RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Zalim strasno za prilikom iz 90 minute 

Ko i protiv Borca puno bolje drugo poluvrijeme,
da su igrali Hebibović, Ćemalović i Zvonić možda se čemu moglo i nadati.
Uglavnom nisam nezadovoljan protiv jednog od favorita za uzimanje prvenstva odigrali smo vrlo dobru
utakmicu da je bilo malo sreće možda i oteti bod.
Osim standardno uvede Čolića samo protiv Veleža nebi li kakvu glupost od strane naših igrača isprovocirao,
srećom momci su ostali dosljedni.
Rahimiću bi možda jedino zamjerio što Mace nije dobio šansu nešto prije recimo oko 70-te min.
Iako smo opet fasovali, definitivno nije to loše izgledalo.
da su igrali Hebibović, Ćemalović i Zvonić možda se čemu moglo i nadati.
Uglavnom nisam nezadovoljan protiv jednog od favorita za uzimanje prvenstva odigrali smo vrlo dobru
utakmicu da je bilo malo sreće možda i oteti bod.
Osim standardno uvede Čolića samo protiv Veleža nebi li kakvu glupost od strane naših igrača isprovocirao,
srećom momci su ostali dosljedni.
Rahimiću bi možda jedino zamjerio što Mace nije dobio šansu nešto prije recimo oko 70-te min.
Iako smo opet fasovali, definitivno nije to loše izgledalo.
Zasto Hebibovic nije igrao, a bio je najavljen u sastavu ?
valjda se povrijedio (?), da je bio spreman 100% bi igrao,vm22 je napisao/la:Zasto Hebibovic nije igrao, a bio je najavljen u sastavu ?
def momak je najbitniji igrač trenutno u ekipi
kako se tako povrijedjuju na treninzimaTAZ je napisao/la:valjda se povrijedio (?), da je bio spreman 100% bi igrao,vm22 je napisao/la:Zasto Hebibovic nije igrao, a bio je najavljen u sastavu ?

vm22 je napisao/la:kako se tako povrijedjuju na treninzimaTAZ je napisao/la:valjda se povrijedio (?), da je bio spreman 100% bi igrao,vm22 je napisao/la:Zasto Hebibovic nije igrao, a bio je najavljen u sastavu ?
izgleda da nasi igraju mlako u prvenstvenim utakmicama iz razloga sto se cuvaju ( da se ne bi slucajno povrijedili)da bi se mogli pokazati na treninzima u pravom svijetlu

FORZA CRVENI DJAVOLI

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- el-fighter
- Kontakt:
Ovo stvarno prelazi u smijesnu stranu. Fudbal igramo samo u drugom poluvremenu, dok u prvom smo totalno izgubljeni. I da, ova 3 igraca sto su bili najslabiji u timu, Jaganjac, Curic i Nuhic, smijem se kladiti da bismo izvukli bod da su umjesto njih igrali Cemalovic, Zvonic i Hebibovic. Ali, neke misteriozne povrede su ih sprijecile da igraju jucer, a vec sljedece kolo ce biti 100% spremni. Nije nam trebalo to da se unaprijed predamo, kada znamo da mozemo igrati fudbal i sa najjacim ekipama ove lige. Sinoc smo to pokazali i na terenu i Zeljo je u drugom poluvremenu imao i dosta srece. Da smo uzeli bod, nebi bilo nezasluzeno. Ibro radi dobar posao sa ekipom, ali imam osjecaj da je dosao kada su nam na rasporedu veoma teske utakmice i one obicno moraju zavrsiti porazom Veleza. Ibro samo nastavi raditi posao kako treba, a vjerujem da ce rezultati doci sami.
U narednom kolu docekujemo Slaviju i nadam se da 3 boda ne smiju doci u pitanje. Ako ponovimo igru od sinoc i protiv Borca, Slavija bi se trebala kuci vratiti praznih ruku. I onda u posljednjem kolu, slag na tortu. Idemo u goste na svoj stadion u velikom mostarskom derbiju.
FORZA VELEZ
U narednom kolu docekujemo Slaviju i nadam se da 3 boda ne smiju doci u pitanje. Ako ponovimo igru od sinoc i protiv Borca, Slavija bi se trebala kuci vratiti praznih ruku. I onda u posljednjem kolu, slag na tortu. Idemo u goste na svoj stadion u velikom mostarskom derbiju.
FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Kao da igramo samo u drugom poluvremenu , ostaje utisak da smo mogli do boda , al idemo dalje 
Next Slavija , pa komsinice

