RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

mikki21
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la mikki21 » 13 nov 2012, 12:23

prvo da odgovorim ovom zeljinom navijacu, tacan ti je podatak prve utakmice veleza su bas odigrane u sjevernom logoru i gradnja stationa tu i igranje na istom bi bio povratak na mjesto gdje je sve pocelo davne 1922 godine, pored BB je to svakako najbolja opcija i nije mi nikako jasno sto je se ikako pocelo gradit u vrapcicima poslje rata umjesto u SL! onda da se svezem demicovog teksta i diskusiji o igracima koji nisu bas nesto! jaganjac je los sto jest jest, momak je pravo brz vjerovatno jedan od najbrzi u ligi ali isto tako je abnormalno los s loptom i primanja su mu nula! sto ima prednosti na brzini to pokvari sa prvim dodirom jer se odbije od njega! onda curic, neznam sta bi rekao za njega, nekad odigra vrlo dobro nekad ekstra lose, nije stabilan, jedno sto je sigurno je da se celo ako nista uvijek bori! mace je tank centar ubacis ga u igru kad imas negativan rezultat da mozes pumpat loptu u 16 da igra glavom i to je to, nista vise nista manje! a nuhica neko spominje kao loseg igraca a meni je momak od prvog kola jedan od bolji u nasoj ekipi i stvarno mi nespada u grupu igraca kojim bi se trebalo zahvalit na zimu! od pocetka sezone pa evo ponajvise sad pod rahimicem vidi se ko je dorastao zadatku u velezu! a to su redom, bobic, hebibovic,okic,cemalovic,zvonic, kazazic,nuhic pa po meni donekle i demic(kad ima svoj dan odigra ekstra)! to su nam nosioci igre i od njih se moze ocekivat svaku tekmu da pruze solidnu partiju! onda nam ostaju 3 mjesta u ekipi gdje se treba snac nekako jer merzic kao najzvucnije ime nije dorastao ocekivanjima ove sezone, mali mehremic je puno bolji prema naprijed nego u defanzivnim zadatcima na svom lijevom beku dok u sredini kodro cesce podbaci nego sto odigra ok a curic igra toplo hladno uz malo cesce hladno! :twisted: sto se klupe tice skaljic zna uc i odigrat pravo dobro a nekad zna i podbacit, jaganjac brz ali neznalac, mace je tu da udje u slucaju negativnog rezultata da pridoda na skok igri, mrva ko da cuva loptu ali stvarno vise nomoze ni sa klupe i onda jedino sto mene malo cudi je da mali hajdarovic nedobija priliku skoro nikako! nekako mi je legao srcu prosle polusezone i dobro je borben i prodoran i meni je svakako bolji, za tu poziciju krilnog napadaca, od jaganjca!

suma sumarum imamo finu mladu ekipicu i ustvari gdje najvise skripi je na pozicijama koje pokrivaju ovi nesto iskusniji igraci + klupa nam je potanka! prva postava sa hebibovicem(po meni nas najbolji igrac), cemalovicem i zvonicem koji su nedostajali protiv zelje sigurno ima kvaliteta za vrh tabele, sad mozda nemislim za titulu ali svakako da smo na mjestima koja vode u evropa ligu, znaci 3-4.mjesto! barem tako djeluju u ovi 5-6 tekma koje je rahimic vodio i ako nastavi ovako radit snjima druga polusezona bi mogla bit u znaku veleza a sljedeca sezona, normalno ako svi glavni igraci ostanu na okupu, bi nam mogla donjet jednu vrlo dobru sezonu gdje konacno nebi bili pri dnu tabele nego u borbi za evropu!

