Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
-
terabajt
-
Kontakt:
Bilo bi iznenadjenje da je bilo ko drugi dobije osim Messija. Kvota na messija 1.05

.
-
reds
-
Kontakt:
Ja mislim da će opet Messi to uzeti.
Mada simpatije su mi podijeljne. Bilo bi fer da i Iniesta konačno dobije tu nagradu. Ipak, on je tu već par godina u samom vrhu. Ove godine je osvojio EP, u Barci bio jedan od ključnih igrača. S druge strane je Messi. Momak koji iz utakmice u utakmicu oduševljava. Konstantno na najvećem mogućem nivou. Bilo bi šteta da recimo ne sruši još jedan rekord (u broj zlatnih lopti osvojenih zaredom), ali bi isto tako bila šteta da i jedan Iniesta ostane bez te nagrade (kao i Xavi). Ronaldo je također vanserijski igrač, ali mislim da će se morati zadovoljiti 2. ili 3. mjestom.
FK Pjetlovi
-
SiamoNoi
-
Kontakt:
Par pitanja za one koji podrobnije prate Barcelonu i njen sistem igre,pogotovo pod Guardiolom i Titom...
Smatrate li da Messi u Barceloni ne predstavlja nikavu sponu između napada i obrane?
Kako komentirate njegov radijus kretanja?
Smatrate li ga napadačem ili veznim igračem s obzirom na to da igra ulogu lažne devetke?
-
Prescritto
-
Kontakt:
Postao/la Prescritto » 30 nov 2012, 00:27
malo konkretnije, ima li ikakve logike poredit pirla i messija?
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!
-
M4kaveli
-
Kontakt:
Messi je oslobodjen bilo kakvih defanzivnih zadataka.
Ali kada je jaca tekma u pitanju, on se zna vratiti na centar i zapoceti akciju.
U zadnje vrijeme i ne trci toliko ( kao proslih sezona npr. ) jer 90% utakmica dobijaju na rutinu, iskustvo i kvalitet.
Nema vise pressinga u ''nepotrebnim utakmicama'' i onog trosenja ..
Napadac naravno.
Pa zar 82 gola to ne pokazuju ?
A naravno da moze odigrati i u vezi na vrhunskom nivou jer mu je pas u rangu Xavija ili Inieste ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
-
SiamoNoi
-
Kontakt:
Prescritto je napisao/la:malo konkretnije, ima li ikakve logike poredit pirla i messija?
Tko ih uspoređuje?Tamo si zaspamao sad planiraš i ovdje?
M4kaveli je napisao/la:Messi je oslobodjen bilo kakvih defanzivnih zadataka.
Ali kada je jaca tekma u pitanju, on se zna vratiti na centar i zapoceti akciju.
U zadnje vrijeme i ne trci toliko ( kao proslih sezona npr. ) jer 90% utakmica dobijaju na rutinu, iskustvo i kvalitet.
Napadac naravno.
A naravno da moze odigrati i u vezi na vrhunskom nivou jer mu je pas u rangu Xavija ili Inieste ..
A kako komentiraš Fabregasa u ulozi lažne devetke (špa.rep.,nisam primjetio da je u Barceloni to igrao...)?Možemo li i njega u tom slučaju smatrati napadačem?Iako naravno lošijim od Messija pošto jasno ima lošije realizatorske i ostale kvalitete za napadača od Messija.I misliš li da su se kod ovakvih vrhunskih igrača tipa Messi,C.Ronaldo izgubile klasične pozicije,tj.da ih se radi toga može uzimati i kao napadače i kao veznjake (AMC,krila...) s obzirom na njihove kvalitete da obje pozicije odigraju na vrhunskom nivou?
-
bparena
-
Kontakt:
SiamoNoi je napisao/la:Par pitanja za one koji podrobnije prate Barcelonu i njen sistem igre,pogotovo pod Guardiolom i Titom...
Smatrate li da Messi u Barceloni ne predstavlja nikavu sponu između napada i obrane?
Kako komentirate njegov radijus kretanja?
Smatrate li ga napadačem ili veznim igračem s obzirom na to da igra ulogu lažne devetke?
