konacno i neko nesto pametno da napise.. svaka cast!AlemC85 je napisao/la:evo objašnjenja pojma fuzije iz fizike: "U fizici nuklearna fuzija je proces u kome se više nuklearnih jezgra spaja pri čemu se stvara teže nuklearno jezgro".
Ako ovo primjenimo na Slobodu i Olipmic, onda će se stvoriti treći klub, a kako će se zvati, zavisi od njih samih...
FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- TzBulevar87
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
075
Ukoliko tako bude, od ovoga nema ništa.superior1982 je napisao/la:Gasenje kluba FK Sloboda, preimonvanja kluba FK Olimpic i premjsetanje sjedista FK Olimpica iz Sarajeva u Tuzlu. U historiji kluba ce vam pisati da ste nastali u Sarajevu 1993 godine. Ukratko ovo ce vam biti historija http://bs.wikipedia.org/wiki/FK_Olimpic_Sarajevo" onclick="window.open(this.href);return false;Buu je napisao/la:daj nam reci upuceni sta je posto vidim da sve znas :ugeek:TzBulevar87 je napisao/la:Da se prestane koristiti rijec "Fuzija" jer ovo nije fuzija
Imamo i mi svoje konje za trkanje.
Zadržavamo naše atribute, pusek, hvala ti što se brineš za nas

Drugacije ne moze biti. I da se desi fuzija to ce biti novi klub sa velikim dugovima, koji ce pisati novu historiju. U historiji ce se ime Sloboda i Olimpic spominjati samo kao klubovi od kojih je nastao novi klub.
Harry ne brinem se ja za vas nego za Olimpic
Zadnja izmjena: Buu, dana/u 30 nov 2012, 18:38, ukupno mijenjano 1 put.
NO PYRO NO PARTY
- Probisvjet
- Kontakt:
Ma imam jasta, sada zvao prijatelja koji je blizak prostoru okruzenja tuzlanske vlasti! Samo bi cudo i povlacenje Gracica moglo ovo zaustaviti. Vrijeme je za euforiju.harry_90 je napisao/la:Probisvjet je napisao/la:Živio Jasmin Imamović spasitelj Slobode i sporta u Tuzli!![]()
![]()
![]()
kraljaa..
Imas li kakvih informacija ?
Gdje ono treba zeljo da igra jel kuci ili kod nas na proljece!

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
sve dok to ne bude zvanicno ne treba se veseliti,mozemo se poslije samo shebatiProbisvjet je napisao/la:Ma imam jasta, sada zvao prijatelja koji je blizak prostoru okruzenja tuzlanske vlasti! Samo bi cudo i povlacenje Gracica moglo ovo zaustaviti. Vrijeme je za euforiju.harry_90 je napisao/la:Probisvjet je napisao/la:Živio Jasmin Imamović spasitelj Slobode i sporta u Tuzli!![]()
![]()
![]()
kraljaa..
Gdje ono treba zeljo da igra jel kuci ili kod nas na proljece!![]()

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
I ja mislim da je ovo gotova stvar.Sretno i ne upirite protiv nas. 

Koja je to realnost ? Objasni mi molim te.TzBulevar87 je napisao/la:ma dobro si ti to meni, to je tvoja zelja a realnost nesto drugo.. fuziranjem klubova gasi se samo jedan u ovom slucaju sloboda, bravo momcinoBuu je napisao/la:daj nam reci upuceni sta je posto vidim da sve znas :ugeek:TzBulevar87 je napisao/la:Da se prestane koristiti rijec "Fuzija" jer ovo nije fuzija
Gasenje kluba FK Sloboda, preimonvanja kluba FK Olimpic i premjsetanje sjedista FK Olimpica iz Sarajeva u Tuzlu. U historiji kluba ce vam pisati da ste nastali u Sarajevu 1993 godine. Ukratko ovo ce vam biti historija http://bs.wikipedia.org/wiki/FK_Olimpic_Sarajevo" onclick="window.open(this.href);return false;
NO PYRO NO PARTY
haman valja ovim selima u 1 ligi rec' zbogom,ko je punio stadione punio je 

Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.
- King Kenny
- Kontakt:
Kod nas cini mi seProbisvjet je napisao/la:Ma imam jasta, sada zvao prijatelja koji je blizak prostoru okruzenja tuzlanske vlasti! Samo bi cudo i povlacenje Gracica moglo ovo zaustaviti. Vrijeme je za euforiju.harry_90 je napisao/la:Probisvjet je napisao/la:Živio Jasmin Imamović spasitelj Slobode i sporta u Tuzli!![]()
![]()
![]()
kraljaa..

Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~
YNWA!
YNWA!
- SultanSulejman
- Kontakt:
Audio izjave...
http://****/sport/71-fudbal/322 ... udio-.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://****/sport/71-fudbal/322 ... udio-.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- TheVerminator
- Kontakt:
Biće svašta, yebi me ako ne dođe po' grada.King Kenny je napisao/la:[quote="ProbisvjeKod nas cini mi seharry_90 je napisao/la:Probisvjet je napisao/la:Živio Jasmin Imamović spasitelj Slobode i sporta u Tuzli!![]()
![]()
![]()
kraljaa..
Imas li kakvih informacija ?[/quot
Ma imam jasta, sada zvao prijatelja koji je blizak prostoru okruzenja tuzlanske vlasti! Samo bi cudo i povlacenje Gracica moglo ovo zaustaviti. Vrijeme je za euforiju.
![]()
.

naravno ako se fuzionišemo

Victoria Concordia Crescit
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.
I, šta bi onda bilo s igračkim kadrom? Bi li ostali ovi papci (čast izuzecima kao što su Cera, Stana, Pejo i još neki), il' bi ipak igrali s Olimpicovim igračkim kadrom. Naravno, ja sam, da se odmah razumijemo, za ovu drugu opciju. Ali, i da se nekoliko iz našeg sadašnjeg kadra barem preseli na klupu novog kluba.
Molim Boga da se ovo ne izjalovi i da se ostvari. Pah, i samom načelniku je bio cilj da ovaj klub na neki način razyebe, te da ga utopi nekom, a evo mu idealne prilike koja će zadovoljiti i njega, ali i vjerujem većinu Fukara i građana Tuzle. Nadam se i da će Gracić u cjelosti upravljati klubom, a ovi klošari dobiti nogom u guzicu. Ne čini mi se Nijaz kao budala koja će rasipati novac nizašta. Ipak je čovjek ozbiljan poduzetnik, voli da se on pita kad već finansira klub, što je u potpunosti u redu i što srdačno podržavam i pozdravljam.
P.S: Jedino što ne bih pristao promjene imena (ok, neke formalnosti i modifikacije, no bitno da "Sloboda" ostane u nazivu), boja kluba (tj. dresa) i tradicije/historije, mada će svi na ovim prostorima znati (i već znaju
) ko je i šta je FK Sloboda Tuzla.
Molim Boga da se ovo ne izjalovi i da se ostvari. Pah, i samom načelniku je bio cilj da ovaj klub na neki način razyebe, te da ga utopi nekom, a evo mu idealne prilike koja će zadovoljiti i njega, ali i vjerujem većinu Fukara i građana Tuzle. Nadam se i da će Gracić u cjelosti upravljati klubom, a ovi klošari dobiti nogom u guzicu. Ne čini mi se Nijaz kao budala koja će rasipati novac nizašta. Ipak je čovjek ozbiljan poduzetnik, voli da se on pita kad već finansira klub, što je u potpunosti u redu i što srdačno podržavam i pozdravljam.
P.S: Jedino što ne bih pristao promjene imena (ok, neke formalnosti i modifikacije, no bitno da "Sloboda" ostane u nazivu), boja kluba (tj. dresa) i tradicije/historije, mada će svi na ovim prostorima znati (i već znaju

