Safet Sušić - Pape

velez_mostar
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la velez_mostar » 22 nov 2012, 18:06

Elegant je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la: Da nam je na klupi Bajevic (ovo je samo jedan primjer), ne bi gol primili u ovim kvalifikacijama, i Grcku bi pobjedili glatko..a, prosle bi uspjesno zavrsili, ne bi nas Portugalci resetali onako.
Na osnovu cega ? Kako mozes donosti takve zakljucke ?
Na osnovu cinjenice da bi takticki bili puno zreliji, vjerovatno bi manje davali, ali bi nas gol ostao netaknut.
Pa, dovoljno je samo poslusati izjave Susica na tv-u (ovo sto internet portali napisu su ciste gluposti jer oni njegovu izjavu uljepsaju maksimalno, kad to citas pomislis da se nije Susic transformirao u Muhameda FIlipovica), "kad smo primili gol, znao sam da cemo postici koji, ova ekipa moze dat gol svakome", i to je sve.

Sta bola???Znaci, imas Dzeku, Ibisevica, Misimovica, i ekipu, i mozes dat' gol kome hoces, znaci kao da su neka stoka, pa ih pusti na teren bez ideja, i zamisli.

Evo jos jedan primjer..ne kazem da je Stimac neka trenerska velicina, ali kad on prica o igri nakon utakmice, kad analizira stanje, kad posmatra protivnika i prica o njemu, igrace sve do jednog, vidis po tome koliko covjek poznaje, i kako razmislja.

Susic: "ima onaj neki Samaras, nije los, dobar je u skoku, imaju i onog stopera iz Schalkea, tvrdi su, i to je to", hahahaha.
Covjece, ti trebas znat koliko je proteina, kreatina, minerala, ugljikohidrata, magnezija, kalcija, vitamina ovog, onog, unio u svoj organizam svaki igrac protiv kojeg igras.
O tome se radi.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 22 nov 2012, 18:31

I sta sa tim, proucicemo koliko je magnezija i proteina pojeo Samaras ali na kraju cemo opet na teren poslati istu ekipu kao da nismo nista proucavali. Kao da bi Bajevic nesto posebno drukcije igrao. Mislite napravio bi neku rokadu, i odjednom bi se pretvorili u Spaniju? Kako da ne. Treneri zavise od kadra, mi imamo takav kadar kakav imamo, dosta dobar. I pravimo dosta dobre rezultate.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 nov 2012, 18:32

calcio je napisao/la:Treneri zavise od kadra, mi imamo takav kadar kakav imamo, dosta dobar. I pravimo dosta dobre rezultate.
8-)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 22 nov 2012, 18:39

O Susicu se debatira kao da ima omjer 1 3 10. Gol razlika 4:18 .. Ostavite covjeka namiru do Februara mjeseca ..

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 22 nov 2012, 18:59

calcio je napisao/la:I sta sa tim, proucicemo koliko je magnezija i proteina pojeo Samaras ali na kraju cemo opet na teren poslati istu ekipu kao da nismo nista proucavali. Kao da bi Bajevic nesto posebno drukcije igrao. Mislite napravio bi neku rokadu, i odjednom bi se pretvorili u Spaniju? Kako da ne. Treneri zavise od kadra, mi imamo takav kadar kakav imamo, dosta dobar. I pravimo dosta dobre rezultate.
Nije poenta praviti "dosta dobre rezultate", poenta je napraviti odlicne rezultate, napraviti iskorak, ne dozvoliti da nam Liht i ostala buranija iz grupe daje gol, da nas Portugal k'o na gadjanju postavi i roka, da primimo gol 15 minuta prije kraja utakmice u Francuskoj, da cuvamo rezultat protiv neke Albanije kad su bili gotovi, da igraju neki igraci dok drugi kvalitetniji cekaju priliku, da nas Grcka sa oslabljenim sastavom kar.a kako stigne, da u prijateljskim mecevima izgubimo skoro sve utakmice (sve ovo pripremljene ekipe, sa jakim strucnjakom ne puse).

