Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

storm_raider
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la storm_raider » 20 nov 2012, 22:04

bhsport je napisao/la:
merdanovic je napisao/la: Gdje ce imati kad su ga nasi seljaci u Sarajevu ismijavali dok je igrao za BOsnu,kako sam čitao davno i imali raznih povika na njegov izgled.To je ružno od publike i ostalo,šteta za Bavčića al imao je solidnu karijeru mada je mogao imati daleko bolju.Ali igrao je za Olimpiju,cinimi se,malo Njemačka,Turska,Rusija nadam se da je uzeo dosta para.
Svasta, cuj seljaci u Sarajevu. Reci cu ti za Bavcica, da je imao najvecu podrsku jer je ulazio u ekipu i kao mladom igracu se dosta skandiralo. Medjutim njega je unistio Menso Bajramovic i Konakovic cija je deviza bila da sarajevska publika ubija Edu i da zbog nje ne moze da pruzi svoj puni potencijal.
Tada sam na ex kkbosna forumu napisao i danas stojim iza toga, da Edo gdje god da ode nece imati nista bolju igru od one u KK Bosni, lik jednostavno ima nesto u glavi neki problem koji ga sputava, pruza partije od fantasticnih do kriminalnih i to je tako.
Da je imao pravi razvog bio i bolji igrac, ovako je solidan, namijenjat ce se klubova, ali steta potencijala koji je neiskoristen.
Ima istine u onome sto je "merdanovic" napisao. Nazalost, domaci igraci su uvijek najteze prolazili kod nase publike - one "objektivne sarajevske". Bavcic je znao salvu zvizduka da dozivi, onih licnih, najgorih, ali isto tako ta ista publika se najvise i radovala kada domaci kosarkas uradi nesto specijalno, pa je recimo Bavcic znao i da dozivi skandiranja. Nazalost, ima istine u onome sto je doticni napisao, nije mozda toliko koliko on misli, ali mu se cesto psovalo (vise nego drugima), i vrijedjalo za fizicki izgled. Ali eto, i Dzeku su vrijedjali, i psovali, i njegov fizicki izgled tadasnji na krajeva, pa gdje je Dzeko sada.. Nismo svi isti, ali je Edo cini mi se, uvijek imao tu neku negativnu tremu u sebi (nedostatak samopouzdanja). Volio bih da uspije, ne zbog reprezentacije, vec zbog njega samog. Dobar je momak prije svega i ulozio je dosta. Veliki talenat je bio i mislim da je mogao napraviti euroligasku karijeru.
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 20 nov 2012, 22:07, ukupno mijenjano 1 put.
Sport je lijek za tijelo i duh.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 21 nov 2012, 15:44

Ma Edo je dobar ko hljeb, ali nije to poenta, ali eto. Ja sam onda rekao i govorim i sada, gdje god da ode dosta ce oscilirati, eto sada ne trpi uvrede sa tribina a opet igra toplo hladno. To je do njegove glave, a ne do toga, da mu je sarajevska publika unistila karijeru kako se govorilo.
Moje licno misljenje je da ce nam Edo puno pomoci na eurobasketu kada bude zdrav.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 21 nov 2012, 23:40

Naravno, daleko od toga da mu je sarajevska publika unistila karijeru, ali mu se psovalo, to stoji. Nazalost, eto takvi smo, svoje igrace smo ili pljuvali ili ih u neke visine bacali, a nisu zasluzili ni jedno ni drugo. To je tako i danas - neki balkanski sindrom. Sjecam ga se jos dok je iz KK Ilidza dosao u juniore Bosne: mirna ruka, visok, dobar odraz, ali eto nije nikada napravio ono sto je morao. Bez obzira na reprezentaciju ja bih volio da on napravi karijeru zbog sebe, uzme nesto novca po zapadu i obezbjedi mirnu starost. Mislim da je vec sada izmjenjao vise klubova nego Mujezinovic, a ima jos 6-7 godina kosarkaske igre pred sobom. Oscilira i previse, nikako da se skrasi na jednom mjestu.
Sto se tice reprezentacije, neka uhvati koji skok, odigra solidnu odbranu sto s rasponom ruku mora i jos ako koju pogodi trojku ja sam prezadovoljan. Jedan od meni drazih igraca, i zaista mi je zao sto nije iskoristio taj talenat. Poslije njega na sarajevskim parketima nisam gledao vecu kombinaciju fizickog talenta i dobrog suta, do sada ovog "malog" Nurkica, mada je on centar.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 22 nov 2012, 22:00

Meni samo jedna stvar ne ide u glavu , na stranu to sto smo mi seljaci od naroda pa se tako ponasamo prema svemu sto vrijedi u ovoj drzavi. Ali zar vi stvarno mislite da jednom profesionalnom kosarkasu moze biti prepreka to sto mu neko dobacuje sa tribine pa ibrahimovicu su govorili cigane bla bla a on sam kaze to mu je davalo dodatnu zelju da igra bolje po meni smjesna rasprava da je nekome dovikivanje unistilo karijeru nikad nesto tako nisam cuo.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 22 nov 2012, 22:19