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 13 nov 2012, 15:50

Da li bi mi neko od insidera malo poblize objasnio situaciju oko inicijative za Sjeverni Logor? Kakve su mogucnosti, koje su opstrukcije i sl. Sto detaljnije.
Hvala puno,unaprijed, i sretno Rodjeni!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

TAZ
Kontakt:

Post Postao/la TAZ » 13 nov 2012, 20:14

Pa za stadio u Sjevernom logoru je donesen regulacioni plan, tj
u sklopu regulacionog plana Sjeverni logor planiran je i gradski stadion.
E sad kad će se to napraviti pitanje je finansijske prirode.
Ukoliko se nadje investitor gradnja može početi sutra, jer pravne prepreke ne
Drugo htio bih primjetiti da se i ovdje pojavljuju tekstovi nekakvih kvazinovinra i naruceni
uradci koji imaju za cilj da se minira sve dobro što se eventualno uradi u Velezu.
Rahimic radi dobar posao, napokon imamo IGRU, a rezultati trebaju doći u narednom periodu.
Treba sačekati kraj sezone i kako će se ova ekipa isprofilirati, ima tu još materijala
za napredak, ako je glavno pitanje što igra ovaj umjesto onog, onda je to korak nazad, opet se glupostima bavimo.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 13 nov 2012, 21:39

slika

DOĐITE I PODRŽITE RUKOMETAŠE. I oni su dio ovog grada, momci koji se bore za svaku loptu, svaki gol, pobjedu su tako malo ispraćeni. Sve su to momci od 15,16,17 godina uz nekoliko iskusnih igrača sa po 20 i kusur godina. Velež stvara novu ekipu i igra jako dobro. Ovo je također derbi 9. kola protiv Želje.

SVI NA RUKOMET!

'ta će on
Kontakt:

Post Postao/la 'ta će on » 13 nov 2012, 21:47

Stari dedo iz Zenice prati svaku utakmicu Veleža!

Dosta je toga napisano i mnogo toga se reklo o mostarskom Veležu, ipak jedna stvar, u stvari jedan čovjek iz Zenice, koji ide na svaku Veležovu utakmicu, kod kuće ili na strani, o njemu se nije govorilo. Istinski navijač Veleža, ali niko ne zna ko je, i o kome se radi.

slika

DEDO IZ ZENICE KOJI PRATI VELEŽ KUĆI ILI NA STRANI, PO ZIMI, SA KAČKETOM NA GLAVI
Mnogi navijači i ljubitelji Veleža koji prate ovaj klub, sigurno su do sada, barem jednom, imali priliku vidjeti starog dedu, koji ide na svaku Veležovu utakmicu. Navijača Rođenih ima mnogo na ovom svijetu, ali njegova ljubav prema ovom klubu je velika, veća od planine Velež.

Jučer je jedan naš dopisnik zabilježio njegovu fotografiju na utakmici između Veleža i Gradačačke Zvijezde, gdje su na kraju slavili domaći, nakon preokreta, rezultatom 2:1. Ali niko ne zna o kakvom se čovjeku radi i ko je on ustvari?

Jeste li ikada pomislili o čemu razmišlja ovaj čovjek, starac, dedo? Psuje li majku igračima, stručnom štabu ili nekome iz uprave? Prisutan je na svakoj utakmici. Mnogi se pitaju šta to njega vuče u Vrapčiće? Zar mu nije bolje, subotom popodne, negdje pored Bune da sa svojim unučem šeće? Odgovor se nameće jednom Veležovcu: LJUBAV, ništa drugo!

Prije par godina Velež igrao protiv Olimpica na Olimpijskom stadionu Koševo, zima bila. Svi se smrzavali i u jaknama bili, a dedo, u istom ovom kratkih rukava dresu, i zastavom u ruci nije prestao mahati tokom cijele utakmice.

Tekst jednog navijača:

Brat kakav si mi? Moram ti nešto reći za ovog dedu. Ja ga na svakoj tekmi snimao kad smo išli na gostovanja. Imam ovaj snimak i slika jedna, sa ovog gostovanja protiv Olimpika na Koševu. Kralj ispod mene, igrači se smrzavaju, u rukavicama trče, a on, stavio kralj torbu ispod sebe, skinuo se go da se presvuče, da nabaci sve crveno na sebe i polako se presvlači, ko da je avgust. Kad je Ibraković vodio Velež, došao on na derbi, protv Svinjskog, ja svaki derbi odem sa kolegom ujutro na stadion, okačimo moju onu veliku zastavu MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA i nazad na pivu, kad on legenda, već na stadionu sjedi...oko 10 ujutro, a tekma oko 3-4 sata. Napravio od kartona duži trasnaprent i otišao do grada da kupi flomaster i napisao krivim slovima: Zajedno sa Rodjenim u Europu do istorijskog uspjeha. i nalijepio 3 karanfila na njega...lehenda....i sad, ja mu govorim, hajde s nama u grad, idemo na ručak, koje piće i zajedno ćemo na derbi, kaže kralj ne bih, hvala vam, moram ostati ovdje i čuvati ovaj svoj transparent :) Legenda...kažem ja neće ga niko dirati, rekoh ja svoj ostavim ovako svaki derbi, ranije, izasao me 1000 maraka, i još ga nije niko dirnuo...kaže hvala vam. ali ja ću ovdje malo uživati na Veležovom stadionu...navečer ga vidjeli u Bejrutu, krenuo na autobus za Zenicu, i svrnuo ga ja na kafu. Pitam ga kako se zove, nismo se upoznali. Kaže Ibro iz Zenice....čitav život navijam za Velež, za jedinu ljubav. Blizu 70 godina ima...kaže i mama i tata su navijali i kao klinca su me vodali na utakmice Veleža...ali smiješno da čovjek u tim godinama govori mama i tata. i sada ga pita ovaj moj kolega, pa kako reaguju u Zenici na to što ti navijaš za Velež i vazda si sa Veležovom zastavom u autobusu. Kaže on...jednom su mi rekli kako te nije stid, i tebe i tvojih roditelja, navijate za Velež, a zenički hljeb jedete i Zenica vas hrani, kaže on...sine....ja sam navijao za Velež i moji roditelja su navijali za Velež i gledali ga kada još nije Čelik ni bio osnovan....Zato sine ušuti, jer gluposti pričaš....**** majku, samo gledam raju oko sebe, u svih suze u očima od dragosti .... Jedan je Ibro!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 13 nov 2012, 23:09

Prije par godina Velež igrao protiv Olimpica na Olimpijskom stadionu Koševo, zima bila. Svi se smrzavali i u jaknama bili, a dedo, u istom ovom kratkih rukava dresu, i zastavom u ruci nije prestao mahati tokom cijele utakmice.
Ovoga se dobro sjecam RA bio na sjeveru,a u prvim redovima cuveni deda. :D
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

kerzen
Kontakt:

Post Postao/la kerzen » 14 nov 2012, 03:31

Danijal Brković, fudbaler Željezničara, odgovarao je na pitanja navijačima Plavih na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici...
Bivši napadač Veleža istakao je da su navijači FK Željezničar najbolji u Bosni i Hercegovini, te je rekao da je njegov prelazak iz mostarskog u sarajevski klub logičan slijed, jer "svaki igrač bi isto učinio".

Najdraži gol u karijeri?
Najdraži gol mi je pobjednički gol protiv Čelika. Obećavam još puno lijepih pogodaka.

Za koji klub biste voljeli u budućnosti nastupati?
Volio bih igrati u nekom od klubova španske lige, jer mi se sviđa fudbal u toj zemlji.

Sa kojim saigračem najviše volite provoditi vrijeme?
Još uvijek se uklapam u ekipu i svi igrači su mi dosta dobri prijatelji.

Zašto ste napustili tim iz Mostara i prešli u Željezničar?
Željezničar je prvak i mislim da ovdje imam bolju perspektivu. Uostalom, taj potez nije nimalo čudan i to bi svaki igrač uradio.

Koja Vam je najdraža pjesma Manijaka?
Nemam najdražu. Volim sve pjesme koje Manijaci pjevaju. Ko ti je najomiljeniji igrač? Moj uzor je stari, brazilski, Ronaldo, a danas mi je najdraži napadač Falcao.

Kako ste se snašli u Želji i smatrate li da zaslužujete veću minutažu?
Snašao sam se prilično dobro i smatram da ću veću minutažu dobivati uskoro, jer mislim da to zaslužujem.

