FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Navijacu Zelje gore iznad - uz duzno i iskreno postovanje.
Velez je 1991 godine na UEFA-inoj listi bio (ja mislim) 142 u svijetu. A u Evropi te godine Velez je bio 53ci... iz bivse YU su iznad Velez rangirani samo bili Zvezda i Partizan.. Ni Dinamo, ni Hajduk ni niko vise iz Juge nije bio iznad Veleza.
Evo ti pa sam vidi....
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... k1991.html
52 je bio Real Sociedad, 54. AS Roma, 62. Besiktas, 92. je bio neki posrani tim mi danas zovemo Man. United.
Da dobro si cuo - Velez Mostar je bio 1991 vise rangiran tim od AS Rome, Monaca, Hamburger SV, Valencia, i Manchester United je bio tek 92... Ni Man. U. nije bio favorit protiv Veleza - pred sami rat u Jugoslaviji. Ako ne vjerujes - pogledaj sam pa se uvjeri.
I to da ti kazem - drugi najvise-rangirani tim iz BiH u svijetu te godine (pred sami rat) je bio Zeljeznicar - i on je bio negdje 242 ili 244 cini mi se - u svijetu. U Evropi nije bio medju prvih 100. Pa ga i nema na onoj gore listi. Ali FK Sarajevo moze samo da sanja da se poredi sa Zeljom.
Al to je da znate o cemu pricate djeco.
Velez je pojam BiH fudbala. I da mu stadion nije otet i da on nije sistematski unistavan - ovo bi i dan danas bio jedan od 100 najjacih klubova u Evropi.
I kada Velez postane tim koji ima svoj stadion i koga politicari i umobolni nacionalisti ostave na miru - tad ce fudbal opet procvijetati u Bosni i Hercegovini.
To zapamtite.
Haj zdravo.
Velez je 1991 godine na UEFA-inoj listi bio (ja mislim) 142 u svijetu. A u Evropi te godine Velez je bio 53ci... iz bivse YU su iznad Velez rangirani samo bili Zvezda i Partizan.. Ni Dinamo, ni Hajduk ni niko vise iz Juge nije bio iznad Veleza.
Evo ti pa sam vidi....
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... k1991.html
52 je bio Real Sociedad, 54. AS Roma, 62. Besiktas, 92. je bio neki posrani tim mi danas zovemo Man. United.
Da dobro si cuo - Velez Mostar je bio 1991 vise rangiran tim od AS Rome, Monaca, Hamburger SV, Valencia, i Manchester United je bio tek 92... Ni Man. U. nije bio favorit protiv Veleza - pred sami rat u Jugoslaviji. Ako ne vjerujes - pogledaj sam pa se uvjeri.
I to da ti kazem - drugi najvise-rangirani tim iz BiH u svijetu te godine (pred sami rat) je bio Zeljeznicar - i on je bio negdje 242 ili 244 cini mi se - u svijetu. U Evropi nije bio medju prvih 100. Pa ga i nema na onoj gore listi. Ali FK Sarajevo moze samo da sanja da se poredi sa Zeljom.
Al to je da znate o cemu pricate djeco.
Velez je pojam BiH fudbala. I da mu stadion nije otet i da on nije sistematski unistavan - ovo bi i dan danas bio jedan od 100 najjacih klubova u Evropi.
I kada Velez postane tim koji ima svoj stadion i koga politicari i umobolni nacionalisti ostave na miru - tad ce fudbal opet procvijetati u Bosni i Hercegovini.
To zapamtite.
Haj zdravo.
ne mogu da shvatim i jedne i druge navijace..zar nije moguce da zajedno gledate utakmicu, naravno svako da navija za svoj tim, a onda zajedno izidjete sa stadiona, kod nas ce se, nazalost, tesko iskorjeniti sudijske kradje, ili sudijsko neznanje, ali to nije razlog da se navijaci svadjaju i tuku!!!
Volim te Bosno!!!
-
- Kontakt:
Samo malo lazes u toj historiji. Ove titule sto si nabrojao, nemoj se sramiti, to su titule Federacije, lige koja vise ne postoji. Cinjenica je da niste jos osvojili pravu titulu BiH, ko neki.TMovac je napisao/la:Čuj Željo Veležu do 1990 nije mogao cipele obrisat.a gdje to Željo igro do tada???buraz evo ti svi Željini uspjesi od osnivanja pa do danas.adisg je napisao/la:E moj ciko,bomber je napisao/la:E moj adisg sta si ti gledao. Ako smo mi losi vi ste katastrofa. Sto nas niste dobili u Mostaru kad kazes da ste bolji tri puta od nas. Zapamti sta ce tebi reci jedan ciko koji je gledao deset puta boljeg Veleza od ovoga veceras, sa vasom ovakvom odbranom mi cemo vam u subotu tri zavaliti a ti ni slucajno da se kladis jer ce tako i biti. Znam da boli a sto prije pocnes gledati u vase greske bit ce ti puno stvari jasnije
Da tebi Adi kaze da koliko ja pamtim a pamtim od 1977, Zeljo nikad ali nikad do 1991 nije moga ni cipele Velezu obrisati.
A ciko moj dobri ti bi trebao znati da su Velezu nase dobre komasije nekadasnje uzimale titule po kljucu pa je tako izmakla jedna 72/ 73, pa druga u sezoni nakon te a jos jedna 90/ 91, jer su se boze nasli veliki mestri tipa Miljanica i kompanije........
A Adi se sjeca Veleza u sastavu:
Petranovic-Hadziabdic-Juric-Prskalo -Djurasovic-Barbaric-Kajtaz-Gudelj-Juric- Karabeg - Tuce.
a tata kaze da su "neki" ;
1- Maric-Meter-Ristic-Pecelj--ledic-Topic-Okuka-Vladic-Bajevic - Vukoje
a kazu da je Velez nekad 81 dobio zelju u Kupu, kazu Vaha zabio dva a Njegusa su kao ganjali jer je boze prodao Velezu, dzaba i Mesha i dva penala..dzaba
Eh sad, da ti kazem ciko vi ne mozete za tri godine dati velezu tri gola, dodushe ako bude sudija kao veceras mozete vi sve....no sikiriki Brkovic ce to srediti..sudije su njegove.....
Sampion Bosne i Hercegovine 1946.godine
Jesenji Prvak Jugoslovenske Lige 1966/1967
Vice sampion ex Jugoslavije 1970/71.godine
Sampion ex Jugoslavije 1971/72.godine
Finalist Kup-a ex Jugoslavije 1981
Polufinalist Kup-a UEFA 1984/85
Sampion Bosne i Hercegovine 1997/98.godine
Osvajac Super Kupa 1998
Osvajac Kup-a BiH 2000.godine
2000/2001 - Prva dupla kruna
2001/2002 - Druga titula zaredom
2002/2003 - Vicesampioni i Osvajaci Kupa BiH
Buraz uzei ste nas 1981 u finalu kupa 3:2 i to je to šo se tiće vaših uspijeha,a mi smo uzimalli titule,igrali polufinale Kupa UEFA,a gdje ste vi bili??1 titula kupa i to je to.zato ne kaki da vam nismo mogli ni cipele obrisat do 1990.
Velež jeste veliki klub i poštujem ga i volim.to mi je najdraži klub u BiH posije Želje.ali neću nikome dozvoliti da blati i ponižava Želju.
- RK Gradacac
- Kontakt:
A sta ste vi "kao neki" osvojili prije toga? Jeste li vi ista osvojili u toj federaciji koju spominjes? I tada se igralo u europi, cudi me da niste nista osvojili 

