Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

IlCapitano
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la IlCapitano » 29 nov 2012, 15:20

Izvor je IFFHS, ako ti se da, slobodno potraži tamo.

Meni govoriš o argumentiranoj raspravi, a ti ubrajaš Messija i Ronalda ne samo u veznjake, nego u playmakere... :oops:

Ako ćemo argumentirano, nađi ti meni argumente da su njih dvojica to što si rekao da jesu i da Pirlo nije među tri najbolja playmakera...znaš zašto nećeš moći? Zato što Pirlo ne da nije među tri najbolja, nego je NAJBOLJI, a njih dvojica Boga mi nisu niti vezni igrači, a pogotovo nisu za usporedbu sa Pirlom.

I opet ne odgovaraš na moja pitanja, ali ja trolam.

Pirlo, Zidane, Xavi, tačka.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

farisija
Kontakt:

Post Postao/la farisija » 29 nov 2012, 15:28

jadan je onaj klub ciju cast brani peskarito, daj malo se umiri pusti ostatak copora da koju "pametnu" prozbore. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: GRANDE INTER

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 29 nov 2012, 15:31

farisija je napisao/la:jadan je onaj klub ciju cast brani peskarito, daj malo se umiri pusti ostatak copora da koju "pametnu" prozbore. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: GRANDE INTER
šta sad, ti provalio, mi se trebamo smijat
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 29 nov 2012, 15:43

IlCapitano je napisao/la:Izvor je IFFHS, ako ti se da, slobodno potraži tamo.

Meni govoriš o argumentiranoj raspravi, a ti ubrajaš Messija i Ronalda ne samo u veznjake, nego u playmakere... :oops:

Ako ćemo argumentirano, nađi ti meni argumente da su njih dvojica to što si rekao da jesu i da Pirlo nije među tri najbolja playmakera...znaš zašto nećeš moći? Zato što Pirlo ne da nije među tri najbolja, nego je NAJBOLJI, a njih dvojica Boga mi nisu niti vezni igrači, a pogotovo nisu za usporedbu sa Pirlom.

IFFHS je inače jako cijenjen po tom pitanju.Daj se uozbilji.A i ako se ne varam po njima je tu titulu dobio Ronaldinho....nije bitno,ionako nisu relevantni.
Idemo komad po komad.Krenulo se s pričom o Pirlu kao jednom od 3 najbolja vezna svijeta i replicirao si.Čekam kompetentan izvor pa nastavljamo dalje.S time da bi se mogli preselit u neku drugu temu jer jer je ovo tema o talijanskoj ligi,a već smo otišli u off topic.
Iako mislim da si ovime
Zato što Pirlo ne da nije među tri najbolja, nego je NAJBOLJI, a njih dvojica Boga mi nisu niti vezni igrači, a pogotovo nisu za usporedbu sa Pirlom.
sve rekao o svojoj sposobnosti da sudjeluješ u iole ozbiljnijoj raspravi tako da bi ja istu,s tobom,ovime zaključio,a ti je okončaj kako ti drago.Trolanjem vjerojatno,to prema dosad prikazanom jedino i znaš.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 nov 2012, 15:56

Ja stvarno ne znam zašto se uopće raspravlja na ovu temu. Pa Pirlo je sigurno jedan od najboljih playmakera u posljednjem desetljeću.
Xavi, Scholes i Pirlo. Ne postoji četvrti. Jednostavno ne postoji. 8-)
Stavljati Messija i Ronalda u ovaj koš može jedino osoba koja ne želi Pirlu odati počast koju zaslužuje. :D

Btw, molio bih da mi ne prijavljujete postove osoba s kojim ne dijelite mišljenja. To je trollanje, samo da znate. Ako niste u stanju prihvatiti drugačija mišljenja od vaših, onda forum nije za vas. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

LateraleSinistro
Kontakt:

Post Postao/la LateraleSinistro » 29 nov 2012, 15:57

Ronaldo i Messi veznjaci i uz to jos i playmakeri :lol: vrhunac, i kasnije neko treba da raspravlja ili shvata ozbiljno pojedine "likove"
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 29 nov 2012, 15:58

SiamoNoi je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:Izvor je IFFHS, ako ti se da, slobodno potraži tamo.