Ko je prema Vašem mišljenju najbolji Željin igrač?
Željo ima dosta kvalitetnih igrača i teško je izdvojiti najboljeg.

Ko će osvojiti titulu i kup u ovoj sezoni?
Vjerujem da ćemo to biti mi. Imamo kvalitet da ponovimo sve što smo ostvarili prošle sezone.

Šta mislite o Manijacima?
Najbolji navijači u BiH, koje ovim putem pozdravljam.

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 14 nov 2012, 09:44

kerzen je napisao/la:Danijal Brković, fudbaler Željezničara, odgovarao je na pitanja navijačima Plavih na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici...
Bivši napadač Veleža istakao je da su navijači FK Željezničar najbolji u Bosni i Hercegovini, te je rekao da je njegov prelazak iz mostarskog u sarajevski klub logičan slijed, jer "svaki igrač bi isto učinio".

Najdraži gol u karijeri?
Najdraži gol mi je pobjednički gol protiv Čelika. Obećavam još puno lijepih pogodaka.

Volio bih igrati u nekom od klubova španske lige, jer mi se sviđa fudbal u toj zemlji.

Željezničar je prvak i mislim da ovdje imam bolju perspektivu. Uostalom, taj potez nije nimalo čudan i to bi svaki igrač uradio.

Nemam najdražu. Volim sve pjesme koje Manijaci pjevaju. Ko ti je najomiljeniji igrač? Moj uzor je stari, brazilski, Ronaldo, a danas mi je najdraži napadač Falcao.

Snašao sam se prilično dobro i smatram da ću veću minutažu dobivati uskoro, jer mislim da to zaslužujem.

Vjerujem da ćemo to biti mi. Imamo kvalitet da ponovimo sve što smo ostvarili prošle sezone.

I sta ovo ima sa velezom? momak bez karaktera, dogovorio produzenje ugovora s velezom i na dan kad je trebao podpisat nepojavi se i podpise za zelju, stali zahvalnost sto je velez naprvio igraca od njega!!? kad je takav i gazi svoju rijec meni je samo drago da nije u nas vise!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 14 nov 2012, 11:28

TAZ je napisao/la:Pa za stadio u Sjevernom logoru je donesen regulacioni plan, tj
u sklopu regulacionog plana Sjeverni logor planiran je i gradski stadion.

E sad kad će se to napraviti pitanje je finansijske prirode.
Ukoliko se nadje investitor gradnja može početi sutra, jer pravne prepreke ne
Drugo htio bih primjetiti da se i ovdje pojavljuju tekstovi nekakvih kvazinovinra i naruceni
uradci koji imaju za cilj da se minira sve dobro što se eventualno uradi u Velezu.
Rahimic radi dobar posao, napokon imamo IGRU, a rezultati trebaju doći u narednom periodu.
Treba sačekati kraj sezone i kako će se ova ekipa isprofilirati, ima tu još materijala
za napredak, ako je glavno pitanje što igra ovaj umjesto onog, onda je to korak nazad, opet se glupostima bavimo.
eo sad sam bio na službenoj stranici grada Mostara gdje piše da je usvojen regulacioni plan CENTAR II, a pošto sam od te struke, to znači da su se stekli svi zakonski uslovi za građenje već planiranih objekata. ;)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 14 nov 2012, 11:33

Incijativa za izgradnju stadiona u Sjevernom logoru

Autor: S***t C****r
Datum: 2012-11-13 18:15:15
Posljednjih dana navijači Veleža na društvenim mrežama pokrenuli su incijativu izgradnje novog Veležovog stadiona na lokaciji Sjeverni logor...
Inicijator ideje bio je dugogodišnji fudbaler i uposlenik Veleža Samir Ćemalović. Prethodno je Velež dobio stadion u Vrapčićima na četrdeset godina radi tendera i obećanja da će UEFA uložiti novac za nadogradnju istog. Nakon toga dopis Gradskom vijeću uputio je i HŠK Zrinjski koji je zatražio određene povlastice za stadion Pod Bijelim brijegom, negiravši tako odluku nekadašnje Općine Jugozapad koja je isti stadion ovom klubu dodijelila n akorištenje od 99 godina.

