Olimpik Sarajevo

bosnas_
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la bosnas_ » 29 nov 2012, 18:08

Desole je napisao/la:Pa ispade tako kao da se ljudi oko Olimpica nista ne pitaju odnosno Gracić sebe smatra apsolutnim vlasnikom. Jasno je meni da on zeli navijace kojih ovaj klub nema, ali onda lagano neka prepusti ovaj klub nekome drugom, a preuzme Slobodu. Osim navijaca Sloboda TRENUTNO nema nista zbog cega bi se Olimpiku isplatila fuzija.

Nije to tako jednostavno, sta ce biti sa stadionom u Sarajevu? a pored ovoga ima milion pitanja na koje bi trebalo dati odgovor...

Slobodi bi se isplatilo svakako, manje-vise jedina mogucnost spasa od bankrota. Ali nije ni ta prica bajna. Recimo fuzijom nece automatski taj novi klub u Tuzli imati jednako kvalitetan omladinski pogon ko sto neki misle... Vecinom su to djecaci koji su iz Sarajeva i zive sa roditeljima, dakle veca je mogucnost da nastave trenirati u Zelji ili Sarajevu...

vidjet' cemo
stadion na Otoci nije Olimpicov nego opstine Novi Grad,tako da ti je ta prica glupa!
ova ideja oko fuzije je odlicna,Tuzla bi nakon dugo vremena dobila klub koji ce igrati u Evropi i svake godine se boriti za Titulu!vremenom bi se stadion Tusanj jos izgradio ša bi i reprezentacija tu mogla igrati!
najvise bi dobili navijaci Slobode,jer klub sa takvom historijom zasluzuje bolje dane! a grad Tuzla pogotovo...

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 29 nov 2012, 18:18

Desole je napisao/la:Pa ispade tako kao da se ljudi oko Olimpica nista ne pitaju odnosno Gracić sebe smatra apsolutnim vlasnikom. Jasno je meni da on zeli navijace kojih ovaj klub nema, ali onda lagano neka prepusti ovaj klub nekome drugom, a preuzme Slobodu. Osim navijaca Sloboda TRENUTNO nema nista zbog cega bi se Olimpiku isplatila fuzija.

Nije to tako jednostavno, sta ce biti sa stadionom u Sarajevu? a pored ovoga ima milion pitanja na koje bi trebalo dati odgovor...

Slobodi bi se isplatilo svakako, manje-vise jedina mogucnost spasa od bankrota. Ali nije ni ta prica bajna. Recimo fuzijom nece automatski taj novi klub u Tuzli imati jednako kvalitetan omladinski pogon ko sto neki misle... Vecinom su to djecaci koji su iz Sarajeva i zive sa roditeljima, dakle veca je mogucnost da nastave trenirati u Zelji ili Sarajevu...

vidjet' cemo
Ne znam kako da se fuzijom Sloboda rijesi dugova ? Moze gasenjem ali fuzijom sigurno ne. Nije ni Nijaz budala da preuzme toliki dug. Mislim da Sloboda gubi sve, a ne Olimpic.
NO PYRO NO PARTY

Mancini
Kontakt:

Olimpic Sarajevo

Post Postao/la Mancini » 29 nov 2012, 18:19

Ovdje se ljudi brinu za Slobodu a njihov ih klub "izbacio" iz Premijer lige,smješno.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 29 nov 2012, 18:37

Mancini je napisao/la:Ovdje se ljudi brinu za Slobodu a njihov ih klub "izbacio" iz Premijer lige,smješno.
Prvo da budes "izbacen" iz lige potrebno je da skupis najmanje bodova od svih klubova, i dopustis sebi da ovisis o drugim rezultatima... ostalo su opravdanja.
drugo, svi se valjda brinemo za ovu nasu PL i i sa ovim potezom bi liga dobila jedan od najjacih klubova, automatski rame uz rame sa Zrinjskim, Borcem, Sarajevom (bas kao sada Olimpic), i uz navijace i kvalitetno vodstvo mozda i napadnu na titulu...i budu rame uz rame sa Zeljom i Sirokim kao najorganizovanijim trenutno u BiH. Tacnije Siroki najorganizovaniji, a Zeljo najposjeceniji i najuspjesniji...
sa tom fuzijom je to sasvim realno, i ko kaze da Olimpic tu nista ne dobiva on nema pojma, Olimpic sam NIKAD nece biti pravi klub. sve sto im treba da budu pravi klub dobijaju tom fuzijom, dok Sloboda(samo) gubi ponos.
i Fukare moraju skinuti sve one "against modern football" i sve te ultras fazone, jer fuzija je tipican primjer kako je novac vazniji od svega na svijetu pa i od tradicije i same Slobode, odnosno to je moderni fudbal.

Mancini
Kontakt:

Olimpic Sarajevo

Post Postao/la Mancini » 29 nov 2012, 18:44

E baš fuzijom sa Slobodom postat će "pravi" klub.Kao da će fuzija biti sa Interom.Dobro je Balić rekao da će se odjaviti.Evo i ja se odjavljujem do početka priprema,najkraće!
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 29 nov 2012, 18:45

Ovaj ekran je Nijaz Gračić il njegov neki bliži rodjak..pravo mi je sumljiv.. :) Simpatizer Olimpika a podržaje ovu fuziju gdje bi njegov klub sve izgubio.. :)
OFK Gradina Srebrenik

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 29 nov 2012, 18:45

Najveci gubitnici ako se ovo realizuje su Zeljo i Sarajevo.