Sto se tice igrackog kadra, ako se ovo realizuje do proljeca, onda bi Olimpic (tj nova Sloboda) od proljeca igrao na tusnju sa svojim kadrom naravno. Danasnja sloboda ce se onda ugasiti, a dio kadra, sto igrackog sto ostalog, (vjerovatno ne citav) bi se prikljucio tom starom Olimpicu tj. novoj Slobodi.Claus je napisao/la:I, šta bi onda bilo s igračkim kadrom? Bi li ostali ovi papci (čast izuzecima kao što su Cera, Stana, Pejo i još neki), il' bi ipak igrali s Olimpicovim igračkim kadrom. Naravno, ja sam, da se odmah razumijemo, za ovu drugu opciju. Ali, i da se nekoliko iz našeg sadašnjeg kadra barem preseli na klupu novog kluba.
P.S: Jedino što ne bih pristao promjene imena (ok, neke formalnosti i modifikacije, no bitno da "Sloboda" ostane u nazivu), boja kluba (tj. dresa) i tradicije/historije, mada će svi na ovim prostorima znati (i već znaju) ko je i šta je FK Sloboda Tuzla.
Jedino ostaje nejasno da li Olimpic ima pravo u pola sezone mijenjati ime. Ja mislim da bi i to bilo dozvoljeno tako da bi se na proljece vec na tusnju navijalo za Skoru i ostatak ekipe, koji bi istrcali pod imenom Sloboda xy u crveno-crnom dresu...
Ovo Jasmin nece zeznuti 99%, ovo njemu lijeze ko kec na desetku. Jedino je pitanje koliko ce Gracic imati obzira prema sportskim radnicima u danasnjoj Slobodi, jer ce oni htjeti nekako da se ugrade u Olimpic. Na tome ce se lomiti koplja, a drugi problem je sto ce neki potezati tu pricu o formalnom gubitku tradicije.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Gracic ce SIGURNO traziti, zahtjevati i ultimativno potencirati da on bude SVe u tom klubu. Onaj koji bi svojom licnom odlukom mogao donjeti svaku bitnu odluku u slobodi. Logicno je, jer bi covjek direktno ulozio svoje milione._dreamer_ je napisao/la: Ovo Jasmin nece zeznuti 99%, ovo njemu lijeze ko kec na desetku. Jedino je pitanje koliko ce Gracic imati obzira prema sportskim radnicima u danasnjoj Slobodi, jer ce oni htjeti nekako da se ugrade u Olimpic. Na tome ce se lomiti koplja, a drugi problem je sto ce neki potezati tu pricu o formalnom gubitku tradicije.
Tesko bi se tu mogli uklopiti trenutni uposlenici Slobode, mozda neki mali broj njih, i to nesto neitno i dekorativno. vakako nista st bi moglo svojim uticajem uticati na bilo koju gracicevu odluku.
Uff na kakvom ce samo Jasmin dobitku biti poslije ovoga, sljedece godine vec je moguce 3 premijerligasa, ako se desi ova šema FK, OKK isto je blizu i RK.
Uoči razliku.
http://img822.imageshack.us/img822/1313/dres2k.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img822.imageshack.us/img822/1313/dres2k.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Sada kada malo o tome razmišljam ..Gracić ulaže svoje pare, a Olimpic je u vrhu i bori se za evropu. Zamislite ako dođe kod nas, sa njegovim parama i sa parama koje bi opština uložila, mi se trebali boriti za titule. U Sarajevu, Gracić nema ničiju podršku, da ima podršku grada, možda bi osvojili titulu tamo.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Informacija Bportala o ponudi Nijaza Gracića za preseljenje Olimpica iz Sarajeva u Tuzlu i spajanje sa Slobodom, odjeknula je poput bombe u sportskoj javnosti BiH, a naročito u gradu soli.
Ogromna većina navijača, simpatizera, bivših fudbalera, s odobravanjem gleda na ovu ideju.
Sudeći prema razvoju situacije, vrlo brzo će početi konkretni dogovori.
-Sredinom sljedeće sedmice moj advokat će uputiti zvanično pismo namjere u Općinu Tuzla-kazao je Gracić za Bportal.ba.
Načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović, na čije bi ruke ovo pismo trebalo stići, u izjavi za Bportal.ba kaže kako se radi o "dobroj ideji".
