FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Narin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Narin » 11 nov 2012, 20:53

Mi ove godine sve nesto po 1:0 na Grbavici..
Hajd dobro je,dok se bodovi pisu..

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 11 nov 2012, 20:55

DooVe je napisao/la:A Bešlije luđaka :lol:
Tačnije, Kretena!Seljačina neviđena!
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

Lesnar
Kontakt:

Post Postao/la Lesnar » 11 nov 2012, 20:57

mujoisuljo je napisao/la:
Tačnije, Kretena!Seljačina neviđena!
šta je uradio ?

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 nov 2012, 20:58

čestitke na pobjedi. ipak ste u ovom trenutku mnogo bolji od nas........... ;)

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 11 nov 2012, 21:08

sta bi ?
ja prebacio taman kad je usao :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 11 nov 2012, 21:09

ceze je napisao/la:
sta bi ?
ja prebacio taman kad je usao :D
Ma brate nije kako treba ni ušao u igru dobi' žuti :lol:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 11 nov 2012, 21:10

nakon ove utakmice moram reci par stvari koje su nasa realnost,ja kao bolesnik Želje moram reci da sam razocaran,ne samo ovom utakmicom vec svim utakmicama ove sezone osim one protiv Slavije.Totalno se gubimo,nemamo igraca koji je kvalitet,ima tu Kvesic,Bekric,Zolotic i donekle Svraka,ovo ostalo je tanko skroz.
Evo usporedbe radi imali smo Nijemu,Culuma na poziciji veznih-stopera,dosta dobre igrace sada imamo mnogo losije igrace,imali smo jednog Lazara i sad imamo jednog novog Lazara koji eto samo malo vise pogada nego on,imamo sada nekog Colica a imali smo Viscu... Sta hocu da kazem,hocu da kazem ono sto izaziva ogorcenost sto mi ne napredujemo,a i ne tapkamo u mjestu samo nazadujemo sa igrackim kadrom,jedino sto imamo strucni stab pa ovo sve vadi a onda kad dode evropa ne pomaze ni 101 strucni stab nazalost.Zalimo se na posjetu pa koga raja da gleda,Colice,Adilovice...Ono sto sam pravo zamjerio publici veceras i ono sto mi se gadi jeste zvizdanje Jamaku,moze pricati ko sta hoce ali jedan od najboljih igraca ove polusezone i mi opet zvizdimo,mi smo jedna obicna .... treba nam potpuni remont ekipe,zahvaliti se i Zebi..Ne sumnjam da cemo uzeti duplu krunu opet,ali zelim da vidim i igru kao u prvoj sezoni od povratka Amara
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 11 nov 2012, 21:16

old school je napisao/la:nakon ove utakmice moram reci par stvari koje su nasa realnost,ja kao bolesnik Želje moram reci da sam razocaran,ne samo ovom utakmicom vec svim utakmicama ove sezone osim one protiv Slavije.Totalno se gubimo,nemamo igraca koji je kvalitet,ima tu Kvesic,Bekric,Zolotic i donekle Svraka,ovo ostalo je tanko skroz.
Evo usporedbe radi imali smo Nijemu,Culuma na poziciji veznih-stopera,dosta dobre igrace sada imamo mnogo losije igrace,imali smo jednog Lazara i sad imamo jednog novog Lazara koji eto samo malo vise pogada nego on,imamo sada nekog Colica a imali smo Viscu... Sta hocu da kazem,hocu da kazem ono sto izaziva ogorcenost sto mi ne napredujemo,a i ne tapkamo u mjestu samo nazadujemo sa igrackim kadrom,jedino sto imamo strucni stab pa ovo sve vadi a onda kad dode evropa ne pomaze ni 101 strucni stab nazalost.Zalimo se na posjetu pa koga raja da gleda,Colice,Adilovice...Ono sto sam pravo zamjerio publici veceras i ono sto mi se gadi jeste zvizdanje Jamaku,moze pricati ko sta hoce ali jedan od najboljih igraca ove polusezone i mi opet zvizdimo,mi smo jedna obicna .... treba nam potpuni remont ekipe,zahvaliti se i Zebi..Ne sumnjam da cemo uzeti duplu krunu opet,ali zelim da vidim i igru kao u prvoj sezoni od povratka Amara
I tako ja prestadoh citati tvoj komentar.
Nisam ni ja prezadovoljan (jesam zadovoljan) ali toliko nezadovoljstvo je vec zalosno.

