U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Dylan Dog
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la Dylan Dog » 30 nov 2012, 17:22

Bah,izuzetak a ne pravilo.
Bah,više kvalitetnih igrača izbaci Dinamo Zagreb neg čitava Amerika.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 30 nov 2012, 17:31

Kao poznavatelj prilika u američkom nogometu - pišemo ja i korisnik JoeCelt na temi o MLS-u :D - on je bliže tome pa njega pitajte, mogu reći da njihovi mladi igrači dosta kaskaju za vršnjacima u Europi.

U MLS-u su nositelji svojih klubova velikom većinom strani igrači, jako je malo baš američkih igrača i produkata njihovih škola nogometa, bar zasad.
Ali, kako rade ogroman napredak, pogotovo na planu akademija (puno se ulaže u soccer) i slično, vrijeme je da ta djeca koja sad imaju 15-16 godina kroz neki period od pet-šest godina postanu pravi igrači i da polako počnu dolaziti i u Europu. Dao Bog pa da ovaj Ismar bude među njima. :D
Hayley <3

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 nov 2012, 17:59

Ako je toliko visok, onda ce svakako bit neke koristi od njega. Na primjer Zigic je nikakav igrac, ali moze bit itekako koristan, cisto radi te ekstremne osobine.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 30 nov 2012, 18:05

eto uz vedu pojavio se i neven subotic ,jos jedan proizvod americke skole fudbala.moguce da je neke prve fudbalske korake napravio u njemackoj ,ali ako je 1999. dosao u ameriku ocito je vecinu naucio tamo(+nasa Ex-YU genetika)
Ajvatar

criscito
Kontakt:

Post Postao/la criscito » 30 nov 2012, 23:31

To sam ja negdje napisao da je americki omladinski pogon jaci od evropskog? Ono sto je mene ubolo u oci je ta konstantacija, "bah, Amerika". A bas u toj Americi nam je jedan od najboljih igraca napravio ozbiljnije fudbalske korake (ne racunam period pjetlica u Zmaju i sl), i iz te Amerike dospio u Evropu.
To mi je dovoljan razlog da ne podcjenim ovog momka, jer njemu je tek 17 godina, a vec trenira sa prvim timom nimalo bezazlene ekipe... Ni Vedo u tim godinama nije stigao tako visoko...

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 30 nov 2012, 23:35

Ko zna kako bi se Vedina karijera odvijala, i u kojem pravcu bi išla da ga Vaha nije doveo u PSG.
DRUG NEBI TI PUNCA

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 nov 2012, 23:52

bagrcavi je napisao/la:Ko zna kako bi se Vedina karijera odvijala, i u kojem pravcu bi išla da ga Vaha nije doveo u PSG.
Pre bih rekao da nije bilo Senada Hadzifejzovica. :D
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 dec 2012, 00:03

Devil je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Ko zna kako bi se Vedina karijera odvijala, i u kojem pravcu bi išla da ga Vaha nije doveo u PSG.
Pre bih rekao da nije bilo Senada Hadzifejzovica. :D
A najprije, da nije bilo Zukanovica.Niti bi Vaha ,niti Senad cuo za njega.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 01 dec 2012, 00:15

A najprije da nije bilo Vedinog babe, koji ga je napravio negdje u Vlasenici jedne hladne noći u novembru.
DRUG NEBI TI PUNCA

Zenichanin
Kontakt:

Post Postao/la Zenichanin » 01 dec 2012, 00:17

bagrcavi je napisao/la:A najprije da nije bilo Vedinog babe, koji ga je napravio negdje u Vlasenici jedne hladne noći u novembru.
taman sam htjeo da napisem to :mrgreen:
WELCOME TO CHELSEA FC
FIRST LONDON CLUB TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE

1905 - 19.05.

Champions of Europe - that's who we are

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 01 dec 2012, 00:25

Zenichanin je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:A najprije da nije bilo Vedinog babe, koji ga je napravio negdje u Vlasenici jedne hladne noći u novembru.
taman sam htjeo da napisem to :mrgreen:
Ne zaboravite i majku koja ga je rodila! :lol: :lol: :lol:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 01 dec 2012, 00:40

