BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

effe_sa
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la effe_sa » 10 nov 2012, 12:31

Ja se gore s vama u većini slažem, ali ne slažem se jedino po pitanju Sona, jer mislim da će to biti top napadač, a i sada ima ogroman kvalitet. Jeste da bi ja volio da Hsv dalje napreduje pa i ne bi baš volio da ga kupite, ali radi se o sjajnom napadaču, ogromnog potencijala. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 10 nov 2012, 13:03

danas samo pobjeda dolazi u pitanje,nema umorni,nema ovo,nema ono,danas ove fenjeraše treba nafilovati koliko se god može :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:,pa ako treba i 10 komadaim uvaliti,samo da su upisana tri boda i da se popravi go razlika

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 10 nov 2012, 13:29

Drugovi i ja polako pocinjem gubiti strpljenje s Lewandowskim. Jes on najbolji napadac lige ali ipak se mora uklopiti u budzet kluba, ne moze zahtijevati sad astronomsku platu. Nije niko iznad kluba i ne treba klubu nezadovoljan igrac. Ako hoces da ides idi brate. Ali prije toga bi se trebao posavjetovati sa Sahinom i Kagawom :D

Za te pare koje dobijemo tesko da se moze dovesti igrac ovih kvaliteta. Od Dzeke nema nista, jer mu klub nece dati platu koju zasluzuje. Ako su spremni dati mu platu onda se ne bi Lewandowski ni prodavao nego bi njemi ponudili tu platu. O Barriosu je smijesno pricati, covjek je klasa ispod Lewandowskog i njegovo je proslo. Jbg i taj Llorente mi ne pase. Zalazi u godine plus sto je Spanac. :D Ne bih volio imati u timu napadaca iz Spanije, ne leze mi nikako. Sad se pitate ima li iko da valja? Ima ima i to u "nasem dvoristu" malo sjevernije. Njegovo ime je Mame Biram Diouf. Kako samo ovog napadaca cijenim. Poslije Lewandowskog i Pizarra za mene treci napadac lige. Ove sezone 482 minute u svim takmicenjima sto je 5,3 utakmice; 7 golova i 2 asistencije. Sila nebeska :D Poslije duze pauze covjek se vrati i objasni neke stvari.

Ako bi se vec dovodio napadac izvan lige volio bih da to bude Talijan. Talijani imaju taj njuh za gol i ja izuzetno cijenim njihove napadace.Problem je sto su svi stari al eto ako ima kakav do 25 godina i da ne kosta vise od 15 miliona predlozite ga :D

Danas protiv Augsburga; najvjerovatnije cemo se namuciti da pobjedimo. Moja prognoza 2:3 i to Gotze u zadnjoj minuti zabija za pobjedu :D
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 10 nov 2012, 13:38

hebem ti yaye prenose na ES2 znal ko hoće li biti kakav live stream ??? :evil: :evil: :evil: :evil:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 10 nov 2012, 13:46

adnan24 je napisao/la:A ocigledno da namjerava razguliti na kraju sezone pa mora naci neki razlog,makar bio strasno glup...
Treba ovo "odigrati" pametno s njim jer mogu se uzeti veliki novci koji ce biti potrebni za dovodjenje njegove zamjene, koja ovaj put mora biti provjeren igrac jer na ovoj poziciji nema vremena za cekanje...
Ako je tako nesto izjavio danas od prve minute treba dati priliku Schieber-u....polagano ga **** a novog igraca uvodit, tako da sto se mene tice nek ide u Januaru !
Mojoj sreci nema KRAJA !!!!

