Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
43
45%

Ukupno glasova: 96

KSIVLE
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la KSIVLE » 27 nov 2012, 22:18

Odličan nastup mladoga Shawna Parkera večeras za Mainz.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 27 nov 2012, 22:26

Devil je napisao/la:
Prekrasno,zaista fenomenalan osecaj.
Taj vikend na Commerzbank Areni igrao se mec Frankfurt-Augsburg.Sjajna utakmica i pobeda 4:2 Frankfurta.Na stadionu prvenstveno odlicna atmosfera,pun stadion,skoro 48000 gledalaca,najvatrenija pristalice domacih prave odlicnu atmosferu,istina nisam imao neko misljenje o njima kao ekstra navijacima,ali ono sto sam video prosli vikend je bilo odlicno izdanje.

Na terenu Frankfurt dosta bolja ekipa,dosta lepse stajali na terenu,takticki dosta bolje odigrana utakmica.Augsburg fakticki sve sto je pogodio u okvir gola je uslo.No to ima sve na youtubu da se vidi tako da o tome ne bih.

Krombacher i kobaje ipak glavna atrakcija.Kakav je to hit,sada mi je poptuno jasno zasto su trazili da pauza izmedju poluvremena bude duza kako bi se jos vise moglo uzivati u ova dva "derivata". :mrgreen:

A precl ? :D
bio sam na istom stadionu :D
sjajna atmosfera,ono 48000 ljudi :D
#miasanmia

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 nov 2012, 19:08

Sindikat Njemacke policije trazi od DFL-a da snose polovinu troskova osiguravanja fudbalskih utakmica tokom sezone koje kostaju 100 miliona €, sto iz DFL-a kategoricki odbijaju.

Sindikat misli da je nije pravedno da porezni obaveznici snose te troskove, i ako se zarada DFL-a u prethodne tri godine procjenjuje na 5 milijardi €.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 28 nov 2012, 19:13

Moze li mi netko malo vise pojasniti o Eintracht Braunschweigu? Koliko mi se cini prvo su usli iz trece u drugu ligu a sad su vodeci u drugoj ligi i vjerojatno ce iduce godine u Bundesligu? Otkud takav nagli uspon i jel ima klub tradiciju igranja u Bundesligi? A sto se tice ultrasa po meni su ok.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 nov 2012, 19:25

Eintracht Braunschweig je jedan od 16 osnivaca Bundeslige i dosta su cijenjen klub u Njemackoj. 1967 su bili prvaci Njemacke i sve do sredine 80-tih su igrali u Bundesligi (sa dva izleta u Cvajtu,gdje su se ekspresno vratili u Bundesligu).

Od tih 80-tih krenuo je nagli pad i vecinu su sezona proveli u trecoj Njemackoj ligi, sa par izleta u Cvajtu. Posljednje cetiri sezone s obzirom na budzet i igracki roster imali su odlicne plasmane u Cvajti, a sada je izgleda dosao red da se vrate tamo gdje pripadaju - po tradiciji.

Takodjer Eintracht Braunschweig je prvi klub u Njemackoj koji je nosio ime sponzora na dresu. 24.Marta 1973 na utakmicu se pojavili u dresovima gdje je Jägermeister bio sponzor.

Isto tako zaniljiv je podatak da Eintracht i dan danas drzi rekord sa najvise utakmice bez iskljucena jednog igraca. Naime u Bundesligu su odigrali 322 utakmice kada su zaradili prvo iskljucenje i to u sezoni 1974/75.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 28 nov 2012, 19:31

Što se tiče igračkog kadra, imaju naše Bicakcica i Vrancica, bundesligaškog epizodistu Kruppkea i masu anonimaca.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 28 nov 2012, 19:33

amerosm je napisao/la:Eintracht Braunschweig je jedan od 16 osnivaca Bundeslige i dosta su cijenjen klub u Njemackoj. 1967 su bili prvaci Njemacke i sve do sredine 80-tih su igrali u Bundesligi (sa dva izleta u Cvajtu,gdje su se ekspresno vratili u Bundesligu).