010 ISN'T JUST A CODE
-
- Kontakt:
Opet se lazemo to ne valja za nase drustvo a 1999. prvaci te federacije kad smo vam pobjegli preko 12 bodova sad se nemogu sjetiti koliko tacno.RK Gradacac je napisao/la:A sta ste vi "kao neki" osvojili prije toga? Jeste li vi ista osvojili u toj federaciji koju spominjes? I tada se igralo u europi, cudi me da niste nista osvojili
Ohladi malo. Uvijek ste bili korak iza, i uvijek ćete biti.Navijac Sarajeva je napisao/la:Opet se lazemo to ne valja za nase drustvo a 1999. prvaci te federacije kad smo vam pobjegli preko 12 bodova sad se nemogu sjetiti koliko tacno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
nisam bio na utakmici pa me zanima sta je to bilo sa sudenjem ? vidim svi mediji objavljuju da je sudija bio katastrofalan i da se u pojedinim trenucima publika smijala njegovim odlukama .... cestitke na prolazu bez obzira na sve al razocaran sam tim sudjenjem jer to deprimirajuce djeluje za ubuduce na igrace i motiv uopce kada budu igrali u gostima ..mislim da ste vi imali odlicno sudjenje u Vrapcicima sto su i sami priznali pojedinci koji su bili na tekmi ..,
izgleda da ce ipak to jos godinama biti rak rana naseg fudbala ..
izgleda da ce ipak to jos godinama biti rak rana naseg fudbala ..
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
eto kako ti znas da su izmirena dugovanja?! sta glumis bre ?! ni feniga nisu dali mamu im ****,vidis da su prestali skroz sa prenosima..imate sudjenje u banja luci kao sto borac nema nigdje na strani,zato ne seriVirtu4l je napisao/la:Euromedia je u petak izmirila sva dugovanja prema Borcu, ali ovi opet nisu dozvolili prenos utakmice. Epilog je svima poznat... šteta, moglo se do boljeg rezultata, ali suđenje je bilo očajno... sve su lijepo naštimali, ali neka su, opet će oni u drugu ligu - kad tad...

nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87
"TRECI PUT CASTIMO"
"TRECI PUT CASTIMO"
Nije toliko katastrofalno sudjenje bilo koliko se predstavlja lik napravio par gresaka al nista bitno nisu promijenile pred kraj je podlegao pritisku
Naser Oric
Don't forget Srebrenica!!!
Don't forget 11.07.1995!!!
Ljubav je stanje u kojem čovjek vidi stvari onakvima kakve one nisu.
Baraž mubarek olsun!!!
Don't forget Srebrenica!!!
Don't forget 11.07.1995!!!
Ljubav je stanje u kojem čovjek vidi stvari onakvima kakve one nisu.
Baraž mubarek olsun!!!
Bio je poslije rata par puta...a vec sam napisao da je prijeratni trans...Željovac je napisao/la:I kad je ranije bio taj transparent na Grbavici? Poslije rata ga nisam nikad vidio. A mislim da niko i dalje ne shvata smisao transparenta, pa ako ti nije mrsko da nam malo detaljnije pojasniš... (Ako uopšte ima smisla).Seyo_TM je napisao/la:Kako nema![]()
To je transparent od malo starije raje sa dobrinje...
U bibliji je na primjer "John 3:16" a oni su stavili "Hamo 3:16"![]()
(da debili ne pomisle slucajno, nema nikakve veze sa nacionalistickim vrijedjanjem)
Nema neke mudrosti, samo zajebancija...
samo za ove sto su vazda ugrozeni i sto vazda nesto osporavaju:
nek nadju negdje da je to bilo prvenstvo federacije i da nije priznato od uefe kao drzavno ja cu odmah zaboraviti tu titulu...a dotad u rupu i razmisljajte o Zelji kao i uvijek...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
e jbg sad23 KING JAMES je napisao/la:još da ste nam bodove dali? & je napisao/la:manijaka 150 i kao sto sam nadavno napisao lijepo smo ugostili i TM i želju i sve ok. pozz

nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87
"TRECI PUT CASTIMO"
"TRECI PUT CASTIMO"
Prvo se informisi pa psuj i napadaj...na tv-u je receno da su dugovanja izmirena, a ako oni lazu to je kleveta i nek ih borac tuzi, uzet ce novac sigurno jer su tu izvodi iz banke itd!! Posto ih nece tuziti onda samo malo razmislis, i znat ces sta je istina...i nisu radi novca prestali prenositi, nego zbog klubova, jer oni daju zeleno svjetlo kad njima odgovara...radebl je napisao/la:eto kako ti znas da su izmirena dugovanja?! sta glumis bre ?! ni feniga nisu dali mamu im ****,vidis da su prestali skroz sa prenosima..imate sudjenje u banja luci kao sto borac nema nigdje na strani,zato ne seriVirtu4l je napisao/la:Euromedia je u petak izmirila sva dugovanja prema Borcu, ali ovi opet nisu dozvolili prenos utakmice. Epilog je svima poznat... šteta, moglo se do boljeg rezultata, ali suđenje je bilo očajno... sve su lijepo naštimali, ali neka su, opet će oni u drugu ligu - kad tad...
nije samar nego majigeriGerrard je napisao/la: Nisam bio na utakmici i necu da komentarisem , zanima me zasto trans TM 87 okrenut naopakosvaka cast za parolu za Vedrana
http://www.****/sport/fudbal/z ... 50000-eura
Evo velikog samara za Zelju ...