Skoro pa citava Barcelonina igracka pozicija je samo na papiru a pocetkom tekme se primjeti zamisao i taktika. Vidjeli smo neku noc Inijestu koji je "bio na out liniji" ali je konstantno bio na vrhu sesnaesterca. Mesi je slobodni igrac koji cini ono sta je najbolje u tom trenutku za svoju ekipu. Nema on bas tu sponu odbrana/napad kakvu radi biskvit i pike ali zna on pocesto da se vrati po loptu na blaugraninu polovinu terena i organizuje dobar napad. Primjer toga je prvi gol koji je postigao Alexis u tekmi protiv Reala na SB kad smo izjednacili na 1:1. (1:3 za Barcu). Mesi se vrati na svoj dio terena - uzeo loptu - nanizao nekoliko igraca - popio jak udarac od Alonsa - dodo Alexisu a ovaj matiro Ikera. Ako je to spona onda OK. Mada mislim da za to postoje neki drugi ljudi. Mesi je "lutalica" koja svakog momenta zna kako da ugrozi protivnicki gol. Nekad gol nekad asistencija. Carobnjak...
I ovo asistencija mu daje prednost nad Ronaldom.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
-
Prescritto
-
Kontakt:
Postao/la Prescritto » 30 nov 2012, 00:50
evo konkretno pitanje i konkretan odgovor je li messi napadač li veznjak? koja je njegova prirodna pozicija?
nemojte mi nikakvog dodatnog pojašnjavanja, samo odgovor jednom rječju, napadač ili veznjak, hvala
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!
-
M4kaveli
-
Kontakt:
SiamoNoi je napisao/la:Prescritto je napisao/la:malo konkretnije, ima li ikakve logike poredit pirla i messija?
Tko ih uspoređuje?Tamo si zaspamao sad planiraš i ovdje?
M4kaveli je napisao/la:Messi je oslobodjen bilo kakvih defanzivnih zadataka.
Napadac naravno.
A kako komentiraš Fabregasa u ulozi lažne devetke (špa.rep.,nisam primjetio da je u Barceloni to igrao...)?Možemo li i njega u tom slučaju smatrati napadačem?Iako naravno lošijim od Messija pošto jasno ima lošije realizatorske i ostale kvalitete za napadača od Messija.
I misliš li da su se kod ovakvih vrhunskih igrača tipa Messi,C.Ronaldo izgubile klasične pozicije,tj.da ih se radi toga može uzimati i kao napadače i kao veznjake (AMC,krila...) s obzirom na njihove kvalitete da obje pozicije odigraju na vrhunskom nivou?
Fabregas je uvijek solidan bio kada je igrao
laznu devetku.
Hocu reci da je nekad znao odigrati kao pravi klasicni napadac a nekad kao Carroll
Njegova prava pozicija ( za mene ) je pozicija koju igra Xavi i tu je ubjedljivo najbolji.
A naravno da mozes ..
Danasnji fudbal je takav.
Igraci se tokom citave utakmice rotiraju i igraju druge/duple uloge.
P.S. Messi je napadac.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
-
bparena
-
Kontakt:
Prescritto je napisao/la:evo konkretno pitanje i konkretan odgovor je li messi napadač li veznjak? koja je njegova prirodna pozicija?
nemojte mi nikakvog dodatnog pojašnjavanja, samo odgovor jednom rječju, napadač ili veznjak, hvala
Njegovu priroddnu poziciju samo Bog dragi zna. Mislim da ni Mesi ne zna sta je vise. Napadac ili veznjak.
Kako da ti se to odgovori kad na more tekmi covjek uzme loptu skoro na sredini terena i slalomom ili uz more pasova zabije gol. Eto ti nam onda reci sta je ?
Po broju golova je NAPADAC. Ali kako te golove postize to je sad za pricu...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
-
M4kaveli
-
Kontakt:
bparena je napisao/la:Prescritto je napisao/la:evo konkretno pitanje i konkretan odgovor je li messi napadač li veznjak? koja je njegova prirodna pozicija?
Njegovu priroddnu poziciju samo Bog dragi zna. Mislim da ni Mesi ne zna sta je vise. Napadac ili veznjak.
Kako da ti se to odgovori kad na more tekmi covjek uzme loptu skoro na sredini terena i slalomom ili uz more pasova zabije gol. Eto ti nam onda reci sta je ?
Po broju golova je NAPADAC. Ali kako te golove postize to je sad za pricu...
A po broju asistencija veznjak
Napadacki-veznjak vam je Messi, eto sta ..
