FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

exbabilon
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la exbabilon » 26 nov 2012, 11:49

Noc je prosla, a dozivljaj isti. Prelijepa noc u dolini, dupla proslava, sve kako treba da bude. Atmosfera odlicna!
Za ovako dobru utakmicu bio je potreban i dobar protivnik sto je Siroki juce i bio, jes da su i oni svoje sanse trazili iz kontri, al realno, stvorili su nam dosta problema. U prvom poluvremenu je moglo bit 3:1. Bekric dva puta i Jamak jednom, odlicne Sanse, 1 na 1 s golmanom... S druge strane Silic ostao sam i bio izblokiran. Drugo poluvrijeme se povecao pritisak na igrace, a Osim nije pravio izmjene. Gol Svrake smo vjerujem svi vidjeli i kao odlucujuci, ali nije bio. Trebalo je jos jednom matirat Bilobrka i to se desilo na najslađi moguci nacin! Nek anamo oni mogu ova 4 mjeseca provest u pricama o namjestanju, kupovini...ne bi se naravno niko zapitao kako oni Radniku cenar nisu presli.
Od igraca se Jamak nekako izdvojio sinoc. Evidentno je da on moze pogrijesit vise puta, al da je jedini koji trenutno moze dat taj zadnji pas, proc nekoliko igraca i napravit nesto korisno. Sinoc Stana bio pravo los, nije imao ubacaj da valja, mislim da sve sto je imalo veze s njim, nije slavno zavrsilo. Opet se Svraka kritikuje, a dao super bitan go. Svijesni ste valjda svi da su njegove defanzivne sposobnosti iza ofanzivnih, ali to je tako. Prije je tu bio Nyema koji je sve pokrivao pa je Svraka mogao bit polu-spic. Sad Zola nema kvalitet koji je imao Nyema(imat ce aBd), pa se vidi koliko nam treba i pomoc drugog zadnjeg veznog u defanzivi. Ostali nisu bili nista specijalno dobri, ali pobjeda je tu i to je najbitnije. Nesto sinoc kontam, u ovoj polusezoni smo osvojili 35 bodova. Na proljece imamo puno povoljniji raspored za razliku od Sarajeva, pa mislim da bi nam i nekih 27 bodova bilo sasvim dovoljno za titulu! GAZI ZELJO!
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 26 nov 2012, 11:52

slika
FKŽ !

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 26 nov 2012, 11:57

Dramatičan trijumf za jesenju titulu!

Izdvojeno • Izvještaji | Objavljeno: 25.11.2012. u 21:07 | Čitanja: 1.524

Željezničar je u sudijskom vremenu došao do pobjede od 2:1 nad Širokim Brijegom i titule jesenjeg prvaka!

Na Grbavici se večeras okupilo oko 7.000 gledalaca, a osim borbe za jesenjeg prvaka, susret je obilježila i proslava 25. rođendana navijačke skupine The Maniacs.

U sjajnoj atmosferi, menadžer Amar Osim je na teren izveo sljedećih jedanaest: Antolović, Kvesić, Bogičević, Vasilić, Stanić, Svraka, Zolotić, Jamak, Bekrić, Selimović i Adilović. Na klupi je ostavio golmana Bukvića, Elvira i Benjamina Čolića, Tomića, Ćutuka, Hodžića i Brkovića.

Prvu opasnu stiuaciju bilježimo već u trećoj minuti i to pred golom Antolovića. Wagner je ušao u šesnaesterac, Vasilić privremeno otklonio opasnost, da bi kapiten gostiju i naš nekadašnji prvotimac, Dalibor Šilić došao do lopte, ali njegov šut sa desetak metara sjajno blokira Stanić.

Igrao se deveti minut kada je naš tim došao do stopostotne prilike! Junak susreta sa Olimpicom, Nermin Jamak je sjajno povukao loptu, izašao oči u oči sa Bilobrkom, i šutirao preko gola.

Pet minuta kasnije, Široki se revanširao idealnom prilikom. Zolotić gubi loptu na 25 metara od našeg gola, Šilić prolazi i Antolovića, centrira u peterac, ali ponovo je Srđan Stanić taj koji otklanja opasnost u posljednjem momentu.

