BH MMA, kickbox, box, judo, karate...

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Polo
Kontakt:

Re: BH MMA, kickbox, box, judo, karate...

Post Postao/la Polo » 21 okt 2012, 17:35

master44 je napisao/la:Dobra borba Poturka sinoc i nezasluzen poraz. Trebala je biti minimalno extra runda ali posto je domaci borac jednoglasna odluka u njegovu korist. Tako je i Poturak pobijedio zadnju borbu u Sarajevu i valjda ce se nesto promijeniti u ovom sportu povodom domacinskog sudjenja :)
Sta reci ovo o sudijama nazalost je tako i tu se nista nece promjenit prilikom domaceg sudjenja zasluzio je ekstra rundu ali nije je bilo mislim da je diskutabilno isto kao i njegova pobjeda prosla u Sarajevu tako i ovaj poraz u Rumuniji pa se zato nema sta zalit i nervirat.

[youtube][/youtube]

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 30 okt 2012, 15:34

Dzevadov sledjeci protivnik na Superkombatu Ibrahim Aarab

[youtube][/youtube]

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 01 nov 2012, 13:08

Denis Stojnić 1. decembra protiv Jeffa Monsona

Nakon duže pauze naš najbolji MMA borac Denis Stojnić 1. decembra imat će meč u Novom Sadu u Srbiji, gdje će odmjeriti snage s Jeffom Monsonom.
"Zanima me samo pobjeda, koja bi značila i konačni povratak u UFC. Nije mi bitno ko će mi biti protivnik u Novom Sadu. Potpuno sam spreman i jedva čekam 1. decembar. Jedino mi je žao što nisam naišao na razumjevanje odgovarajućih struktura u Sarajevu i BiH i što se u rodnom gradu neću boriti protiv Rodrigueza ili Monsona", kaže Stojnić.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 12 nov 2012, 18:44

Novi Sad idućeg će mjeseca biti domaćin iznimno atraktivne borilačke priredbe na kojoj će nastupiti i Jeff Monson, a on će ukrstiti rukavice s Denisom Stojnićem.

Serbian Battle Championship naziv je borilačkoj priredbi koja će 1. prosinca građanima Novog Sada u Srbiji i njihovim gostima donijeti priliku da vide prilično zanimljiv okršaj jednog od najboljih bosansko-hercegovačkih MMA boraca, Denisa Stojnića i osobu koja se tijekom svoje izuzetno bogate karijere natjecale u UFC-u i Prideu. Radi se o 41-godišnjem Amerikancu Jeffu Monsonu.

U kratkom kontaktu Monsonov menadžer potvrdio nam je da borac koji je u ring ili kavez ulazio i s nekim od najvećih MMA boraca svih vremena zaista stiže u Srbiju, pa nema sumnje kako će se raditi u vrlo atraktivnoj priredbi.

Osim Stojnića i Monsona, priliku da pokažu svoje sposobnosti dobit će još nekoliko vrlo kvalitetnih boraca, a vrijedi izdvojiti talentiranog Bojana Veličkovića. Zasad nije potvrđen nastup nijednog hrvatskog borca, ali saznajemo kako su u pregovorima s nekoliko imena s naše MMA scene.

"Zanima me samo pobjeda, koja bi značila i konačni povratak u UFC. Nije mi bitno tko će mi biti protivnik u Novom Sadu. Potpuno sam spreman i jedva čekam 1. prosinca. Jedino mi je žao što nisam naišao na razumijevanje odgovarajućih struktura u Sarajevu i BiH te što se u rodnom gradu neću boriti protiv Monsona", rekao je Stojnić koji već neko vrijeme najavljuje povratak u najbolju svjetsku MMA organizaciju.

slika

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 19 nov 2012, 20:23

Ima ova nova stranica borba.ba na fb odlicna sto se tice informacija o nasim borcima.
http://www.facebook.com/bhfightclubborba.ba" onclick="window.open(this.href);return false;

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 20 nov 2012, 16:48

Nadajmo se da ce potrajati ova nova stranica jer u Hrvatskoj ima par dobri borilacki portala dok u BiH mi to jos nemamo nazalost.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 20 nov 2012, 23:02

Borba s Monsonom

slika

Stojnić: Dat ću sve od sebe da pobijedim u Novom Sadu

Naš najbolji MMA borac Denis Stojnić 1. decembra imat će meč u Novom Sadu. Borilački spektakl u dvorani Spens organizira srbijanski borac Damir Mihajlović. Stojnić će odmjeriti snage sa Amerikancem Jeffom Monsonom.

