Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
43
45%

Ukupno glasova: 96

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 23 nov 2012, 14:27

nedim1993 je napisao/la: A sad Dortumdn "grupu smrti" prođe u kojoj su bili označeni kao borci sa ajaxom za 3. mjesto
Bili označeni od strane budala koje veze sa fudbalom nemaju ...
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 nov 2012, 17:30

Su.packi potez DFL-a sto nije Hannoveru dopustio da sutra igra svoju utakmicu. Ti isti ocekuju rezultate u Evropi, a nece ekipama da izadju u susret. Hannover je imao manje od 48 h da se pripremi za utakmicu i to na teskom gostovanju kod Bayerna.

Ne kazem ja sada da im Bayern u normalnijim uslovima takodjer ne bi postigao 5 golova, ali ovako ta utakmica ima gorak okus, jer sam Sammer kaze da je drugi dan nakon utakmice najtezi za regenarciju tijela.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

okocha123
Kontakt:

Post Postao/la okocha123 » 24 nov 2012, 17:32

KSIVLE je napisao/la:Evo naiđoh na zanimljiv članak o igračima kojima istječe ugovor. Ima dosta zanimljivih imena, nadam se da će dikoji završiti i u BL.

Da nabrojim neke: Walcott, Aimar, Honda, Hoarau, Nene, Hugo Viana, Arshavin, Bocchetti, Hubocan, Hangeland, Muniesa, Llorente, Yanga-Mbiwa, Moussa Sissoko, Douglas...
Sta je s ovim Hondom uopste. Nakon SP-a je bio jedan od najtrazenijih igraca sad se nekako sve smirilo oko njega...
http://www.gamingcounter.com/

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 nov 2012, 17:49

amerosm je napisao/la:Su.packi potez DFL-a sto nije Hannoveru dopustio da sutra igra svoju utakmicu. Ti isti ocekuju rezultate u Evropi, a nece ekipama da izadju u susret. Hannover je imao manje od 48 h da se pripremi za utakmicu i to na teskom gostovanju kod Bayerna.

Ne kazem ja sada da im Bayern u normalnijim uslovima takodjer ne bi postigao 5 golova, ali ovako ta utakmica ima gorak okus, jer sam Sammer kaze da je drugi dan nakon utakmice najtezi za regenarciju tijela.
Balboa? Znaš li ti koliko puta su to drugi klubovi morali raditi?

PS:

Dal znaš zašto je to sada ispalo tako?

Da te prosvjetlim: Što bi bilo da su stavili Bayern Hannover u nedjelju i onda da Bayern igra utakmicu u utorak?

Mislim valjda znaš da se igra preko tjedna? Možda onda da se tekme samo igraju u srijedu ili? Daj ti neki prijedlog, ali koji će i zadovoljiti one koji BUNDESLIGAŠKIM KLUBOVIMA plačaju mastne pare za TV...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 nov 2012, 18:16

anton 1983 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Su.packi potez DFL-a sto nije Hannoveru dopustio da sutra igra svoju utakmicu. Ti isti ocekuju rezultate u Evropi, a nece ekipama da izadju u susret. Hannover je imao manje od 48 h da se pripremi za utakmicu i to na teskom gostovanju kod Bayerna.

Balboa? Znaš li ti koliko puta su to drugi klubovi morali raditi?

PS:

Dal znaš zašto je to sada ispalo tako?

Da te prosvjetlim: Što bi bilo da su stavili Bayern Hannover u nedjelju i onda da Bayern igra utakmicu u utorak?

Mislim valjda znaš da se igra preko tjedna? Možda onda da se tekme samo igraju u srijedu ili? Daj ti neki prijedlog, ali koji će i zadovoljiti one koji BUNDESLIGAŠKIM KLUBOVIMA plačaju mastne pare za TV...
Sezona pocne sedam dana ranije i nije potrebno da se igra u toku sedmice....Znali su oni u Maju da postoji mogucnost da ce 4 kluba igrati LE. ;) ;)

Prijedlog je vrlo jednostavan...taj je prijedlog bio na snazi prije par sezona. Kada se u toku sedmice igraju utakmice LE onda tim ekipama dopustis da igraju Nedjeljom, a kada tokom sedmice nema LE, onda Nedjeljom treba da se igra samo jedna utakmica. Ako se ne vram to pravilo je bilo na szani u sezonama 09/10 i 10/11.
Naravno ovo bi pravilo vazilo samo u kolu nakon LE....

Opet ponavljam u 9 od 10 utakmica u normalnim uslovima bi Bayern opet bez problema pobjedio Hannover. ;) ;)
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 24 nov 2012, 18:38

anton 1983 je napisao/la:Ne laprdaj ;)

Jedeš **** i gotovo ;) Kao što rekoh, ko bi onda igro u utorak? :roll:
Zanimljivo kako ti mozes vrijedjat covjeka samo zbog toga sto je rekao kako je neposteno prema Hannoveru sto je morao igrati u subotu u terminu od 15:30 protiv Bayerna na AA, sto je tacno da su barem pomjerili utakmicu u vecernji termin ili u nedjelju nebi pogrijesili. Mogli su oni promijeniti raspored i u iducem kolu, kao da je to nemoguca misija tako bi i Bayern i Hannover imali jednake uslove. On nije rekao da bi Hannover pobijedio Bayerna vec da je njemacki savez napravio gresku na stetu Hannovera sto je tacno.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Klare

Post Postao/la Klare » 24 nov 2012, 19:31

Ovakav raspored se znao u septembru, mada su klubovi i ranije znali igrati po ovakvim uslovima,
ali ne treba zapostaviti i to da se ide po TV pravima koja vjerovatno nalažu da se u tom terminu subotom mora igrati 5 utakmica.
Vjerujem da su i ostala 3 predstavnika u EL bila uključena u razgovore, pa se tako vjerovatno(možda :?) i izvlačilo na neki način, došlo do sporazuma da Hannover igra ove sedmice, a sljedeći put da se bira između 3 preostala.