Od tih 80-tih krenuo je nagli pad i vecinu su sezona proveli u trecoj Njemackoj ligi, sa par izleta u Cvajtu. Posljednje cetiri sezone s obzirom na budzet i igracki roster imali su odlicne plasmane u Cvajti, a sada je izgleda dosao red da se vrate tamo gdje pripadaju - po tradiciji.

Takodjer Eintracht Braunschweig je prvi klub u Njemackoj koji je nosio ime sponzora na dresu. 24.Marta 1973 na utakmicu se pojavili u dresovima gdje je Jägermeister bio sponzor.

Isto tako zaniljiv je podatak da Eintracht i dan danas drzi rekord sa najvise utakmice bez iskljucena jednog igraca. Naime u Bundesligu su odigrali 322 utakmice kada su zaradili prvo iskljucenje i to u sezoni 1974/75.
danke jos jednom :) i jel mi mozes ponesto napisati o klubovima Union Berlin i Berliner FC Dynamo?
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 nov 2012, 20:40

Evo ovdje mozes pronaci sve o Unionu sto te interesuje...sve je detaljno opisano

http://de.wikipedia.org/wiki/1._FC_Union_Berlin

...a ovdje o Berlineru

http://de.wikipedia.org/wiki/Berliner_FC_Dynamo

effe_sa
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la effe_sa » 28 nov 2012, 23:31

Ibišević sjajan, jedna asistencija, jedan gol.
Ipak nimalo laka pobjeda za Švabe. Augsburg je bio tvrd orah večeras.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 nov 2012, 01:42

ZBOG PRIJEDLOGA O ZABRANI STAJANJA
Tihi protest navijača na stadionima širom Njemačke

Njemački fudbalski navijači stupili su u tihi protest na utakmicama širom zemlje povodom kontroverznog prijedloga o zabrani stajanja na tribinama i ograničavanju dostupnosti karata.

Prvi talas navijačkog protesta održan je na utakmicama prve i druge lige zbog prijedloga koji je Fudbalski savez Njemačke sastavio da bi se poboljšala sigurnost na stadionima.

Tišina je bila najupadljivija na četiri utakmice vodećih ekipa prve lige, u Dortmundu, Hanoveru, Hamburgu i Frankfurtu. Navijači su ćutali tokom prvih 12 minuta i 12 sekundi na svakom meču, prenio je AFP.

Po isteku tog vremena, tribine su eksplodirale u navijanju i mahanju zastavama. Organizatori navijačke akcije planiraju da se ova predstava ponovi na svim utakmicama u zemlji sljedećeg vikenda.

Kapiten Borussije Dortmund Sebastian Kehl izjavio je da je bilo "neobično" igrati u tišini iako je njegov tim prodao 80.000 karata za utakmicu protiv Fortune Dusseldorf, koja je završena rezultatom 1-1.

Navijači su odabrali simbolično vrijeme od 12 minuta i 12 sekundi, pošto će klubovi 12. decembra glasati o prijedlogu fudbalskog saveza.

Pod parolom "Nema glasova, nema atmosfere", rivalske navijačke grupe koje podržavaju 36 timova prve dvije lige ujedinili su se u ovoj kampanji.

