Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

grgr
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la grgr » 13 nov 2012, 10:37

Veceras im je na programu klivlend , oni se sudeci po svemu jos uvijek oporavljaju od dzejmsa XD Trebao bi ovde dobiti minute sigurno nadam da se ce ih iskoristiti na pravi nacin konacno...

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 nov 2012, 11:24

azTer je napisao/la:Avery Johnson je kazao kako Teletović ima ružnu naviku da pogleda poziciju svojih nogu prije šutiranja za tri poena kako bi se uvjerio da nije nagazio liniju.

"Teletović ne smije postati jednodimenzionalan igrač kojeg će protivnički timovi znati zatvoriti kad bude na liniji za tri poena. Mirza ima nevjerovatne sposobnosti s obzirom na njegovu visinu", kazao je Johnson.

Na treninzima naš reprezentativac pokazuje veliki potencijal, a u to se uvjerio i njegov klupski kolega i proslavljeni NBA igrač Reggie Evans.

"Može postati veoma dobar. Kad je dobar onda je dobar i takvog sam ga vidio", kazao je Evans te dodao kako treba imati strpljenja, kao što je to bio slučaj sa Dirkom Nowitzkim i Andreom Bargnanijem, dva evropska igrača koji su postali zvijezde NBA lige.

"Nisu došli u ligu i postali vrhunski igrači odmah", kazao je Evans.

proslavljeni nba igrač reggie evans??

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 13 nov 2012, 11:32

filip13 je napisao/la: proslavljeni nba igrač reggie evans??
Pa proslavlja 2.godinu u ligi :lol: :lol:
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 13 nov 2012, 14:35

elninho_resTO je napisao/la:
filip13 je napisao/la: proslavljeni nba igrač reggie evans??
Pa proslavlja 2.godinu u ligi :lol: :lol:
Drzite se fudbala molim vas evans igra vec vise od 10 godina u nba i ima defanzivnu ulogu u timovima...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 nov 2012, 14:36

grgr je napisao/la:Veceras im je na programu klivlend , oni se sudeci po svemu jos uvijek oporavljaju od dzejmsa XD Trebao bi ovde dobiti minute sigurno nadam da se ce ih iskoristiti na pravi nacin konacno...
Nemoj ziv bio to, koliko si puta gledao Cleveland od Jamesovog odlaska? Jesi gledao ovih 7 utakmica? Ovih 5 poraza sto imamo, moglo je komotno biti 2 poraza i 3 pobjede, jer je jednom bio buzzer beater, drugi puta smo izgubili prednost od 26 poena zahvaljujuci momentumu kojeg su dale sudije Sunsima, te protiv Golden Statea smo bili oslabljeni zbog neigranja Andya i Zellera, te uz bolesnog Irvinga.

Drago mi je sto ce veceras fanovi Teletovica moci da prate Cleveland i da vec jednom prestanu sa pricom o oporavljanju Cavsa od Jamesa.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 13 nov 2012, 14:42

adriano_leite je napisao/la:
grgr je napisao/la:Veceras im je na programu klivlend , oni se sudeci po svemu jos uvijek oporavljaju od dzejmsa XD Trebao bi ovde dobiti minute sigurno nadam da se ce ih iskoristiti na pravi nacin konacno...
Nemoj ziv bio to, koliko si puta gledao Cleveland od Jamesovog odlaska? Jesi gledao ovih 7 utakmica? Ovih 5 poraza sto imamo, moglo je komotno biti 2 poraza i 3 pobjede, jer je jednom bio buzzer beater, drugi puta smo izgubili prednost od 26 poena zahvaljujuci momentumu kojeg su dale sudije Sunsima, te protiv Golden Statea smo bili oslabljeni zbog neigranja Andya i Zellera, te uz bolesnog Irvinga.

Drago mi je sto ce veceras fanovi Teletovica moci da prate Cleveland i da vec jednom prestanu sa pricom o oporavljanju Cavsa od Jamesa.
Kada odigraju jedan play off pogledat cu ih ovako nemam volju a ni potrebu ne govorim da nisu kvalitetnija ekipa nego sto su bili prije par godina ali ne znam da li su dorasli bruklinu ... Drugo je sto ti navijas pa gledas svaku utakmicu sem toga ima previse ekipa u nba da bi svaku tekmu mogao gledat najvise pratim OKC i Bruklin ( logicno radi mirze ).