Omic 13 minuta 13 poena i 13 skokova u porazu od Fenerbahcea uz sut iz igre 2/10 i slobodna 9/12
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Gavijalov
Kontakt:

Post Postao/la Gavijalov » 23 nov 2012, 01:13

Naš centarski tandem za narednih10 godina će biti Nurkić- Omić, pridodaj tu još Kuzmića i bićemo centarski jedna od jačih ekipa u Evropiekipa u Evropi. Prva dvojica imaju 18 i 20 godia i već igraju Evroligu. I Kikan je mlad i stavrno dobar igrač ali mislim da će ga ovi stići i valjalo bi da se nekako prešalta na četvorku ako je to ikako moguće. A ima fin šut sa poludistance, e ne znam je li to dovoljno.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 23 nov 2012, 11:18

kuzmić neće bit naš centar, a upitno je i za omića

a kikanovića ne bih volio gledat na četvorci

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 23 nov 2012, 12:16

azTer je napisao/la:kuzmić neće bit naš centar, a upitno je i za omića

a kikanovića ne bih volio gledat na četvorci
Otkud ti informacija da Kuzmic nece biti nas centar?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 23 nov 2012, 12:20

Prije će Kuzmić igrati za nas, nego Omić realno ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 23 nov 2012, 14:23

bhsport je napisao/la:
merdanovic je napisao/la: Gdje ce imati kad su ga nasi seljaci u Sarajevu ismijavali dok je igrao za BOsnu,kako sam čitao davno i imali raznih povika na njegov izgled.To je ružno od publike i ostalo,šteta za Bavčića al imao je solidnu karijeru mada je mogao imati daleko bolju.Ali igrao je za Olimpiju,cinimi se,malo Njemačka,Turska,Rusija nadam se da je uzeo dosta para.
Svasta, cuj seljaci u Sarajevu. Reci cu ti za Bavcica, da je imao najvecu podrsku jer je ulazio u ekipu i kao mladom igracu se dosta skandiralo. Medjutim njega je unistio Menso Bajramovic i Konakovic cija je deviza bila da sarajevska publika ubija Edu i da zbog nje ne moze da pruzi svoj puni potencijal.
Tada sam na ex kkbosna forumu napisao i danas stojim iza toga, da Edo gdje god da ode nece imati nista bolju igru od one u KK Bosni, lik jednostavno ima nesto u glavi neki problem koji ga sputava, pruza partije od fantasticnih do kriminalnih i to je tako.
Da je imao pravi razvog bio i bolji igrac, ovako je solidan, namijenjat ce se klubova, ali steta potencijala koji je neiskoristen.
Nisam mislio da su sarajlije seljaci nego ti koji su ga vrijeđali(mislim da sam to procitao na ovom forumu).
A to da je upropašten to je tačno ..A čitao sam po internetu kakve je partije pružao i preokretao utakmice ali eto vise puta zna zasr*ti.

AdoS
Kontakt:

Post Postao/la AdoS » 23 nov 2012, 14:34

'Britance sam odbio jer volim Bosnu'

Sjajni košarkaš Univerziteta Alabama Fahro Alihodžić, i ovu je sezone otvorio dobrim partijama. Nije više nikakva tajna da bi ovaj perspektivni košarkaš vrlo brzo mogao obući dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, posebno nakon odbijanja poziva koji je dobio od Velike Britanije.
Fahro nastupa u respektabilnoj koledž ligi, a uvijek je lijepo čuti glas patriote iz bilo kojeg kutka planete. Razgovor s ovim sjajnim dečkom, uistinu vraća nadu u bolje sutra i lijepu budućnost domaćeg sporta.
Alihodžić nema dileme – njegovu je odluku donijelo srce koje, kako kaže, kuca za samo jednu zemlju.

''Moja želja uvijek je bila da zaigram za našu lijepu Bosnu i Hercegovinu i nadam se da će mi se jednog dana želja ispuniti. Britanski savez sam odbio ljetos kada su me pozvali u tim za Olimpijske igre jer ja hoću samo da igram za zemlju koja mi je u srcu, a to je Bosna. Još me niko nije zvanično kontaktirao, ali nadam se da će se po tom pitanju uskoro nešto desiti'', govori Alihodžić za ****.ba.

''Našu reprezentaciju pratim koliko mi vrijeme dozvoljava. Najviše sam pratio kvalifikacije za Eurobasket i zamišljao sebe na parketu. Nema ljepšeg osjećaja od nastupa za zemlju koju voliš. Velika je to želja i mojih roditelja, volio bih da ih usrećim njih, ali i moje Vlaseničane'', govori Alihodžić.

Potencijalni reprezentativac igra dobru sezonu, a njegov tim bilježi sjajne rezultate. Uvodna četiri kola apsolvirali su sa tri pobjede i jednim porazom.

