Safet Sušić - Pape

harishp
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la harishp » 09 nov 2012, 23:56

TMovac je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:PS: nije ni hrgoti lako ali opet izabra hrvate, boli momka briga sta ce svedi govoriti, ali eto kod nas bosanaca je obrnuto.
I hrgota je bosanac al et.Ma treba se potruditi oko malca jer koja repka njega kaparise kaparisala mu je automatski i brata.obojica su mladi,talentirani i igraju na pozicijama koje nama skripe.odmah bi nam Pjana i neki dr igrači mogli igrati na svojim prirodnim pozicijama.eh kako bi tek onda razvaljivali.jos kada se priključe i Hadzic,Kolasinac i Bicakcic.garantujem da bi u roku 2 godine upali u top 10 repki na FIFA-oj rang listi
Djeca se bukvalno sprdaju i zayebavaju sa ovim pozivima i uopste zanimanjem za njih,da bi se opet naslo likova koji to njihovo ponasanje i odobravaju.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 10 nov 2012, 00:06

Prema procitanim izjavama ima ovdje gresaka i kod Hajrovica, ali i kod Susica i saveza. Svicarci su Hajrovicu vjerovatno obecali kule i gradove, a Pape je sigurno onako u prolazu spomenuo da treba mjenjati drzavljanstvo, bez da mu je cvrsto obecao da ga zeli. I to je sigurno i praksa saveza, pa ko shvati ozbiljno shvati. A posto je Hajrovic vec imao losa iskustva u juniorskoj reprezentaciji BiH taj razgovor sa Susicem nije ni shvatao ozbiljno. Na Susicu i savezu je da odu do Svicarske na jedan temeljan razgovor, pa da se tacno vidi da li postoji zelja kod Hajrovica ili momak manipulise. Bar im to nije tesko, i bar je to praksa kod ozbiljnih reprezentacija, kakvi smo i mi sami (sto bi nasi selektori rekli).

edinjo-bih je napisao/la:vi kazete da je normalno sto je svicarcima rekao da se raduje pozivu, ok recimo da jeste. ali je onda i normalno da nama kaze "pa ja volim bosnu"... to je najvjerovatnije rekao da ga nebi nasi prozvali izdajicom. neko ko je iskren ce reci i jednim i drugim jednu te istu stvar a ne strani A jedno a strani B drugo a on je to radi mjesecima!
"Sretan sam zbog poziva u reprezentaciju Švajcarske, ali da se razumijemo, ja sam Bosanac i Bosna i Švajcarska će uvijek biti u mom srcu. Da sam dobio poziv iz BiH drugačije bi bilo. To je normalno", kaže na početku razgovora za SportSport.ba Hajrović.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 10 nov 2012, 00:13

harishp je napisao/la:
TMovac je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:PS: nije ni hrgoti lako ali opet izabra hrvate, boli momka briga sta ce svedi govoriti, ali eto kod nas bosanaca je obrnuto.
I hrgota je bosanac al et.Ma treba se potruditi oko malca jer koja repka njega kaparise kaparisala mu je automatski i brata.obojica su mladi,talentirani i igraju na pozicijama koje nama skripe.odmah bi nam Pjana i neki dr igrači mogli igrati na svojim prirodnim pozicijama.eh kako bi tek onda razvaljivali.jos kada se priključe i Hadzic,Kolasinac i Bicakcic.garantujem da bi u roku 2 godine upali u top 10 repki na FIFA-oj rang listi
Djeca se bukvalno sprdaju i zayebavaju sa ovim pozivima i uopste zanimanjem za njih,da bi se opet naslo likova koji to njihovo ponasanje i odobravaju.
E moj Hare da mi bogdo imamo ovdje fudbalske akademije Želje,Sarajeva,Veleza,Borca...da mozemo proizvoditi kvalitet ovdje kao uvakat bolilo bi mene uho za ovima.Al jebga dok se to ne desi moramo progutati dosta knedli da bi nesto napravili.ako pogledamo sad našu repku samo su svraka,sesar i avduka proizvodi premijer lige BiH a i oni su u repci ne radi kvaliteta nego vise radi reklame naše lige,a sve ostalo je iz uvoza,pa i dzeko koji se afirmisao u Češkoj i Njemačkoj.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 10 nov 2012, 00:19

