RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

kimbo
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la kimbo » 30 nov 2012, 03:37

NeToBoLa je napisao/la:Ničija igračka nećemo biti. Neka hvala. Bez ikakvih fuzija, smiješno je to spominjati.
E moj druze zar mislis da nismo igracka evo 20 godina pojedincima koji marke nisu ulozili a samo sisaju klub i igraju se uprave.

Gracic je dingospo za njih i ovo bi nam samo tako doslo.

Medjutim znam da bi OKAC i par likova oko njega ostalo na ulici zato ce svim silama ovako nesto stopirati ako je vec imalo aktuelno.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

TAZ
Kontakt:

Post Postao/la TAZ » 30 nov 2012, 09:00

NeToBoLa je napisao/la:
puza je napisao/la:Trener Veleža Ibro Rahimić nakon poraza od Zrinjskog u zadnjem kolu jesenskog dijela Premier lige izjavio je kako njegovim igračima treba psiholog.
Velež je u nedjelju sjajno ušao u utakmicu, poveo 1:0, no već u prvom dijelu utakmice počeo je braniti rezultat.
“Evidentno je da je Veležu zbog tog pritiska domaće publike lakše igrati na strani, gdje smo u par navrata došli blizu rezultata. Upravo sam zbog toga ja tu. Radio sam na zapadu i moj je moto da u životu mogu postići sve ako ja to zaista želim. Upravo to želim prenijeti na igrače, neki od njih to su već shvatili..., ali neće to ići preko noći”, rekao je Ibro Rahimić, šef struke mostarskog Veleža, u razgovoru za Dnevni list dodavši kako će se Veležova svlačionica ove zime očistiti – sama od sebe.
“Dosta je njih koji su navikli na lagan rad, u Veležu su samo reda radi, a takvi mi ne trebaju. Upravo zbog toga igrači će sami sebi napraviti selekciju, sami će odlučiti hoće li ostati ili ne”, dodao je Rahimić.
Mostarski premierligaš samo je dva boda udaljen od zone ispadanja i Rahimić će od uprave tražiti pojačanja.
“Gledat ćemo pojačati se s četiri-pet igrača, jer vidjeli smo u kakvoj se situaciji možemo naći kada nas načnu ozljede i kartoni. Ja sam svoje izvješće već napravio i već znam što želim. Nastojat ćemo se pojačati i u ofenzivnoj i u defanzivnoj liniji, ali ne bih još govorio o transfer listi..., sve dok ne vidim koga ćemo dovesti. Isto tako, neke ćemo igrače poslati na posudbu u klubove iz regije”, zaključio je Rahimić za Dnevni list.
Tagovi: Ibro Rahimić Mostar Premier liga Velež Vrapčići
Šta bi da igraju pred 80 000 ljudi svaku utakmicu ?

Bože sačuvaj.
A slušaj i ono kad igraš pred par stotina ljudi nije jednostavno.
Svaki komentar, psovka i kletva se čuje a svašta se tu nasere.
Ima jedno 30-40 isfrustriranih koji samo kunu i psuju čitavu utakmicu, znači
kompletnih idiota, tako da ovim momcima od 19-20 god ponekad stvarno nije lako,
svaka greška spominjanje majke, i bliže rodbine.
Da ne spominjem "navijanje" skupine koja drži ispred sebe transparent red army.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 30 nov 2012, 09:42

ukoliko nisu u stanju podnjeti takav pritisak na (polu)profesionalnom nivou onda ni ne trebaju da se bave ovim sportom ....mislim ne branim kretene i kompleksaše ali ukoliko nisi dovoljno jak da podneseš takav pritisak(od strane 100ljudi) šta očekivati od tebe?
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

TAZ
Kontakt:

Post Postao/la TAZ » 30 nov 2012, 12:31

nem73 je napisao/la:ukoliko nisu u stanju podnjeti takav pritisak na (polu)profesionalnom nivou onda ni ne trebaju da se bave ovim sportom ....mislim ne branim kretene i kompleksaše ali ukoliko nisi dovoljno jak da podneseš takav pritisak(od strane 100ljudi) šta očekivati od tebe?
Jest ali nije normalno ni da se svaki pogrešan pas nagradi spominjanjem majke i čitave familije.
Ko što je to u nas slučaj.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 30 nov 2012, 12:49

ja ne normalne ljude(kompleksaše) nikada u životu nisam podržavao a to sam ti jasno napisao i u zadnjem postu.

ali isto tako nemam neke vele simpatije ni za one koji nisu dovoljno dosljedni ili jaki(mentalno i fizićki)
za posao kojim se bave! budi frajer, budi muško - budi jak, nema ili ili ovo ono....
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 30 nov 2012, 13:16

NeToBoLa je napisao/la:Ničija igračka nećemo biti. Neka hvala. Bez ikakvih fuzija, smiješno je to spominjati.
to mozda nebi bilo ni toliko lose u nasem slucaju, ta neka fuzija, u sustini u nas bi to bilo samo kao da dodje nova uprava i novi igraci! ime kluba historija itd itd bi ostalo sve isto samo sto bi skocili sa 12og do 3eg mjesta na tabeli i preuzeli bodove olimpica! a igracki kadar bi nam bio haos dobar! u slucaju slobode bi to vec bila druga stvar jer sloboda ima velikih dugova i da bi se rijesili isti morali bi kod fuzije ugasit slobodu kakva jest i mjenjat ime kluba i stim bi se izgubila tradicija i historija kluba! za mene licno ovo nezvuci nimalo lose jer bi u sustini bilo samo kao da smo promjenili upravu i doveli puno pojacanja(sve najbolje iz olimpica)! a na kraju krajeva i hocemo da mjenjamo upravu i dovedemo ta neka pojacanja! dobili bi finu ekipu koja bi bila ponajbolja ako ne i najbolja u ligi a druga polusezona bi bila borba za mjesta u evropi a ne za opstanak! e sad pitanje je dali bi da gracic upravlja sve u velezu, to je vec nesto sasvim drugo i puno interesantnije pitanje!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 30 nov 2012, 14:34

mikki21 je napisao/la:
to mozda nebi bilo ni toliko lose u nasem slucaju, ta neka fuzija, u sustini u nas bi to bilo samo kao da dodje nova uprava i novi igraci! ime kluba historija itd itd bi ostalo sve isto samo sto bi skocili sa 12og do 3eg mjesta na tabeli i preuzeli bodove olimpica! a igracki kadar bi nam bio haos dobar! u slucaju slobode bi to vec bila druga stvar jer sloboda ima velikih dugova i da bi se rijesili isti morali bi kod fuzije ugasit slobodu kakva jest i mjenjat ime kluba i stim bi se izgubila tradicija i historija kluba! za mene licno ovo nezvuci nimalo lose jer bi u sustini bilo samo kao da smo promjenili upravu i doveli puno pojacanja(sve najbolje iz olimpica)! a na kraju krajeva i hocemo da mjenjamo upravu i dovedemo ta neka pojacanja! dobili bi finu ekipu koja bi bila ponajbolja ako ne i najbolja u ligi a druga polusezona bi bila borba za mjesta u evropi a ne za opstanak! e sad pitanje je dali bi da gracic upravlja sve u velezu, to je vec nesto sasvim drugo i puno interesantnije pitanje!