"Od posljednjih sedam mečeva izgubio je samo jednu borbu i to na bodove. U UFC-u ima deset mečeva, sedam je pobijedio, a tri izgubio. Njega niko nije nokautirao i sve jasno pokazuje da se radi o sjajnom rivalu. Ima oko 107 kg i visok je 178 cm", kaže Stojnić za Klix.ba.

Bh. predstavnik dodaje kako se intenzivno priprema za ovaj okršaj.

"Radim brazilski jiu-jitsu sa Jasminom Poturovićem. On je za mene najbolji u ovoj disciplini u BiH. Poseban akcent stavili smo na parter pošto je Monson tu izvanredan".

Stojnić se prisjetio neugodne dobrodošlice u Beogradu prije nekoliko godina.

"Nemam baš lijepa sjećanja na sve što se dešavalo u Srbiji prije izvjesnog vremena. Ne znam šta me sada čeka. No, i pored svega priželjkujem pobjedu, mada ne smijem tvrditi, kao neki, da ću slaviti sto posto. Pojedini su napominjali kako će uzdignutih ruku završiti meč, a gubili su od suparnika koji su nekoliko klasa lošiji. Ja radim protiv svjetskog imena i želim trijumfovati. Ovo mi je ulazni dvoboj za UFC. Ako slavim siguran sam da se vraćam. Dat ću sve od sebe, borit ću se da na najbolji način prezentiram BiH", zaključio je Stojnić.

Denisov brat Dado borit će se protiv Alberta Stepiena. On je rođen u Poljskoj. U sedam MMA borbi upisao je pet pobjeda i dva poraza. Imao je četiri K1 meča i 23 borbe kao bokser

korisnik
Kontakt:

Post Postao/la korisnik » 26 nov 2012, 21:08

Gdje trenirati boks?

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 26 nov 2012, 22:58

korisnik je napisao/la:Gdje trenirati boks?
U kojem gradu?

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 28 nov 2012, 14:22

Stojnić: Očekujem podršku navijača u Novom Sadu

Kao što smo već pisali, naš najbolji MMA borac Denis Stojnić će 1. decembra imati meč u Novom Sadu. Borilački spektakl održat će se u dvorani Spens, a bh. borac odmjerit će snage sa Jeffom Monsonom.

Stojnić se intenzivno pripremao za ovu borbu. S obzirom na to da je Amerikanac izuzetno opasan na parteru, Denis je posebno vježbao brazilsku jiu-jitsu sa Jasminom Poturovićem.

Naglašava kako će dati sve od sebe kako bi slavio, mada priznaje da će na suprotnoj strani stajati kvalitetan suparnik. Ono što posebno ističe jeste da očekuje podršku sa tribina.

"Vjerujem da će doći veliki broj bh. navijača kako bi me podržali. Ja mogu obećati da ću se boriti do krajnjih granica svojih mogućnost kako bih meč završio podignutih ruku. Pored toga, vjerujem kako neću imati neugodnosti kao u Beogradu. Ja sam sportista, želim pobjedu i druge stvari me ne zanimaju", istakao je za Klix.ba Stojnić.

Inače, Jeff Monson ima 107 kg i visok je 178 cm. Sve ukazuje na to da Stojnića čeka težak posao.

slika

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 30 nov 2012, 12:42

Elmir Mehic k1 borac i clan Yumurk gyma izgubio je borbu u Kazanu u Rusiji, trener Dzevad Poturak je zadovoljan borbom Elmir se dobro borio i bio bolji bila je i extra rounda ali na kraju je Rus dobio borbu nazalost.

Fight night" u Dizeldorfu

FOTO

Adnan Redžović u ringu protiv Ladislava Kovarika 1. decembra

Najbolji bosanskohercegovački bokser teške kategorije Adnan Redžović će nakon pola godine ponovo ući u bokserski ring.

Adnan Redžović
Redžović će, nakon što je u oktobru ove godine napravio mali izlet u kick boks i osvojio zlato i srebro na Svjetskom kick boks prvenstvu u Americi, ponovo raditi meč u profesionalnom boksu. Naime, u subotu, 1. decembra, borit će se sa čehom Ladislavom Kovarikom na borilačkoj manifestaciji pod nazivom "Fight night" koja se održava u njemačkom gradu Dizeldorfu.

