osvaja naslov prvaka.

Goražde je pobjeđeno i u grupnoj fazi sa 26:21, dok su Konjuh i Borac u polufinalu jednostavno deklasirani. Zbog toga se može reći da je titula više nego zaslužena i juniori Bosne-Prevent jednostavno u ovom trenutku nemaju premca.

Nakon finala dodjeljene su i nagrade za najbolje pojedince, pa je tako igrač Bosne Adnan Balta proglašen za najboljeg igrača turnira, najbolji strijelac je Nedim Pilav iz Goražda sa 37 postignutih golova, a najbolji golman je Haris Pleh, takođe iz Goražda.

Treće mjesto na turniru je pripalo braniocu naslova Izviđaču koji je pobjedio Borac sa 45:36, dok je peti Konjuh koji je pobjedio Slaviju sa 35:25. Još jednom sve čestitke juniorima Bosne-Prevent. _ _ _visoko co ba

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 25 jul 2012, 23:16

Današnjim okupljanjem u klupskim prostorijama počele su pripreme rukometaša Bosne-Prevent za novu sezonu. Duga pauza, koju su srećom sa puno uspjeha popunili juniori i kadeti kluba, završena je i sada su u prvom planu opet seniori, ako ih tako uopšte možemo zvati, jer je tu dosta igrača koji su još uvijek juniori. Na prvom okupljanju je bilo prisutno 15 igrača, te trener Edhem Sirćo, dok je ispred Uprave kluba, u odsustvu v.d predsjednika Emira Fejzovića, prisutan bio Mirza Handžić. Od tih 15, dvojica su "novih", a to su Mirza Mimić i Haris Limo. Saznali smo da je Mimić već postigao dogovor s Upravom kluba, dok Limo to tek treba učiniti. Dvojica iskusnijih, Kenan Ahić i Emil Bećar još uvijek neće ući u trenažni proces, jer postoji neki nesporazum s Upravom kluba, dok na prozivci od onih koji su završili proteklu sezonu, nisu bili Kadić i Zečević. Trener Sirćo je imao namjeru pripremama priključiti i još neke igrače iz juniorske i kadetske selekcije, ali su roditelji tih dječaka bili protiv toga. Takođe, nakon odlaska Samira Jamakovića, Sirćo nema ni pomoćnika i za sada se ne zna ko će to biti, a upitno je i da li će Sirćo i u novoj sezoni biti i igrački aktivan. Plan priprema je da se trenira dva puta dnevno u Visokom, dok se još uvijek nije odustalo ni od dovođenja nekog pojačanja, posebno na poziciji pivota, gdje je Bosna objektivno "najtanja". Sve skupa, ne izgleda baš sjajno, ali je dobra vijest da bi uskoro (ali sada definitivno), trebala uslijediti Skupština kluba, nakon koje bi i stanje u i oko kluba trebalo biti puno jasnije, nadamo se u pozitivnom smislu.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 avg 2012, 20:55

Bosna - Gorazde 27:31(10:15)

U Bosnu se vratili Limo i Mimic.Odlazaka nije bilo.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 18 avg 2012, 19:15

Bosna V. - Bosna S. 28:34 (16:16)

Aid Selimovic se vratio u Bosnu,moguci je povratak i Alena Geke.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 22 avg 2012, 19:30

Najvjerovatnije se Mirza Hurem vraca iz "penzije" i to u Bosnu.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 06 sep 2012, 14:22

Odgođena utakmica Bosna-Preven-Prijedor

Početak nove sezone rukometne Premijer lige koji je zakazan za ovaj vikend, neće se dogoditi jer je prvo kolo otkazano i igrat će se tek sljedećeg vikenda. Razlog je, kao i obično kada je naš rukomet u pitanju, bizaran, da ne kažemo smiješan. Naime, sudije koje su delegirane za Premijer ligu nisu istrčali norme, odnosno nisu ispunili sve uslove da bi mogli suditi utakmice i zbog toga se mečevi ne mogu igrati. Navodno, u nedjelju sudije imaju „popravni“, pa bi nakon toga trebali biti spremni za fizički napor koji iziskuje suđenje jedne rukometne utakmice, iako bi svi bili sretniji da je i kvalitet tog suđenja malo bolji. Uglavnom, rukometa ovog vikenda nema, pa tako ni najavljene utakmice koju je Bosna-Prevent u petak trebala igrati protiv Prijedora u Visokom. Iz ugla Bosna, ovo odgađanje uopšte nije loše, jer su neki mladi igrači na ekskurziji, a oni iskusniji koji su se naknadno priključili treninzima još uvijek nisu spremni, pa dodatnih sedam dana priprema svakako dobro dođe.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 07 sep 2012, 10:39