Ma kakva fuzija,to ne dolazi u obzir.To je zadnje sredstvo za kojem bih potegnuo(to bi slobodi bilo najbolje,em su u velikim dugovima em su u nizem rangu iz kojeg ce se tesko iskopati,a mi nismo u takvoj situaciji.Nama trebaju samo novi ljudi u upravi koji ce raditi kvalitetno i eto nas u vrhu.Inako pojedinci zugaju nije to taj Velez ko prije,sta bi onda u tom slucaju bilo.To bi bilo zadnje rijesenje na koje bih pristao,jer u tom momentu bi Gracic bio vlasnik kluba,a sta je sa navijacima,hocemo i mi dio kluba i da imamo uticaj u upravljanje istim. ;)

FORZa CRVENI
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

kerzen
Kontakt:

Post Postao/la kerzen » 30 nov 2012, 14:58

smiješno je istoriju kluba prodati nekom nijazu graciću. bez obzira na probleme u kojima sloboda.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 30 nov 2012, 15:08

prvi put čujem za takvu mogućnost, i po komentarima, ovaj prijedlog Gracića, je uzdrmao sportsku javnost, moram pošteno priznati. U današnjim novinama ima intervju s njim, i on kaže, kada bi samo ljudi znali, koji mu se premijerligaši još nude za fuziju, bili bi iznenađeni.....e sad koji su to, mi ne znamo...

@VELEZDOGROBA

ne znam koji je to tvoj izvor, i odakle info, ako ne uspije s Slobodom, rezervna varijanta je VELEŽ :o

stvarno puno pitanja, a malo odgovora, a što se tiče fuzije, po mome mišljenju, ako bi eventualno došlo do fuzije Olimpica i Veleža, onda definitivno ne bi to bio VELEŽ kakvog je osnovao gosp. Vlaho, i kakvog mi danas poznajemo. Pitanje bi bilo šta bi se desilo s njegovom istorijom, tradicijom, grbom (mnogima je on trn u oku), itd.

I još bitno, VELEŽ bi tim potezom izgubio svoju suverenost kao klub, i nezavisnost, isto kao kada neka država postane zavisna, i nije više samostalna, to bi se i s VELEŽOM desilo. Tako ja razmišljam.....

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 30 nov 2012, 15:15

AlemC85 je napisao/la:prvi put čujem za takvu mogućnost, i po komentarima, ovaj prijedlog Gracića, je uzdrmao sportsku javnost, moram pošteno priznati. U današnjim novinama ima intervju s njim, i on kaže, kada bi samo ljudi znali, koji mu se premijerligaši još nude za fuziju, bili bi iznenađeni.....e sad koji su to, mi ne znamo...

@VELEZDOGROBA

ne znam koji je to tvoj izvor, i odakle info, ako ne uspije s Slobodom, rezervna varijanta je VELEŽ :o

stvarno puno pitanja, a malo odgovora, a što se tiče fuzije, po mome mišljenju, ako bi eventualno došlo do fuzije Olimpica i Veleža, onda definitivno ne bi to bio VELEŽ kakvog je osnovao gosp. Vlaho, i kakvog mi danas poznajemo. Pitanje bi bilo šta bi se desilo s njegovom istorijom, tradicijom, grbom (mnogima je on trn u oku), itd.

I još bitno, VELEŽ bi tim potezom izgubio svoju suverenost kao klub, i nezavisnost, isto kao kada neka država postane zavisna, i nije više samostalna, to bi se i s VELEŽOM desilo. Tako ja razmišljam.....
Slazem se s tobom potpuno...

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 30 nov 2012, 15:24

Ma kakva fuzija kakvi bakraci,sta vam je ljudi,taman bili kantonalna liga,Velez je Velez i nikako drugacije,taman da nam Barsa ponudi spajanje ja nebih pristao,moje misljenje,svaka cast Olimpicu nista protiv njega,ali neka ostanu Olimpic iz Sarajeva.