Next Slavija , pa komsinice

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Čestitke na fer i korektnoj igri. Po meni imate jako dobru, mladu i potentnu ekipu. Ovog trenera definitivno trebate ostaviti na duži period, jer vidi se na prvu da čovjek zna šta radi. Mislim da prvo poluvrijeme igrate slabije baš zbog mnogo mladih igrača u prvom sastavu, gdje trema čini svoje. U svakom slučaju, mnogo sreće u nastavku prvenstva.
HAHAHHA ZAR SI TO TEK DANAS SKONTAO MOJ BAKA. OVDJE SE IBRO NIŠTA NEPITA TANA PRAVI SASTAV.
FUJ OVO JE GROZNO ZA PROČITATI
Stare, neizliječive boljke ponovo kobne za Velež
Autor: Adnan Demić
Datum: 2012-11-12 11:38:40
Željezničar i Velež su 1981.godine igrali utakmicu za pamćenje u kojoj su Rođeni na kraju zasluženo osvojili veliki srebreni pehar Maršala Tita...
Rivalstvo i sportsko prijateljstvo dvaju klubova datiralo je i prethodno, a zadržano je sve do danas. Kada igraju Željo i Velež, onda je to uvijek derbi kola, kazao je sinoć komentator Arene Sport tokom direktnog prijenosa. I to je zaista tako. Ambijent koji je i sinoć viđen na Grbavici jedan je od onih koji vraćaju vjeru u naš fudbal.
Deveti u nizu meč Želje i Veleža po osmi put pripao je sarajevskom timu, što će reći da je ipak razlika u organizaciji i kvalitetu debelo na strani aktualnog prvaka. Možda to sinoć tokom drugog poluvremena i nije bilo tolio vidljivo golim okom, ali svako ko iole poznaje situaciju u jednom i u drugom klubu zna o čemu govorimo.
Možda se Amar Osim sinoć vodio sportskim kriterijem prilikom određivanja tima. Pa i radivši izmjene. Karizmatični ljubimac publike na Grbavici još jednom je pokazao koliko vlada situacijom, pa je nakon svega 27 minuta zamijenio najboljeg igrača Premier lige, Zajka Zebu. Zebu jednostavno nije išlo, potrebna je bila svježija krv.
A možda je jednako Osimovom sportskom kriteriju, kolega na suprotnoj klupi primjenio onaj vansportski. Za Velež godinama karakteristični. Onaj u kojemu ne preovladavaju zdrave norme, poštenje i sport?!
Stiče se dojam da se sastav Veleža uoči svake utakmice zna danima ranije bez obzira na formu pojedinaca. Kako drugačije objasniti recimo fenomen Ajdina Nuhića, igrača koji ove sezone još samo nije stajao na golu? Vjerovatno bi i tamo imao minutažu kada bi recimo Bobić prikupio tri žuta kartona.
Ili kako objasniti podatak da su Alidin Hajdarović i Amer Mahinić prije svega sedam mjeseci bili na spisku A2 reprezentacije, a da ih danas bukvalno nema u primislima? Jednako kao ni Armina Jazvina koji je svoje prve minute zabilježio tek u 13.kolu, a u prošloj je sezoni recimo bio jedan od najstandardnijih?
Pad forme je normalna stvar u životu jednog sportiste i ne kažemo da neko od nabrojanih mora biti starter ili neprikosnoven, ali ako određeni aršini važe za pomenute, neka onda važe za svih 25 igrača, ne za samo određenu grupu njih.
Velež je i onako u teškoj situaciji, jer je raspored u proljetnom dijelu izuzetno nepovoljan, ali je ispred rezultata čini se stara bola. Možda bi Rođeni sinoć na Grbavici, u Banjoj Luci, Širokom Brijegu izbjegli neminovne poraze da je unutar tima bilo malo više sporta. Da se Ibro Rahimić vodio logikom forme, rada i zalaganja.