U međuvremenu je usvojen urbanistički plan u kojemu postoji parcela u Sjevernom logoru namijenjena za Gradski stadion. Jučer su navijači i prijatelji Veleža kao fiziča lica pojedinačno pisali predsjedniku Gradskog vijeća Mostara, Muratu Ćoriću uputivši apel da se Gradsko vijeće ozbiljnije pozabavi ovim problemom.

"Ne znam zbog čega Vrapčići kad može Sjeverni logor? Napravit ćemo savremen stadion. Samo je malo volje potrebno," izjavio je Ćemalović.

čuj Pika inicijator?

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 14 nov 2012, 17:45

AlemC85 je napisao/la:Incijativa za izgradnju stadiona u Sjevernom logoru

Autor: S***t C****r
Datum: 2012-11-13 18:15:15
Posljednjih dana navijači Veleža na društvenim mrežama pokrenuli su incijativu izgradnje novog Veležovog stadiona na lokaciji Sjeverni logor...
Inicijator ideje bio je dugogodišnji fudbaler i uposlenik Veleža Samir Ćemalović. Prethodno je Velež dobio stadion u Vrapčićima na četrdeset godina radi tendera i obećanja da će UEFA uložiti novac za nadogradnju istog. Nakon toga dopis Gradskom vijeću uputio je i HŠK Zrinjski koji je zatražio određene povlastice za stadion Pod Bijelim brijegom, negiravši tako odluku nekadašnje Općine Jugozapad koja je isti stadion ovom klubu dodijelila n akorištenje od 99 godina.

U međuvremenu je usvojen urbanistički plan u kojemu postoji parcela u Sjevernom logoru namijenjena za Gradski stadion. Jučer su navijači i prijatelji Veleža kao fiziča lica pojedinačno pisali predsjedniku Gradskog vijeća Mostara, Muratu Ćoriću uputivši apel da se Gradsko vijeće ozbiljnije pozabavi ovim problemom.

"Ne znam zbog čega Vrapčići kad može Sjeverni logor? Napravit ćemo savremen stadion. Samo je malo volje potrebno," izjavio je Ćemalović.

čuj Pika inicijator?

I treba nam stadion u gradu ;) nebitno ko je incijator :D
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 14 nov 2012, 18:02

kerzen je napisao/la:Danijal Brković, fudbaler Željezničara, odgovarao je na pitanja navijačima Plavih na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici...

Najdraži gol u karijeri?

Nadam se da ti je Elvir Čolić najbolji prijatelj. Fini ste vi momci.
Who dares, wins !

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 14 nov 2012, 18:11

NeToBoLa je napisao/la:

Najdraži gol u karijeri?

Nadam se da ti je Elvir Čolić najbolji prijatelj. Fini ste vi momci.
izgleda da je MRKVA govorio istinu, kada je rekao da ga je Brković izradio. Neka mu je na sramotu, i daleko mu kuća bila od VELEŽA.... :evil:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 14 nov 2012, 18:35

Zdravstveni bilten svakodnevnica „Rođenih“
Wednesday, 14 November 2012 17:53
There are no translations available.

Posljednjih dana stručni štab Veleža najčešće se konsultuje sa medicinskim timom. Povrede su postale češća pojava nego inače u redovima Veleža. Podsjetimo iz tog razloga trojica igrača su morala propustiti meč na Grbavici. Denis Zvonić je najbliži povratku na teren i mogao bi se vratiti već u subotu, u vrlo važnoj utakmici sa Slavijom.

- Sutra ću definitivno dobiti potvrdu od doktora mogu li već u subotu na teren. Važna nam je utakmica i želio bih pružiti svoj puni doprinos da bodovi ostanu u Mostaru, ali eto pričekajmo sutrašnji dan, kratak je Denis Zvonić, koji je upravo zbog povrede morao otkazati nastup i za U-21 reprezentacijhu BiH.

- Imao sam razgovor sa stručnim štabom reprezentacije, koji je računao na mene, ali sam rekao da nisam 100 % spreman. Logično je da mi nisu uputili poziv u ovom trenutku, ističe Zvonić.

