Pa sad, jesi li ti bio u Dubrovniku kada smo dobili Gošk Jug 0-2, **** more je more, a znaš da je utakmica DOBIJENASchlager je napisao/la:Kad se vec sjecamo starih vremena red je da povucemo i jednu paralelu izmedju sadasnjih Lesinara i nekadasnjih Vulturesa jer bi to i novim i starim borcevcima moglo biti zanimljivo,mislim da sam dovoljno kompetentan jer sam na istoku svaku utakmicu od kad je podignut ovaj novi istok,cak sam 80 i neke kao osnovnoskolac ucestvovao na tom sletu kad je otvaran istok,ne mogu se samo sjetiti da li je taj slet bio povodom otvaranja Malih Olimpijskih igara kad je pred 30 000 ljudi pjevao Zdravko Colic "Druze Tito,mi ti se kunemo" ili je bio onaj tradicionalni koji se odrzavao svake 4 godine u jednom od 7 gradova pobratima (Banjaluka,Novo Mesto,Karlovac,Bihac......),brkam ta dva dogadjaja jer sam bio 4 osnovne....a na istok idem i dan danas,iako imam dobra primanja i te 4 marke kolika je razlika u cijeni ulaznice su mi smijesne (i sad protiv Sirokog kad je bio besplatan ulaz na cijeli stadion sam isao na istok naravno),ali navika je navika,zapad mi je nekako nizak,kao da gledam utakmicu sa klupe za rezervne igrace,a pogled sa vrha istoka-neprocjenjivo,osjecam se kao na Kamp Nou,naravno ne idem vise u kop,ali na istok obavezno....
Kad je u pitanju navijanje onako kako je to propisano tifo pravilima,danasnji momci navijaju 10 puta bolje od nas,njihova tribina izgleda utegnuto,nasa nije licila ni na sta,koreografija im je sto puta bolja,kod nas to maltene nije postojalo ( drzali smo se onoga "kakva koreografija,kakvi bakraci,vi ste p.icke a ne navijaci"!),o pjesmama da ne pricam,tu stvarno smo bili truba,dodjemo dva i po sata prije utakmice na tribinu,pjevamo iz svih glasova "Sa istoka digla se prasina...." i ostali repertoar (mnogo manji nego danas,ali originalan),a kad utakmica pocne nema nas nigdje,promukli smo vec u 20.minuti...danasnji momci to mnogo pametnije rade,oglase se kad ulaze na tribinu i pametno cekaju pocetak utakmice i pjevaju bez prestanka do kraja....mi smo s druge strane mnogo vise ucestvovali u igri,cak mislim da je to igracima mozda i vaznije,kad krene u kontru ili napad da iz nekoliko hiljada grla zagrmi "ajdeee" i da se to stopi u jedan glas,nego ovo danas kad cijelu utakmicu sa istoka cuju jedan jednolican ritam pjesama bez obzira na desavanja na terenu,cak se zna desiti da padne i gol a da se pjesma skoro i ne prekine,a da ne govorim o kontrama,sansama,tu nikakve reakcije Lesinara nema,i dalje se pjeva u istom ritmu... Ovo ce mi mnogi zamjeriti,ali ja sam cak blizu zakljucka da danas atmosferi domaceg terena i pritiscima na sudiju mnogo vise doprinosi "penzionerski" zapad,kako ga zovu,nego mi na istoku,jer kad sudija dosudi nesto diskutabilno,citav zapad skoci i psuje mu sve zivo i mrtvo,a sa istoka se i dalje cuje jednolicna pjesmica tipa "Ja volim samo Borac,za njega samo znam...",e toga ranije nije bilo na istoku,i da ja danas sudim u Banjaluci,nezgodniji bi mi bio zapad od istoka...Jos razliku u tome vidim da je danasnjoj grupi cak vaznije kako su oni izgledali,kako su se pokazali na istoku ili na gostovanjima,i dokazivanje sebi i ostalim navijackim grupama,nego sam klub i rezultati Borca koje smo mi mnogo vise prozivljavali,njima je grupa na prvom mjestu a nama je bio Borac,znalo se desiti da od Prijedora do Banjaluke niko ni skim rijec ne progovori 1988 kada smo izgubili 0-1 u drugoj ligi zapad i dosli na prag trece lige,samo destak dana nakon sto smo pobjedili Crvenu Zvezdu u Beogradu i osvojili Kup marsala Tita.Mnogi su do Banjaluke preplakali,sutnja muk,svako sa svojim mislima kako kao pobjednici Kupa Marsala Tita idemo u trecu ligu,tada veoma jaku,kako se vratiti u drugu ligu,ma bio sam kao lud i ja i svi ostali u vozu,tako da je tada bilo apsolutno nezamislivo da neko poslije takvog poraza zapjeva kako danas pjevaju poslije utakmice bez obzira da li je Borac pobjedio ili izgubio...srecom pobjedili smo sve cetiri do kraja a i ostali rezultati su se poklopili pa smo usli u onu zajednicku Drugu ligu SFRJ i vec u prvoj sezoni predvodjeni Kuzeom usli u Prvu ligu!....Prednost danasnjih djecaka su,bez dileme,gostovanja,odradjuju sve i jedno,odvajaju od usta i mnogo su brojniji na gostovanjima od nas...kad malo bolje razmislim,mi kad se sve sabere nismo imali vise od desetak pravih gostovanja....