Tako da je to, to, teško da su čelni ljudi samo tako rekli da Hanover igra, moralo se tako.

A anton, pa zar nije dokazao koliko ne zna? :?: :!:

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 24 nov 2012, 20:11

Klare je napisao/la: A anton, pa zar nije dokazao koliko ne zna? :?: :!:
Zar anton nije tvoj drugi profil? Retorika vam je identična.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 24 nov 2012, 20:14

okocha123 je napisao/la:
Sta je s ovim Hondom uopste. Nakon SP-a je bio jedan od najtrazenijih igraca sad se nekako sve smirilo oko njega...
Pa ima dosta dobru sezonu zasad. Inače, njemu ugovor ne ističe na ljeto, nego 31. 12. 2013.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 24 nov 2012, 21:11

http://www.hrsport.net/vijesti/451152/n ... go-mjesto/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 nov 2012, 11:41

Tim kola i najbolje ocijenjeni igraci ;)

slika

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 nov 2012, 17:04

bravo Freiburg, zaista sjajno igraju, Streich radi sjajan posao. Odlična atmosfera na Europa Parku, kao i uvijek.
Agieren statt reagieren

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 nov 2012, 23:25

Kako ja zavidim svima onima koji gledaju Bundesku uzivo sa stadiona.Tek sam to mogao da shvatim prosle sedmice,jos sam ja i gledao jednu relativno losiju utakmicu po imenima Frankfurt-Augsburg koja je istina bila fenomenalna 4:2,ali sta se tek desava kada igraju Bayern,Dortmund,Schalke...to ne smem ni da pomislim.

Gledao sam i jednu utakmicu regionalne lige,to je vec ispod ranga naseg fudbala,ali je organizacija zaista odlicna. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 25 nov 2012, 23:27

De malo podijeli ovdje svoje utiske o tekmama
Thomas Müller - Fußballgott

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 26 nov 2012, 02:36

Sta vi mislite da li je Labbadia zasluzio otkaz u Stuttgartu vec nakon poraza protiv Freiburga?

Ja mislim da ako izvise protiv Moldea u LE da se odmah posle utakmice moze oprostit' s ekipom.
#miasanmia

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 nov 2012, 22:45

don_burza je napisao/la:De malo podijeli ovdje svoje utiske o tekmama
Prekrasno,zaista fenomenalan osecaj.
Taj vikend na Commerzbank Areni igrao se mec Frankfurt-Augsburg.Sjajna utakmica i pobeda 4:2 Frankfurta.Na stadionu prvenstveno odlicna atmosfera,pun stadion,skoro 48000 gledalaca,najvatrenija pristalice domacih prave odlicnu atmosferu,istina nisam imao neko misljenje o njima kao ekstra navijacima,ali ono sto sam video prosli vikend je bilo odlicno izdanje.

Na terenu Frankfurt dosta bolja ekipa,dosta lepse stajali na terenu,takticki dosta bolje odigrana utakmica.Augsburg fakticki sve sto je pogodio u okvir gola je uslo.No to ima sve na youtubu da se vidi tako da o tome ne bih.

Krombacher i kobaje ipak glavna atrakcija.Kakav je to hit,sada mi je poptuno jasno zasto su trazili da pauza izmedju poluvremena bude duza kako bi se jos vise moglo uzivati u ova dva "derivata". :mrgreen:

Druga utakmica koju sam gledao bila je izmedju FSV Frankfurta (A) i Elversberga.Gostujuci tim nosi kuci pobedu od 1:3.Mislim da retko koga zanima sama utakmica pa cak i nesta sto se veze za nju.Kvalitet fudbala je rekoh ispod naseg,ali je nivo profesionalnosti izuzetno velik sto se tice same organizacije.A u ostalom Svabe su to.Do nekog drugog puta ovo ce ostati urezano u secanje,rame uz rame sa svim onim EP i SP i ostalim velikim utakmicama koje sam uzivo gledao. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 nov 2012, 09:40

Kicker Tim kola (Igrač kola je Toni Kroos)

slika

Lista strijelaca

slika

Posjeta, najbolje ocijenjeni igrači i vratari, realizacija ;)

slika

I za kraj

slika :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 27 nov 2012, 15:39

''Bundespratioci'' ima li kakve sanse veceras HSV dobiti Salkea... Ja sam hladno odigrao 1, kvota solidnih 3,90....
Pa posto ste vi bolje upuceni od mene da mi kazete, a navodno sam cuo da nece igrati VdV za HSV i to predstavljao veliki hendikep sto za mene sto za HSV....
Unaprijed hvala na odgovoru....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 27 nov 2012, 15:50

Hypnose je napisao/la:''Bundespratioci'' ima li kakve sanse veceras HSV dobiti Salkea... Ja sam hladno odigrao 1, kvota solidnih 3,90....
Pa posto ste vi bolje upuceni od mene da mi kazete, a navodno sam cuo da nece igrati VdV za HSV i to predstavljao veliki hendikep sto za mene sto za HSV....
Unaprijed hvala na odgovoru....
koeficijent je totalno nerealan i lako moguce je da ce pobjediti Hsv,a moje osobno misljenje je da ce zavrsiti nerijeseno
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

workmasster
Kontakt:

Post Postao/la workmasster » 27 nov 2012, 22:14

SAMO BAYERN,

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.