Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Toxicity
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Toxicity » 25 nov 2012, 12:32

Ma ja, Mourinhovi se uspjesi opravdavaju s tim da sam sebi slaže ekipu i troši koliko hoće. Pa šta radi jedan Mancini evo 3 godine i ništa nije uspio uraditi u Europi sa Cityem? Pustite se šuplje oko Mourinha, lik je svrgnuo Barcelonu sa trona u vrijeme kad su bili možda najjača ekipa svih vremena. Normalno da je se upane u krizu, i kakva bi to liga bila da se ne može izgubiti utakmica od slabije ekipe.
Dok god ovakvi porazi budu "iznenađenje" u očima fanova Primere nikad ova liga neće moći prismrditi EPL - u.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 25 nov 2012, 12:48

Pričajte vi šta hoćete ali Mourinho je Realu donio više štete nego koristi.
YNWA!

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 25 nov 2012, 12:51

Mislim da Mou nije dugorocno rijesenje na klupi bilo kojeg kluba..Mozda je najbolji takticar,ali ta njegova osobenost kad tad pravi jaz..Realu treba trener tipa Del Boskea,pored svih kvaliteta,miran i stalozen..Daleko od toga, Mourinha veoma cjenim..
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 25 nov 2012, 12:55

bparena je napisao/la:Al' sta je najjadnije od svega toga ? Gledam stranicu ranije - hvatate se Barcelone i nekih sumljivih situacija. :oops: Da li se sjecate da se iko zalio na ocigledan 100% ofsajda kad je Milito ubacio gol glavom protiv Barce i zbog cije greske je Murinjo "svrgno" Barcelonu sa Interom. Pustite se vi nas - okrenite se sebi. Murinju je svak bitan da ga popljuje osim da gradi igru Reala. Barca nocas i moze izgubiti ali ce dati 1-2 gola. To je ono sto je nama bitno. Ostalo je do odbrane.

Da nije bilo greske sudija i da Uefalona nije ovdje ostecena ostalo bi 2:1 za Inter i nakon revansa i 1:0 za Barcu - Barcelona bi isla dalje. Al takav je zivot.... (Snajder suta na gol glavom, a Milito iz ofsajda ubacuje loptu u gol za 3:1)

slika
Razumijem frustraciju, ali ne moraš da grizeš za svaki post o barceloni kao da ti je neko spomenuo familiju. Istina je ovo što je rekao, ali samo gledano kroz prizmu sudijskih odluka u te dvije utakmice. Barcelona je dala gol iz ofsajda, a realu je sinoć poništen čist gol i nije dosuđen penal. A ako već pominješ taj gol milita, onda bi trebao da staviš i slike nedosuđenih penala kontra barce i sl. ali nemojmo započinjati tu temu. A i ova izjava ti je u najmanju ruku priglupa, iz očitih razloga:
bparena je napisao/la:brkica je legenda i on bi znao sve to posloziti a Real bi bio mnogo vise prepoznatljiv sa Raulom, Robbenom i gore navedem nego sad. Real se pretvorio u tim za uigravanje repke Portugala ali eto to jos neki ne vide.
HOPLIT je napisao/la:Prenosim jedan post sa kojim se u potpunosti slažem:

Nije sad da pametujem niti želim pametovat, no slutio sam na ovakvu situaciju mourinha još u ljeto 2010. čim je došao u real i smatram da mu ovo nije trebalo u karijeri. u 3 godine uzeo je 3 trofeja a doveden je vjerovatno da barci uzme sve šta se može. uz politiku reala kakva se vodi zadnjih 10-11 godina to mu je bilo sasvim omogućeno i kao u prijašnjim ekipama mogao je slagati ekipu prema svojim željama. kao i u zadnjih 10 godina riješili su se previše dobrih igrača a zamjenili ih umišljenim zvijezdama i polu igračima. kod te politike smatram da je sam real kao institucija postao predmetom borbe između calderona i pereza no ne bih sad o ovome. previše je mourinho naštetio ugledu klubu sa svojim kvazi izjavama a na terenu je napravio manje nego pellegrini u jednoj sezoni. isto tako smatram da su se olako riješili i robbena i van der vaarta i sneijdera a i zamjene na njihovim pozicijama nisu pokazale ništa više od njih. zatim zanimljivo da je sebi doveo portugalsku koloniju i tako zapravo podjelio svlačionicu na ronalda i casillasa i koliko se god realovci bunili tome na samom terenu se vidi da je to živa istina. rekao sam za mene mourinho nije nikakav trener svaka mu čast na onome što je napravio ali čovjek je svojevoljno birao ekipe u koje želi ić i u kojima je sam gradio sebi ekipu. sa takvim statusom malo ko ne bi napravio ono što je on.
i da riješio se i želi se riješiti klupskih legendi koji očito vide kakvu štetu pravi realu kao imenu i najboljem klubu u povijesti nogometa. trebaju vratiti del bosquea da vrati taj klub gdje mu je i mjesto
Ovaj post je napisao neko ko gleda utakmice reala od el klasika do el klasika i kada ftv ili bht prenose ligu prvaka utorkom ili srijedom, jer očigledno je da gleda na stvari čisto površno. Porediti murinja i pelegrinija je glupost.
HOPLIT je napisao/la:Pričajte vi šta hoćete ali Mourinho je Realu donio više štete nego koristi.
Ne brukaj se. Donio je titulu prvaka španije i uzeo je kup barceloni u vrijeme kad joj niko nije mogao ni prismrdit, zato poklopite se s tim pričama.
naprijed rejal

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 25 nov 2012, 12:56

Toxicity je napisao/la:Ma ja, Mourinhovi se uspjesi opravdavaju s tim da sam sebi slaže ekipu i troši koliko hoće. Pa šta radi jedan Mancini evo 3 godine i ništa nije uspio uraditi u Europi sa Cityem? Pustite se šuplje oko Mourinha, lik je svrgnuo Barcelonu sa trona u vrijeme kad su bili možda najjača ekipa svih vremena. Normalno da je se upane u krizu, i kakva bi to liga bila da se ne može izgubiti utakmica od slabije ekipe.
Dok god ovakvi porazi budu "iznenađenje" u očima fanova Primere nikad ova liga neće moći prismrditi EPL - u.
Toxicity kreni od toga da smo mi samo ljudi sa Balkana koji sve to prate sa strane i da samo pisemo i dajemo svoja misljenja. Mancini nema ime i tim velicine Reala kojeg vodi. Ima pare ali ima i Murinjo i ponekad bas rasuto timski licite jedne na druge. To oko svrgavanja sta god bi napisao vi ce te imati svoje teorije i to je ok, ali treba razmisliti i o teorijama koje drugi imaju. Sto je on svrgno-svrgno je. Moze i za ovaj nedavno osvojeni kup trofej zahvaliti onom flopini za onaj glupi gol isto ko sto za prolazak Barcelone kad je vodio Inter moze zahvaliti priznatom neregularnim golom. Ovdje ne zelim da osporajem da je Real osvojio titulu i da je Inter na taj nacin prosao Barcu samo cu ti reci da je snaga Barcelone u toj konstantnoj dominacij koja lici na ogromnu buldozder masinu koja melje i ne osciluje. Gdje je inter sad ? Koliko je Real sad iza Barcelone - to je ono sto pokazuje snagu i velicinu i tima i igraca i trenera pogotovo. Greska ogromna i jedina vjerovatno velika greska je sto je Murinjo uzeosebi za zadatak da unisti Barceloninu igru a nije ozbiljno ko pravi ozbiljnii trener gradio svoj tim. Zar je vama dovoljno sto je on "svrgno" Barcelonu (a nacin je veoma kritican) i onda pao ove godine vjerovatno nocas dvocifrenim bodovnim zaostatkom - dok buldozder i dalje melje. Nije to uspjeh - uspjeh ce imati onaj trener koji uspije zadrzati Barcelonine uspjehe a ne onaj kojem je jedini cilj da sve to na bilo koji nacin srusi i da to istorija ne pamti. Bolje da se ozbiljno pozabavi svojim problemima a ne kako drugome da ospori uspjeh....

onaj koji misli da Murinjo Realu donosi vise koristi od stete - uskoro ce se sam demantovati - zivi bili pa vidjeli.
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 25 nov 2012, 13:02, ukupno mijenjano 1 put.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 25 nov 2012, 12:59

Sveti ako pisem postove nije glupo ni priglupo - shvati to kao drugacije misljenje od tvog. Sve se na kraju svede da pricamo ko ljudi a ne ko cuke. Malo piskaranja da se covjek odmori i poprica s nekim i nista vise. ;)