Blizu oporavka je i jedan od najuniverzalnijih igrača Veleža, jer su upravo Hebibović i Nuhić ove jeseni odigrali podjednako dobro na nekoliko pozicija. Međutim, posljednji nastupi na poziciji desnog beka po protivnički gol postali su prava „noćna mora“ i nakon što je bio vodeći strijelac na početku prvenstva, ponovo skrenuli pozornost na Hebibovića.

- Trebao sam početi utakmicu na Grbavici, ali sam na zagrijavanju osjetio bol u aduktoru, zbog čega šef nije želio rizikovati eventualnu prinudnu izmjenu odmah na početku utakmice. Medicinski pregled u ponedeljak je pokazao da mi se oštetila ovojnica mišića. Zbog toga sam morao smanjiti intenzitet treninga. Kako sada stvari izgledaju morat ću propustiti Slaviju, ali ću biti spreman za gradski derbi. Eto možda je to prilika da se dobro pripremim za derbi, posebno jer sam zbog povrede morao propustiti i onaj proljetos kada smo slavili 3:1, ističe Hebibović.

Najteža situacija je sa još jednim potencijalnim U-21 reprezentativcem. Mirza Ćemalović u petak je na treningu, u jednom duelu sa saigračem Fadilom Marićem, zadobio povredu, zbog čega je morao ranije napustiti trening.

- Eto tako je ispalo. Bio je to običan start, ali ispalo je ono najgore. Nisam mogao ni na Grbavici igrati, a i morao sam propustiti utakmicu sa Poljskom. Obavio sam medicinske preglede i konstatovano je nagnječenje medijalnog lingamenta. Nažalost za mene je ova polusezona završena, jer ću u trenažni proces moći se uključiti tek za četiri sedmice, pomalo tužnim glasom konstatuje Ćemalović.

Odustvo prvog strijelca ekipe u posljednja dva meča dodatni je problem za Ibru Rahimića i njegov stručni štab, koji će sada nastojati pronaći adekvatnu zamjenu. U opciji ima uglavnom mlade igrače koji nisu stariji od 21 godine.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 14 nov 2012, 20:10

Kakav je igrac Hebibovic?

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 14 nov 2012, 20:16

soe je napisao/la:Kakav je igrac Hebibovic?
Dobar pravo,medju najboljim trenutno u Velezu...

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 14 nov 2012, 20:31

Hebibovic najbolji ove godine u Velezu brz trkac borac veliki poput Visce sto je igrao u Zelji pravi visak na terenu sa svojim kretanjem ima ga svugdije moze da igra na vise pozicija

Dobro je Cemalovic proso nije nista potrgo u koljenu ovo ce mu dobro doci da ojaca i da poradi na jacini nestabilan je

ljozeTM
Kontakt:

Post Postao/la ljozeTM » 14 nov 2012, 23:00

'ta će on je napisao/la:Stari dedo iz Zenice prati svaku utakmicu Veleža!

Dosta je toga napisano i mnogo toga se reklo o mostarskom Veležu, ipak jedna stvar, u stvari jedan čovjek iz Zenice, koji ide na svaku Veležovu utakmicu, kod kuće ili na strani, o njemu se nije govorilo. Istinski navijač Veleža, ali niko ne zna ko je, i o kome se radi.

slika

DEDO IZ ZENICE KOJI PRATI VELEŽ KUĆI ILI NA STRANI, PO ZIMI, SA KAČKETOM NA GLAVI
Mnogi navijači i ljubitelji Veleža koji prate ovaj klub, sigurno su do sada, barem jednom, imali priliku vidjeti starog dedu, koji ide na svaku Veležovu utakmicu. Navijača Rođenih ima mnogo na ovom svijetu, ali njegova ljubav prema ovom klubu je velika, veća od planine Velež.

Jučer je jedan naš dopisnik zabilježio njegovu fotografiju na utakmici između Veleža i Gradačačke Zvijezde, gdje su na kraju slavili domaći, nakon preokreta, rezultatom 2:1. Ali niko ne zna o kakvom se čovjeku radi i ko je on ustvari?