mogu vam reci da se u zadnjih 10-tak godina ulaze puno love u omladinske lige i inace u soccer u americi.Oni kao juniori MLS lige imaju bolje uslove nego mnogi klubovi u Evropi ;) .Puno je tu trenera iz Engleske i Holandije,(bas je taj jedan trener iz Holandije bio kod mene sa Ismarom prije 3-4 godine,a i koji ga je vodio sa sobom i u holandiju).Ide se na to da za par godina( kad ovi mladi igraci stasaju) amerika osvoji svijetsko prvenstvo,i mislim ako budu ovako i dalje radili da ce i uspjeti.Puno nase djece igra po citavoj Americi,ima tu i po koji talenat,i mislim da svakome treba dati sansu da proba sta moze i treba ih nasa repka odmah regrutovati u svoje redove.Sto se tice Ismara on je rodjen u Frankfurtu i kad su mu bile nekolike godine dosao je ovamo u USA.Gledao sam ga svo ovo vrijeme kako odrasta i mislim da je pred njim sjajna karijera i veci je Bosanac i Hercegovac i od nekih koji su u BiH .Iso je jedno 2-3 puta u kamp americke reprezentacije na okupljanje tih nekih nada MLS-a,ali on je odmah reko **** ameriku ,samo BiH dolazi u obzir i nista vise ;) .Vec ga traze neki klubovi po evropi,recimo dinamo daje najvise para,a jedan francuski prvoligas najbolje uslove,a ima i jos nekih pa ce viditi tek je 17 godina,ima vremena.
Znam da su pojedini skepticni kad se pomene amercka liga i igraci,ali vjerujte mi da napreduju opasno i da ce vrlo brzo stici do razine najvecih evropskih reprezentacija.samo da kazem jedan podatak da trenutno u Americi igra 14 miliona fudbalera :o (racunajuci sve selekcije)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 dec 2012, 00:52

rodjak je napisao/la:mogu vam reci da se u zadnjih 10-tak godina ulaze puno love u omladinske lige i inace u soccer u americi.Oni kao juniori MLS lige imaju bolje uslove nego mnogi klubovi u Evropi ;) .Puno je tu trenera iz Engleske i Holandije,(bas je taj jedan trener iz Holandije bio kod mene sa Ismarom prije 3-4 godine,a i koji ga je vodio sa sobom i u holandiju).Ide se na to da za par godina( kad ovi mladi igraci stasaju) amerika osvoji svijetsko prvenstvo,i mislim ako budu ovako i dalje radili da ce i uspjeti.Puno nase djece igra po citavoj Americi,ima tu i po koji talenat,i mislim da svakome treba dati sansu da proba sta moze i treba ih nasa repka odmah regrutovati u svoje redove.Sto se tice Ismara on je rodjen u Frankfurtu i kad su mu bile nekolike godine dosao je ovamo u USA.Gledao sam ga svo ovo vrijeme kako odrasta i mislim da je pred njim sjajna karijera i veci je Bosanac i Hercegovac i od nekih koji su u BiH .Iso je jedno 2-3 puta u kamp americke reprezentacije na okupljanje tih nekih nada MLS-a,ali on je odmah reko **** ameriku ,samo BiH dolazi u obzir i nista vise ;) .Vec ga traze neki klubovi po evropi,recimo dinamo daje najvise para,a jedan francuski prvoligas najbolje uslove,a ima i jos nekih pa ce viditi tek je 17 godina,ima vremena.
Znam da su pojedini skepticni kad se pomene amercka liga i igraci,ali vjerujte mi da napreduju opasno i da ce vrlo brzo stici do razine najvecih evropskih reprezentacija.samo da kazem jedan podatak da trenutno u Americi igra 14 miliona fudbalera :o (racunajuci sve selekcije)
Ko je skeptik???
Pa repka im vec odavno nije kanta za nabijanje na svjetskim takmicenjima.Deknuce i najjace repke,samo tako i to kad se najmanje nadas.
A isto kad im Henro,Bekamaga i takvi mogu igrati u ligi i nisu bas nasa kaukuruz liga.
Problem je sto iako imaju sasvim lijepu repku,relativno kvalitetnu ligu,popularnost je totalno niska.
Yebe ih bejzbol koju samo oni i Japanci igraju i prate.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 01 dec 2012, 01:23

