FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

бањалука
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la бањалука » 21 okt 2009, 23:26

Stari_Lesinar je napisao/la:Nesto sam inspirisan nocas, 'ebiga do mene je! ;-) Dolazi Crvena Zvezda u BL tamo negdje u jesen 1990. Ja i moj Veliki Drug, pokojni Sasa Koncar se zacugamo u kafani Soko! ;-) Ta kafana je nekad bila iza starog zanatskog ili pored Borova! Sad je tamo onaj Topolino cini mi se...i tako cugamo ja i Banjalucki "West Ham hooligan who came good"...pa cemo na Zelju, kao da cekamo Delije, da se udaramo i to! I krenemo mi na Zelju, kaze Koncar hajmo buraz na jos jednu u Signal ( to vam je onaj stari kafic preko puta auto skole, bila neka banka prije dvije godine tamo)...I tako ti mi u Signalu dignemo nekakve trebe a tekma pocinje za dva sata...Kazem ja Koncaru, hajmo buraz ulaze nasi na stadion, a on onako polupijan i zaljubljen...haha kaze, neka mi cemo preko vojnog! Eh sad opet moram objasnjavati ovim mladjim sta znaci preko vojnog? OK, mi Vulturesi smo uvijek ulazili besplatno na stadion, ali kad smo u grupi, a 'ebiga kad neko zakasni preko vojnog. Taman tamo gdje je stajao onaj grafit sto ga VB 1987 napisa! ;-) I krenemo ti mi preko vojnog kad tamo mrtva straza, nema sanse da udjes....Nastavak slijedi!
Ај " " " , " & је / ? & ... ?
...у " ? " " $ " - , $ је & " " " , % & рађају ? .. / "

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 21 okt 2009, 23:29

Zapamtio sam dobro tu utakmicu Borac-Dinamo,ostala mi je u pamcenju jer mislim da nikad ni prije ni poslije toga nije bilo vise gostujucih navijaca na gradskom...BBB su odmah poceli srati,glavno skandiranje im je bilo "Benito Musolini" (uz opste negodovanje ostatka stadiona)i slicna sranja,zatim su zapalili nekoliko baklji od kojih su tri uletile u teren...Sudio je Mateo Beusan,vi mladji ga danas znate kao Oko Sokolovo na HRT-u,i donio odluku da se tribina zbog tih skandiranja i pirotehnike isprazni,uletila je murija i bilo je "po glavi stanovnika"....Otjerali su ih na pomocni teren gdje su ostali okruzeni policijom do 1 sat po ponoci kada su cuvenim vozom Kardeljevo-Stutgart otisli za Zagreb...ssa stadiona su istjerani oko 4-5 popodne tako da nije tesko izracunati koliko dugo su ih drzali na pomocnom,Zajec je ispao ljudina i omogucio im po sendvic i sok....Mi smo na toj utakmici imali mnogo vecu bakljadu,ali nismo istjerani :D ,a cim se dim razisao Goran Alar je dao pobjedonosni gol za nas.looodilooo....

I jos sam sa te utakmice zapamtio kako Zvonimir Boban psuje sve zivo i mrtvo policajcu Stojanu Davidovicu jer mu nije dodao loptu koja je izasla u out,a Stojan krenuo na njega,mislio sam da ce ga uhapsiti na stadionu...

Mi nismo napadali BBB jer smo nekako ocekivali da ce sve proteci maltene bratski zbog njihovog trenera koji ih je vodio (Josip Kuze!),cak smo i spremali topao docek i transparent za Kuzea,tako da nismo nikakvu akciju planirali a ni izveli,sve sto su dozivjeli mogu zahvaliti muriji i Mateu Beusanu....

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 21 okt 2009, 23:34

Neko je pitao za pokojnog Koncara...Bio je iz Borika....

бањалука
Kontakt:

Post Postao/la бањалука » 21 okt 2009, 23:35

Schlager je napisao/la:Neko je pitao za pokojnog Koncara...Bio je iz Borika....

& , ? ... !!! & & " ? $ & ? , " " се на ПП ... !!!
...у " ? " " $ " - , $ је & " " " , % & рађају ? .. / "

harinjo
Kontakt:

Post Postao/la harinjo » 21 okt 2009, 23:44

čestitam borcu :!: i mi jedva dobismo u 95 :mrgreen: nadam se da se nećemo sresti prije finalaa :!: :mrgreen:

Dragan-BL
Kontakt:

Post Postao/la Dragan-BL » 22 okt 2009, 00:40

$ " ја " "-$ о % са ":
& прво,& & $ се не ? " & на - терену :D ",? ' $,? ' је тај " & ове сезоне $ ? &," пут & 2003.$,$ ' ? " ?.& се не ',? тога " ? $ $ " ? " ?.& ' & " & ".
& $," у овој " је & " за & $ јер $ $ $ " " " у ? ":прво $,па ' $ " & тога ?.& $ ту " & 7 $ " $ " $ " $ &.
Зна ? & $ је ? парова ??
' ": ' $ " " ' $ $ $ је " ? &...