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 30 nov 2012, 15:53

dobro fuzija ili ne fuzija! hajmo malo o igrackom kadru! kako stvari stoje vladavic trenira s velezom u zadnje vrijeme a i prica se da bi mogao podpisat u zimskoj stanci! to bi bilo ekstra pojacanje, jedan od najbolji igraca koji je krocio premierligaskim terenima od rata! isto evo prica se za jusufbasica iz goska da bi mogao u nas, nebi ni to lose bilo da nabavimo jos jednog centarfora! lik dao 6 od 10 dati golova za gosk ove polusezone! cemalovic i jusufbasic u spicu a onda okica oslobodis za krila gdje mu i jest mjesto! mada su jusufbasica kontaktirale i komsije od prije a spominju se i sarajevo i celik uvezi njega! zar nije u nas jedan jusufbasic igrao ranije? i to bas u posljeratnoj eri?

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 30 nov 2012, 15:58

mikki21 je napisao/la:dobro fuzija ili ne fuzija! hajmo malo o igrackom kadru! kako stvari stoje vladavic trenira s velezom u zadnje vrijeme a i prica se da bi mogao podpisat u zimskoj stanci! to bi bilo ekstra pojacanje, jedan od najbolji igraca koji je krocio premierligaskim terenima od rata! isto evo prica se za jusufbasica iz goska da bi mogao u nas, nebi ni to lose bilo da nabavimo jos jednog centarfora! lik dao 6 od 10 dati golova za gosk ove polusezone! cemalovic i jusufbasic u spicu a onda okica oslobodis za krila gdje mu i jest mjesto! mada su jusufbasica kontaktirale i komsije od prije a spominju se i sarajevo i celik uvezi njega! zar nije u nas jedan jusufbasic igrao ranije? i to bas u posljeratnoj eri?
zaboravio si Oštrakovića koji se 100% vraća u klub, zatim Čolić, bilo je govora za Lakija, da će se i on sigurno vratiti, eto ti već sada mnogo jačeg VELEŽA..... ;)

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 30 nov 2012, 16:07

mikki21 je napisao/la:dobro fuzija ili ne fuzija! hajmo malo o igrackom kadru! kako stvari stoje vladavic trenira s velezom u zadnje vrijeme a i prica se da bi mogao podpisat u zimskoj stanci! to bi bilo ekstra pojacanje, jedan od najbolji igraca koji je krocio premierligaskim terenima od rata! isto evo prica se za jusufbasica iz goska da bi mogao u nas, nebi ni to lose bilo da nabavimo jos jednog centarfora! lik dao 6 od 10 dati golova za gosk ove polusezone! cemalovic i jusufbasic u spicu a onda okica oslobodis za krila gdje mu i jest mjesto! mada su jusufbasica kontaktirale i komsije od prije a spominju se i sarajevo i celik uvezi njega! zar nije u nas jedan jusufbasic igrao ranije? i to bas u posljeratnoj eri?
Mi smo mogli prvi uzeti Jusufbasica prosle godine(kad je jos bio anoniman)nasi su pregovarali sa njim ,cak su ga bili najavili i kao novo pojacanje,ali pred sam kraj se nesto izjalovilo(vjerovatno nasi kontali da ce doci dzabe u klub :? ) i on u zadnji cas otiso i potpiso za gosk,a mi doveli Macu mjesto njega (koliko su uradili ispravno prosudite sami):roll:

Ja bi volio vise pricu okrenuti na to ko nam to novi dolazi u upravu(jer nam je tu goruci problem i potreba za kvalitetnijim igracima)nego na igracki kadar ;) ,jer da tamo imamo kvalitetne ljude vjerovatno bi jusufbasic vec od ranije bio u Velezu i jos svezan cetverogodisnjim ugovorom,i ne samo on vec i brkovic i skaljic, i bandovic i zolj i svi ostali hebi ga
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 30 nov 2012, 17:08

AlemC85 je napisao/la:
zaboravio si Oštrakovića koji se 100% vraća u klub, zatim Čolić, bilo je govora za Lakija, da će se i on sigurno vratiti, eto ti već sada mnogo jačeg VELEŽA..... ;)
neznam za ostrakovica koliko je u ovom trenutku potreban! ja nebi dovodio golmana nikako! bobic je sasvim solidan golman i to bi za mene samo bilo bezvezno birikanje igraca i veliki nepotrebni trosak! colic, vladavic,jusufbasic i lakicevic svakako da jer bi puno mogli doprinjet sadasnjoj mladoj ekipi u igri! i skaljic da se ikako moze iz olimpika dovest bilo bi ekstra!