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 nov 2012, 14:56

grgr je napisao/la: Kada odigraju jedan play off pogledat cu ih ovako nemam volju a ni potrebu ne govorim da nisu kvalitetnija ekipa nego sto su bili prije par godina ali ne znam da li su dorasli bruklinu ... Drugo je sto ti navijas pa gledas svaku utakmicu sem toga ima previse ekipa u nba da bi svaku tekmu mogao gledat najvise pratim OKC i Bruklin ( logicno radi mirze ).
Onda nemoj govoriti o nekom oporavljanju od odlaska Jamesa, jer uveliko je pocela nova era Cavsa ;)

Mes Que Un Club!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 13 nov 2012, 15:09

Pocela koja nece jos dugo u playoff,da ne pricam dalje. ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 nov 2012, 15:15

lumani je napisao/la:Pocela koja nece jos dugo u playoff,da ne pricam dalje. ;)
Hocemo se ja i ti kladiti po pare da cemo sljedece godine u playoff? Ne mozes po box score zakljuciti koja ekipa kako igra, nema sanse, nisi ti toliki znalac, jer niko nije toliki znalac da nesto kaze o nekoj ekipi koju nikada nije pogledao. Dovoljno mi je od tebe bilo ono o Sloanu, da vidim koji si kosarkaski znalac ;) .

Mes Que Un Club!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 13 nov 2012, 15:28

Hocemo se ja i ti kladiti po pare da cemo sljedece godine u playoff? Ne mozes po box score zakljuciti koja ekipa kako igra, nema sanse, nisi ti toliki znalac, jer niko nije toliki znalac da nesto kaze o nekoj ekipi koju nikada nije pogledao. Dovoljno mi je od tebe bilo ono o Sloanu, da vidim koji si kosarkaski znalac ;) .

ne pricaj sto ne znas :!: gledao sam ih 2 puta ove godine.Za Sloana sam ti sve objasnio,tezak karakter nije za L.A.
da se kladimo?ma moze ali u sta? :)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 nov 2012, 15:52

lumani je napisao/la:

ne pricaj sto ne znas :!: gledao sam ih 2 puta ove godine.Za Sloana sam ti sve objasnio,tezak karakter nije za L.A.
da se kladimo?ma moze ali u sta? :)
Ajd po 50 maraka?

Mes Que Un Club!

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 13 nov 2012, 15:53

Cleveland ce se vratiti u PO sljedece godine ili za dvije. Zato jer su se Cavaliersi popravili, ali i zato jer je Istok slaba konferencija.

edit
Zadnja izmjena: Pirke, dana/u 13 nov 2012, 16:14, ukupno mijenjano 1 put.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 13 nov 2012, 15:55

Adriano,

necemo u pare,nismo djeca.pratiti cemo ovu i sledecu i pricati o tome!!

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 13 nov 2012, 16:02

Ne kontam subjektivizam oko ekipa za koje navijas , ja sam uvijek bio tip covjeka koji ne voli najbolje volim one koji igraju srcem i sta ja znam al isto tako sam spreman rec da ta moja ekipa nije dobra ili nije nesto sad bi ti meni jarane isprico kako su cavsi fenomenalna momcad samo eto svaku utakmicu neki manji peh pa propuste prednost od 26 poena :D Zivi bili pa vidjeli **** me se za njih sto se mene tice nek osvoje uzastopno 10 godina opet ce mi bit svejedno nemoj prosipat svoju fizlofiju i glumit nekog bahatog sveznalicu o NBA jer me realno boli briga zanima me teletovic a cavsi i njihove james i post james ere me ne zanimaju al ni najmanje. Reko sam u fazonu da je ekipa losa sto jest **** igraju protiv bruklina koji isto nije velesila i sa njima ce se namucit a pricas o plejofu to znaci da su oni u rangu bruklina jer bruklin nece dalje od 6 og mjesta sigurno.

teletovic12
Kontakt:

Post Postao/la teletovic12 » 13 nov 2012, 16:09

ma kakav brooklin oni ako uhvate play off dosta im

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 nov 2012, 16:11

@grgr ohani malo, ko te dir'o? Nisam ja bahata sveznalica NBA, nego mi je bilo smijesno da neko prica nesto o Cavsima, a nije pogledao tekmu. Valjda moras pogledati tekmu da znas nesto o toj ekipi. Imat ces priliku vidjeti Cavse veceras, pa reci je li toliko losa ekipa kao sto mislis ti, koji ih nisi nikada gledao. Mislim ipak da sam bolje upoznat sa tim Cavsima od navijaca Mirze Teletovica, koji gledaju tekmu samo ako on igra :lol: . Sto se tice toga da je off topic, Mirza je u NBA ligi, igra njegov tim protiv Cavsa, tako da automatski moze se javiti i Bosanac koji voli Mirzu i reprezentaciju, a pri tome navija za Cavse, da kaze nesto o ekipi protiv koje ce Mirza nadam se igrati.

Mes Que Un Club!

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 13 nov 2012, 18:27

Ja nesto razmisljam, mozda ce mu davat minute samo u onim utakmicama kad vidi da nema sanse, kao sto je slucaj bio protiv Miami-a, a u ovim gdje bi trebali dobit kao veceras kuci protiv Clevelanda manju minutazu. Po toj logici cekamo cetvrtak i Boston. Nego moze li mi neko pojasniti, jer vidim ima ljudi koji prate vise i duze nba od mene, da li je moguce da oni njega posalju u D-league, jer ocito je da nije u rotaciji cak i dok su dva igraca povrijedjena. Procitah to na nekom njihovom forumu kao opciju, ali mi nije jasno pa nije njemu 20 godina i ne vidim svrhu onda zasto su ga dovodili uopste.