IFFHS je inače jako cijenjen po tom pitanju.Daj se uozbilji.A i ako se ne varam po njima je tu titulu dobio Ronaldinho....nije bitno,ionako nisu relevantni.
Idemo komad po komad.Krenulo se s pričom o Pirlu kao jednom od 3 najbolja vezna svijeta i replicirao si.Čekam kompetentan izvor pa nastavljamo dalje.S time da bi se mogli preselit u neku drugu temu jer jer je ovo tema o talijanskoj ligi,a već smo otišli u off topic.
Iako mislim da si ovime
Zato što Pirlo ne da nije među tri najbolja, nego je NAJBOLJI, a njih dvojica Boga mi nisu niti vezni igrači, a pogotovo nisu za usporedbu sa Pirlom.
sve rekao o svojoj sposobnosti da sudjeluješ u iole ozbiljnijoj raspravi tako da bi ja istu,s tobom,ovime zaključio,a ti je okončaj kako ti drago.Trolanjem vjerojatno,to prema dosad prikazanom jedino i znaš.
Daj bolan ti se uozbilji..Ronaldinho vezni igrač? Ti pojma nemaš o nogometnu sudeći po dosad izrečenom. Izvor sam ti rekao, IFFHS, Pirlo najbolji playmaker desetljeća. Da ga se niste riješili kao da je kuga, danas bi se drukčija pjesma pjevala.

To drugo, naravno da nisu za usporedbu sa Pirlom, kako možeš krilne napadače/napadače porediti sa zadnjim veznim? Sudeći po dosad napisanom, ti ih vjerovatno možeš uporediti. :?

LateraleSinistro
Kontakt:

Post Postao/la LateraleSinistro » 29 nov 2012, 16:02

Sarajevo1946 je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:To za Pirla je činjenica. Najbolji playmaker proteklog desetljeća, preporođen u Juventusu kojeg je vodio to titule prvaka bez poraza i Italiju do finala EP.
Nit je najbolji playmaker proteklog desetljeća,nit je općenito među 3 najbolja na svijetu.Malo realnosti nebi škodilo.
:?

Ma da, Modrić je bolji od njega, kako reče Bilić ili ko već.

[youtube][/youtube]
Pirlo je fantastican bio u zadnjih 10 godina, od LP sa Milanom u dva navrata, preko svjetskog prvenstva gdje je bio igrac finala do titule bez poraza Juventusa kao underdoga-a.Fantastican, samo je hejterima krivo sto je promjenio boju pa ga pljuju, ko im je kriv sto ga mjenjaju za Coca ili Guly-a il koga vec,ili odbace kao staro gvozde jer ga ne postuju.

LateraleSinistro
Kontakt:

Post Postao/la LateraleSinistro » 29 nov 2012, 16:10

MaGiCa je napisao/la:Dakle, mozemo utvrditi da je "Juventus religija, a ne fudbalski klub", pa onda celokupni credo dobija novu formu:

1. Juventus je najveci klub na svijetu, ali je i religija;

2. Ljubav koju navijaci Juventusa osjecaju prema svom klubu ne postoji nigdje drugo, samo oni znaju kakva je to ljubav. Neuporedivo sa bilo kojim drugim klubom i navijacima. Najbolji navijaci na forumu i u svijetu;

3. Juventus nikad ni zasto nije kriv i nikad ama bas nikad nisu zasluzili kazne koje su dobili. FIGC ih mrzi;

......

To je to. Bravo, @Zemane. ;)
Kolicina mrznje koju ti isijavas je strasna, a Juve je "religija" i ko god ima nesto protiv bilo koje religije neka pati ako mu smeta.