Jeste li ikada pomislili o čemu razmišlja ovaj čovjek, starac, dedo? Psuje li majku igračima, stručnom štabu ili nekome iz uprave? Prisutan je na svakoj utakmici. Mnogi se pitaju šta to njega vuče u Vrapčiće? Zar mu nije bolje, subotom popodne, negdje pored Bune da sa svojim unučem šeće? Odgovor se nameće jednom Veležovcu: LJUBAV, ništa drugo!

Tekst jednog navijača:

Brat kakav si mi? Moram ti nešto reći za ovog dedu. Ja ga na svakoj tekmi snimao kad smo išli na gostovanja. Imam ovaj snimak i slika jedna, sa ovog gostovanja protiv Olimpika na Koševu. Kralj ispod mene, igrači se smrzavaju, u rukavicama trče, a on, stavio kralj torbu ispod sebe, skinuo se go da se presvuče, da nabaci sve crveno na sebe i polako se presvlači, ko da je avgust. Kad je Ibraković vodio Velež, došao on na derbi, protv Svinjskog, ja svaki derbi odem sa kolegom ujutro na stadion, okačimo moju onu veliku zastavu MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA i nazad na pivu, kad on legenda, već na stadionu sjedi...oko 10 ujutro, a tekma oko 3-4 sata. Napravio od kartona duži trasnaprent i otišao do grada da kupi flomaster i napisao krivim slovima: Zajedno sa Rodjenim u Europu do istorijskog uspjeha. i nalijepio 3 karanfila na njega...lehenda....i sad, ja mu govorim, hajde s nama u grad, idemo na ručak, koje piće i zajedno ćemo na derbi, kaže kralj ne bih, hvala vam, moram ostati ovdje i čuvati ovaj svoj transparent :) Legenda...kažem ja neće ga niko dirati, rekoh ja svoj ostavim ovako svaki derbi, ranije, izasao me 1000 maraka, i još ga nije niko dirnuo...kaže hvala vam. ali ja ću ovdje malo uživati na Veležovom stadionu...navečer ga vidjeli u Bejrutu, krenuo na autobus za Zenicu, i svrnuo ga ja na kafu. Pitam ga kako se zove, nismo se upoznali. Kaže Ibro iz Zenice....čitav život navijam za Velež, za jedinu ljubav. Blizu 70 godina ima...kaže i mama i tata su navijali i kao klinca su me vodali na utakmice Veleža...ali smiješno da čovjek u tim godinama govori mama i tata. i sada ga pita ovaj moj kolega, pa kako reaguju u Zenici na to što ti navijaš za Velež i vazda si sa Veležovom zastavom u autobusu. Kaže on...jednom su mi rekli kako te nije stid, i tebe i tvojih roditelja, navijate za Velež, a zenički hljeb jedete i Zenica vas hrani, kaže on...sine....ja sam navijao za Velež i moji roditelja su navijali za Velež i gledali ga kada još nije Čelik ni bio osnovan....Zato sine ušuti, jer gluposti pričaš....**** majku, samo gledam raju oko sebe, u svih suze u očima od dragosti .... Jedan je Ibro!
ljubav nista drugo i svaka mu cast ,a moram vam rec da i ovdje imate jednog navijaca ;)
ZELJEZNICAR-19TM87-ZAVIDOVICI

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 15 nov 2012, 10:31

Juče sam bio u Stocu pratio utakmicu Velež ovi rezervisti protiv Iskre. Mali Marić i Hajdarević su me oduševili. Mislim da će nešto biti od njih. Ovo ostalo ima još da radi radi radi budućnost je pred njima.

Forza velez
Kontakt:

Post Postao/la Forza velez » 15 nov 2012, 11:49

slika

Nek vam Gosk u podsvijesti bude kad gledate tribine a ne vidite ljude Ra stolac na utakmici koja je odigrana juce Iskra - Velez
Na jugu drzave,na jugu grada šalove nosi najaca banda DoG Tekija'81

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.