-
bparena
-
Kontakt:
Da jos nesto dodam a vezano za Ronalda kojeg je mnogo lakse definisati. On je izuzetno krilo a mozda i najbrze, najsnalazljivije i najbolji krilni igrac ikad. Nesto rjedze ulazi kroz sredinu osim kod ulazaka u njegovu zonu suta gdje cesto nepotrebno pada za slobodnjake. Ronaldo je nesto najbolje sto je napadacki fudbal ikad imao i nemojmo sad o proslosti. On bi 100% skoro sve odbrane svijeta u ranijim periodima igre lahko pretrco i predriblo da ovi to ne bi i vidjeli. Ubica je ali ponavljam da je krilni napadac gdje se najbolje snalazi sa svojom brzinom i tehnikom. Ono ostalo Ronaldo uci na treninzima i tu mu skidam kapu. Nije on sklon nekim asistencijama mada se vidi da zeli i to da promjeni. Razlika njega i Mesija je bas u tom pristupu. Mesi se vrlo brze i lakse transformnise iz napadaca u asistenta za postizanje golova.
@M4kaveli
ja sam to htjeo i napisati napadacki veznjak ali opet covjeku nismo odgovorili. Ovaj momak je carobnjak koji je na pragu obaranja nevjerovatnog rekorda .... pa pozelimo mu dug zivot i da uzivamo s njim...
-
Dzoni
-
Kontakt:
Vidim da se ne mozete odluciti sta je Messi...najbolji napadac svih vremena ili najbolji veznjak svih vremena tj. zeli nam se sugerisati da je oboje.
Nazovite me staromodnim,ali...
i

-
M4kaveli
-
Kontakt:
Ronaldo ( brazilac ) je najbolji napadac svih vremena.
Kakav Raul i Batistuta za njega ..
-
Dzoni
-
Kontakt:
M4kaveli je napisao/la:Ronaldo ( brazilac ) je najbolji napadac svih vremena.
Kakav Raul i Batistuta za njega ..
Moze i on.

-
zlatan1982
-
Kontakt:
Postao/la zlatan1982 » 30 nov 2012, 01:53
messi osvaja i ove godine..nema tu šta...pa ove godine je bio bolji nego u prethodne 3 kada je osvajao...sad što je imao slabijih 6 dana u godini i to kad je bilo najvažnije(polufinale LP i el klasiko) je druga stvar...ali opet ponavljam ovo šta on radi i kako igra ja nisam dosad upamtio....
vidim da se spominje EP kao plus ostaloj dvojici,messi nije ni bio u prilici da igra to EP tako da se to baš ne bi trebalo toliko gledati...da je bilo u pitanju SP i da je tu podbacio,pa nekako...
-
barca_87
-
Kontakt:
anketa marce :
anketa as-a:

We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
-
mandraX
-
Kontakt:
Cruyff: "Barcelona doesn't need Neymar"
Johan Cruyff firmly believes that Barcelona does not need to sign a player like Neymar: "Barça doesn't need Neymar. The amount of goals the team has scored shows you that there is an abundance of quality in this area".
The Dutchman believes that there are other positions which should be strengthened: "I understand why Tito (Vilanova) signed (Alex) Song, as that area in the team had to be improved", he told Catalunya Radio.
In response to comments by Barcelona vice-president Carles Villarrubí – who said that relations between Cruyff and the club couldn't be better - the former Barça coach said: "My relationship with Barcelona is non-existent. I don't know if that's a good or bad thing, but it's the reality".
Stari prdonja, šta on zna.
Doduše upravu je, Neymar ne smije biti prioritet br. 1, on se treba dovesti, al' prije toga se mora odbrana pojačat sa jednim kvalitetnim stoperom.
-
KEC
-
Kontakt:
Iskreno nevolim vas al mi je stvarno drago ak dodje Pjanic vama
jer imati igraca u takom klubu za nasu malu zemlju je nesh ogromno
moja zelja je da pjanic bude glavna faca u repki a ne Dzeku s ovim transferom definitivno bi to i uspijo
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2
-
bparena
-
Kontakt:
KEC je napisao/la:Iskreno nevolim vas al mi je stvarno drago ak dodje Pjanic vama
jer imati igraca u takom klubu za nasu malu zemlju je nesh ogromno
moja zelja je da pjanic bude glavna faca u repki a ne Dzeku s ovim transferom definitivno bi to i uspijo
Cuj iskreno ne volim vas. Mogo si ovo preskocit buduci da ih ima jos mnogo ali ne govore javno.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.