Moje i mnogih ljudi je misljenje da je DelBoske bolje rjesenje za Real i po znanju i po u ugledu za klub, al et vidjecemo ko je bolje skonto.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 25 nov 2012, 13:02

Rec cemo da je donjeo, ali cinjenica je da slabo sta vise moze donjeti.
Za njega bi se moglo reci nesto ovako:
Mourinho je kao kakva vrhunska treba,plavusa,sa sisurinama,ali malo poglupa..
Na pocetku si uspjesan sa njom,qzis stalno predobro ti imas avion pored sebe i fino ti je,ali sto vise vremena prolazi to vise njene psihicke i mentalne mane dolaze do izrazaja i osporavaju te.. **** je jednodimenzionalna,nema strasti...
Nije mou za duge veze,kad nije do sad uzeo decimu nece nikad sa Realom..

c/p rmb

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 25 nov 2012, 13:11

L_blancos je napisao/la:Rec cemo da je donjeo, ali cinjenica je da slabo sta vise moze donjeti.
Za njega bi se moglo reci nesto ovako:
Mourinho je kao kakva vrhunska treba,plavusa,sa sisurinama,ali malo poglupa..
Na pocetku si uspjesan sa njom,qzis stalno predobro ti imas avion pored sebe i fino ti je,ali sto vise vremena prolazi to vise njene psihicke i mentalne mane dolaze do izrazaja i osporavaju te.. **** je jednodimenzionalna,nema strasti...
Nije mou za duge veze,kad nije do sad uzeo decimu nece nikad sa Realom..

c/p rmb
:lol: dobra uporedba, sviđa mi se :P

Nego kakvu je sad izvlakušu Jozo spremio za medije :mrgreen: ko mu je sad kriv :?: igraci koji su ga razocarali, sudije, UEFA, platini, masoni :D :P ....mora kod njega biti neki dežurni krivac, jer on nikad nije kriv pošto je Specijalac :D :mrgreen:

iDon
Kontakt:

Post Postao/la iDon » 25 nov 2012, 13:55

Mourinho poslao poruku klubu, igracima, sudiji i Barceloni!

(moj brzinski prevod s' Marce)

Mourinho nakon poraza od Betisa.
Poruka klubu: "Uvijek ja odgovaram, uvijek sam ja negativac"

Igracima: "Kada vidim Stepaneka koji ima 34 godine i igra tri meca u Davis kupu i gine za svoju drzavu onda i igrac od 23 godine moze odigrati dvije utakmice u 4 dana."

Barceloni: "Ocigledno je da neki drugi timovi imaju kontrolu "nad kalendarom" (biraju kada ce utakmice igrati) za razliku od nas koji nemamo"

Sudiji: "Benzemi je ponisten cist gol i nije sviran penal pri kraju utakmice".
Los árbitros, el calendario, los presidentes, los jugadores rivales, la afición rival, los entrenadores rivales, sus jugadores, Toril, los canteranos, la Unicef, Zidane, Valdano, la directiva, los españoles, los argentinos, los periodistas, los doctores..

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 25 nov 2012, 14:05

Svi trebaju da se sklonu s puta kad on hodi. Eto ponovo mu Barcelona kriva sto sinoc izgubi. Mislim nigdje veze jer su ljudi na +8. Al et izgleda mnogima kod vas prijaju te njegove lazi. Hocetel mu halalit braco ? Halalosum. Slomice se ova laz kad uprava bude vidjela druge timove sa osvojenim trofejima. Niko nije kriv za te poraze Reala sem ovog "svi u zavjeri proti mene, samo ja nisam kriv". :shock:

Neshvatljivo kako se tesko otrest lazi. Tito, Mancini, Pep i mnogi drugi uopste se ne kace na njega - on udara po svima. Zalosno al et.