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 11 nov 2012, 21:21

nisi trebao ni citati vjeruj mi,realnost je ovo pa prihvatili je neki ili ne, mozda sam glupu usporedbu napravio izmedu Lazara i Adilovica,ali to je tu negdje sve
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

zuka_TM
Kontakt:

Post Postao/la zuka_TM » 11 nov 2012, 21:24

Treba svjeza krv,ovako slabo ide :roll:

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 11 nov 2012, 21:27

Možda bi se i mogo platit fin igrač za baklje sto ste pobacali

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 11 nov 2012, 21:29

Zekoo je napisao/la:Možda bi se i mogo platit fin igrač za baklje sto ste pobacali
nijednu baklju nisam zapalio niti cu tako da z...i tu pricu,klub je za to odgovoran nek fino za svaku baklju odbije security agenciji jer oni brate rade na pretresu ne ja,ti ili neko drugi ;)

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 11 nov 2012, 21:34

old school je napisao/la:
Zekoo je napisao/la:Možda bi se i mogo platit fin igrač za baklje sto ste pobacali
nijednu baklju nisam zapalio niti cu tako da z...i tu pricu,klub je za to odgovoran nek fino za svaku baklju odbije security agenciji jer oni brate rade na pretresu ne ja,ti ili neko drugi ;)
Ma daj cuj kriva agencija?Pa nema te agencije niti osiguranja da moze 100% zabraniti unosenje baklji na Grbavicu.Moze je unijeti svaki navijac ako zeli.Razni su nacini za to.No ako se vec voli klub a znas da ce biti ostecen paljenjem te baklje ono bas ne kontam tu ljubav.Al sta se moze furka je valjda to.

Konacno da Zebu Osim malo spusti na zemlju.Tri boda su tu jedino vazno iz ovoga meca.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 11 nov 2012, 21:36

AlemC85 je napisao/la:čestitke na pobjedi. ipak ste u ovom trenutku mnogo bolji od nas........... ;)
Ma kako mnogo bolji,sve je ovo jarane od Gradine do Sarajeva u pet deka.Pa ljudi hocemo li mi odigrati vise dobru i kvalitetnu utakmicu ove sezone,kako li sakupismo ovoliko bodova.Bodovi se pamte a ovaj jad od igre sto prije zaboraviti.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 11 nov 2012, 21:43

Jamak <---> Tomić
Stanić <---> Čolić
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 11 nov 2012, 21:46

Mozda ce neki @old school-a nazvat plljuvacem, al ja mislim da je frajer samo rekao ono sto svi mi vidimo. Neki mozda ne zele da vide, al je evidentno da nasa igra ne lici ni na sta. Veceras se vidjelo i koliko smo mi igracki ograniceni, imas Colica koji nije sposoban da loptu prati, Stanica koji za svaki dobar potez napravi jedan los, Jamaka koji ima tacnost pasova 10%. Svraka reprezentativac nije napravio potez da valja... i mogao bih ovako u nedogled. Prije sam kontao da nam bunker ne odgovara, kao procepit ce kad zabijemo, kad ono veceras spasavamo bodove u drugom poluvremenu. Umjesto da ih ispratimo sa 3 komada, mi do kraja strepimo hoce li uc neka njihova, a nije bilo daleko. Svjestan sam ja da je i ovakav Zeljo najbolji u drzavi i da cemo skoro sigurno bit prvaci, ali to isto smo bili i prosle sezone, a jos smo i igrali kako treba. Protivnike smo bukvalno samljeli, centra nam nisu prelazili. Ova sezona umjesto da donese novi napredak, zapravo nas je unazadila. Ne znam, prosle sam sezone Evropu cekao sa nestrpljenjem jer sam mislio da dominacija u prvenstvu znaci neki kvalitet, sad se i ta dominacija izgubila. Josip Kvesic je veceras za 90 minuta imao dvije greske, sve ostalo je odradio maestralno, standardno! Ali, veceras me je jedan drugi igrac pozitivno iznenadio, jedna od njegovih boljih utakmica na Grbavici. BRAVO ADILE!
slika
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 11 nov 2012, 21:50

Nista, momci necu pretjerano srati o utakmici koja je generalno odron bila, vec cu iznjeti jedno generalno videnje svega. Samo cu istaknuti sudenje, koje po meni danas uopste nije bilo korektno. Presudi sami, ali je bilo sitvacije gdje se namjerno lome nasi igraci, a sudije niti faul da sviraju, a kamoli javnu opemenu da izreknu.