RK "Bosna-Prevent" predstavio još dva pojačanja
Mirza Hurem i Alen Geko ponovo u zelenom dresu

Večeras su u prostorijama RK “Bosna-Prevent“, predstavljena još dva pojačanja za novu sezonu. Riječ je ustvari o povratnicima u klub, lijevom beku Mirzi Huremu, koji se nakon nekoliko godina odsustva vraća u matični klub i pivotu Alenu Geki, koji je u prvom dijelu prošle sezone nosio dres visočkog kluba. Oba ova igrača su zaista velika pojačanja za Bosnu-Prevent, pa samim tim raste i optimizam uoči početka nove sezone. Ipak, treba reći da ni Hurem ni Geko u ovom trenutku nisu potpuno fizički spremni i na samom startu prvenstva ne mogu dati svoj maksimum, ali za očekivati je da budu sve bolji kako sezona bude odmicala. Sa ovom dvojicom igrača broj novih igrača koji su ovog ljeta stigli u klub se popeo na sedam, a nije isključeno da u narednom periodu bude angažovan još jedan renomirani rukometaš, takođe bivši igrač Bosne Muhamed Mustafić.

dexteron
Kontakt:

Post Postao/la dexteron » 18 sep 2012, 23:05

R.K. Bosna - R.K. Prijedor 36:24

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 22 sep 2012, 22:19

Poraz u Zavidovicima 40:29

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 22 sep 2012, 23:48

kralj_je_mrtav je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:Poraz u Zavidovicima 40:29
Ja mislim da je Savez kriv za isti :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 29 sep 2012, 23:51

Jedva stigli na utakmicu, pa je onda izgubili

Rukometaši Bosne-Prevent su poraženi u meču drugog kola Premijer lige na gostovanju kod Dervente, ali možda čak i zanimljivije od same utakmice je ono što su visočki rukometaši doživjeli putem do Dervente. Naime, prvo se kod Zenice pokvario autobus kojim su putovali, a zatim se drugi koji je poslat kao rezervni, zapalio i prije nego što je stigao do mjesta gdje su stali rukometaši Bosne-Prevent. Rješenja su bila neki privatni automobili, pa je za Derventu na taj način poslata samo prva sedmorka koja bi počekla utakmicu, jer je prijetilo da Bosna-Prevent izgubi bez borbe sa 10:0 i još bude kažnjena oduzimanjem jednog boda, zbog nedolaska na utakmicu. Na kraju su svi nekako stigli, ali je meč počeo negdje oko 21:00 sati, umjesto u 19:00 sati kako je bilo planirano. Gostovanje je ionako bilo teško, nakon svega još i teže, pa ne čudi ni rezultat od 17:10 na poluvremenu za Derventu. U drugom poluvremenu je Bosna uspjela odigrati egal utakmicu, pa je završilo 31:24 za domaćina. Tako je Bosna-Prevent nakon svih usputnih pustolovina, izgubila prvi prvenstveni meč ove sezone, a u trećem kolu u Visoko dolazi ekipa Goražda.

:?

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 okt 2012, 22:02

Pobjeda 37:34

BOSNA-PREVENT: Sirćo (9 odbrana), Žiga (9 odbrana, 1 sedmerac), Semić, Skopljak 5(2), Mimić 5, Omanović, Begić, Pekić, Geko 7, Vranac 2, Hurem 11(3), Memić 2, Ahić 4, Antović, Limo 1, Imamagić. Trener: Edhem Sirćo

ČAPLJINA: Prskalo (14 odbrana, 2 sedmerca), Naletilić, Ilić 1, Rodin, Čubela, Kordić 6, Jurković 4, Vegar 5, Ostojić 6, Pažin, Suton 6(2), Bule 2, Bartolović 4, Zubonja, Dragičević. Trener: Dragan Suton.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 27 okt 2012, 21:37

