Košarkaška Reprezentacija Srbije

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

djoleprijedor
Kontakt:

Re: Košarkaška Reprezentacija Srbije

Post Postao/la djoleprijedor » 28 nov 2012, 23:05

[quote="nerminh74"][/quote]

Ma znam da znaš ;) Samo još jednom naglašavam :mrgreen:
Mens sana in corpore sano.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 nov 2012, 23:09

ma uzimajte sve sto je vase ;)

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 28 nov 2012, 23:12

lumani je napisao/la:ma uzimajte sve sto je vase ;)
Pa logično,nećemo uzimati Nurkića ili Planinića.

Dubravko
Kontakt:

Post Postao/la Dubravko » 28 nov 2012, 23:23

Zar nije bilo priče da bi Savović mogao igrati za Bih??? Ili sam ja nešta istripovao.
" & $ ? на $ него Црвена $ у "!

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 28 nov 2012, 23:24

Dubravko je napisao/la:Zar nije bilo priče da bi Savović mogao igrati za Bih??? Ili sam ja nešta istripovao.
Pa rođen je u Trebinju,a ima i državljanstvo Srbije,to znači da ima pravo izbora,u slučaju poziva Petrovića ili Ivkovića ;)

Dubravko
Kontakt:

Post Postao/la Dubravko » 28 nov 2012, 23:29

Nisam stvarno znao gdje rođen,ali sam pretpostavljao, u svakom slučaju zahvalan igrač,vidjećemo da li Duda smatra da mu isti treba.... ima do tog avgusta još dosta i priprema.... Samo nebi volio da bude nekakve priče kako neko nekom nekog otima...Ne sumnjam čiji bi dres Savović više volio nositi.... :mrgreen:

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 28 nov 2012, 23:31

Dubravko je napisao/la:Nisam stvarno znao gdje rođen,ali sam pretpostavljao, u svakom slučaju zahvalan igrač,vidjećemo da li Duda smatra da mu isti treba.... ima do tog avgusta još dosta i priprema.... Samo nebi volio da bude nekakve priče kako neko nekom nekog otima...Ne sumnjam čiji bi dres Savović više volio nositi.... :mrgreen:
Ma kakvo crno otimanje...to je meni stvarno otrcan izraz...Niko ne može natjerati nekoga da igra za nekog..To je stvar uvjerenja i sklonosti pojedinca.Ja se nadam da će ga Duda zovnuti,a i Duda voli ovakve igrače.

Dubravko
Kontakt:

Post Postao/la Dubravko » 28 nov 2012, 23:33

Vidjećemo šta će biti na kraju,nadat se da će i Savović ostati konstantno dobar,da će ga povrede zaobići,sve ostalo je tehnička stvar.

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 29 nov 2012, 13:37

djoleprijedor je napisao/la:Jest da je cigan,ali Savović mora biti na spisku reprezentacije..može biti veoma od koristi.
Čuj "jest da je cigan". :lol:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 nov 2012, 13:50

Ja sam se mogao zakleti da sam ga vidio u dresu Crne Gore... Kako god, mijenjam mišljenje o njemu, treba ga zvati, puno bi nam dao... Od kada Veličković ne igra mi nemamo skoka i dobre odbrane... On nam može dati skok, i fin broj poena u napadu... Najbolje Zvezdino pojačanje....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 nov 2012, 14:41

djoleprijedor je napisao/la:

Mozda,Savovic kaze,ne ja sam Bosanac ;) I Markovicu su nudili drugi,covjek izabrao Bih :!:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 29 nov 2012, 14:46

Ja bi se iskreno iznenadio da kaze ''ne, ja sam Bosanac'', s obzirom da je rodjen u Hercegovini. :)
...Život za Široki...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 nov 2012, 15:01

ŠB_Fidelis je napisao/la:Ja bi se iskreno iznenadio da kaze ''ne, ja sam Bosanac'', s obzirom da je rodjen u Hercegovini. :)

:D :D Dobro rece,ja sam Hercegovac :)Toliko Bosanaca igra za druge,moze i Srbin(Pravoslavac) za nas :!:

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 29 nov 2012, 15:59

Ljudi sam vas molim nemojte o krvnim zrncima na ovoj temi....
Savović je dobar košarkaš za koga god odabere da igra,nije izdajnik nikakav, već jednostavno ono što izabere smatraće najboljim za svoju karijeru i napredak.... pa makar to bio i Island...

Štimac nastavlja sa sjajnim partijama....