Samo Njemce treba dovodit ....ne ove retarde iz Polske i tako tih napacenih zemalja, Lewat je jedan obicni "smokljan" koji je isplivao samo zato sto je Klopp pogrijesio i forsirao ga kad se Barrios oporavio od povrede.
E moj Klopp to ti je hvala od njega , nek ti je uvalio eba ti on onu plavusicu.
Sto je jos gore sa Barrios-om smo imali i ugovor produzen..hmm OVO JE NAJVECA GRESKA UPRAVE !!!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 10 nov 2012, 14:21

http://www.transfermarkt.de/de/schmelze ... 05104.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 10 nov 2012, 14:31

@smopiBVB što se tiče plaće, ja bih po važnosti za momčad i igračkoj kvaliteti u isti rang sa Goetzeom i Reusom stavio i Lewata i Hummelsa, a onda valjda zaslužuju i istu plaću. Moja je pretpostavka da Lewa želi i više od tog iznosa koji su čelnici kluba zamislili kao trenutni plafon za plaće i tu je problem. Pošto sigurno u Premu može dobiti veću lovu, ne čudi me ovakva situacija. Pošto on ipak nije toliko emocionalno vezan za BVB, ne bih ga previše osuđivao. Možda mu je i san igranje u Premu. Dakako, to ne znači da ga treba prodati ispod cijene. Ili kvalitetan transfer ili neka čeka kraj ugovora.

Glede Sona, slažem se sa @effe_sa da bi on mogao biti top klasa. Doduše, pošto mi je HSV iza Dortmunda najdraži Bundesligaš bilo bi mi malo žao da im mi uzmemo ponajboljeg igrača. Ali opet, ako već ne bude produžio sa HSV-om, bolje mi nego konkurencija ili Englezi.

@Klopp pa ni talijanski giganti nemaju trenutno kvalitetne talijanske napadače. :D Ako bi već dovodio Talijana, to bi bio Rossi iz Villareala, jasno ako je fit. Dobar je i onaj Egipćanin-Talijan iz Milana, ali mislim da bi bio preskup. Balotelli je potencijalna klasa, ali kome treba takav idiot.

Ne znam zašto mislite da je Džeko nedostupan. Ako Mancini ostane u Cityju (a vjerujem da hoće) Džeko nema neke perspektive u klubu, tako da mu je odlazak najbolja opcija. Pošto ga ovi najbogatiji ne traže (Man Utd, Chelsea, Bayern, Real, Barca, PSG) imamo itekako dobre šanse za dovesti ga, jer oni koji se zanimaju za njega (Arsenal, Juve, Milan) teško da mu mogu ponuditi puno veću plaću od nas. Pritom našu prednost vidim u par činjenica: u tome da smo od svih navedenih klub sa najboljom perspektivom (uz Juve), u tome da je BuLi njegova liga u kojoj je rasturao, u činjenici da bi kod nas imao najsigurniji status (pošto u samoj špici imamo dosta slabu konkurenciju), a valjda bi mu bio i gušt igrati u najnogometskijem gradu u Europi (pogotovo nakon mrtvog i umjetnog Šitija). Doduše, s druge strane ne treba zanemariti ni da je on navijač Milana, da bi mu možda više odgovarala talijanska klima i mondeni Milano od hladnog i industrijskog Dortmunda (iako, ako je preživio grad-tvornicu zvanu Wolfsburg... :D ), kao ni to da bi možda želio ostati i dokazati se u Premu kao najjačoj ligi.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 10 nov 2012, 15:03

problem uprave BVB-a je što u ugovoru ne istakne klauzulu da se igrać bez obzira kako ovaj ili onaj dobro igrao ne smije donijeti odluku o odlasku iz kluba dok to prvobitno klub ne odlući,a da mora prije svega voljeti borussia-u i u njenu igru staviti svo svoje znanje i sposobnosti i da u slučaju lošeg izdanja a pogotovo ne zainteresiranosti na terenu mora odma nakon utakmice sa svoga računa iskeširati 120000€ . . .mislim ovako nešto nije nerealno,mada se rijetko kada primjenjuje,međutim općeg sam dojma kada bi se pravili ugovori na ovakav način gledali bi mnogo mnogo ljepši fudbal bez preseravanja igrača koji su sebi umislili da su zvijezde i zvjezdice i da oni mogu uslovljavati klub,jer nek me ko bokserom zapuca ako lewatu fali para u đepu i da nema šta da jede

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 nov 2012, 15:41

Vodimo 1-0. Kakav gol Reusa iz slobodnjaka... :o :o :o

Inače Santana igra umjesto Subotića, te Bender umjesto Kehla. Ostalo je nepromijenjeno u odnosu na Real.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 10 nov 2012, 16:07

Vodimo,ali igramo jako lose...nismo 2 pasa povezali kako treba...a i Gotzinho bi mogao malo vise dodavat....