Е ' '...

Stari_Lesinar
Kontakt:

Post Postao/la Stari_Lesinar » 22 okt 2009, 01:27

Idemo dalje, Svedjanka odradjena a Lundgrena ni na mapi haha...Kad smo vec kod banjaluckih grafita meni je ostao u sjecanju onaj pored Jugotona u Godspdoskoj "Ruzdi laze" haha...I tako ja i Banjalucki "West Ham hooligan who came good" ne udjosmo preko vojnog! Rekoh buraz sta cemo sad, tekma samo sto nije pocela, kaze Koncar idemo na zapad ko ga ****! Kontam zadnji put bio na zapadu sa starim 1975. protiv Olimpije Ljubljana! Snijeg padao samo tako, 0:0, Bedi promasi penal a Fiser zicera u zadnjoj minuti...Zajebi zapad, idemo sa Delijama! Haha...a njih jedno 1000 na Borcevom pomocnom, cekaju da ih puste na stadion! Prica bila ono jebote, poderat cemo ih i to hehe...I tako vam ja udjem sa Delijama zajedno sa mojim Banjaluckim "West Ham hooligan who came good" najboljim i najjacim i najludjim Vulturesom na svijetu! Poslije bila frka da se prebacimo na istok, djaba licne karte, sreca pa nas prepozna jedan BL drot al' nije Grmusa hehe...ostalo je istorija...i da pukli smo C.Z 2:0 i Delije su dobile po usima! ;-) Valja doci od gradskog do Zelje! Hehe...Pozdrav svima, volim vas sve! Jedan klub, jedan grad, Borac, Banja Luka!

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 22 okt 2009, 08:17

Ja sam do unazad dve ili tri godine sretao njegovu majku, sahranjen je na Boračkom groblju u Boriku, znala me je često pitati šta ima novo u Borcu, a ja sam se uvijek onako potajno pitao zašto se na istoku ne postavi ploča sa imenima Lešinara koji više nikad neće biti tu, a svima nama su pomogli da i dalje volimo naš Borac... Stvarno...(riječ je o Saši Končaru)
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 22 okt 2009, 09:09

Ja i ako ne navijam za Borac daleko od toga da ga mrzim drag mi je i sve ali moram reci starom_lesinaru da mi uljepsa dan sa postovima svojim sto jeste jeste ali onomaznuli janje sa raznja to sam se ismijao pravo svaka cast
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 22 okt 2009, 10:14

Stari_Lesinar je napisao/la:Idemo dalje, Svedjanka odradjena a Lundgrena ni na mapi haha...Kad smo vec kod banjaluckih grafita meni je ostao u sjecanju onaj pored Jugotona u Godspdoskoj "Ruzdi laze" haha...I tako ja i Banjalucki "West Ham hooligan who came good" ne udjosmo preko vojnog! Rekoh buraz sta cemo sad, tekma samo sto nije pocela, kaze Koncar idemo na zapad ko ga ****! Kontam zadnji put bio na zapadu sa starim 1975. protiv Olimpije Ljubljana! Snijeg padao samo tako, 0:0, Bedi promasi penal a Fiser zicera u zadnjoj minuti...Zajebi zapad, idemo sa Delijama! Haha...a njih jedno 1000 na Borcevom pomocnom, cekaju da ih puste na stadion! Prica bila ono jebote, poderat cemo ih i to hehe...I tako vam ja udjem sa Delijama zajedno sa mojim Banjaluckim "West Ham hooligan who came good" najboljim i najjacim i najludjim Vulturesom na svijetu! Poslije bila frka da se prebacimo na istok, djaba licne karte, sreca pa nas prepozna jedan BL drot al' nije Grmusa hehe...ostalo je istorija...i da pukli smo C.Z 2:0 i Delije su dobile po usima! ;-) Valja doci od gradskog do Zelje! Hehe...Pozdrav svima, volim vas sve! Jedan klub, jedan grad, Borac, Banja Luka!
Vidi koliko godina sam čekao da doživim stisfakciju oko tog sramnog suđenja u Kharkovu, ma nek je pala šveđanka pa nek sve ide u p.m., hahahaha, nemoj samo da ti je to žena, to se ne računa...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 22 okt 2009, 10:25

Evo nek se sad neko usudi reci da nas Borac "nije nesto"!Dva puta smo pobjedili po mnogima najjacu ekipu lige,remizirali s njima u gostima(Bilbija nije igrao!!),prvi smo na tabeli,mislim da se vise nema sta dodati!U subotu vjerujem da ce Sloboda dobiti tri komada,i da cemo prici jos jedan korak ka tituli jesenjeg prvaka.
Treci put castimo

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 22 okt 2009, 10:35

Malo sam čitao unazad postove, definitivnio na ovom forumu imamo ako ne najkvalitetniju temu, a onda bar među dvije najkvalitetnije, svaka čast svima za to...