Borba Redžovića i Kovarika će biti uvodna borba pred meč večeri između proslavljenog Ruslana Chagaeva i Mike Pereza. Organizaciju ove gala borilačke manifestacije potpisuje promotorska kuća Sturm box promotion sa Adnanom Ćatićem alijas Felixom Sturmom na čelu. Pored okršaja u ringu te noći će biti upriličeno i predstavljanje tima Sturm box promotiona, koji je sastavio Felix Sturm sa svojim saradnicima.

Napominjemo da je posljednja od zvijezda njegovog tima upravo Ruslan Chagaev, a već posljednjih nekoliko godina i Adnan Redžović, koji je pod okriljem Sturm box promotion u 8 mečeva izvojevao isto toliko pobjeda. Treba istaći da Felix Sturm u subotu navečer neće nastupati, njegov naredni meč će biti 2. februara naredne godine, gdje će pokušati pobijediti i ostvariti plan da u junu ili julu 2013. godine u Sarajevu napada titulu svjetskog šampiona.

Alija Tucak i Artan Doličanin, dva člana Kluba borilačkih sportova Gladijator iz Sarajeva, čiji je predsjednik i glavni trener Adnan Redžović, će također u subotu navečer izaći na ring i to u u Novom Sadu, gdje će odmjeriti snage sa braćom Bojanom i Damirom Mihajlovićem iz Srbije.

slika

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 30 nov 2012, 19:41

Jeff Monson otkazo, Denis ce dobit nekog drugog protivnika.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 01 dec 2012, 02:28

MakeTZ je napisao/la:Jeff Monson otkazo, Denis ce dobit nekog drugog protivnika.
Sranje i ja sam to maloprije procito ima problem sa okom izgleda od prosle borbe ali nista od povratka u ufc jer protivnik ce sigurno bit neki anonimus.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 02 dec 2012, 18:49

Redžović slavio jednoglasnom odlukom sudaca, Kovariku razbijena arkada

Autor: Sport Centar
Datum: 2012-12-02 13:47:16

Adnan Redžović, najbolji bh. bokser, u svom devetom nastupu u profesionalnom boksu zabilježio je i devetu pobjedu...

U subotu navečer na borilačkoj manifestaciji „Fight night“ koju je organizovala promotorska kuća „Sturm box promotion“ u njemačkom gradu Dusseldorfu, naš teškaš je nakon šest izuzetno zanimljivih rundi savladao nezgodnog Čeha Ladislava Kovarika.

Redžović je na ovaj meč otputovao bolestan od gripe i uprkos tome uspio je demonstrirati fantastičnu boksersku tehniku. U svih šest rundi koliko je meč trajao, Adnan je dominirao a dokaz tome je i puknuta arkada njegovog protivnika Kovarika.

Iako su svi očekivali da se meč prekine ranije zbog silnih udaraca Redžovića kojima je boksera iz Češke pogađao, Kovarik je uspio završiti meč do kraja pa su sudije morale odlučivati.

Tako je Redžović pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca. Moramo istači da je ovo još jedan sjajan rezultat našeg najboljeg boksera teške kategorije koji mu u skorijoj budućnosti otvara vrata za meč za jednu od respektabilnih titula u svijetu boksa.

Pored ovoga Redžovića očekuje 2. februara 2013.g. meč, također pod okriljem „Sturm box promotion“, gdje će raditi uvodnu borbu Felixu Sturmu, a poslije toga zajedno sa saradnicima iz svog kluba „Gladijator“ organizacija tradicionalne gala borilačke manifestacije „Noć gladijatora 5“ u martu ili aprilu naredne godine.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 02 dec 2012, 18:55

Stojnić: Hvala svim Bosancima i Hercegovcima

Autor: Sport Centar
Datum: 2012-12-02 15:19:02

Denis Stojnić, bh. MMA borac, bio je vidno razočaran nakon pobjede nad Tihamirom Brunnerom u Novom Sadu...

Naš najbolji predstavnik u ovome sportu bez problema je savladao Mađara, ali bio je razočaran jer se nije borio s Jeffom Monsonom, koji mu je otkazao meč.

