Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la lumani » 26 nov 2012, 15:53

konobar23 je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Da, vidjet cemo, kao sto smo i u kvalifikacijama.
i ostvarilo se sve sto sam rekao. od toga da ce zeko igrat ko lud u njegovom sistemu, do igre koju ste igrali

poznam njegovu blefersku taktiku godinama i jedino sto kod ace moze naucit je prangijanje trica

zato u svojih 20 godina nema ni jedan uspjeh, nijti je ijednog mladog igraca istrenirao

Showman ce sada da napravi cudo od,Cedevite :!:
Uvjek izvuce 25 % vise od svakog igraca.....
Kod Ace,su Persic,Masic ,Zack imali vise min i bolje partije nego u timovima gdje igraju :!:

Nabroji ti meni Hrvatske talente u zadnjih 10 godina i uspjeh tih igraca.
Nabroji mi titule HR repke ,koju nije vodio Aco.
Previse pricas o talentima,kojih nema.

Jasno je meni ,da ne gotivis Acu ;)

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 26 nov 2012, 18:37

lumani je napisao/la:
konobar23 je napisao/la:
i ostvarilo se sve sto sam rekao. od toga da ce zeko igrat ko lud u njegovom sistemu, do igre koju ste igrali

poznam njegovu blefersku taktiku godinama i jedino sto kod ace moze naucit je prangijanje trica

zato u svojih 20 godina nema ni jedan uspjeh, nijti je ijednog mladog igraca istrenirao

Kod Ace,su Persic,Masic ,Zack imali vise min i bolje partije nego u timovima gdje igraju :!:

aco je osvojio jednu broncu sa kukocem i radjom dok su kosarku u europi igrali hrvatska, srbija i litva na ozbiljnom nivu

od rimc, giriceka, do planinica svi su mu sjedili na klupi. i u danasnje vrjeme kad lose stojimo za nase standarde hrvatska ima 26 euroligaskih igraca, od europljana jedino litva ispred, ni jednog od tih aco nije skolovao kao u cjeloj 20godisnjoj karijeri.....a nije da nije imao koga, hrvatska je na juniorskim prenstvima generacije 77. do igraca 84.-85. igrala 5 finala za redom i osvojila 2 zlata i 3 srebra. i jos hrpu medalja u drugim konkurecijama....da nije bilo talenata nebi bilo ni tih medalja, a jedan od zagusivaca tzih talenata je bio aco

aco ne izvlaci najbolje od svih, aco izvlaci od nekih napadaca vise u svom sustavu, uglavnom prangijasa trica uz laznu sliku jer uvjek igra sa skracenom rotacijom. njegova indijanska kosarka prodje tu i tamo, kad stane trica popije 2 tehnicke i stvori si alibi za poraz kroz citavu karijeru. unistio je dobrih cibona, zadra i cedevitu na kraju krajeva gdje od 4 natjecanja 3 kiksao i propisno se osramotio u utakmici sa zadrom

jedino sto je dobro radio je bio zeton trener kad treba neki pozitivni sok ekipi i skautiranje americkih plejeva. sve ostalo je skakutanje uz aut liniju i trazenje alibija i jedan od najvecih unistavaca hrvatske kosarke

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 26 nov 2012, 18:49

Onda mi nije jasno, zasto se je jedan Novosel upustio u avanturu zvana BiH sa takvim idiotom od trenera kao sto je Aco? Ispada, to bizaran slucaj ..

Ah, da, zaboravismo na malog Sarica ..
Zadnja izmjena: samson, dana/u 26 nov 2012, 18:59, ukupno mijenjano 1 put.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 26 nov 2012, 18:57

Za mene koji pratim košarku zadnjih nekoliko godina mogu reci da je Aco solidan trener.Eh,sad ovi navodi sto govori @konobar23 imaju smisla.Aco je uvijek imao dobre timove a igrao je i u kvalifikacijama sa slabom rotacijom osim u meču protiv Gruzije u Gruziji koju smo i dobili kad su neki drugi dobili šansu (Nurkić,Avdibegović).
Za mene su timovi kao što su Cedevita prolazni jer ti timovi imaju veliku prednost u novcu u poređenju sa Partizanom ali se oni ipak istroše kroz nekoliko sezona.Cedevita je po meni napravila velike gluposti u igračkom kadru jer je premalo dovedeno hrvatskih "talenata" koji bi se mogli "kaliti" kroz Euroligu ili ABA ligu.Činimi se da samo 2 talenta imaju to su Nurkić i onaj ako se nevaram Babić(igrao za Zadar ili Split proslu sezonu) pa upravo shodno time smatram da je Cedevita idealna da je Aco vodi.Cedevita ima također loš start u ABA ligi 6-4 nalaze se na 5.mjestu a u Euroligi minimalne šanse imaju za prolaz dalje.Možda Aco tu nesto uspije da izvuče.A za nadati se je da će Nurkić dobiti priliku u ovim utakmicama makar 3-4 minute u EL a možda i jednu četvrtinu u ABA ligi mada mu je konkurencija jaka Andrić-Suton-Bilan.Najveci promasaj Cedevite po meni je taj sto je Rudež prešao iz Cedevite u Cibonu,mada ima lošu odbranu ali dobar šut što bi kod Ace prošlo vjerovatno.
Ostaje da vidimo kako ce biti sa Acom,Cedevitom i Nurkićem dalji splet okolnosti koji ce se nadam se pozitivno odraziti i na našu reprezentaciju.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 nov 2012, 19:07