Stare, neizliječive boljke ponovo kobne za Velež
Autor: Adnan Demić
Datum: 2012-11-12 11:38:40
Željezničar i Velež su 1981.godine igrali utakmicu za pamćenje u kojoj su Rođeni na kraju zasluženo osvojili veliki srebreni pehar Maršala Tita...
Rivalstvo i sportsko prijateljstvo dvaju klubova datiralo je i prethodno, a zadržano je sve do danas. Kada igraju Željo i Velež, onda je to uvijek derbi kola, kazao je sinoć komentator Arene Sport tokom direktnog prijenosa. I to je zaista tako. Ambijent koji je i sinoć viđen na Grbavici jedan je od onih koji vraćaju vjeru u naš fudbal.
Deveti u nizu meč Želje i Veleža po osmi put pripao je sarajevskom timu, što će reći da je ipak razlika u organizaciji i kvalitetu debelo na strani aktualnog prvaka. Možda to sinoć tokom drugog poluvremena i nije bilo tolio vidljivo golim okom, ali svako ko iole poznaje situaciju u jednom i u drugom klubu zna o čemu govorimo.
Možda se Amar Osim sinoć vodio sportskim kriterijem prilikom određivanja tima. Pa i radivši izmjene. Karizmatični ljubimac publike na Grbavici još jednom je pokazao koliko vlada situacijom, pa je nakon svega 27 minuta zamijenio najboljeg igrača Premier lige, Zajka Zebu. Zebu jednostavno nije išlo, potrebna je bila svježija krv.
A možda je jednako Osimovom sportskom kriteriju, kolega na suprotnoj klupi primjenio onaj vansportski. Za Velež godinama karakteristični. Onaj u kojemu ne preovladavaju zdrave norme, poštenje i sport?!
Stiče se dojam da se sastav Veleža uoči svake utakmice zna danima ranije bez obzira na formu pojedinaca. Kako drugačije objasniti recimo fenomen Ajdina Nuhića, igrača koji ove sezone još samo nije stajao na golu? Vjerovatno bi i tamo imao minutažu kada bi recimo Bobić prikupio tri žuta kartona.
Ili kako objasniti podatak da su Alidin Hajdarović i Amer Mahinić prije svega sedam mjeseci bili na spisku A2 reprezentacije, a da ih danas bukvalno nema u primislima? Jednako kao ni Armina Jazvina koji je svoje prve minute zabilježio tek u 13.kolu, a u prošloj je sezoni recimo bio jedan od najstandardnijih?
Pad forme je normalna stvar u životu jednog sportiste i ne kažemo da neko od nabrojanih mora biti starter ili neprikosnoven, ali ako određeni aršini važe za pomenute, neka onda važe za svih 25 igrača, ne za samo određenu grupu njih.
Velež je i onako u teškoj situaciji, jer je raspored u proljetnom dijelu izuzetno nepovoljan, ali je ispred rezultata čini se stara bola. Možda bi Rođeni sinoć na Grbavici, u Banjoj Luci, Širokom Brijegu izbjegli neminovne poraze da je unutar tima bilo malo više sporta. Da se Ibro Rahimić vodio logikom forme, rada i zalaganja.
stvarno mi nista nije jasno sa nasom ekipom! idemo redom u goste sirokom, borcu pa zelji, recimo eto samom vrhu lige i najtezim gostovanjima tokom sezone! sve tri tekme katastrofa do primljenog gola, kad primimo onda pocnemo igrat i gledaj cuda cak smo bolji od njih kad se pocnemo nadigravat u otvorenoj igri! evo vec treci put zaredom protiv tri jake ekipe na njihovom terenu i opet se nista ne mjenja od pocetka, stim mislim na taktiku! uvijek pocnemo stim da branimo 0-0, normalno neznamo se branit i primimo gol i onda bolji od protivnika kad se pocnemo nadigravat ali nema ucinka! nije mi stvarno jasno kako nijedan trener u nas konacno neskonta da treba igrat od prve minute a ne tek kad se fasuje gol i ias negativan rezultat! cak nam na grbavici nisu igrala tri ponajbolja igraca(cemalovic,hebibovic,zvonic) ove sezone pa smo opet bili bolji od zelje kad smo se konacno poceli nadigravat! rahimicu u derbiju sa komsijama pocni igrat od prve minute i rezultat sigurno nece izostat, nebudesli poceo sa nadigravanjem od pocetka opet ce bit isti film i zaljenje za bodom/bodovima u utakmici gdje si opet pokazao da si u najmanju ruku ravnopravan sa protivnikom!
U potpunosti se slazem sa Bakinim tektom. Mozda ponajvise njegovi tekstovi najvise uticu na igre Riada Demica, koji je sinoc bio najbolji igrac Veleza, a ovaj "Rahimic"(pod navodnike , jer mislim da je pod necijim direktorijem) njega vadi u trenutcima kada Velezu upravo treba jedan kreaativac i lopta prema Okicu kakvu samo Demic zna oslati u ovoj ekipi. I protiv Zvijezde i protiv Zeljeznicara trpimo onog kreleta celavog guzlatog Curica. Pa onda Jaganjac, majko draga. On ne moze igrati za moj haustor. Da se Hajdarovic toliko zapostavlja u odnosu na njega ne mogu da vjerujem. Ili da npr taj isti Jaganjac ili Mace imaju ikako mjesta u Velezu, a da jedan Durakovic ili Zolj moraju ici iz Veleza upravo zbog onoga sto se sinoc i posljednjih nekoliko utakmica radi Demicu. FUj, pa dokle vise?
Na sjednici Gradskog Vijeca koja se treba odrzati sljedecu sedmicu razmatrat ce se zahtjev FK Velez za koncesiju stadiona u Vrapcicima na 40 godina.
Odmah je reagovala uprava NK Zrinski koja trazi iste uvjete za koncesiju stadiona pod Bijelim Brijegom na isti period (priznali sami da je ratni ugovor na 99 godina nevazeci).
Apelujem na sve navijace FK Velez da dignu glas kako bi klub trazio lokaciju u Sjevernom Logoru za svoj novi stadion! Prepreka vise nema jer je usvojen regulacioni plan pa samim tim mozemo poceti izgradnju vlastitog stadiona i kampa.
Odmah je reagovala uprava NK Zrinski koja trazi iste uvjete za koncesiju stadiona pod Bijelim Brijegom na isti period (priznali sami da je ratni ugovor na 99 godina nevazeci).
Apelujem na sve navijace FK Velez da dignu glas kako bi klub trazio lokaciju u Sjevernom Logoru za svoj novi stadion! Prepreka vise nema jer je usvojen regulacioni plan pa samim tim mozemo poceti izgradnju vlastitog stadiona i kampa.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Sad se digla mašinerija da sjebe Rahimića. Vidjeli ste da čovjek nešto radi pa ga pod hitno treba sjebati. Svaka čast "navijači".
Tako je majstore. Eto, sad je Ibro kriv sto smo zijanili i sinoc i u BL i sta ja znam. Samo me zanima koji od igraca sto ne igraju za menadzera imaju "njegovo ime se ne spominje" pa se moralo na ovaj nacin, ali nema veze..
Support Velez, It's logical! ★
- samo_lijevo
- Kontakt:
slazem se!dime je napisao/la:Sad se digla mašinerija da sjebe Rahimića. Vidjeli ste da čovjek nešto radi pa ga pod hitno treba sjebati. Svaka čast "navijači".
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Kadeti : Velez 3-3 Zeljo ( gubili su 0:3 i stigli na 3:3
)
Juniori : Velez 1-6 Zeljo