Bosna-Prevent - Zrinjski 36:28 (15:16)

BOSNA-PREVENT: Sirćo (3 odbrane), Žiga (6 odbrana), Semić, Ahmetaš, Mimić 2, Skopljak 6, Omanović, Pekić, Geko 3, Vranac 3, Hurem 10(4), Memić, Ahić 4, Antović 2, Limo 3, Imamagić 2. Trener: Edhem Sirćo

ZRINJSKI: Granić (16 odbrana), Čutura 1, M.Zadro, Lukić 4, Groznica, Kožulj, Mandarić 4(1), Bošnjak 1, Šarac, D.Zadro 4, Mandić, Perić 4, Šakota, Džeba 2, Dominiković 8, Babić. Trener: Filip Garmaz.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 nov 2012, 21:18

RK Kakanj-RK Bosna Prevent 26:29 (8:13)

Mirza Hurem postigao 17 golova. :D :D :D

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 nov 2012, 22:02

Bosna-Prevent - Gračanica 36:38 (14:16)

BOSNA-PREVENT: Sirćo (1 odbrana), Žiga (6 odbrana, 1 sedmerac), Semić, Skopljak 2, Burić, Omanović, Geko 5, Vranac 3, Hurem 13(5), Memić, Ahić 6(3), Antović, Limo 2, Imamagić, Mimić 5, Pekić. Trener: Edhem Sirćo

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 30 nov 2012, 21:37

Bosna-Prevent - Konjuh 28:30 (14:15)

KSC“Mladost“. Gledalaca: 400. Sudije: Žarko Hrstić i Mario Primorac (oba Ljubuški). Delegat: Dušan Popović (Banja Luka). Sedmerci: Bosna-Prevent 2(1), Konjuh 4(3). Isključenja: Bosna-Prevent 2 min, Konjuh 4 min.

BOSNA-PREVENT: Žiga (9 odbrana), Sirćo (6 odbrana, 1 sedmerac), Pekić, Antović 3, Imamagić, Burić, Mimić 5, Hurem 8(1), Omanović, Begić, Semić 2, Limo, Ahić 4, Skopljak 2, Vranac 4, Memić. Trener: Edhem Sirćo

KONJUH: Kamberović (9 odbrana, 1 sedmerac), Suljanović (2 odbrane), Hadžiomerović 7(3), Husić, Muhić, Memić, Suhonjić, Rahimić 6, Pejkušić, Dedić 4, Zildžić 2, Smajić 5, Begić 6, Tufekčić. Trener: Emir Junuzović.

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 30 nov 2012, 22:15

Mislim da Bosni opasno gori pod nogama... Dva zaredom domaca poraza, nikako nije dobro.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 30 nov 2012, 22:27

gradacac10 je napisao/la:Mislim da Bosni opasno gori pod nogama... Dva zaredom domaca poraza, nikako nije dobro.
Do kraja nema vise bodova jer se ide u Gradacac i onda dolazi Celik.
Vidjeti cemo sta ce reci trener "strucnjak".

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 15 dec 2012, 21:43

Bosna-Prevent - Čelik 35:29 (16:12)

BOSNA-PREVENT: En Sirćo (22 odbrane, 2 sedmerca), Pekić, Semić, Ahmetaš, Mimić 4, Skopljak 11(6), Burić 1, Omanović, Begić, Vranac, Hurem 9, Memić, Ahić 8, Antović, Limo, Imamagić. Trener: Edhem Sirćo.

ČELIK: Starčević (11 odbrana, 1 sedmerac), Beganović, Dervenčić 2, Ad.Begagić, Dominiković, Ćosić, Brkić, Kadić 11(3), Begović, Ivančev, Vidimlić, Al.Begagić 4, Martić 6, Kobilica, Šarenac 5, Duvnjak. Trener: Ljubomir Filipović

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 15 dec 2012, 22:10

Opaaaaaa iznenadjenje kola! iskreno, cijeli dan kontam kako ste ih prosle godine pobijedili pa da bi mogli i sad, i eto pobijedili ste, cestitam vam, svaka cast.

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.