Ovo mi je najduzi post od kad sam na forumu i izvinjavam se zbog toga,nadam se da ce bar neko imati zivaca da ga procita,i ogradjujem se da je ovo sve samo moje licno misljenje,neko se ne mora ni u jednoj recenici sloziti sa mnom.jer nije mi pretenzija da budem kao Tomo Maric hronicar Borca i Banjaluke vec cisto malo da uporedimo generacije Lesinara....
Pozdrav svima.....
FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: vlakanje
Re: FK Borac - Banja Luka
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Nisam, ali mi je Lemic pricao o toj utakmici da je dao gol,tad sam bio u JNA kao i Stari Lesinar,i ja sam par dana poslije Metalista takodje otisao u JNA...ali sam zato kao vojnik gledao Borac u Nisu,na nasem prvom gostovanju u Prvoj ligi SFRJ nakon ovog poraza od Partizana u prvom kolu kojeg pominje St.Lesinar.....
E to je bilo gostovanje, hahahaha, mi na kupanje, a znali smo da dobijamo sigurno... 
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Kako se zvao onaj lik što je živio u Beogradskoj, mi ga zvali LABUD, on nam je bio idol, a nakon njega Mile Šijaković, hahahahaha kakav je to lik bio bemti... sada kad ga se sjetim umirem od smijeha, a volio ga narod!
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Joj ovih STARACA, sto su nostalgicni

Jbt život , kad čitam ove postove srce mi je ko Rusija , da ima više Lešinara tipa VB1987, Simpatizer , Stari Lešinar , Shlager, jbt mogu samo da zamislim kakva su to vremena bila , i koja je to gotiva bila ... !!! Drago mi je da ima vas koji učite i koji ćete učiti svoju decu da navijaju za Borac , a ne ko neki u BL , rodjeni Banjalučani , koji uče dete da navija za zvezdu ili partizan , a za klub iz njegovog grada ga boli briga ... !!!
Svaka vam čast za ove postove , i što nas koji nismo bili deo toga, podsećate kako je bilo u to vreme, jbg neki ljudi fale kao pokojni Saša Končar ili Mladen Grebenar , ali jbg život ide dalje ... !!! Veliki pozzz za vas... !!!
Svaka vam čast za ove postove , i što nas koji nismo bili deo toga, podsećate kako je bilo u to vreme, jbg neki ljudi fale kao pokojni Saša Končar ili Mladen Grebenar , ali jbg život ide dalje ... !!! Veliki pozzz za vas... !!!
...у " ? " " $ " - , $ је & " " " , % & рађају ? .. / "
Bila su to lijepa vremena, mada i ova danas nisu ništa manje lijepa,nije nikad Borac bio klub koji pobjeđuje sve odreda pa da zbog toga navijamo za njega, ali je bilo nekih lijepih gluposti kojih se uvjek lijepo sjetiti, neko smo već i spomenuli, pa onda vozanje u kontejnerima po Grbavici, itd itd itd, a kad se nije išlo na gostovanja onda su se utakmice slušale na radiju uz legendarne Nikolu Kragulja i Idriza Saltagića koji u to vrijeme nisu dobro znali ni fudbalska pravila al su radili prenose koje je slušala cijela Banjaluka, kažem bila su lijepa vremena, a lijepo je i danas jer jedan je Borac...? je napisao/la:Jbt život , kad čitam ove postove srce mi je ko Rusija , da ima više Lešinara tipa VB1987, Simpatizer , Stari Lešinar , Shlager, jbt mogu samo da zamislim kakva su to vremena bila , i koja je to gotiva bila ... !!! Drago mi je da ima vas koji učite i koji ćete učiti svoju decu da navijaju za Borac , a ne ko neki u BL , rodjeni Banjalučani , koji uče dete da navija za zvezdu ili partizan , a za klub iz njegovog grada ga boli briga ... !!!
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Idriz Saltagic nije cak znao ni pricati,slovo R mu je bilo nepremostiva prepreka....Ovako je izgledao jedan njegov prenos za Radio Banjaluku :
"Bovac napada cijelo vvijeme,Bovac ima tevensku inicijativu,evo novi napad Bovca,udavac i....tvi nula za Pvoletev!!!
"Bovac napada cijelo vvijeme,Bovac ima tevensku inicijativu,evo novi napad Bovca,udavac i....tvi nula za Pvoletev!!!