Neznam je li ovaj Diata odigrao ijednu zvanicnu tekmu, fakat se ne sjecam, a za njega moramo platit vise nego za Dialibu

http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Evo malo o suđenju. Sudija je cijelo vrijeme solidno navlačio za ŽELJU, s tim da je to kompenzirao tako što je oprostio jedno 5-6 žutih kartona igračima Veleža. Znači, bude klanje po nogama, igrač Veleža prođe čak bez opomene. Ili vuku igrača ŽELJE za dres bukvalno 10 sekundi, više smiješno bude i lik prođe bez ikakve opomene! Opomene u smislu da ga zovne sudija pa mu nešto kaže. Znači, ništa! A obzirom da smo i ovako jedva prošli, uz pošteno suđenje bi garant prošao Velež, s tim da nije bila strašna krađa. I smiješni su i ovi što fale igrače Veleža, a i trener Veleža koji je rekao da su bili puno bolja ekipa?!
Fakat ne znam koju je on utakmicu gledao. Prvo poluvrijeme nam bukvalno nisu ni pogledali na gol, dok smo mi davno morali riješiti utakmicu u svoju korist. Sve u svemu, računajući i golove, imali smo bar 7 100% šansi, dok je Velež imao možda 3(jedna mrtva šansa, gol i solidna šansa). Bila je i jedna sumnjivo dosuđena ofsajd pozicija u drugom poluvremenu kad je Mešanović trebao izaći sam na golmana.
Uglavnom, sa Stanićem u prvih 11 u subotu, vjerujem u kantanje Veleža. Lik jednostavno nije smio ostati na klupi!

Uglavnom, sa Stanićem u prvih 11 u subotu, vjerujem u kantanje Veleža. Lik jednostavno nije smio ostati na klupi!
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
aj razguli sa nase teme pitaru, fakat ovdje nikog nije briga za tvoje misljenje!Navijac Sarajeva je napisao/la:Opet se lazemo to ne valja za nase drustvo a 1999. prvaci te federacije kad smo vam pobjegli preko 12 bodova sad se nemogu sjetiti koliko tacno.RK Gradacac je napisao/la:A sta ste vi "kao neki" osvojili prije toga? Jeste li vi ista osvojili u toj federaciji koju spominjes? I tada se igralo u europi, cudi me da niste nista osvojili
Cestitam ti ispadanje iz kupa, zelim da uvijek budete drugi iza Zelje.
Zdraooooooooooo
Cuva Bog Zelju svog!
Ako budemo morali placati ovo za Dialibu onda smo ga jednostavno najebali
To je jos od prosle uprave seljacine nisu znali sklopit ugovor

To je jos od prosle uprave seljacine nisu znali sklopit ugovor

- RK Gradacac
- Kontakt:
Ko laze??? Nauci razliku izmedju PITANJA i TVRDNJE pa onda dodji na forum da pametujes iako te niko nista nije pitao.Navijac Sarajeva je napisao/la:Opet se lazemo to ne valja za nase drustvo a 1999. prvaci te federacije kad smo vam pobjegli preko 12 bodova sad se nemogu sjetiti koliko tacno.RK Gradacac je napisao/la:A sta ste vi "kao neki" osvojili prije toga? Jeste li vi ista osvojili u toj federaciji koju spominjes? I tada se igralo u europi, cudi me da niste nista osvojili
010 ISN'T JUST A CODE
- RK Gradacac
- Kontakt:
Ovo za nadoknadu ovim senegalcima mi je skroz nelogicno, ako se uzme u obzir da su ih dovodili razni menadzeri i da je Zeljo od Dialibinog transfera dobio samo manji dio, onda je logicno da tu odstetu mora platiti neko drugi?! Ili je ovo jednostavno izmisljeno od sadasnje uprave kao alibij za neke druge stvari...
010 ISN'T JUST A CODE
Ovo za odštetu je neka žešča glupost!Zar nije pravilo da se odšteta za treniranje daje matičnom klubu u iznosu od oko 3,5% od transfera(nešto slično je rečeno za Džeku). U prevodu bi značilo da smo mi za transfer Diate dobili oko 3 miliona eura, smiješno!
- bistrikboy
- Kontakt:
Ionako nam Murcia dođe 75k eura pa et 