Prvenstveno, mislim da su nam se glavni igraci zasitili svega. Bojim se samo da ne budemo kao Dinamo, jer ovo kako igramo a pobjedujemo mora se jednom odbiti od glavu, iskreno govoreci. Ovaj mec je bio idealna prilika da se pokaze da Zebe i Bekric ne mogu igrati zajedno. Tacnije dva play-makera iako je danas Bekric bio zamisljen kao takav, to nije islo kako treba. Mi mozemo danima srati, sastavljati brojne mogucnosti, ali jednostavno to je tako i to treba prihvatiti. E sada, kada bi morao odluciti se za jednog od te dvojice trenutno, mislim ipak da bi Zebu u privh jedanaest postavio sto je i Amar radio. Jednostavno, to nije onaj Bekric. Gine on, ima zelju, ali to nije to. Dok sa Zebom, sto se moglo veceras vidjeti je druga sitvacija, jer u slucajevima kada ne igra kako treba, a relano nije nista odigrao ove polusezone, ako nista uvijek ima dvojicu na sebi i to ostalja odmah Kvesi dosta slobodnog prostora u napadu. Ovo danas sa Colicem ispade kao da smo sebi napravili medvjedu uslugu, ali otom potom. Jbg, necu o tekmi ni o pojedincima danas. ;)

Druga stvar, ja sam takoder za da se podhitno Adilovic proda dok se jos moze nesto na njemu zaraditi. Nema se tu vise sta cekati ni graditi ekipa za evrope, kada svakako tamo ne mozemo primirisati trecoj rundi...Zahvaliti se ovim momcima od kojih se moze imati neke koristi. Prvenstveno Adilovicu i Svraki, a na kraju sezone mozda i Zebi koji ce ocigledno sit svega (iako je veoma koristan, to se mora napomenuti) pa onda forsirati Bekrica kao glavnog igraca. Mislim da bi ovaj Tomic fino se mogao uklopiti na poziciji Svrake, cak nemam ni sumlje u to. Sustinski gledano na kraju sezone cemo i ostati bez ovih navedenih zeljeli ili ne, kao i Antonovica kojem se posudba zavrsava, tako da je onda bolje zaraditi koliko se moze, pa onda uigravati ekipu za neki pokusaj u evropi. Koji cisto sumljam da ce opet biti bolji, jer je liga iskreno bas odron. Svi su tu nekako u par deka, nema ono iz cega se mozda dosta nauciti, a to je konkurencija. Nemojte se samo bazirati na glediste tabele, jednostavno je tako, svi smo mi u par deka, samo neke ekipe ima jece indivudualne igrace koji donose prevagu..Sustinski to je to. ;)

Sto se navijaca tice, navijanje perfektno, ali sto se baklji tice, vise je svima jasno da su vam ocigledno preci vlastiti interesi i borba protiv modernog nogometa, nego interes svog-a vlastitog kluba kojeg iz meca u mec sa ovakvim ponasanjem dovodite u nezgodnu sitvaciju. Pomazete sa navijanjem, ali zestoko odmazete sa ovim i ako mislite da imate alibi za bakljede u navijanju onda se grdno varate ili ste kolektivno svi glupi pa ne mozete da vidite da jadni Amar ispasta za ovo zbog vas, ali toliko srece i radosti nam je donio. Samo da podrzim sjever, koji je jedini bojkotovao bakljadu na jugu. ;)

EDIT: @KB-TM87 prijatelju oprosti, ali vjerovatno slusas komentare drugih pljuvaca koji su jedino nogomet u mahali igrali, a ne vidis doprinos tih sto si naveo da se zamjene. Amar vidi, zato i gura, a i gurat ce dok im god bude doprinos na nivou, o individualnim sposobnostima nabrojane dvojice ne bih, jer da su im bolje ne bi sigurno bili u ovoj ligi, ali DOK SE BORE I GINU, mjesto im je medu privih 11. Ali, jbg, svi mi imao razlicita videnje, i dobro je da je tako, jer da nije, nikada da sa kursa ne bi skrenuli, pa makar on i los bio... ;)
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 11 nov 2012, 21:59, ukupno mijenjano 1 put.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 11 nov 2012, 21:54

old school je napisao/la:nisi trebao ni citati vjeruj mi,realnost je ovo pa prihvatili je neki ili ne, mozda sam glupu usporedbu napravio izmedu Lazara i Adilovica,ali to je tu negdje sve
Rekoh ja da ni ja nisam prezadovoljan. Opet, kad se sjetim 3-4 godine unazad, onda mi je jasno da moze puuno gore od ovog. Mozda si ti malo pretjerao pa ond ani moja reakcija nije bila bas umjerena.. :) Ali, moze i gore. Moramo se malo spustiti jer u protivnom opet mozemo doci u situaciju da se uvjeravamo kako moze gore.

Drugi smo a ispred nas je neko ko je losiji od nas. :)

mija
Kontakt:

Post Postao/la mija » 11 nov 2012, 22:05

DzoleZeljo je napisao/la:Nista, momci necu pretjerano srati o utakmici koja je generalno odron bila, vec cu iznjeti jedno generalno videnje svega. Samo cu istaknuti sudenje, koje po meni danas uopste nije bilo korektno. Presudi sami, ali je bilo sitvacije gdje se namjerno lome nasi igraci, a sudije niti faul da sviraju, a kamoli javnu opemenu da izreknu.