Pa da , i sad su ljepa vremena , ali jbg nije to više to kao što je bilo tada , jbg drugačiji se fudbal igrao bolji , više ljudi je dolazilo gledati Borac , malo je ljudi iz BL navijalo za czv i par svi su voljeli Borac , ali jbg vremena se menjaju ... !!! Msm realno ja nemam šta da se žalim , meni je gotiva , tekme , šprdnja zeza , gostovanja , jednom rečju Luda Kuća ... !!! Ali tog ne bi bilo da nije bilo vas i da niste osnovali grupu ... !!! I da samo je jedan Borac Banjalučki, i on je nama sve na svijetu
!!!
Najača je bila kad je rekao " sada je korner za Borac na centru igrališta", vjerovatno kada su ga pripremali za utakmice da mu je rečeno kada se lopta ubacuje u teren pored zastavice to ti je onda korner, a prije su zastavice bile i na centru igrališta tj na aut liniji na centru, neznam zašto al tako je bilo...
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Naravno, to je bilo nekad, sada o tome samo kroz zezu, mislim da smo mi na dobrom putu da svi zajedno budemo Borac onaj stari kakav smo i bili, znači uvjek ponosni i to je najveći uspjeh svih generacija koje su igrale i navijale za Borac, eto ja ću ti samo reći da se zbog Borca i umiralo...? je napisao/la:Pa da , i sad su ljepa vremena , ali jbg nije to više to kao što je bilo tada , jbg drugačiji se fudbal igrao bolji , više ljudi je dolazilo gledati Borac , malo je ljudi iz BL navijalo za czv i par svi su voljeli Borac , ali jbg vremena se menjaju ... !!! Msm realno ja nemam šta da se žalim , meni je gotiva , tekme , šprdnja zeza , gostovanja , jednom rečju Luda Kuća ... !!! Ali tog ne bi bilo da nije bilo vas i da niste osnovali grupu ... !!! I da samo je jedan Borac Banjalučki, i on je nama sve na svijetu![]()
!!!
Utakmica protiv Dinama iz Zagreba 1989 mislim, trener bio Stanko Poklepović, a naš igrač Goran Alar ulazi u šesnaest metara i pogađa stativu pri rezultatu 0-0 i čovjek na zapadnoj tribini kod samog tunela dobija srčani udar i čovjek umire na tribini, nikada nisam saznao kako se zvao, ali tako se volio Borac...
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Naravno , u potpnosti se slažem sa tobom , da zajedno možemo sve , i mi mladi i vi malo starije kajle , koji ste krajem 80-ih okretali Jugu naopačkeVB 1987 je napisao/la:Naravno, to je bilo nekad, sada o tome samo kroz zezu, mislim da smo mi na dobrom putu da svi zajedno budemo Borac onaj stari kakav smo i bili, znači uvjek ponosni i to je najveći uspjeh svih generacija koje su igrale i navijale za Borac, eto ja ću ti samo reći da se zbog Borca i umiralo...? je napisao/la:Pa da , i sad su ljepa vremena , ali jbg nije to više to kao što je bilo tada , jbg drugačiji se fudbal igrao bolji , više ljudi je dolazilo gledati Borac , malo je ljudi iz BL navijalo za czv i par svi su voljeli Borac , ali jbg vremena se menjaju ... !!! Msm realno ja nemam šta da se žalim , meni je gotiva , tekme , šprdnja zeza , gostovanja , jednom rečju Luda Kuća ... !!! Ali tog ne bi bilo da nije bilo vas i da niste osnovali grupu ... !!! I da samo je jedan Borac Banjalučki, i on je nama sve na svijetu![]()
!!!
Utakmica protiv Dinama iz Zagreba 1989 mislim, trener bio Stanko Poklepović, a naš igrač Goran Alar ulazi u šesnaest metara i pogađa stativu pri rezultatu 0-0 i čovjek na zapadnoj tribini kod samog tunela dobija srčani udar i čovjek umire na tribini, nikada nisam saznao kako se zvao, ali tako se volio Borac...
- Simpatizer
- Kontakt:
tatamata je napisao/la:Ozren Peric potpisao,i bice u kombinaciji vec u subotu protiv Slobode!Da vidimo i njega...
kasnis
аааааа $ знате ? ' " ? 15 " $ ' " $ 4 " ове '.
& је ? " " $ $ " су ? на " у ' $ ја % " " " у ? за овај "
?, & " се $ она твоја ? о ? ¥ " $. " ја ? не " / "
Него $ $ се " % са ". % &?
Ја ? ? $ & $ $, $ - " гураво
& је ? " " $ $ " су ? на " у ' $ ја % " " " у ? за овај "
?, & " се $ она твоја ? о ? ¥ " $. " ја ? не " / "
Него $ $ се " % са ". % &?
Ја ? ? $ & $ $, $ - " гураво
"" ПУТ ""
- " ", " ' ?, " су за $ са " " - % ?.
Zasto Bilbija nije spreman zna li neko?
Zasto Bilbija nije spreman zna li neko?
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Mislim da neko reče da ga odmaraju, a moramo računati i na kartone...
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
jos malo i tekma..jedva cekam..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
-
Stari_Lesinar
- Kontakt:
Dobro se drzimo u Sirokom! 
Titula po sezoni. . .
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.