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 25 nov 2012, 14:10

Ovdje neki pricaju ko da je Mou prosjecan trener koejg je samo sreca u zivotu pratila :lol: frajer pored del bosquea najbolji trener svijeta i nije samo on kriv sto Real gubi, sto se di maria gubi na terenu, sto nemaju muda da povedu loptu prema naprijed, sto se prave glupe greske u odbrani itd. Desava se, idemo dalje, kad Real osvoji LP vidjecemo sta cete pricati ;)
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 25 nov 2012, 14:22

Ma ja, opet krive sudije, španjolski savez, UEFA, masoni i tako to. :lol:
Koji cirkusant u pm.
Ma nije džaba The Only One. Niko na svijetu ovako ne kuka kad izgubi.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 25 nov 2012, 14:37

Raul7 je napisao/la:Desava se, idemo dalje, kad Real osvoji LP vidjecemo sta cete pricati ;)
Ovo mi je falilo prosle sezone.
Don't hate what you don't understand.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 25 nov 2012, 14:40

xaviesta je napisao/la:
Raul7 je napisao/la:Desava se, idemo dalje, kad Real osvoji LP vidjecemo sta cete pricati ;)
Ovo mi je falilo prosle sezone.
Uvijek sigurni u osvajajnje a deceniju nista od toga. Ovakvih izjava se niko ne sjeti od navijaca drugih timova kad osvoje taj trofej.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 25 nov 2012, 15:21

Pa dobro je Mourinho rekao za ovo kalendar. Pa samo glup čovek to ne može skontat. Barcelona igra u Ligi prvaka u utorak, a igra utakmicu u prvenstvu u nedjelju, a Real Madrida igra utakmicu u srijedu, a prvenstvo igra u subotu. Još oni su igrali protiv bezvezne ekipe i dobivaju još par dana odmora. Mi igrali protiv prvaka Engleske, ni dana odmora kako treba igrači nisu imali. Ovo nema nigde.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 25 nov 2012, 15:24

anonymousHD je napisao/la:Pa dobro je Mourinho rekao za ovo kalendar. Pa samo glup čovek to ne može skontat. Barcelona igra u Ligi prvaka u utorak, a igra utakmicu u prvenstvu u nedjelju, a Real Madrida igra utakmicu u srijedu, a prvenstvo igra u subotu. Još oni su igrali protiv bezvezne ekipe i dobivaju još par dana odmora. Mi igrali protiv prvaka Engleske, ni dana odmora kako treba igrači nisu imali. Ovo nema nigde.
ma nemoj?

prošla sezona:

utorak: bayern - real
srijeda: čelzi - barsa
subota: el klasiko
utorak: barsa - čelzi
srijeda: real - bayern

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 25 nov 2012, 15:28

Spektakularno poređenje. :)

Pa kad su trebali da igraju onda? U nedjelju? :lol:

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 25 nov 2012, 15:32

ne ciljam na to kad se trebalo igrat, nego da je to oko kalendara glupost. postoji unaprijed formiran raspored i pravdat se na osnovu toga je retardirano. šta bi sad murinjo da on izabere kad će mu ekipa igrat?

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 25 nov 2012, 15:36

Pa de malo gledaj logično. Prvenstvo treba da se prilagođava ekipama koje igraju u europskim takmičenjima, to je logično. Pa ne možeš ti npr. putovat utorkom u Rusiju i odmah u subotu igrat prvenstvenu utakmicu, pa to i budala shvata, ista tako i za Real, ljudi putuju u srijedu, pa putuju u petak u Sevillu. Gde tu logika, kako si odmoran? Ja ovo ne govorim samo radi Reala, već radi svih klubova koji su u ovim europskim takmičenjima. Igračima treba odmor, pa nisu mašine.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 25 nov 2012, 15:38

azTer je napisao/la:ne ciljam na to kad se trebalo igrat, nego da je to oko kalendara glupost. postoji unaprijed formiran raspored i pravdat se na osnovu toga je retardirano. šta bi sad murinjo da on izabere kad će mu ekipa igrat?
Kad si na - 8 ili vjerovatno od nocas -11 onda je sve u zavjeri a samo on nije kriv. Sto se nije bunio kad se formirala sezona. Mislim smijesno. Tako je kako je. Prosle godine Barci u sest dana Celzi pa Real pa Celzi i niko se nije bunio sto je i normalno. Stvarno glupost valja. Ako je nedodirljivi nek gazi. Vec je sabro nekoliko poraza koje niko nije ocekivao i tu je samo on kriv.

poskupila je pretplata za TV i sve pare idu u pomoc Barceloni i izgradnji novog stadiona - to je sljedeci izgovor. :oops:

@anonymousHD
trebao si to napisati prosle godine ;)

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.