Nepunih 60 sekundi kasnije odlična prilika za Selimovića. Nakon faula na Staniću, Jamak centrira iz skraćenog kornera na prvu stativu, a Selimović glavom šutira pokraj gola, nakon što je odlično utrčao ispred odbrane gostiju.

Imao je naš tim na otvaranju nešto više loptu u svom posjedu, dok su gosti opasno prijetili iz polukontri, a bilježimo i pokušaj Serdarušića sa oko 30 metara od gola, koji završava visoko na Sjeveru Grbavice.

U 20. minuti novi zicer za naš tim! Adilović odlično reaguje na ubačaj sa strane, spušta na 5 metara loptu glavom za Bekrića, a ovaj, neometan, ne uspijeva zahvatiti loptu, te još jedna kolosalna šansa odlazi u nepovrat!

Pet minuta kasnije Plavi ponovo atakuju na gol Širokog. Nakon ubačaja iz kornera, Adilović (dva puta) i Selimović šutiraju snažno sa desetak metara, ali njihovi udarci završavaju u bloku. Na prvoj lopti su bila čak tri naša igrača na petercu, ali se nisu uspjeli bolje snaći. Na kraju svega, Jamaku, koji je tražio najstrožu kaznu, pokazan je žuti karton.

Ubrzo nakon toga je uslijedila i slavljenička bakljada naših navijača, koji su tako u 25. minuti proslavili svoj 25. rođendan, a sudija Ognjen Valjić iz Banja Luke je istog momenta zaustavio igru, te su igrači Širokog Brijega dobili priliku za predah nakon velikog pritiska naše ekipe.

Tri minute kasnije je nastavljen susret, a odmah je Bilobrka testirao Bekrić šutem sa oko 25 metara, ali nedovoljno snažno da bi ozbiljnije zaprijetio golmanu Širokog. Na drugoj strani je uzvratio agilni Šilić, ali ni njegov dalekometni pokušaj nije ozbiljnije ugrozio početno stanje na semaforu.

Igrala se 37. minuta kada smo propustili još jednu ogromnu šansu! Kombinirali su glavni akteri iz prethodne dvije, Jamak i Bekrić, a šut ovog drugog iz idealne pozicije, sa oko 7 metara iskosa, sjajno, uz dozu sreće, zaustavlja Bilobrk!

Zaista se odavno nije desilo da naš tim propusti tri zicera, i to još pri neriješenom rezultatu.

Do kraja poluvremena, produženog za 4 minute, vrijedi izdvojiti još volej Jamaka, od kojeg su kretale sve akcije našeg tima, ali lopta odlazi nekoliko metara preko gola gostiju. Široki je uzvratio još jednom opasnom kontrom, ali Samir Bekrić pravi pametan faul, za koji je sankcionisan žutim kartonom. Odmah nakon šuta Šilića iz slobodnog udarca, koji ide daleko preko gola, čuli smo i posljednji zvižduk sudije Valjića u prvom dijelu.

Ni u pauzi na poluvremenu gledaocima nije bilo dosadno, a za to su se pobrinuli Željini omladinci, generacija rođena 2002. godine, koji su imali malo takmičenje, zaokruženo navijačkom pjesmom pred južnom i sjevernom tribinom Grbavice.

Drugi dio nije mogao bolje početi za naš tim. Nakon dvije minute igre, Adilović se odlično snalazi na ubačaj sa strane, te ostavlja loptu za Svraku, koji je zakucava u mrežu Bilobrka za 1:0 i erupciju oduševljenja na Grbavici! Sjajna reakcija našeg kapitena!

Nešto više od desetak minuta nakon gola, pri našoj kontroli posjeda i igre, do gola dolaze gosti. Na nizak ubačaj sa desne strane reaguje Antolović, ali odbija loptu pravo do Šilića, kojem nije bilo teško pogoditi za izjednačenje. Bio je to gol koji nije došao kao plod izrađene akcije i koji je postignut nakon ubačaja pri kojem niko osim Šilića nije ni bio u našem šesnaestercu. Hladan tuš za sve prisutne, koji je već u narednom napadu mogao biti poništen.

Selimović je odlično primio loptu u šesnaestercu, oštro ubacio, a prazan gol sa oko pet metara prebacuje naš kapiten i strijelac gola za vodstvo, Muamer Svraka.