Prvenstveno, mislim da su nam se glavni igraci zasitili svega. Bojim se samo da ne budemo kao Dinamo, jer ovo kako igramo a pobjedujemo mora se jednom odbiti od glavu, iskreno govoreci. Ovaj mec je bio idealna prilika da se pokaze da Zebe i Bekric ne mogu igrati zajedno. Tacnije dva play-makera iako je danas Bekric bio zamisljen kao takav, to nije islo kako treba. Mi mozemo danima srati, sastavljati brojne mogucnosti, ali jednostavno to je tako i to treba prihvatiti. E sada, kada bi morao odluciti se za jednog od te dvojice trenutno, mislim ipak da bi Zebu u privh jedanaest postavio sto je i Amar radio. Jednostavno, to nije onaj Bekric. Gine on, ima zelju, ali to nije to. Dok sa Zebom, sto se moglo veceras vidjeti je druga sitvacija, jer u slucajevima kada ne igra kako treba, a relano nije nista odigrao ove polusezone, ako nista uvijek ima dvojicu na sebi i to ostalja odmah Kvesi dosta slobodnog prostora u napadu. Ovo danas sa Colicem ispade kao da smo sebi napravili medvjedu uslugu, ali otom potom. Jbg, necu o tekmi ni o pojedincima danas. ;)
Sa svim navedenim se slazem,tanko brate,tanko pravo.Najvaznije 3 boda ostalo nista :oops:
Druga stvar, ja sam takoder za da se podhitno Adilovic proda dok se jos moze nesto na njemu zaraditi. Nema se tu vise sta cekati ni graditi ekipa za evrope, kada svakako tamo ne mozemo primirisati trecoj rundi...Zahvaliti se ovim momcima od kojih se moze imati neke koristi. Prvenstveno Adilovicu i Svraki, a na kraju sezone mozda i Zebi koji ce ocigledno sit svega (iako je veoma koristan, to se mora napomenuti) pa onda forsirati Bekrica kao glavnog igraca. Mislim da bi ovaj Tomic fino se mogao uklopiti na poziciji Svrake, cak nemam ni sumlje u to. Sustinski gledano na kraju sezone cemo i ostati bez ovih navedenih zeljeli ili ne, kao i Antonovica kojem se posudba zavrsava, tako da je onda bolje zaraditi koliko se moze, pa onda uigravati ekipu za neki pokusaj u evropi. Koji cisto sumljam da ce opet biti bolji, jer je liga iskreno bas odron. Svi su tu nekako u par deka, nema ono iz cega se mozda dosta nauciti, a to je konkurencija. Nemojte se samo bazirati na glediste tabele, jednostavno je tako, svi smo mi u par deka, samo neke ekipe ima jece indivudualne igrace koji donose prevagu..Sustinski to je to. ;)

Sto se navijaca tice, navijanje perfektno, ali sto se baklji tice, vise je svima jasno da su vam ocigledno preci vlastiti interesi i borba protiv modernog nogometa, nego interes svog-a vlastitog kluba kojeg iz meca u mec sa ovakvim ponasanjem dovodite u nezgodnu sitvaciju. Pomazete sa navijanjem, ali zestoko odmazete sa ovim i ako mislite da imate alibi za bakljede u navijanju onda se grdno varate ili ste kolektivno svi glupi pa ne mozete da vidite da jadni Amar ispasta za ovo zbog vas, ali toliko srece i radosti nam je donio. Samo da podrzim sjever, koji je jedini bojkotovao bakljadu na jugu. ;)

EDIT: @KB-TM87 prijatelju oprosti, ali vjerovatno slusas komentare drugih pljuvaca koji su jedino nogomet u mahali igrali, a ne vidis doprinos tih sto si naveo da se zamjene. Amar vidi, zato i gura, a i gurat ce dok im god bude doprinos na nivou, o individualnim sposobnostima nabrojane dvojice ne bih, jer da su im bolje ne bi sigurno bili u ovoj ligi, ali DOK SE BORE I GINU, mjesto im je medu privih 11. Ali, jbg, svi mi imao razlicita videnje, i dobro je da je tako, jer da nije, nikada da sa kursa ne bi skrenuli, pa makar on i los bio... ;)
Sa svim navedenim se slazem,tanko brate,tanko pravo.Najvaznije 3 boda ostalo nista :oops:
Muharemovicu odlazi iz Zelje

mija
Kontakt:

Post Postao/la mija » 11 nov 2012, 22:07

I KADA NEKO KAZE LOSA POSJETA,PA BRATE DRAGI STA DA SE GLEDA- JA SE PREZNOJIO GLEDAJUCI-SRECA PA NI VELEZ POJMA NEMA.UGLAVNOM BODOVE PISI IGRU ZABORAVI I TAKO UKRUG :(
Muharemovicu odlazi iz Zelje

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot] i 18 gostiju.