Je li ovo opet "licjemjerni" Hajrovic govori da bi volio igrati za BiH.Papetoljubci zasto mu sada to treba sta mislite? :mrgreen:
Jasno covjek daje do znanja da zeli igrati za BiH,a mi imamo selektora kojem je draze pozvati propaliteta Vrsajevica i jos ga na oci svima nama,a znamo kako je odigrao hvaliti i prozivati maestralnim.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 10 nov 2012, 00:26

ovi je sad glupo naguravanje Safeta i Hajrovica...
Kako se zove onaj igrac u Svedskoj je igrao,Susic ga zvao samo da bude s ekipom..
Mislim da Safet nije imao u planu ga zvati skoro...
Ne znam ko treba poduzimat te korake oko papira ..
Ako bude igrao za Svic sad,znaci li to da je gotovo?

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 10 nov 2012, 00:28

ahmic je napisao/la:ovi je sad glupo naguravanje Safeta i Hajrovica...
Kako se zove onaj igrac u Svedskoj je igrao,Susic ga zvao samo da bude s ekipom..
Ne,jer nije sluzbena utakmica vec je prijateljska.Nakon ovih Izetove izjave Pape bi trebao lijepo u Cirih i obaviti jedan razgovor sa njim u cetiri oka,a ne kao papak putem telefona ili davati izjave kroz medije da je opet sve laz sto kaze Izet.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 10 nov 2012, 00:30

Realno bi trebao biti tu bar onako za pocetak,kao gost ak nista...
Miske nam nije h

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 10 nov 2012, 00:33

Nije gotovo jer je prijateljska.Mali se razilazi sam sa sobom, zeli igrati, a prihvatio poziv Svicarske. Safet isao, gledao, razgovarao i rekao mu sta treba.I sta je mali uradio, nista, pa nece Safet umjesto njega ici davati izjavu za promjenu drzavljanstva

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 10 nov 2012, 00:36

Adi_Zepce je napisao/la:
Ne,jer nije sluzbena utakmica vec je prijateljska.Nakon ovih Izetove izjave Pape bi trebao lijepo u Cirih i obaviti jedan razgovor sa njim u cetiri oka,a ne kao papak putem telefona ili davati izjave kroz medije da je opet sve laz sto kaze Izet.
STOTI put Susic je obavio razgovor sa njm, a zasto mali nije izvadio papire

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 10 nov 2012, 00:38

ZOI84 je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:
STOTI put Susic je obavio razgovor sa njm, a zasto mali nije izvadio papire
STOTI put momak kaze da ne zna kako dalje.STOTI put doslo je ako vjerujemo u sve sto kaze Izet i Pape onda do ociglednog nesporazuma,a najbolje se to rjesava u cetiri oka zar ne?
Zar je tesko priznati da ima greske i do Susica ili je pojedincima draze u reprezentaciji gledati propalitete tipa Vrsajevica nego nogometasa koji ima sanse da izgradi veliku karijeru.

www.valencia-balkan.net

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 10 nov 2012, 00:47

@Zepce..pa zar je mali toliko neobrazovan, nema nekog koga moze pitati,mamu, tatu, pa ima internet i hiljadu mogucnosti da sazna. Safet je obavio svoje, mali nije, i dalje kalkulira, jer ako mu ne uspije u Svici, vamo cu palit ove da volim BiH, svalit cu na Savez, Safeta i blaa bla..i mani se vise Vrsajevica, pa tretiras ga haman ko zlocinca

