Pa i je formacija sa 5 nazad (u većini slučajeva),ali u fazi obrane.Italia je napisao/la:nula od trenera..Nedved11 je napisao/la:Ruski selektor kaže da je kvalitet Serije A opao, da Juventus nema konkurente. Kaže da se "kalćo" vratio dve decenije unazad sa 3 - 5 - 2.
Fabio Kapelo je osvojio dve titule sa Juventusom, obe su oduzete u "Kalćopoliju".
"Ja sam osvojio te titule, imam i medalje kući. Mi smo bili daleko najbolji tim na terenu, imali smo ubedljivo najbolji tim. Žao mi je samo što nismo uradili više u Ligi šampiona", objašnjava Kapelo.
I danas je Juve nadmoćan.
"Jeste, nema nikakve trke za titulu, osvojiće je Juventus, mogu da rade šta hoće, nemaju konkurenciju. Nekada je bilo teže, uz milanske timove, tu su bili Parma i Lacio, sada nema nikoga", dodao je "Don".
Ogorčen je na povratak formacije 3 - 5 - 2.
"Serija A se vratila 20 godina unazad, to što oni zovu 3 - 5 - 2 je u praksi igra sa pet odbrambenih igrača", smatra trofejni trener.
taj 3-5-2 osim intera i napolija 2 godine niko nije pobjedio, taj 3-5-2 je unistio chelsea "evropskog prvaka".. sta kapelo zna bgt, sve vise i vise ekipa pocinje koristiti 3-5-2 i u tome ce biti snaga italije u narednim godinama..
a to da je formacija sa 5 nazadKasa ne vidi odbrane po citavu tekmu
A Capello se našao cirkusirat s ovakvim izjavama kako su se ljudi vratili 20 godina unatrag s ovom formacijom.Nije mu to trebalo.3-5-2 i varijante iste su budućnost nogometa.To ne tvrdim samo ja nego i masa nogometnih stručnjaka/analitičara...Bilić,Guardiola,Wilson,Bielsa,Martinez,Prandelli...
Pretpostavljam da Capello očito nije gledao novije utakmice klubova koji igraju 3-5-2,jer da je ne bi ovako nešto niti izjavio,nego si on 3-5-2 zamišlja kao one od pred 15-ak godina koje su se bitno razlikovale od ovih danas.