U 68. minuti nova šansa za naš tim, ali volej Bekrića sa vrha kaznenog prostora ide visoko preko gola. Samo pet minuta kasnije, nova ogromna šansa za Želju. Adilović izlazi sam na Bilobrka, ali nešto lošije primanje daje vremena odbrani gostiju da izblokira njegov šut. Nakon kornera koji je uslijedio, Bogičević je najviši u skoku, ali lopta ide preko gola.

Već u narednom napadu lijepa prilika za Bekrića, koji glavom šutira sa desetak metara na ubačaj Selimovića, ali bilo je to predaleko da se savlada golman gostiju.

Pritisak Plavih nije jenjavao. Novi korner i nova šansa, a ovaj put šut Adilovića zaustavlja Bilobrk. Zaista naš tim nije imao sreće. Potpuna dominacija u polju i samo 1:1, uz gol protivnika iz poluprilike.

Čekali smo do 83. minute za novu šansu, a imao ju je Muamer Svraka, koji silovito šutira da dvadesetak metara nakon ubačaja Kvesića, ali lopta pogađa Ivankovića. Pet minuta kasnije Stanić prosljeđuje loptu za Bekrića, a ovaj sa dvadesetak metara prebacuje metu. U međuvremenu je umjesto Adilovića priliku dobio Benjamin Čolić.

Igrala se druga od šest minuta sudijske nadoknade kada je Selimović oštro ubacio loptu u šesnaesterac, lopta u ruku pogodila Džidića, a sudija Valjić opravdano pokazao na bijelu tačku!

Snagu i hrabrost je skupio Samir Bekrić i pogodio za potpuno zaslužen trijumf i titulu jesenjeg prvaka!
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 26 nov 2012, 12:21

Jamak i Stanic odigrali bas dobro..Stana ako nista trudi se trci..kod gola (drugog) on je loptu uzeo na sredini i istrcao kontru i njemu idu zasluge za taj gol..samo ne mogu da shvatim ljude na jugu koji amaru,stani, jamaku , svraki jebu sve odreda...to jednom pogrijesi ma nema **** sve sto stignes..kako god svak cast momcima na pruzenoj igri i na ovom predivnom osjecaju ..
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

SvenZ
Kontakt:

Post Postao/la SvenZ » 26 nov 2012, 12:46

pintol_TM87 je napisao/la:Jamak i Stanic odigrali bas dobro..Stana ako nista trudi se trci..kod gola (drugog) on je loptu uzeo na sredini i istrcao kontru i njemu idu zasluge za taj gol..samo ne mogu da shvatim ljude na jugu koji amaru,stani, jamaku , svraki jebu sve odreda...to jednom pogrijesi ma nema **** sve sto stignes..kako god svak cast momcima na pruzenoj igri i na ovom predivnom osjecaju ..
ne mogu se sloziti sa tobom, po meni je ivica osim zasluzan za drugi gol jer je on rekao igracu sirokog da igra rukom u kaznenom prostoru

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 26 nov 2012, 12:49

pintol_TM87 je napisao/la:Jamak i Stanic odigrali bas dobro..Stana ako nista trudi se trci..kod gola (drugog) on je loptu uzeo na sredini i istrcao kontru i njemu idu zasluge za taj gol..samo ne mogu da shvatim ljude na jugu koji amaru,stani, jamaku , svraki jebu sve odreda...to jednom pogrijesi ma nema **** sve sto stignes..kako god svak cast momcima na pruzenoj igri i na ovom predivnom osjecaju ..
drug na jugu je super kako je na sjeveru ! wtf oni ljudi dodju samo da psuju igracima ! Al sjede neka dva lika i ovaj dobacuje ,valjda jarani :D napade ga ovaj drugi udji kao ti igraj sta tu s*eres vise :lol:
Željeznicar za život cijeli !