''Nesretno smo izgubili od Creightona iz Nebraske pred 17.000 gledalaca. Vodili smo sve do kraja susret i nesretno izgubili. Zadovoljan sam svojom igrom, trenutno imam prosjek 12.7 poena po utakmici, ali znam da može i bolje. Već četiri godine igram košarku u USA, i dobro znam kako stvari stoje i kako treba igrati protiv najjačih.

Kao petnestogodišnjak, počeo sam igrati u Engleskoj, u Leicesteru, a poslije i u Španiji sam proveo godinu dana u CBA Akademiji i igrao brojne turnire. Poznajem i evropsku košarku, imao sam nekoliko ponuda iz Njemačke i Francuske, ali sam odbio jer sam želio nastaviti školovanje. Već sam pri kraju, u maju bih treba završiti svoje školovanje i onda bih volio zaigrati u najjačoj ligi na svijetu. Vjerujem da će tako i biti'', kazao je Alihodžić na kraju razgovora za ****.ba.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 23 nov 2012, 14:36

Bavcicu kao da je neko prije par godina rekao da ne trenira uopste.Takav zastoj se desio kod njega ... Meni zao da nije napredovao, a mogao je biti mnogooo bolji i korisniji ...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 24 nov 2012, 23:24

svaki put kada gledam utakmicu CZ i vidim kako igra savovic nemogu da nemislim da bi nam prvenstveno skok igrom lagao ne kao samar nego kao kisa samara budali

i naravno zbog toga ocekujem da ce ga srbija zvati i da ce on odmah otici tamo
:roll:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 25 nov 2012, 12:36

nerminh74 je napisao/la:svaki put kada gledam utakmicu CZ i vidim kako igra savovic nemogu da nemislim da bi nam prvenstveno skok igrom lagao ne kao samar nego kao kisa samara budali

Savović može biti veoma koristan igrač ukoliko mu trener nađe mjesto i prilagodi igri...Pa jedno vrijeme je u Hemogarmu redovno bilješio dabl dabl učinke....Jak je,skočan,ima ulaz,zna dati tricu...Dobro bi on došao i Srbiji i BiH,ne za prve petorke,ali kao veoma koristan igrač u rotaciji...Ukoliko nastavi sa ovakvim partijama ne sumnjam da će ga Duda zvati,a to i sam priželjkujem iako sam Partizanovac,jer gotivim njega kao igrača...fajter pravi...Međutim ako izostane Dudin poziv ne sumnjam da će prihvatiti poziv BiH,,jwr i njemu će uskoro 25 i sad mu je šansa da iga na nekom velikom takmičenju(reprezentacija)...
Mens sana in corpore sano.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 25 nov 2012, 20:16

djoleprijedor je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:svaki put kada gledam utakmicu CZ i vidim kako igra savovic nemogu da nemislim da bi nam prvenstveno skok igrom lagao ne kao samar nego kao kisa samara budali

Savović može biti veoma koristan igrač ukoliko mu trener nađe mjesto i prilagodi igri...Pa jedno vrijeme je u Hemogarmu redovno bilješio dabl dabl učinke....Jak je,skočan,ima ulaz,zna dati tricu...Dobro bi on došao i Srbiji i BiH,ne za prve petorke,ali kao veoma koristan igrač u rotaciji...Ukoliko nastavi sa ovakvim partijama ne sumnjam da će ga Duda zvati,a to i sam priželjkujem iako sam Partizanovac,jer gotivim njega kao igrača...fajter pravi...Međutim ako izostane Dudin poziv ne sumnjam da će prihvatiti poziv BiH,,jwr i njemu će uskoro 25 i sad mu je šansa da iga na nekom velikom takmičenju(reprezentacija)...
sve ja to znam zato sam rekao da ocekujem dudin poziv, cak i ako nebude konkurisao za prvih 12 onda na siri spisak srbije jer tako slabi direktnog rivala
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 26 nov 2012, 10:51

Evo zelje su vam se ostvarile. Showman preuzeo Cedevitu.

Jedno je sigurno, najskuplji projekt hrvatske kosarke u rukama blefera. Show zagarantiran, a sto se vaseg Nurkica tice mozda ga nauci jos bolje prangijat trice, ostalo viditcete nece, on bitno za centra

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 nov 2012, 13:50

Da, vidjet cemo, kao sto smo i u kvalifikacijama.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 26 nov 2012, 14:40

evo malo nesto o jusufu nurkicu od 9:00 pa skoro do kraja:

" onclick="window.open(this.href);return false;

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 26 nov 2012, 15:37

storm_raider je napisao/la:Da, vidjet cemo, kao sto smo i u kvalifikacijama.
i ostvarilo se sve sto sam rekao. od toga da ce zeko igrat ko lud u njegovom sistemu, do igre koju ste igrali

poznam njegovu blefersku taktiku godinama i jedino sto kod ace moze naucit je prangijanje trica

zato u svojih 20 godina nema ni jedan uspjeh, nijti je ijednog mladog igraca istrenirao

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Drum, Google Adsense [Bot], Kaunas, StevieG8 i 52 gosta.