acin forte je u tome sto zna dobro raditi sa formiranim igracima, takodjer preferira ofanzivnu igru zbog cega cesto i prima puno koseva, ali on ide na kos vise i izvsrtan je motivator
mane su mu sto se nezna dugorocno posvjetiti, ima velik ego zbog kojega zna uci u sukob sa igracima i sto slabo radi sa mladima
ukratko nije neki trener za rad na duge staze (barem za sada), ali sve navedeno bas odgovara u sistemu u kojeme reprezentacija igra
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 26 nov 2012, 19:11

Meni je ta Cedevita totalno nekvalitetna ekipa, a toliko hvaljena. Grupa potrosenih igraca koji samo ime naplacuju, ostali su zivi prosjek. Car ili Bilan, Suton, Luksa Andric .. Molim vas lepo .. Nurkic je sada bolji nego je Suton ikada bio, recimo. A vec neko vrijeme kvasi taj Suton sto se kvalitetne kosarke tice. Ili, propali Gelabale :lol: . Ko loverase u Cedeviti uvjeri da kupe i suvereno plate onog debeljucu, pritom misleci da ce im isti donijeti nekakav kvalitet .. Steta tolike love. Mene da su postavili preko ljeta pa do pocetka sezone, sredio bih im mnogo bolju ekipu, a ustedili bi mnogo .. Sto se same ige tice, ne bi bila moja dogovornost :lol:. Malo off, pardon.
Zadnja izmjena: samson, dana/u 26 nov 2012, 19:13, ukupno mijenjano 1 put.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 26 nov 2012, 19:12

nerminh74@ Upravo to on je repkom maksimalno 1-2 mjeseca tako da taj njegov stil apsolutno odgovara nasoj repki a sto se tice kao trener u klubu necu komentarisati samo se nadam da ce Juka igrati vise u Cedeviti :D :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 nov 2012, 19:31

@konobar,

ides sa teme.sta je Hrvatska napravila sa drugim trenerima sem Ace?koje uspjehe ima bilo koji Hrvatski tim u zadnjih 10 god :?: Ne trebas mi nabrajati Euroligu,'koja se sastoji od 100ekipa,nije to vise kao prije, kada su igrali samo najbolji.

Tebi je izgleda i Joke Vrankovic :mrgreen: :mrgreen: bolji

P.S...Giricek,Planinic su imali obadvojica solidne NBA karijere.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 26 nov 2012, 19:38, ukupno mijenjano 1 put.

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 nov 2012, 19:37

lumani je napisao/la:
konobar23 je napisao/la:

možda zato što ih je forsirao,nije imao koga drugog

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 nov 2012, 19:40

sve si rekao Filipe,to se zove trener.od govana pravi pitu ;)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 nov 2012, 20:20

lumani je napisao/la:@konobar,

ides sa teme.sta je Hrvatska napravila sa drugim trenerima sem Ace?koje uspjehe ima bilo koji Hrvatski tim u zadnjih 10 god :?: Ne trebas mi nabrajati Euroligu,'koja se sastoji od 100ekipa,nije to vise kao prije, kada su igrali samo najbolji.

hajmo sada malo cinjenica:

- aco je 1995 imao najboljeg evropskog igraca u tom trenutku.

- aco je imao treceg najboljeg centra evrope u tom trenutku

- aco je imao najboljeg defanzivca pod kosem u tom trenutku

- tada su ozbiljnu kosarku igrale samo selekcije koje su osvojile medalje

- sve generacije poslije te su iz godine u godinu bile slabije

- 2001 je na eurobasketu uspio izgubiti od njemacke, jugoslavije, turske, francuske, a dobio je italiju, te jadne estoniju i latviju.

- giricek nije igrao nista posebno kod ace (sezona 1997-1999)

- planinic je igrao odlicno kod ace u ciboni 2002-2003
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 26 nov 2012, 20:30

Uf, pardon. Da li smo na forumu ili Kongresu Fibe mozda. Neupucenost u kosarkaske vode ... Izvini jos jednom. Covjek napisao da je Aco nikakav pa fino upitah, zasto je Novosel prihvatio raditi sa trenerom kao sto je Aco .. Ali, eto, ti me prosvijetli sa kosarkaskim podzemljem ..