@adriano_leite e da je Mirza otisao u Cavse, koliko bi tek pristalica dobili na forumu i u Bih :D
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 nov 2012, 18:30

dziza_23 je napisao/la:Ja nesto razmisljam, mozda ce mu davat minute samo u onim utakmicama kad vidi da nema sanse, kao sto je slucaj bio protiv Miami-a, a u ovim gdje bi trebali dobit kao veceras kuci protiv Clevelanda manju minutazu. Po toj logici cekamo cetvrtak i Boston. Nego moze li mi neko pojasniti, jer vidim ima ljudi koji prate vise i duze nba od mene, da li je moguce da oni njega posalju u D-league, jer ocito je da nije u rotaciji cak i dok su dva igraca povrijedjena. Procitah to na nekom njihovom forumu kao opciju, ali mi nije jasno pa nije njemu 20 godina i ne vidim svrhu onda zasto su ga dovodili uopste.

@adriano_leite e da je Mirza otisao u Cavse, koliko bi tek pristalica dobili na forumu i u Bih :D
Moguce je da ga posalju,ali to sa njim nece uraditi sigurno! ;)

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 13 nov 2012, 18:32

Nazalost ovo je realnost.Prvo Humrpies kupi skokove kao lud,samo proslu utakmicu je imao 21 a prije neku noc negdje oko 13,cime je idealan par za Lopeza kojemu je to slaba strana igre,mada je i nju poboljsao..Evans je odbranbena masina,tj takvim se smatra u ovim Netsima sto za njih realno i jeste,visok postotak suta i par skokova,od njega dosta..On ima sve sto njima treba a sto Teletovic nema..Imaju previse "sutera" u ekipi,previse onih sto slabo igraju odbranu i ne skacu,a to je sve sto nas Mirza jeste..Surova realnost,pustite MLE ugovor sto ima,to sto Evans u NBA okvirima i nije neki igrac,sto Vucevic u raspalom Orlandu ima 40 % suta i nekih 16 lopti po utakmici..Mirza je svoje sanse skroz lose iskoristio,jedno vrijeme 18% suta,tesko je dobiti priliku nakon 5 takmivh utakmica..Samo je 2 od 10 odigrao na nivou...
Realnost!
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 nov 2012, 18:33

dziza_23 je napisao/la:Ja nesto razmisljam, mozda ce mu davat minute samo u onim utakmicama kad vidi da nema sanse, kao sto je slucaj bio protiv Miami-a, a u ovim gdje bi trebali dobit kao veceras kuci protiv Clevelanda manju minutazu. Po toj logici cekamo cetvrtak i Boston. Nego moze li mi neko pojasniti, jer vidim ima ljudi koji prate vise i duze nba od mene, da li je moguce da oni njega posalju u D-league, jer ocito je da nije u rotaciji cak i dok su dva igraca povrijedjena. Procitah to na nekom njihovom forumu kao opciju, ali mi nije jasno pa nije njemu 20 godina i ne vidim svrhu onda zasto su ga dovodili uopste.

D-League je razvojna liga, gdje obicno mladji igraci idu da se kale. Medjutim, to je liga gdje idu i igraci koji nisu draftovani, igraci kojima ugovori nisu produzeni, tamo igraju i takmice se da odrze formu, tako i neki veterani igraju u toj ligi, kao cini mi se prosle godine A. Walker, a tolike godine covjek u NBA proveo. Ta je liga slabija od Eurolige sigurno, ali se igra kosarka na nacin kao u NBA. Jedan Gerald Green koji je dobio neki ugovor od 4-5 miliona dolara po sezoni od Indiane je igrao u D-League, kao i Alonzo Gee iz Clevelanda itd. Znaci nema nista sa godinama igraca, nego jednostavno da se malo bolje priblizi igrama u NBA.

Sumnjam da ce nas Mirza ici tamo, jer je covjek doveden kao jedan od najboljih sutera u Evropi, imali su velike planove, mozda je ovo samo nacin da Mirzu drzi na zemlji, jer mnogi igraci polude dolaskom u NBA. Ne zna Avery ko je Mirza i sta je i da li ce poceti da se kurci. To je neko moje vidjenje, a mislim da ce Mirza itekako imati svoju sansu u Netsima. Ako ne bude imao, bujrum trejd u Cavse :D svakako smo bili zainteresovani za njega pred pocetak sezone.

Edit: tek sad ugledah to za Cavse :lol: sada bi oni **** Scottu i Grantu majku, a ja bih morao da smirujem strasti jer ipak duze pratim Cavse i mogu reci da otprilike znam nacin rada ovih novih Cavsa. Jbg. utakmicu ne propustam i barem jednom dnevno pregledam clipove sa treninga i intervjue i citam izvjestaje insajdera :lol: .

Mes Que Un Club!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.