Juniori : Velez 1-6 Zeljo
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
[quote="Mont0"]Tako je majstore. Eto, sad je Ibro kriv sto smo zijanili i sinoc i u BL i sta ja znam. Samo me zanima koji od igraca sto ne igraju za menadzera imaju "njegovo ime se ne spominje" pa se moralo na ovaj nacin, ali nema veze..[/quo
Po mom mišljenju Ibro je dobar trener vjerujem mu u potpunosti, vidi se u toku utakmice kako mladim igračima pokazuje šta treba raditi. Nije problem smjeniti trenera pa dovesti novog, a ne upitati se jesu li igrači u pravu. Evo svi ste sinoć pisali da Jaganja, Nuhić i Curić nemaju veze, pa zašto su onda odigralil čitavu utakmicu. U kome je onda problem ljudi moji. Nama niko nevalja. Pa naravno ne valjamo mi svi
. Vozdriaca
Po mom mišljenju Ibro je dobar trener vjerujem mu u potpunosti, vidi se u toku utakmice kako mladim igračima pokazuje šta treba raditi. Nije problem smjeniti trenera pa dovesti novog, a ne upitati se jesu li igrači u pravu. Evo svi ste sinoć pisali da Jaganja, Nuhić i Curić nemaju veze, pa zašto su onda odigralil čitavu utakmicu. U kome je onda problem ljudi moji. Nama niko nevalja. Pa naravno ne valjamo mi svi