Sto se tice Gelabale-a .. Dzaba, da je i suvereno najbolji u ovo ligi, za mene je debeljuco - vec odavno propao .. Jos jednom, steta para. Prije bih forsirao malca iz pogona, dao mu malo parica i vidjeces kako igra i grize..

Hvala jos jednom na vrlo korisnim informacijama. Mislim, da vise necu pisati da me neko od kosarkaske mafije ne bi zapazio pa da se sta desi. Strucnjaka i previse .. Hvala lepa.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 nov 2012, 20:46

samson je napisao/la:Uf, pardon. Da li smo na forumu ili Kongresu Fibe mozda. Neupucenost u kosarkaske vode ... Izvini jos jednom. Covjek napisao da je Aco nikakav pa fino upitah, zasto je Novosel prihvatio raditi sa trenerom kao sto je Aco .. Ali, eto, ti me prosvijetli sa kosarkaskim podzemljem ..

Sto se tice Gelabale-a .. Dzaba, da je i suvereno najbolji u ovo ligi, za mene je debeljuco - vec odavno propao .. Jos jednom, steta para. Prije bih forsirao malca iz pogona, dao mu malo parica i vidjeces kako igra i grize..

Hvala jos jednom na vrlo korisnim informacijama. Mislim, da vise necu pisati da me neko od kosarkaske mafije ne bi zapazio pa da se sta desi. Strucnjaka i previse .. Hvala lepa.
napisao sam post, pa sam ga izbrisao jer sam shvatio da je tebi uzalud objasnjavati.

eto, bio sam u pravu.

najlakse je lupati ko maksim po diviziji.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 26 nov 2012, 20:48

Provaljujes se svojim poznavanjem kosarke ispod stola, mozda si ga zato izbrisao. Kazem ja, strucnjaka i previse ,,

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 nov 2012, 20:48

samson je napisao/la:Uf, pardon. Da li smo na forumu ili Kongresu Fibe mozda. Neupucenost u kosarkaske vode ... Izvini jos jednom. Covjek napisao da je Aco nikakav pa fino upitah, zasto je Novosel prihvatio raditi sa trenerom kao sto je Aco .. Ali, eto, ti me prosvijetli sa kosarkaskim podzemljem ..

gelabale deboljuco :?:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 nov 2012, 20:50

samson je napisao/la:Provaljujes se svojim poznavanjem kosarke ispod stola, mozda si ga zato izbrisao. Kazem ja, strucnjaka i previse ,,
ne treba biti u kosarkaskom podzemlju da bi se znala situacija oko odnosa novosel i aco - danko radic, za to treba barem nesto znati o kosarci...

@nerminh74 na to da je gelabale debeljuco sa manje od 100 kila na vise od 200 cm nisam ni zelio replicirati, to je glupost sama od sebe :lol:

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 nov 2012, 20:52

nerminh74 je napisao/la:

gelabale deboljuco :?:

hajd da je rekao to za šuputa,ali za gelabala je smiješno to reći

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 nov 2012, 20:56

KK_Bosna je napisao/la:

- 2001 je na eurobasketu uspio izgubiti od njemacke, jugoslavije, turske, francuske, a dobio je italiju, te jadne estoniju i latviju.

- planinic je igrao odlicno kod ace u ciboni 2002-2003[/quo

Znaci Kukoc i Radja su bili bolji od Divca,Danilovica,Djordevica,sabonisa,marciulonisa,bodiroge?itd,itd.
1999 (kukoc)su bili 11 ,2001 su bili 7 ,2003 opet 11:)..opet je on napravio najbolji rezultat.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 26 nov 2012, 20:57

Suput je stari ciko. Gdje ga porediti sa ovom uzdanicom ...

Ja upitah, zasto je Novosel dosao sa Acom u BiH ako se je pricalo o kvaliteti doticnog trenera. Zasto je sada Radic u igri? Ili je Radic taj koji vuce konce i kod nas? Ne kontam sta hoces ti reci .. Nevazno...

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 nov 2012, 21:08

lumani je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:

- planinic je igrao odlicno kod ace u ciboni 2002-2003[/quo

Znaci Kukoc i Radja su bili bolji od Divca,Danilovica,Djordevica,sabonisa,marciulonisa,bodiroge?itd,itd.
1999 (kukoc)su bili 11 ,2001 su bili 7 ,2003 opet 11:)..opet je on napravio najbolji rezultat.

kukoč je u svakom slučaju bio bolji od đorđevića,danilovića i bodiroge jer je bio drugi igrač bullsa iza pippena,rađa je bio najbolji igrač boston celticsa te sezone pa je shodno tome vjerovatno bolji i od ove trojice

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Serha, VensanKasel i 16 gostiju.