Slozicu se ipak da imamo ok rezultate, prvi smo u grupi, ali na kontu imamo samo 1(slovima jedan) bod, tek sad pocinju prave kvalifikacije.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 nov 2012, 19:08

velez_mostar je napisao/la:Da osvojimo SP, Susic nikad nece biti dobar strucnjak. on jednostavno nema to u sebi.
Kako nakon ovoga,moze uopste biti normalne rasprave sa doticnim?
Abramovic je mala maca za ovog.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 22 nov 2012, 19:46

Pa mi smo genijalan narod.
Zadnji u skupini fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj trener vaki-neki.Svi levati
Predzadnji u skupini fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj nista s nicim.
4. u skupini maaa bjez nos' to sve niko pojma nema
3. u skupini aa mamicu vam smotanu i izborniku i svima
2.u skupini aaa smotanluka boze sacuvaj
1.u skupini velahavla boze sacuvaj,izbornik ****,pojma nema,jes da niko prije njega nije bio prvi al je smotan da Bog sacuva,a igraci isto estakvirla
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 22 nov 2012, 19:52

nama za pravi rezultat treba ovaj sa mog avatara.
dok je sušića gubit ćemo teniskim rezultatima.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 nov 2012, 19:56

dijalog je napisao/la:nama za pravi rezultat treba ovaj sa mog avatara.
@jacky koliko puta te @monolog mora banovati da skontas neke stvari????? :shock:
Ciro je vec vodio BIH repku sa istim protivnikom u barazu.Rezultat je bio tripl ziro.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 22 nov 2012, 19:59, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 22 nov 2012, 19:56

Nego koliko je Susic puta izgubio u kvalifikacijama?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 nov 2012, 19:57

buraz tebi treba dobar hodža da ti istjera zlo a utjera dobro ;)
DRUG NEBI TI PUNCA

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 22 nov 2012, 20:00

Senaid L.F.C je napisao/la:
od koga će izgubit, od litvanije?
ćiro je igrao egal utakmice sa portugalom i barem se čovjek mogao da nada, a sa sušićem 2-6. :roll:
bagrcavi, ne znam šta hoćeš da kažeš.
kakav jacky???

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 22 nov 2012, 20:03

dijalog je napisao/la:
Senaid L.F.C je napisao/la:
od koga će izgubit, od litvanije?
ćiro je igrao egal utakmice sa portugalom i barem se čovjek mogao da nada, a sa sušićem 2-6. :roll:
bagrcavi, ne znam šta hoćeš da kažeš.
kakav jacky???
hodza,pop kod bilo koga to je mislio da kaze.

Bitno je da smo mi prvi a poraz je poraz od 10:0 ili 1:0 nakon nekog vremena dodje ti na isto
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 22 nov 2012, 20:07

Safet Sušić sasvim solidno obavlja posao. Atmosfera u repki je odlična. Nema ni jedan igrač koji ne želi igrati jer je on selektor. Zamjeramo mu što smo od Portugala izgubili 6:2. Taj isti Portugal je otprilike godinu dana prije te tekme dobio Španiju 4:0. Izvinite, ali izgubiti na strani 6:2 je bolji rezultat nego izgubiti 4:0. Te Portugalce je Španija na SP izbacila tek na penale. Šta mi očekujemo?

Druga stvar, nije toliko ni bitno ko je selektor. Bitno je ko su igrači. Nije Pape zabio onu golčinu Francuzima, nego Džeko i nije Pape skrivio onaj penal nego Spahić.

Recimo naš najuspješniji košarkaški selektor od nezavisnosti do danas je Kinđe. Ja se ne sjećam da je imamo ikakvog trenerskog iskustva kad je uzeo reprezentaciju, ali je imao igrače spremne da ginu na terenu, Bilalovića, Primorca i ostale.

Evo šta je taj isti Mirza govorio o selektorskoj ulozi.
DANI: Gospodine Delibašiću, kako komentirate proces izbora novog selektora muške reprezentacije?

DELIBAŠIĆ: Sve zavisi šta se hoće. Hoćeš li nekoga ko ima internacionalno iskustvo ili nekoga ko ima samo domaće iskustvo ili nekoga ko ti zna pokazati? Oni su svi meni kao vanzemaljci. Svi govorimo o "njima", a oni nisu toliko bitni. Bitni su igrači, bitno je mladima nešto pokazati, bitno je mlade nešto naučiti. Mi u svim sportovima griješimo. U rukometu smo doveli jednog od najboljih svjetskih trenera i očekivali da će nas on kvalifikovati na Svjetsko prvenstvo. Pa ne može se on kvalifikovati. Moraju se igrači kvalifikovati. Mi možemo dovesti i Bogdana Tanjevića, ali on ne može ništa uraditi.
Intervju možete naći ovdje http://www.bhdani.com/arhiva/227/t22714.shtml

A trener u nogometu ima daleko manji uticaj na odvijanje igre od košarkaškog ili rukometnog trenera.