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 29 nov 2012, 16:16

lumani je napisao/la:

Mozda,Savovic kaze,ne ja sam Bosanac ;) I Markovicu su nudili drugi,covjek izabrao Bih :!:
Zna Savović šta je ,bolje i od tebe i od mene, a realno ne može biti Bosanac jer ta kategorija u etničkim skupinama ne postoji,može biti Srbin,Hrvat,Bošnjak ili neki drugi,a igrat npr za Bosnu kao i mnogi drugi..."Hercegovac" je termin jedne geografske cjeline,kao i Ličanin,ili Krajišnik itd...Ali ovo sad stvarno nema veze sa košarkom i reprezentacijom Srbije...Nek igra za koga hoće,a to će uveliko i zavisiti od toga i ko ga pozove...Dobar je igrač i biće od koristi za koga god bude igrao.Lično bih volio da to bude Srbija.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 29 nov 2012, 17:27

DANTES je napisao/la:Od kada Veličković ne igra mi nemamo skoka i dobre odbrane... On nam može dati skok, i fin broj poena u napadu...

skroz tačno. na prošlom evropskom skok nam je bio ogroman problem. trebalo bi ivković da to uzme u obzir pri odluci dal će ga zvati ili neće.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 nov 2012, 18:09

samoradnik je napisao/la:Ljudi sam vas molim nemojte o krvnim zrncima na ovoj temi....
Savović je dobar košarkaš za koga god odabere da igra,nije izdajnik nikakav, već jednostavno ono što izabere smatraće najboljim za svoju karijeru i napredak.... pa makar to bio i Island...

Štimac nastavlja sa sjajnim partijama....

Nisam nista lose mislio ;) Neka igra gdje god hoce,samo sa srcem :!: :!: Ne bih da ide u Island,neka igra srcem,a ne parama :!: :!:

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 29 nov 2012, 22:48

lumani ni ja.

Nemanja Nedović sjajan večeras....

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 30 nov 2012, 02:01

Zna Savović šta je ,bolje i od tebe i od mene, a realno ne može biti Bosanac jer ta kategorija u etničkim skupinama ne postoji,može biti Srbin,Hrvat,Bošnjak ili neki drugi,a igrat npr za Bosnu kao i mnogi drugi..."Hercegovac" je termin jedne geografske cjeline,kao i Ličanin,ili Krajišnik itd...Ali ovo sad stvarno nema veze sa košarkom i reprezentacijom Srbije...Nek igra za koga hoće,a to će uveliko i zavisiti od toga i ko ga pozove...Dobar je igrač i biće od koristi za koga god bude igrao.Lično bih volio da to bude Srbija.
Pazi, ne zanima me tko je sta il necije osobno misljenje o tome, to sve se mora postovati i uvazavati, te pustiti Savovica da sam odluci sto zeli, kao sto je jedino moguce, ali, samo da te ispravim sekundu za to Hercegovac. Naime, to ne mozes usporediti sa Licanin, Krajisnik i slicnim kategorijama. Prvo navedeno nisu nikakve zemljopisno-teritorijalno zasebne kategorije kakvom je bila Hercegovina, niti crpe ikakvu drzavotvornost za razliku od prethodno navedene koja je kao takva i egzistirala. Hercegovina, odnosno Hum, je pojam koji je u povijesti stariji od Bosne, npr., i duze je od iste i postojao kao drzava/protektorat/sto vec, tako da je krajnje nezahvalno i apsolutno sa svakog moguceg stajalista (osim neobrazovanog ili namjerno pristranog, naravno) pogresno referirati je kao regiju, kategoriju unutar iste. To za gore navedene primjere ne mozes reci.
Postoji puna legitimnost da se netko u BiH izjasnjava Bosancem ili Hercegovcem i ja bi to osobno stavio u Ustav kao jednu od opcija, svakome na izbor, iako nacionalne kategorije kao takve ne moraju nuzno postojati, dopustanjem gore navedenog bi se mozda isprofilirale.
Toliko o tome da ne ide u OT rasprava o reprezentaciji Srbije.
...Život za Široki...

GT1970
Kontakt:

Post Postao/la GT1970 » 30 nov 2012, 12:06

samoradnik je napisao/la:lumani ni ja.

Nemanja Nedović sjajan večeras....

Стварно је $ сјајно... " % $ " " " у " " се ? са " ",$ & " ? $ у ", " је " -.... $ " у ' " ? " $ "......за % ?.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.