koji k.urac se bune ovi iz Zrinjskog, kada nije riječ o njima? To je Veležovo pravo, kada su mu sve uzeli, nek se rođeni bore svim sredstvima.ANTIFA ! je napisao/la:Na sjednici Gradskog Vijeca koja se treba odrzati sljedecu sedmicu razmatrat ce se zahtjev FK Velez za koncesiju stadiona u Vrapcicima na 40 godina.
Ovaj tekst demića ne želim komentaristi. Rekao sam nedavno, nakon zadnjeg kola, zimus organizovati skupštinu kluba, i onda tražiti odgovornost pojedinaca iz uprave, jer su ostala još 2 kola. ZATO je sad vrijeme za promjene....
Istina je da na proljeće imamo teži raspored, naročito kući, ali svako s svakim igrati mora, i ne brinem se za opstanak........

Nadam se da ćemo uspijeti obezbijediti opstanak, i da ćemo zadužiti Ibru na duže staze, kao i ovih par igrača koji čine okosnicu sada, da nećemo " pustiti "
To govorim iz već poznatog razloga, i odlaska naših najboljih igrača svake godine u druge klubove.
Odavno se nisam oglašavao na ovome topicu, al moram da napišem, da se i ja slažem sa tvrdnjom pojedinaca koji kažu da nam je igra postala bolja, no, naravno, to može puno, puno bolje.
Treba se " čupati " s ovima iz drugog dijela tabele, i na gostovanjima izvući što je moguće više bodova, jer smo vidjeli da nam domaći stadion, zaista u zadnje vrijeme malo znači.
Pokušati krenuti naprijed, i nadati se da ćemo i u infrastrukturnom smislu napraviti korake ka naprijed.
U idućem kolu dolazi Slavija, tvrda ekipa, i ukoliko želimo pobjedu, morati ćemo je apsolutno zaslužiti, jer vidimo da nas niti sudije neće " pogurati " dapače, tako da, dobro će se trebati oznojiti za pobjedu.
Ne znam kakvo je stanje s njihovim rosterom, no, za nadati se da će naši glavni igrači u ovom trenutku ( Zvonić, Ćemalović, .... ) biti spremni za iduću utakmicu, te da ćemo istu spremno dočekati, prvenstveno na psihičkom planu.
O igračima, i prvih 11 ne bih puno pričao, ono, koliko sam vidio u utakmici protiv Željezničara, mogao sam da primjetim da je Ćurić zaista pravio neke početničke greške, koje nas na sreću nisu koštale.
Primjeti se da su itekako nedostajali Zvonić u veznom i Ćemalović naprijed, s obzirom, da je jedini koji je energiju u napadu pokazivao i izvlačio se po loptu bio Okić.
Forza Velež
To govorim iz već poznatog razloga, i odlaska naših najboljih igrača svake godine u druge klubove.
Odavno se nisam oglašavao na ovome topicu, al moram da napišem, da se i ja slažem sa tvrdnjom pojedinaca koji kažu da nam je igra postala bolja, no, naravno, to može puno, puno bolje.
Treba se " čupati " s ovima iz drugog dijela tabele, i na gostovanjima izvući što je moguće više bodova, jer smo vidjeli da nam domaći stadion, zaista u zadnje vrijeme malo znači.
Pokušati krenuti naprijed, i nadati se da ćemo i u infrastrukturnom smislu napraviti korake ka naprijed.
U idućem kolu dolazi Slavija, tvrda ekipa, i ukoliko želimo pobjedu, morati ćemo je apsolutno zaslužiti, jer vidimo da nas niti sudije neće " pogurati " dapače, tako da, dobro će se trebati oznojiti za pobjedu.
Ne znam kakvo je stanje s njihovim rosterom, no, za nadati se da će naši glavni igrači u ovom trenutku ( Zvonić, Ćemalović, .... ) biti spremni za iduću utakmicu, te da ćemo istu spremno dočekati, prvenstveno na psihičkom planu.
O igračima, i prvih 11 ne bih puno pričao, ono, koliko sam vidio u utakmici protiv Željezničara, mogao sam da primjetim da je Ćurić zaista pravio neke početničke greške, koje nas na sreću nisu koštale.
Primjeti se da su itekako nedostajali Zvonić u veznom i Ćemalović naprijed, s obzirom, da je jedini koji je energiju u napadu pokazivao i izvlačio se po loptu bio Okić.
Forza Velež

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.