Predloženo je da navijači gostujućeg tima ubuduće mogu da kupe pet umjesto 10 odsto karata za utakmicu i da se ukinu dijelovi tribina za stajanje.
Ovo je situacija koja niti smrdi niti mirse i iskreno mogu razumjeti obje strane. Ministar Friedrich je im poslao upozorenje protekle godine, no situacija se nije promjenila, dok sa druge strane klubovi i DFL ne zele snositi troskove osiguranja utakmica, vec to trebaju gradjani Njemacke.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 29 nov 2012, 02:53

amerosm je napisao/la:Evo ovdje mozes pronaci sve o Unionu sto te interesuje...sve je detaljno opisano

http://de.wikipedia.org/wiki/1._FC_Union_Berlin

...a ovdje o Berlineru

http://de.wikipedia.org/wiki/Berliner_FC_Dynamo
E cuo sam ja za wikipediu :) ali problem je sto mi se trenutno ne mogu otvoriti poneke stranice,a među njima i wikipedia,a lagao bih te kada bih rekao da nemam bas pojma o tim klubovima,ali iskreno ne znam niti mnogo pa te zato pitam jer sam primijetio da se mnogo razumijes u Bundesligu.A jedno pitanje za sve:Kakva je navijacka baza u Berlinu? Tko ima najvise navijaca:Berliner FC Dynamo,Hertha Berlin ili Union Berlin?
- Karl-Heinz Rummenigge

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 nov 2012, 01:25

Cestitike Eintracht Braunschweigu na tituli jesenjeg prvaka u Cvajti.Nadam se da ce naredne sezone igrati u Bundesligi, jer su po tradiciji i vjernosti navijaca to zasluzili, a takodjer mislim da bi bilo pakleno na utakmicama protiv Hanofe.

@ gerdmuller

sto se tice navijaca u Berlinu tu Hertha dominira i jedan od nadimaka joj je Hauptstadtklub, dok se navijaci Uniona mogu naci u naselju Köpenick i dijelovima naselja Schwabenprenzelberg.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 01 dec 2012, 00:35

eintracht polako pada
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 dec 2012, 00:45

Pale_Companion je napisao/la:eintracht polako pada
Bilo je to i za ocekivati. Jednostavno u pocetkom sezone ih nosila euforija, ali na kraju kvalitet ipak izadje na vidjelo i mislim da ce Bruchhagen, Veh i navijaci na kraju sezone biti zadovoljni mjestom u sredini tabele.

Nego oni pokemoni Eintrachta su Friedrichu i DFL-u poslali jasnu poruku da trebaju ukiniti mjesta za stajanje. Koliki kreten moras biti i zapaliti baklje i ako od Utorka vazi dogovor o protestu i ne paljenju istih.

Danas je takodjer objavljen kalendar za narednu sezonu i Bundesliga ce startovati 9.Avgusta, i jedina novina je duza zimska pauza...

Evo ko se zeli detaljnije informisati moze pod ovim linkom:

http://www.bundesliga.de/de/liga/news/2 ... 231838.php

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 dec 2012, 12:17

jednostavno nemrem vjerovati da ste toliki mutaFci da niste otvorili posebnu temu za ovu utakmicu! :evil: Jednom sam vam to predložio, usvojili ste prijedlog i vidli ste da je to SEXUALNO! nerazmem zašto to nenapravite opet! :roll:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 01 dec 2012, 22:16

Poraz Furtha a Augsburg opet nije pobjedio 8-)
- Karl-Heinz Rummenigge

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 dec 2012, 12:07

Tim jučerašnjeg dijela kola i najbolje ocijenjeni igrači ;)

slika
slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

KSIVLE
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la KSIVLE » 02 dec 2012, 16:08

Koji retard je ovaj Babbel. S ovakvim sastavom ne bi pobjedio ni Kozaru. :lol: Pedala mu ne gine.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 02 dec 2012, 16:23

Gledam sad ovaj Hofenhajm Werder.Pa ovaj Babel nema pojma,a ovaj Hofenhajm ne bi dobio ni Gradinu.Werder danas odlicno igra

Arnautovic,dominira,par Ibrinih fazona. 8-)
1946

harishp
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la harishp » 02 dec 2012, 17:21

Jos kobajagi bio i menadjer i trener :lol:
Dokle vise guranje ovih isprdaka i bivsih igraca iz Bayerna i kontanja ako je kao igrac bio ok,da ce biti i kao trener.Nigdje veze.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.