"Žao mi je što se nisam borio protiv Monsona.Organizatori su prije mog meča sa Brunerom pustili video u kojem se Monson izvinio gledaocima i objasnio da mu doktori nisu dopustili da se bori zbog povrede oka. Hvala svim Bosancima i Hercegovcima koji su došl u Novi Sad da me bodre."

Podsjetimo, Denisov brat Dado također je ostvario pobjedu, dok je Alija Tuac poražen u sinoćnjem spektaklu u Novom Sadu.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 02 dec 2012, 21:39

fino što ima forumaša koji prate borilačke sportove u našoj zemlji, rado naletim na ovu temu da vidim najnovije informacije :)

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 03 dec 2012, 14:02

azTer je napisao/la:fino što ima forumaša koji prate borilačke sportove u našoj zemlji, rado naletim na ovu temu da vidim najnovije informacije :)
Pozdrav za tebe i dobro si dosao rado da das svoje misljenje i novosti na ovoj temi malo nas ima mislim da ima mnogo vise forumasa koji ovo prate ali ovdje se jos nisu javili.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 03 dec 2012, 17:54

U petak 07.12 Sanja Samardzic (europska prvakinja) ima mec protiv Kristine Theiss (svjetska prvakinja) nadam se da ce Sanja uspjeti uzeti titulu Njemicu i postati Svjetska Prvakinja !!! 8-) 8-)
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 03 dec 2012, 22:22

vrebac86 je napisao/la:U petak 07.12 Sanja Samardzic (europska prvakinja) ima mec protiv Kristine Theiss (svjetska prvakinja) nadam se da ce Sanja uspjeti uzeti titulu Njemicu i postati Svjetska Prvakinja !!! 8-) 8-)
Na hayatu u 23:30 7 Decembra.

Jos jedna sjajna vijest za naseg najboljeg k1 borca DZEVADA POTURKA

U izjavi za nas portal eksluzivno saznajemo od naseg najboljeg BH borca: "ERNESTO HOOST je moj novi promotor i on je dio trenerske ekipe zajedno sa DZENAN POTURAK I SAFET KAPO.

slika

Ovih dana ocekujem njegov dolazak u Sarajevo da zajedno pocnemo pripreme za K-1 finale ( gdje bi se trebao boriti u superfight meču ) ili za LAS VEGAS gdje me ceka mec za titulu sampiona svijeta (kao sto je prosle godine bio).
Do saradnje je doslo u Rusiji gdje smo napravili dogovor da moje sledece meceve dogovara niko drugi vec NAJBOLJI na svijetu Mr PERFECT.
On je to sa zadovoljstvom prihvatio cemu se ja jako radujem jer ce mi dodatno olaksati prolazak ka samom vrhu K-1."
Drago nam je da borac ko je na samom vrhu piramide K1 boraca ima ovako visoko misljenje o najboljem borcu BIH.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 03 dec 2012, 22:28

Polo je napisao/la:
vrebac86 je napisao/la:U petak 07.12 Sanja Samardzic (europska prvakinja) ima mec protiv Kristine Theiss (svjetska prvakinja) nadam se da ce Sanja uspjeti uzeti titulu Njemicu i postati Svjetska Prvakinja !!! 8-) 8-)
Na hayatu u 23:30 7 Decembra.

Jos jedna sjajna vijest za naseg najboljeg k1 borca DZEVADA POTURKA

U izjavi za nas portal eksluzivno saznajemo od naseg najboljeg BH borca: "ERNESTO HOOST je moj novi promotor i on je dio trenerske ekipe zajedno sa DZENAN POTURAK I SAFET KAPO.

slika

Ovih dana ocekujem njegov dolazak u Sarajevo da zajedno pocnemo pripreme za K-1 finale ( gdje bi se trebao boriti u superfight meču ) ili za LAS VEGAS gdje me ceka mec za titulu sampiona svijeta (kao sto je prosle godine bio).
Do saradnje je doslo u Rusiji gdje smo napravili dogovor da moje sledece meceve dogovara niko drugi vec NAJBOLJI na svijetu Mr PERFECT.
On je to sa zadovoljstvom prihvatio cemu se ja jako radujem jer ce mi dodatno olaksati prolazak ka samom vrhu K-1."
Drago nam je da borac ko je na samom vrhu piramide K1 boraca ima ovako visoko misljenje o najboljem borcu BIH.
Njemacki Sat-1 prenosi u 22:30 !! Sanja- Theiss
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.