-Riječ je o ozbiljnom čovjeku vrijednom poštovanja i ozbiljnom klubu (Olipmic op.a) vrijednom poštovanja. Ono što je gospodin Gracić kazao za vaš portal vrlo ozbiljno smo shvatili. Očekujemo razgovor i radujemo se razgovoru-kazao je Imamović.
Ogromna većina navijača, simpatizera, bivših fudbalera, s odobravanjem gleda na ovu ideju.
Sudeći prema razvoju situacije, vrlo brzo će početi konkretni dogovori.
-Sredinom sljedeće sedmice moj advokat će uputiti zvanično pismo namjere u Općinu Tuzla-kazao je Gracić za Bportal.ba.
Načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović, na čije bi ruke ovo pismo trebalo stići, u izjavi za Bportal.ba kaže kako se radi o "dobroj ideji".
-Riječ je o ozbiljnom čovjeku vrijednom poštovanja i ozbiljnom klubu (Olipmic op.a) vrijednom poštovanja. Ono što je gospodin Gracić kazao za vaš portal vrlo ozbiljno smo shvatili. Očekujemo razgovor i radujemo se razgovoru-kazao je Imamović.
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
- Probisvjet
- Kontakt:
Da se razumijemo, Meske nece praviti probleme jer je dobro stojeci. Pravice neki nebitni koji imaju malo parica od Slobode al' to je nebitno.
Kako sam obavjesten Jasmin Imamovic ce dati zeleno svijetlo, samo ostaju neki detalji koji ce se morati usaglasiti.
Da ne dodje do spajanja trebalo bi da se desi cudo, a do njega nece doci.
Na nama je da u proljece u prvoj utakmici napunimo stadion do vrha.
Stadion tj Istok treba da se intenzivira gradjenje i da Sloboda dobije stadion koji udovoljava zahtjevima igranja u eurokupovima. Znaci treba nam taj "istok" sto prije sa infrastrukturom ispod, svlacionice i ostalo i to je to.
Gracic zeli da ulozi pare u stadion pod odredjenim uvjetima koji su sasvim prihvatljivi i normalni. On ce se zaduziti za dogradnju stadiona i zeli da kroz infrastrukturu jednim dijelom moze vracati kredit.
Budite sigurni ako se desi to, a desit ce se, dovesce jos novih pojacanja i bicemo jos jaci.
Igraci koji ce igrati bice sigurno najzadovoljniji u PL. Imace redovne i velike zarade.
Sto je najbitnije imacemo u svom gradu klub koji ce biti u Evropskim takmicenjima i atmosferu koja je bila 70' godina.
Trazice se karta vise i dolaziti na stadion dva sata ranije. Stadion ce sigurno biti premal da primi sve!
To moze da raduje sve ljubitelje sporta u Tuzli i oko Tuzle.
Kako sam obavjesten Jasmin Imamovic ce dati zeleno svijetlo, samo ostaju neki detalji koji ce se morati usaglasiti.
Da ne dodje do spajanja trebalo bi da se desi cudo, a do njega nece doci.
Na nama je da u proljece u prvoj utakmici napunimo stadion do vrha.
Stadion tj Istok treba da se intenzivira gradjenje i da Sloboda dobije stadion koji udovoljava zahtjevima igranja u eurokupovima. Znaci treba nam taj "istok" sto prije sa infrastrukturom ispod, svlacionice i ostalo i to je to.
Gracic zeli da ulozi pare u stadion pod odredjenim uvjetima koji su sasvim prihvatljivi i normalni. On ce se zaduziti za dogradnju stadiona i zeli da kroz infrastrukturu jednim dijelom moze vracati kredit.
Budite sigurni ako se desi to, a desit ce se, dovesce jos novih pojacanja i bicemo jos jaci.
Igraci koji ce igrati bice sigurno najzadovoljniji u PL. Imace redovne i velike zarade.
Sto je najbitnije imacemo u svom gradu klub koji ce biti u Evropskim takmicenjima i atmosferu koja je bila 70' godina.
Trazice se karta vise i dolaziti na stadion dva sata ranije. Stadion ce sigurno biti premal da primi sve!
To moze da raduje sve ljubitelje sporta u Tuzli i oko Tuzle.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Mozemo odraditi ovo, ili mozemo sjediti i gledati kako se klub pati u 1. ligi, a kasnije i gasi. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.