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 30 nov 2012, 17:18

pozdrav rodeni malo gledam stanje na tabeli i raspored .moja zvijezda je zaglavila ali ni blizu ko velez.vidim sve jake ekipe vam dolaze kuci a idete davljenicima.znaci vi se sada morate pojacati ko nikad inace bice svega
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 30 nov 2012, 18:27

rodjak je napisao/la:
Buu je napisao/la:
rodjak je napisao/la:Navodno neki igrac veleza bi mogao uskoro u Željezničar, Demić mozda
najvjerovatnije vas Jaganjac
pojacava(najbrzi igrac u PL) :P
Sta je sa Cemalovicem i Okicem ? Pricaju li sta ? :D

Pricaju da im je san zaigrati za zelju, :P .Dat ce mo vam ovaj put evo ovog brzonogog Jaganjca ,sta hocete vise(nemojte biti halapljivi dosta vam Jaganjac ovaj put),a kao i obicno ne treba te nam nista placati za njega samo ga vodite,ha ja. :P
Ma ja bi vise volio jednog od ove dvoice vidjeti u plavom dresu nego tog brzonogog :)
NO PYRO NO PARTY

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 30 nov 2012, 20:45

Mislim da ne smijemo pristati ni na kakvu fuziju. Istina da Gracic ima pare i da bi nam one dobro dosle, ali ne hvala. VELEZ je izgradio ime, ima navijace i dugu historiju i da se sada mijesa sa Olimpicom....NEMA SANSE.

Ako bi se to u stvarnosti desilo ( u sto cisto sumnjam ) onda cemo bojkotovati taj klub i ostat ce bez navijaca, a to je ono sto Gracicu treba.

FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 01 dec 2012, 03:24

kimbo je napisao/la:
E moj druze zar mislis da nismo igracka evo 20 godina pojedincima koji marke nisu ulozili a samo sisaju klub i igraju se uprave.

Gracic je dingospo za njih i ovo bi nam samo tako doslo.

Medjutim znam da bi OKAC i par likova oko njega ostalo na ulici zato ce svim silama ovako nesto stopirati ako je vec imalo aktuelno.
Možda sam se pogrešno izrazio ali uglavnom ne želim na to ni pomisliti. Dotični gospodin neka se pojavi kao kandidat za predsjednika kluba kada ovi napuste pozicije pa ćemo ga možda podržati i onda neka proba pa ćemo vidjeti šta i kako, ali nikakve fuzije ne dolaze u obzir. Ne želim da mi se klub nakon određenog perioda preimenuje možda u Vehlež, Velez, Velež 1922... ( Olimpik- Olimpic). Neka njega ovako, ovako je još uvijek i tvoj i moj a ako dođe taj tip sumnjam da bi i tada mogao reći isto. Daleko od toga da podržavam Tanu, da se razumijemo. Isto bih razmišljao i da je bilo ko drugi u Upravi.

Oko ovih pojačanja baš i ne znam. Da ne bude s Vladom i kao nedavno, došao, trenirao i ispalio se. Čolića ne želim u klubu taman da je ko Iniesta. Golmana ne treba mijenjati, možda samo Lakičević da dođe jer na tom mjestu odavno je propuh. Inače, gade mi se dovođenja jednih te istih igrača na svakoj pauzi ma kakvi oni bili. Fuj.
Who dares, wins !

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 01 dec 2012, 11:06

slika

SVI NA RUKOMET! 18:30. Velež igra protiv prvoplasirane Vogošće.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.