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 26 nov 2012, 12:52

Stanić me nervirao sa centaršutevima,kad treba na prvu stativu,on na drugu,kad treba na drugu,on na prvu..Ali se borio do zadnje minute i zbog toga je sigurno ga Osim i ostavio.
Svraka je los bio,istina je da je zabio gol,ali isto tako je kasnije promasio za 4,5 metara izglednu šansu.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 26 nov 2012, 13:09

Boli Svraku briga, klepio Lovu od Alžira pa se novo auto uzelo, ne voza više onog bijelog punta. :mrgreen: Šalu na stranu, ja sam mislio da sam jedan od rijetkih koji misli da je loše odigrao sinoć... Kad jok. Drago mi je da ima neko ko se slaže, ali eto onaj ga go' izvlači :D

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 26 nov 2012, 13:15

Sve je vec rečeno ;-)
Samo da dodam,onaj koji sinoc iz ovog ili onog razloga nije bio u dolini gadno se zaj.ebao
Noc za pamćenje :-D

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 26 nov 2012, 13:18

Mozda je rano za to ali zna li se ko bi nas u januaru mogao napustiti a neko novi doci ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 26 nov 2012, 13:22

Pa ako Osim ne ode na sankanje i ne isključi telefon, vrlo vjerovatno da bi Svraka mogao napustiti klub.

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 26 nov 2012, 13:26

OTNYS_YNWA je napisao/la:Boli Svraku briga, klepio Lovu od Alžira pa se novo auto uzelo, ne voza više onog bijelog punta. :mrgreen: Šalu na stranu, ja sam mislio da sam jedan od rijetkih koji misli da je loše odigrao sinoć... Kad jok. Drago mi je da ima neko ko se slaže, ali eto onaj ga go' izvlači :D
Svraka je kao vezni igrač imao 7 dodira sa loptom plus 8 dati gol. On je jedan od krivaca što nismo mogli stvorit višak na sredini. Užasno kretanje i konstantno skrivanje.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 26 nov 2012, 13:34

Sinoc je bilo prelijepo. Odlicna atmosfera, sve odlicno sto se mene tice.

Ja penal nisam smio ni gledati , okrenuo sam se ka semaforu :) Ali kad ga je zabi Bekric ludnica ! Najezio sam se.

i jesam li ja jedini koji misli da je bilo 9000 gledalaca :roll: :?: U avazu pise 7500 , komentator na areni rekao oko 7 , a na bht onaj kloc rekao 6 hiljada :evil:
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 26 nov 2012, 13:39

ZZtop10 je napisao/la:Sinoc je bilo prelijepo. Odlicna atmosfera, sve odlicno sto se mene tice.

Ja penal nisam smio ni gledati , okrenuo sam se ka semaforu :) Ali kad ga je zabi Bekric ludnica ! Najezio sam se.

i jesam li ja jedini koji misli da je bilo 9000 gledalaca :roll: :?: U avazu pise 7500 , komentator na areni rekao oko 7 , a na bht onaj kloc rekao 6 hiljada :evil:
Pa i ja mislim da je bilo više od navedenog, jug je bio krcat, sve stepenice pune cijelom širinom. Na kraju se baš vidjelo kad je raja sišla dole do ograde, ja gledam gore tribina još uvijek puna

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 26 nov 2012, 13:54

Sluzbeni izvjestaj 6000 :roll: Ja sam ubijedjen da je bilo vise! Jug bas pun, a bio je i Sjever dobar ;)
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 26 nov 2012, 13:59

ma definitivno 7000+ ispod nije bilo nema sansi
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 26 nov 2012, 14:01

kad avaz koji je za derbi na koševu napisao 15.000 kaže 7.500...mislim da nema teorije da je bilo manje od 8.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 26 nov 2012, 14:07

Ma jug pun + jugoistok i jugozapad bilo raje dosta. Sjever dobar , ona slova se nisu vidjela (mozda malo O) moja procjena je oko 9 hiljada.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

MEGABASS
Kontakt:

Post Postao/la MEGABASS » 26 nov 2012, 14:25

Da li neko zna neku stranicu ili ima neki stream koji uvijek prenosi Arenu sport po mogućnosti Arenu sport gdje će biti snimak Želje ?! Unaprijed hvala !
TRPAJ LEVATE !
<3 1921

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 26 nov 2012, 15:06

cestitam vam na duploj unprijed jer nevidim ekipu koja ce vam parirati do kraja,jedino neke teze povrede bitnih irgaca pred kup vam moze pokvrit slavlje ostalo tesko,eto toliko bez ironije ili necega da ko ne svati kao provokaciju

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: boki86, MoSaZeLjo1921, TefalTava i 54 gosta.