Zadnja izmjena: bistrikboy, dana/u 22 okt 2009, 15:55, ukupno mijenjano 1 put.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Da i ja napisem nesto o tekmi.
Zeljo ej odlicno otvorio tekmu i u prvih 20 minuta smo trebali voditi sa dva gola razlike,poslije toga nismo pokazali mnogo kao ni velez koji je imao jedan sut u provom poluvremenu.Pomocni sudija je mahao 1 ili dvaput na stetu veleza u situacijama koje su bile sumnjive,ja nisam najbolje vidio zbog ugla.Isti ej u drugom mesanovicu,i u jos jednoj situaciji takodjer mahao ovaj put na stetu zelje,ali opet reci cu da nemogu sa sigurnosti tvrdit.
Drugo poluvrijeme velez pokazuje zasto je u vrhu tabele.Zeljo je na samom pocetku mogao rijesiti pitanje pobjednika ali onda desetak minuta veleza,gdje je velez bio bolji i imali 2 drama sanse ,u tom vremenskom periodu su i zabili.
Poslije toga zeljo pritisnuo i imao 3 dobre prolike a ono sto ej culum fulao ni sad nemogu da shvatim.Kraj svi koji su bili znaju kako je bilo,gol cist kao suza.
A sad o sudjenju.Realno bilo je lose,sudija nam je navukao par faulova iz kojih nismo nista uradili,HVALA BOGU,i mogu reci da je u drugom poluvremenu siljio,realno.
Sto se tice sud.produzetka,trebao ej mozda biti i duzi jer sam golman je razvukao najmanje pet minuta i u njemu trebaju traziti krivca ovog poraza i gola u sudiskom vremenu jer velez je trebao nastaviti igrati kao do gola i siguran sma nebi ispao ali su se oni opredjelili na lezanja i previjanja.
Zeljo ej odlicno otvorio tekmu i u prvih 20 minuta smo trebali voditi sa dva gola razlike,poslije toga nismo pokazali mnogo kao ni velez koji je imao jedan sut u provom poluvremenu.Pomocni sudija je mahao 1 ili dvaput na stetu veleza u situacijama koje su bile sumnjive,ja nisam najbolje vidio zbog ugla.Isti ej u drugom mesanovicu,i u jos jednoj situaciji takodjer mahao ovaj put na stetu zelje,ali opet reci cu da nemogu sa sigurnosti tvrdit.
Drugo poluvrijeme velez pokazuje zasto je u vrhu tabele.Zeljo je na samom pocetku mogao rijesiti pitanje pobjednika ali onda desetak minuta veleza,gdje je velez bio bolji i imali 2 drama sanse ,u tom vremenskom periodu su i zabili.
Poslije toga zeljo pritisnuo i imao 3 dobre prolike a ono sto ej culum fulao ni sad nemogu da shvatim.Kraj svi koji su bili znaju kako je bilo,gol cist kao suza.
A sad o sudjenju.Realno bilo je lose,sudija nam je navukao par faulova iz kojih nismo nista uradili,HVALA BOGU,i mogu reci da je u drugom poluvremenu siljio,realno.
Sto se tice sud.produzetka,trebao ej mozda biti i duzi jer sam golman je razvukao najmanje pet minuta i u njemu trebaju traziti krivca ovog poraza i gola u sudiskom vremenu jer velez je trebao nastaviti igrati kao do gola i siguran sma nebi ispao ali su se oni opredjelili na lezanja i previjanja.
AMAR OSIM!!!