badblueboylivno je napisao/la:
Tomislav, koliko mi je poznato, nema ambicije za višu ligu - dakle, nema netko potrebu slati suce za njih.
Marko je mlad sudac koji u ovakvoj delikatnoj utakmici nije smio biti glavni sudac - pravi županijski derbi, stvara se neki rivalitet između ove dvije ekipe, a njemu je ovo prva sezona kao glavnom sucu, kako si i sam rekao, neiskusan.
Smiješan je Savez koji ga je delegirao na ovu utakmicu, a smiješan je i idiot koji je skočio na njega, a posebno pri 0-3 rezultatu. Općenito nam je Savez smiješan, koji kao da se trudi ugušiti nogomet.
Svako diranje suca bih kažnjavao trajnom suspenzijom igrača.
Nikad nisam bio za nasilje bilo kakve vrste i udaranje sudaca i sve te pizdarije, ali nemalo puta sam sudjelovao u utakmicama gdje je neki sudac jednostavno zaslužio degenek, a rijetko kad ga je dobio. Ja bih trajnom suspenzijom više kažnjavao suce nego igrače.
Ali unatoč svemu, koliko god loše suđenje bilo, uvijek suci dobiju prolaznu ocjenu. U tome je problem. Ili napumpavanje dobrih ocjena jer ih netko gura, pa onda neki neuki i nesposobni sudac dobije za suditi neke malo teže utakmice i eto ti sranja. Koliko su ti suci loši oni većinom uspiju naljutiti obje strane, glupim pogreškama pa pokušajima kompenzacije i slično. Jednostavno suci su kritični, većina ih nikad nije ni igrala nogomet, oni nemaju pojma što se događa na terenu, njihovo poznavanje nogometa dolazi od pogledanih par utakmica na televiziji. Sudački ispiti se ne polažu uopće kako treba, na testovima se čak ne moraš ni pojaviti, a ako dođeš daju ti rješenja. To se stvarno tako radi, ne pričam ja ovo bezveze.
I što onda očekivati nego probleme. Pogotovo u ovakvoj državi, u ovakvom okruženju i ovakvoj ligi.