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 29 nov 2012, 16:10

pirlo je savrsen igrac, ovo se vise ne rađa, najbolji regista svih vremena, oduvjek sam ga zelio u juventusu, njega i kaku, pirla sam docekao, al kaku tesko

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 29 nov 2012, 16:20

LateraleSinistro je napisao/la:Pirlo je fantastican bio u zadnjih 10 godina, od LP sa Milanom u dva navrata, preko svjetskog prvenstva gdje je bio igrac finala do titule bez poraza Juventusa kao underdoga-a.Fantastican, samo je hejterima krivo sto je promjenio boju pa ga pljuju, ko im je kriv sto ga mjenjaju za Coca ili Guly-a il koga vec ,ili odbace kao staro gvozde jer ga ne postuju.
Pirlo je fantastičan igrač i to sve stoji i to nitko nije niti pokušao demantirat.Međutim neki ga ovdje pokušavaju prikazat kao jednog od 3 najbolja vezna igrača na svijetu i najboljim u prošlom desetljeću što on nije i to su činjenice,a ne moje mišljenje (recimo i da su u najuži izbor za Fifa Ballon d'Or (http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_Ballon_d%27Or" onclick="window.open(this.href);return false;) ove godine ušli:Messi, Ronaldo i Iniesta.Za razliku od IIFHS koji je smijurija ova nagrada,kao i one prije spajanja,vrijedi i cijeni se u nogometnom svijetu nemjerljivo više).

Btw.meni je Pirlo jako drag igrač tako da vam svi ovi pokušaji spinanja,priče o hejtanju i slično padaju u vodu.

A i o tome jesu li Messi i C.Ronaldo veznjaci bi se dalo raspravljati.Netko krilnog igrača smatra napadačem,netko drugi veznjakom isto kao što npr. netko ofenzivne bekove broji pod veznjake,drugi pod braniče.Sve ovisi i o roli koju igrač igra u svom timu i reprezentaciji.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 29 nov 2012, 16:29

Ti si o svome znanju rekao sve poredeći Pirla i Messija, dalje ne moramo.

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 29 nov 2012, 16:39

SiamoNoi je napisao/la:
LateraleSinistro je napisao/la:Pirlo je fantastican bio u zadnjih 10 godina, od LP sa Milanom u dva navrata, preko svjetskog prvenstva gdje je bio igrac finala do titule bez poraza Juventusa kao underdoga-a.Fantastican, samo je hejterima krivo sto je promjenio boju pa ga pljuju, ko im je kriv sto ga mjenjaju za Coca ili Guly-a il koga vec ,ili odbace kao staro gvozde jer ga ne postuju.
Pirlo je fantastičan igrač i to sve stoji i to nitko nije niti pokušao demantirat.Međutim neki ga ovdje pokušavaju prikazat kao jednog od 3 najbolja vezna igrača na svijetu i najboljim u prošlom desetljeću što on nije i to su činjenice,a ne moje mišljenje (recimo i da su u najuži izbor za Fifa Ballon d'Or (http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_Ballon_d%27Or" onclick="window.open(this.href);return false;) ove godine ušli:Messi, Ronaldo i Iniesta.Za razliku od IIFHS koji je smijurija ova nagrada,kao i one prije spajanja,vrijedi i cijeni se u nogometnom svijetu nemjerljivo više).

Btw.meni je Pirlo jako drag igrač tako da vam svi ovi pokušaji spinanja,priče o hejtanju i slično padaju u vodu.

A i o tome jesu li Messi i C.Ronaldo veznjaci bi se dalo raspravljati.Netko krilnog igrača smatra napadačem,netko drugi veznjakom isto kao što npr. netko ofenzivne bekove broji pod veznjake,drugi pod braniče.Sve ovisi i o roli koju igrač igra u svom timu i reprezentaciji.
slika

šta se ba da raspravljat, fifpro ih ubraja u napadace, treba li se sta vise o tome reci

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 29 nov 2012, 17:29

Kako samo izvlacite rijeci iz konteksta i pravite nekog budalom :oops:
Pirlo je majstor i sta mi imamo ovdje raspravljat o njemu,covjek je u zadnjih 10-ak godina sve pokazao ;)
Problem je da je Pirlo jos uvijek u Milanu,Vidal bi za njeg bio kompletniji igrac,a ovako je najbolji na svijetu ;)
Kao sto neko nabroja trojka koja je obiljezila zadnjih 10+ godina i samo zavisi kakav ko voli fudbal i koji vise prati da se odluci ko je najbolji...