Kajkut je igrao...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 22 okt 2009, 10:37

VB 1987 je napisao/la:Malo sam čitao unazad postove, definitivnio na ovom forumu imamo ako ne najkvalitetniju temu, a onda bar među dvije najkvalitetnije, svaka čast svima za to...

Kajkut je igrao...
Upravu si,stvarno mi je milina citati ove postove,pogotovo anegdote iz proslosti! :D Samo ovako nastavite!
Treci put castimo

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 22 okt 2009, 10:41

Napisao sam jednom, da to su anegdote, al to su stvari koje su se tada radile i kako se tada navijalo za klub...
Danas neki novi klinci neki novi Lešinari, al Borac uvjek isti i moj, samo možda pitao današnje momke koji sve vode, možemo li se svi organizovati da postavimo spomen ploču za one stare i prve među jednakima a koji nisu sa nama, a eto odskora i onaj koji je sve organizovao nije sa nama...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 22 okt 2009, 10:50

VB 1987 je napisao/la:Napisao sam jednom, da to su anegdote, al to su stvari koje su se tada radile i kako se tada navijalo za klub...
Danas neki novi klinci neki novi Lešinari, al Borac uvjek isti i moj, samo možda pitao današnje momke koji sve vode, možemo li se svi organizovati da postavimo spomen ploču za one stare i prve među jednakima a koji nisu sa nama, a eto odskora i onaj koji je sve organizovao nije sa nama...
Vremena se mjenjaju,ne bi ni bilo dobro kad bi sve isto bilo...Sto se te spomen ploce tice,znam da je bilo govora o tome prije nekih 2,3 godine,ali ne znam sta se desilo.
Treci put castimo

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 22 okt 2009, 10:55

Nemam nikakve poveznice s Borcem ni Banja Lukom, al, moram priznat da mi je milina i uzitak citati ove price i anegdote vezane uz Borac. Stvarno svaka cast decki, i samo tako nastavite. :)
Lijep pozdrav!
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 22 okt 2009, 10:57

Ma vi danas ste veći mangupi nego mi nekad, samo brate u naše vrijeme je policija bila mrak, nisi ih smjeo ružno pogledati,kad ti brko uzme podatke, zdravo ti je, koliko nas je samo zbog baklji završilo u onoj marici, a mislim da su oni službeni psi poludili od petardi hahahaha, ma ludo je bilo.
Današnji Lešinari su najjači potez imali kada su igračima poskidali dresove, od tog trenutka je sve krenulo naprijed i to je u istoriji Borca sigurno prekretnica na bolje.
Ali moram još i ovo da kažem, ja neznam ali danas igrače srećem po gradu, po kafićima ispijaju kafe, moje kolege koji izlaze noću ih sreću po klubovima, neznam kako al u ono vrijeme prije, ma igrača nisi mogao sresti nigdje nego na stadionu ili eventualno u "TANGU" kafić u koji su oni odlazili, ponekad kada su igrali mali fudbal na školskom u Boriku, to je sve, a danas malo malo pa neko od igrača... možda ja griješim...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

radebl
Kontakt:

Post Postao/la radebl » 22 okt 2009, 12:41

evo ako nekog zanima, utakmica Borac-Sloboda igra se u subotu od 18h
Sta reci osim "svi na istik", realno SLoboda nema sta traziti u BL, dobice 3-4 komada i put po noge :)
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87

"TRECI PUT CASTIMO"

radebl
Kontakt:

Post Postao/la radebl » 22 okt 2009, 12:43

VB 1987 je napisao/la:Ma vi danas ste veći mangupi nego mi nekad, samo brate u naše vrijeme je policija bila mrak, nisi ih smjeo ružno pogledati,kad ti brko uzme podatke, zdravo ti je, koliko nas je samo zbog baklji završilo u onoj marici, a mislim da su oni službeni psi poludili od petardi hahahaha, ma ludo je bilo.
Današnji Lešinari su najjači potez imali kada su igračima poskidali dresove, od tog trenutka je sve krenulo naprijed i to je u istoriji Borca sigurno prekretnica na bolje.
Ali moram još i ovo da kažem, ja neznam ali danas igrače srećem po gradu, po kafićima ispijaju kafe, moje kolege koji izlaze noću ih sreću po klubovima, neznam kako al u ono vrijeme prije, ma igrača nisi mogao sresti nigdje nego na stadionu ili eventualno u "TANGU" kafić u koji su oni odlazili, ponekad kada su igrali mali fudbal na školskom u Boriku, to je sve, a danas malo malo pa neko od igrača... možda ja griješim...
hahaha "ako ti brko uzme podatke" ahhaha prejako... jbg, ovi "obicni" drotovi su misevi obicni,al brate one "kornjace" su zajebane...slicne tom tvom brki,samo sto ovi ne uzimaju podatke :)
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87

"TRECI PUT CASTIMO"

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 22 okt 2009, 13:26

zaboravio sam jucer upitati, odkuda onaj nas mali crnjac kod vas, ja se pravo iznenadio nisam imao pojma uopce da je otisao...
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.