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 10 nov 2012, 16:12

A u pm koji prekrsaj nad Lewy-em...pa ovi seljaci nisu normalni,ko mesari igraju....

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 10 nov 2012, 16:28

JAAAAAKO loša odbrana,da nema weidija imali bi do sada -2 :evil: :evil: :evil: :evil:
pa ne mogu da vjerujem da je ova odbrana sa toliko iskustva toliko loša,u sredini je dobro,vidi se želja vidi se zalaganje i trud da se lopte što prije ubace u protivnički go,međutim očito je da grossonja više nije za ove ekipe,i da ga pod hitno treba zamjeniti nekim mlađim klincem koji ima precizniji ubačaj iz trka i mnogo više bezobrazluka sa loptom,ne živi se od emocija i sentimentalnosti-ne valjaš ideš tako treba da funkcioniše jedan šampionski tim . . .santana jako loš,humels ništa bolji i u periodu od 15-22 minute imali su nevjerovatan ćep gdje je furala propuh kroz našu odbranu a tako je bilo i otprilike pred sami kraj poluvremena

na kraju krajeva ako sada ne ubace u 6 brzinu onda nas čeka neizvjesna budućnost do kraja utakmice jer augsburg igra za bayern i učinit će sve da igraju minimalno neriješeno a kakvi su šugavi strah me je neke lopte jer se sa ovom odbranom ne možeš opustiti pred kompjuterom

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 nov 2012, 16:29

anelkabvb je napisao/la:A u pm koji prekrsaj nad Lewy-em...pa ovi seljaci nisu normalni,ko mesari igraju....
Sreca pa nije ozbiljnija povreda...bez njega bi bili u velikim problemima :oops:

Augsburg igra dosta agresivno...koriste nas umor od tekme sa Realom.
Treba malo smiriti igru,ne dozvoliti trku po terenu...a za 3 boda ce trebati jos bar 1 gol.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 10 nov 2012, 16:39

Daj nek neko baci stream !

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 10 nov 2012, 16:41

HzBvB je napisao/la:Daj nek neko baci stream !
Ovaj kod mene ide prefekt...

http://www.frombar.tv/v-4/6/172/v-477355.html" onclick="window.open(this.href);return false;

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 10 nov 2012, 17:22

Kao i protiv Freiburga, pobjeda izborena na rutinu i individualnu klasu, bez neke velike igre. Klasično odrađivanje posla.

Vidim da često tražite link za streamove, pa evo da stavim gdje ja gledam - http://www.****sports.eu/sports/football.html" onclick="window.open(this.href);return false;. Slika je dosta dobra i (što je najbitnije) stream se rijetko prekida.

EDIT: Evo na Sky-ju Lewa priča kako je koncentriran na sljedeću utakmicu i kako je sretan u Dortmundu, te kako ne želi stalno pričati o sljedećoj sezoni. Dobro je naučio Njemački.
Zadnja izmjena: KSIVLE, dana/u 10 nov 2012, 17:28, ukupno mijenjano 1 put.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 10 nov 2012, 17:22

volim život kakvim ga piše Borussia Dortmund :D :D :D :D :D

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 nov 2012, 17:28

Dosta bolje drugo poluvrijeme i na kraju rutinska pobjeda...cisto odradjivanje posla.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 nov 2012, 17:43

Cestitike na ocekivanoj i rutinskoj pobjedi. Citajuci izvjestaje BVB igrao onoliko koliko mu je bilo potrebno.
Kao sto kazu Nijemci: Ein gutes Pferd springt nur so hoch, wie es gerade muss.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 10 nov 2012, 18:37

Onaj me treci gol podsjetio na prethodne dvije sezone, kada bi presingom uzimali loptu na 40 metara od protivnickog gola i iste lagano sprovodili u mrezu 8-)

Do kraja polusezone ocekujem bar 13 bodova, jer igramo sa jajernom i mainzom u gostima i sa 3 davljenika kod kuce...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.