Papetu se od početka traži dlaka u jajetu. Izgubio 6:2 od Portugala, i znači nema pojma. Po toj logici Sir Alex Ferguson nema pojma, a Roberto Mancini je genije jer ga je dobio 6:1.

Radioglava
Kontakt:

Post Postao/la Radioglava » 22 nov 2012, 20:34

levat je napisao/la: Zamjeramo mu što smo od Portugala izgubili 6:2. Taj isti Portugal je otprilike godinu dana prije te tekme dobio Španiju 4:0. Izvinite, ali izgubiti na strani 6:2 je bolji rezultat nego izgubiti 4:0. Te Portugalce je Španija na SP izbacila tek na penale. Šta mi očekujemo?
Očekujem da pobjedi Albaniju, u utakmici koju je imao u svojim rukama. Očekujem da pobjedi protiv Rumunije, a ne da izgubi 3:0 od ekipe koju je ''dominirao'' prije 4 dana. Da je pobjedio u bilo kojoj od te dvije utakmice, ne bi ni morali igrati protiv Portugala.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 nov 2012, 20:41

Radioglava je napisao/la:
levat je napisao/la: Zamjeramo mu što smo od Portugala izgubili 6:2. Taj isti Portugal je otprilike godinu dana prije te tekme dobio Španiju 4:0. Izvinite, ali izgubiti na strani 6:2 je bolji rezultat nego izgubiti 4:0. Te Portugalce je Španija na SP izbacila tek na penale. Šta mi očekujemo?
Očekujem da pobjedi Albaniju, u utakmici koju je imao u svojim rukama. Očekujem da pobjedi protiv Rumunije, a ne da izgubi 3:0 od ekipe koju je ''dominirao'' prije 4 dana. Da je pobjedio u bilo kojoj od te dvije utakmice, ne bi ni morali igrati protiv Portugala.
Da imamo u repci Spanjolske reprezentativce,mozda bi sta i osvojili.
Dokle vise da je ovo,da je ono ili u prevodu SBB KBB.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

JohnnyDinamitas
Kontakt:

Post Postao/la JohnnyDinamitas » 23 nov 2012, 01:17

Imperativ je s ovom ekipom u ovakvoj grupi biti prvi. Susic je taj koji svakom igracu u svakoj situaciji mora reci kako da se postavi kojom taktikom koji tempo kada, mora imati rijesenje za svaku situaciju u igri. tako se ozbiljan trener pripremi (da ne pricam o Mourinhu koji svaki potez diktira). Ne kritikujem ga, 0:0 u Grckoj je bio fantastican rezultat, ali ono protiv Portugala nije mogle gore takticki.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 23 nov 2012, 01:21

harishp je napisao/la:Pandev znaci pravi crno-plave a Zaprescanin nije :mrgreen:
Helem nejse,rezultati ,poredak na tablici su ti koji govore vise od rijeci.
Pogotovo jos akbgd da se desi po prvi put i odlazak na veliko prvenstvo.
A ko koga voli,mrzi,ofo ono nebitno je.
Siguran sam da pod ovom tvrdnjom mislis kao zasluznu najbolju generaciju ikad u okvirima BiH... 8-) :roll:

Koliko se puta mora napisati da ovdje niko ne mrzi Susica sto je Susic nego mrzi nelogicnosti i maglu koja vlada oko BiH repke...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 23 nov 2012, 01:31

@gringobih

Ne znam za tebe, ali ja bih potpisao da oko repke uvijek ovako "vlada magla", ako to znači da ćemo biti prvi u grupi i da ćemo ovako igrati... ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 23 nov 2012, 01:42

raul-zakon je napisao/la:@gringobih

Ne znam za tebe, ali ja bih potpisao da oko repke uvijek ovako "vlada magla", ako to znači da ćemo biti prvi u grupi i da ćemo ovako igrati... ;)
I ja bih kad bi uvijek igrali sa Lithenstajnom , Latvijom , Uskrsnjim otocima... ;)

Samo selektor koji sebe vidi kao selektor(skolovan covjek) na duze staze moze nama donijeti prosperitet....Nikako ljudi koji su dobili posao u restoranu Bosna od osudjenog kriminalca Usketa jer vise nisu mogli naci posao ni u druguj Turskoj ligi...

Polagat nade u covjeka koji pola repke ima zbog bratovih menadjerskih poznanstava i covjeka koji je cekao 5 do 12 da potpise novi ugovor jer nije imao drugu ponudu.... :( Ja ne... Jer kao sto Dino rece " nemam ja vise 18 godina i krv u venama"... ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.