Zelji lezi Olimpic pravo jos poraz nije dozivio a kad igra na Otoci koda igra kod kuce. Veoma jeftino gostovanje za klub.

Sarajevu takodje ovo nikako ne odgovara. Jer ako bankrotira Olimpic mu je bio vadiona a Nijaz bi objerucke prihvatio fuziju tada :lol: savjetujem horadam da omda krenu sa protestima jer je ovo sto Nijaz ima na umu nezakonito ako se ime kluba na promijeni a iz Slobode nedaju da se mijenja ime kluba.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 29 nov 2012, 18:48

Mancini je napisao/la:E baš fuzijom sa Slobodom postat će "pravi" klub.Kao da će fuzija biti sa Interom.Dobro je Balić rekao da će se odjaviti.Evo i ja se odjavljujem do početka priprema,najkraće!
idi gledaj Inter, nisam ni mislio da znas o cemu pricas...

Mancini
Kontakt:

Olimpic Sarajevo

Post Postao/la Mancini » 29 nov 2012, 18:49

;)
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 29 nov 2012, 19:20, ukupno mijenjano 1 put.

Mancini
Kontakt:

Olimpic Sarajevo

Post Postao/la Mancini » 29 nov 2012, 18:52

Na Grbavicu sigurno neću!

Mancini
Kontakt:

Olimpic Sarajevo

Post Postao/la Mancini » 29 nov 2012, 18:55

EDIT.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 29 nov 2012, 19:21, ukupno mijenjano 1 put.

ekran
Kontakt:

Post Postao/la ekran » 29 nov 2012, 19:03

Mancini je napisao/la:Kao da se trebaju fuzionisati sa Interom pa će postati pravi klub.Dobro je Balić napisao da se odjavljuje pa se i ja odjavljujem do početka priprema,najkraće.Imate mahanje!
Neka te jarane. Nemoj i ti izgubiti živce.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 29 nov 2012, 19:18

kako cete se zvati olimpijska sloboda ili :)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 29 nov 2012, 19:21

Olimpic de Sloboda :D
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 29 nov 2012, 19:42

Sloboda Olympique :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 29 nov 2012, 20:19

@ekran

nisam ni mislio da ce voditi djecu iz Sa, vec je cini mi se na slobodinoj temi neko spominjao kako olimpic ima kvalitetnu omladinsku skolu pa ce i na taj nacin doci do neke vrste profita sto ja u takvoj konstelaciji stvari ne vidim... inace sloboda ima solidan omladinski pogon, nije ni to sto je nekad' bilo ali eto opet s obzirom na uslove u i oko kluba...dobro je

@bu

nece im niko otpisati dugove, nisam to ni mislio. Ipak ako dođe do fuzije jasno je da Gracic prihvata teret duga samim tim nudi izlaz slobodi koja se tesko moze iscupati na drugi nacin... Olimpic gubi i ono malo identiteta kojeg ima u tom kontekstu, ljudi se i bez fuzije nalaze u boljoj finansijskoj situaciji, u premijer ligi su itd. I s obzirom na to mislim da ipak gubi i Olimpic nesto

@bosnas

Stadion jeste u vlasnistvu opcine Novi Grad ali im'o bi upotrebljivost k'o kondom u tvom posjedu... jednom godisnje... Nauci se komunicirati i ne govoriti drugima da su glupi...

Maniaacs
Kontakt:

Post Postao/la Maniaacs » 29 nov 2012, 20:22

vidjet' cemo

Pa eto omladinci od Slobode su predprosle ja mislim godine bili sampioni BiH :P

A sto se tice stadiona, to je kako momak rece od opcine Novi Grad..
A sto se tice Slobodinih dugovanja oni bi se "ugasili", tj dodali u svoje ime npr 1919 il Tuzla, il nesto drugo..I tako bi se rijesili dugova, jer bi to bio sasvim drugi tim ;)

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 29 nov 2012, 20:34

dugovi bi mogli nestati jedino kada bi se radilo o osnivanju novog kluba, a to znaci da bi se isti morao takmiciti iz najnizeg ranga...

Maniaacs
Kontakt:

Post Postao/la Maniaacs » 29 nov 2012, 20:46

Desole je napisao/la:dugovi bi mogli nestati jedino kada bi se radilo o osnivanju novog kluba, a to znaci da bi se isti morao takmiciti iz najnizeg ranga...
Ali zato sto se spaja sa Olimpikom ide u rang gdje je on nastupao (Premijer liga)..A da se samo mijenja ime kluba, mislim da se osniva novi (da nema spajanja Slobode i Olimpica), onda bi morao krenut iz zadnje lige ;)

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 29 nov 2012, 21:01

Kako sam skontao temelj je zdrav klub(Olimpic)koji nema velika dugovanja i moze mijenjati ime ili dodavati sta hoce.
Primjer je KK Zvezda i FMP .FK Sloboda kao gubitas nestaje a nastaje Sloboda 1919 Tuzla ili nesto slicno.Ne gubi se nista.Tradicija postoji kao i u slucaju KK Zvezda Beograd.Najbitnije da navijaci prihvate a kako citam i cujem vise nego siguran sam da je ovo gotova stvar.Jedino u PL BIH ovo moze uraditi Olimpic i ne vjerujem da ce se ikada vise ovo uraditi.Vracam film i sada mi sve ima smisla sto je Gracic radio i govorio.Pipkao sa izmjenom adrese i kluba i mozda mu je target bilo Sarajevo a ovo je jako dobar potez koji ce promijeniti fudbalsku scenu,u to sam ubjedjen.

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.