Ali kad covjek vidi da postoje likovi poput ovog @prescritta,svaka sopstvena mana se cini tako beznacajnom...
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 29 nov 2012, 17:37

Pupi04 je napisao/la:Kako samo izvlacite rijeci iz konteksta i pravite nekog budalom :oops:
Pirlo je majstor i sta mi imamo ovdje raspravljat o njemu,covjek je u zadnjih 10-ak godina sve pokazao ;)
Problem je da je Pirlo jos uvijek u Milanu,Vidal bi za njeg bio kompletniji igrac,a ovako je najbolji na svijetu ;)
Kao sto neko nabroja trojka koja je obiljezila zadnjih 10+ godina i samo zavisi kakav ko voli fudbal i koji vise prati da se odluci ko je najbolji...

Ali kad covjek vidi da postoje likovi poput ovog @prescritta,svaka sopstvena mana se cini tako beznacajnom...
Kao prvo, Pirlo da je još u Milanu, propao bi totalno. Maloumni Allegri ga je držao na klupi i tribinama i čekao prvu priliku da ga se riješi.

Kao drugo, ako iko ikog pravi budalom, to je onda SiamoNoi. On upoređuje Messija i Ronalda sa Pirlom, a nikakvih ili jako malo dodirnih tački imaju. Kao moj kolega iz osnovne kad mi k'o iz topa kaže:"Kahn je bolji od Nedveda." Eto, takva ti je usporedba Messija i Pirla.

I po čemu je to neko izvadio njegove riječi iz konteksta? Je l' možda on ne tvrdi da Pirlo nije najbolji playmaker?

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 29 nov 2012, 17:44

Rasprava je krenula od toga najbolji veznjaci svijeta i momak je pitao ako tu ubrajamo Messija i Ronalda,ja ih ne ubrajam,ali naci ces dosta misljenja gdje ih svrstavaju u veznjake,krila ili sta vec...
Onda je krenulo smijuljanje na njegovu konstataciju,ali kao sto @Monolog rece Pirlo,Xavi i Scholes i kraj price za tu poziciju,ali ako se ide malo sire na veznjake i na razlicite profile ima tu jos sta se za dodat...
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 29 nov 2012, 17:55

Pupi04 je napisao/la:Rasprava je krenula od toga najbolji veznjaci svijeta i momak je pitao ako tu ubrajamo Messija i Ronalda,ja ih ne ubrajam,ali naci ces dosta misljenja gdje ih svrstavaju u veznjake,krila ili sta vec...
Onda je krenulo smijuljanje na njegovu konstataciju,ali kao sto @Monolog rece Pirlo,Xavi i Scholes i kraj price za tu poziciju,ali ako se ide malo sire na veznjake i na razlicite profile ima tu jos sta se za dodat...
Kao prvo, ja ne znam da iko ozbiljan više ubraja Messija i Ronalda u veznjake ili krila, a kamo li da ga stavljaju u koš sa Pirlom.

Kao drugo, ako porediš veznjake i Pirla, idući nekom logikom, porediš Pirla i ostale playmakere, nećeš ga porediti sa De Jongom ili Gattusom ili ne znam s kime već drugim.

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 29 nov 2012, 18:10

Vala i Juventini su tek prepoznali Pirla kad je prešao u Juve dotad kad bi neko rekao da je Pirlo ponajbolji na svojoj poziciji bio bi dočekan podsmjehom.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 29 nov 2012, 18:16

baresi#6 je napisao/la:Vala i Juventini su tek prepoznali Pirla kad je prešao u Juve dotad kad bi neko rekao da je Pirlo ponajbolji na svojoj poziciji bio bi dočekan podsmjehom.
Nemoj lupati bolan bezveze, Pirlo je uvijek bio najbolji u svom poslu.

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 29 nov 2012, 19:53

Pirlo je vazda bio genijalac, ko sta drugo kaze nema veze fudbalom :mrgreen:

Steta sto nije medju 3 najbolja, jer zasluzuje .... Valjda ce biti naredne god kad nam donese Cl trofej u Maju 8-)
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: muxa i 1 gost.