harishp je napisao/la:
rodjak je napisao/la:mogu vam reci da se u zadnjih 10-tak godina ulaze puno love u omladinske lige i inace u soccer u americi.Oni kao juniori MLS lige imaju bolje uslove nego mnogi klubovi u Evropi ;) .Puno je tu trenera iz Engleske i Holandije,(bas je taj jedan trener iz Holandije bio kod mene sa Ismarom prije 3-4 godine,a i koji ga je vodio sa sobom i u holandiju).Ide se na to da za par godina( kad ovi mladi igraci stasaju) amerika osvoji svijetsko prvenstvo,i mislim ako budu ovako i dalje radili da ce i uspjeti.Puno nase djece igra po citavoj Americi,ima tu i po koji talenat,i mislim da svakome treba dati sansu da proba sta moze i treba ih nasa repka odmah regrutovati u svoje redove.Sto se tice Ismara on je rodjen u Frankfurtu i kad su mu bile nekolike godine dosao je ovamo u USA.Gledao sam ga svo ovo vrijeme kako odrasta i mislim da je pred njim sjajna karijera i veci je Bosanac i Hercegovac i od nekih koji su u BiH .Iso je jedno 2-3 puta u kamp americke reprezentacije na okupljanje tih nekih nada MLS-a,ali on je odmah reko **** ameriku ,samo BiH dolazi u obzir i nista vise ;) .Vec ga traze neki klubovi po evropi,recimo dinamo daje najvise para,a jedan francuski prvoligas najbolje uslove,a ima i jos nekih pa ce viditi tek je 17 godina,ima vremena.

Ko je skeptik???
Pa repka im vec odavno nije kanta za nabijanje na svjetskim takmicenjima.Deknuce i najjace repke,samo tako i to kad se najmanje nadas.
A isto kad im Henro,Bekamaga i takvi mogu igrati u ligi i nisu bas nasa kaukuruz liga.
Problem je sto iako imaju sasvim lijepu repku,relativno kvalitetnu ligu,popularnost je totalno niska.
Yebe ih bejzbol koju samo oni i Japanci igraju i prate.
Jeste u Americi popularnost soccera iza Basebolla,iza americkog fudbala,kosarke i hokeja,ali nista to ne znaci,nedavno gledam utakmicu Seattle-LA Galaxy- 60 000 gledalaca na stadionu :? pa ti sad gledaj,a i na drugim stadionima je solidna posjeta(oko 20-tak milja prosjek)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 dec 2012, 01:31

Jest od tih 60.000 gledalaca je 70.000 Meksi, jer po kojeg sakriju u torbe ili poncho :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

ChrisBoyd
Kontakt:

Post Postao/la ChrisBoyd » 01 dec 2012, 10:04

Harise znam da se salis u vezi meksa sli njih puno neinteresuje mls, to su sve ameri ba pineki mekso dodze al dlabo... Kvalitet lige svake godine raste, znam po lokalnom klubu imaju 12000 ljudi na listi za crelanje za sezonske karte

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 01 dec 2012, 15:15

Kakav ba mls ljudi ... Istina ulaze se puno itd ali amerikanci jednostavno nemaju ono "nesto" za fudbal... U evropi je fudbal puno vise od igre a kod njih je samo igra...kad bi neko probao pomjerit recimo sj earthquakes u neki drugi grad niko se u sj nebi po mudima pocesao zbog toga...ajd to probaj u evropi napravit, ima da te nema u roku od par dana...mls je trenutno u rangu norveske lige I za 10tak godina stici ce do ranga belgijske lige...a to da ce amerika osvojit sp , looool ev grohotom se smijem...pa tu vise od pola stanovnika nezna ni da se svjetsko prventsvo odrzava a kamoli sta vise...

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 01 dec 2012, 15:32

BH Super Sport
Kako saznajemo,Sadzid Husic je novi U-21 reprezentativac Bosne i Hercegovine! STA ovi ljudi pus ko je taj sadzid imaginarni lik neki ili sta ? Pisu kao igra za real mladju neku kategoriju XD

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 dec 2012, 21:06

grgr je napisao/la:BH Super Sport
Kako saznajemo,Sadzid Husic je novi U-21 reprezentativac Bosne i Hercegovine! STA ovi ljudi pus ko je taj sadzid imaginarni lik neki ili sta ? Pisu kao igra za real mladju neku kategoriju XD
I jos igra ko fol za Austrijsku mladu repku. :lol:
Neko se izgleda tu fakat zahebaje,ne moze se nista naci o njemu na transfermarktu.
Stvarno ima bolesnih ljudi,ovu BH Supersport stranicu ne treba niko da uzima za ozbiljno.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 01 dec 2012, 21:59

ASD je napisao/la:
grgr je napisao/la:BH Super Sport
I jos igra ko fol za Austrijsku mladu repku. :lol:
Neko se izgleda tu fakat zahebaje,ne moze se nista naci o njemu na transfermarktu.
Stvarno ima bolesnih ljudi,ovu BH Supersport stranicu ne treba niko da uzima za ozbiljno.
To se neko garant zajebava ba... Čuj neki lik igra za Real , Bosanac, a duplisport nije još napiso 20 članaka o njemu ? Tačnije nijedan drugi portal nije ništa pisao.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, Slobodanpad1945, StevieG8 i 25 gostiju.