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 10 nov 2012, 00:53

cuo se je sa susicem i mogao ga je pitati sta treba da radi, ima menedzera kojeg je isto mogao da pita a i sam je mogao da sazna, sjedi ti "proguglaj" malo i sam ces u pola sata max. naci sve informacije o tome sta ti treba. znaci bolila ga je brig aza tim!!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 10 nov 2012, 00:55

ZOI84 je napisao/la:@Zepce..pa zar je mali toliko neobrazovan, nema nekog koga moze pitati,mamu, tatu, pa ima internet i hiljadu mogucnosti da sazna. Safet je obavio svoje, mali nije, i dalje kalkulira, jer ako mu ne uspije u Svici, vamo cu palit ove da volim BiH, svalit cu na Savez, Safeta i blaa bla..i mani se vise Vrsajevica, pa tretiras ga haman ko zlocinca
On kako rece ima bh.pasos njemu valjda samo treba sportsko drzavljanstvo,a tu mu mislim mora pomoci savez da rijesi.Vrsajevica bolje ne mogu tretirati,jer me muka uhvati na samu pomisao da je on u reprezentaciji :mrgreen:

www.valencia-balkan.net

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 10 nov 2012, 00:58

Činjenica je da se mi ne smijemo ponašati kao nekakva fudbalska velesila i djelovati nezainteresovano i arogantno, dok ostale reprezentacije lagano preuzimaju naše igrače. Ali isto tako mora svaki pojedinac dati svoj maksimum kod riješavanja papirologije oko promjene sportskog državljanstva. Miralem Pjanić, Mensur Mujdža, Haris Medunjanin i Asmir Begović su svijetli primjeri kako se sa željom i angažiranošću dodje do reprezentacije svoje domovine.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 10 nov 2012, 01:43

Nije ni Pjanic dobio pasos preko noci, nit je sve sam radio, sto se vidi iz prilozenog.

However, because Pjanić no longer had a Bosnian passport and needed FIFA-approval to switch nationalities, he wasn't allowed call ups to the senior team. An 8-month ordeal took place amidst great media scrutiny. Finally, following the involvement of a member of the Bosnia and Herzegovina presidency Željko Komšić

Ja vjerujem da bi Hajrovic igrao za BiH, ali isto tako imao je SAMO razgovor sa Safetom, nista vise!
Niko mu nije obecao da ce igrati za BiH, nikada nije bio ni na kakvom spisku, mogao je biti pozvan u svojstvu gosta ili sta ja znam. S druge strane dobio je poziv da igra za Svicarsku, koja uopce nije bezazlena reprezentacija, dapace.

Da je Safetu stalo do njega, uradio bi se u svojoj moci da ga dovede, HNS je isao onom Cvitanicu na noge u Argentinu izmedju ostaloga.
Al zato treba zvati poluproizvode, igrace koji ne bi imali mjesta u olimpijskoj reprezentaciji Nepala, iz samo njemu znanih razloga.
Pape bio si igrac, ali kao trener ili selektor si ku.rac
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 10 nov 2012, 02:15

Pjanić nije imao pasoš i zato mu je trebala Komšićeva intervencija. Hajrović ima pasoš. On je državljanin BiH. Ali nema sportsko državljanstvo. U to se država ne može miješati. To je stvar FIFA. Ako ne zna kako se vade papiri može angažovati nekoga ko zna. Njegov menadžer bi to morao znati. Ako on ne zna ili neće može uzeti advokata. Hoće da sjedi na dvije stolice. Čak i ovo što govori da je to samo prijateljska, da još nije izgubljen za BiH je da nabija sebi cijeni i ne bi li dobio švicarski poziv za zvaničnu tekmu.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 10 nov 2012, 02:24

levat je napisao/la:Pjanić nije imao pasoš i zato mu je trebala Komšićeva intervencija. Hajrović ima pasoš. On je državljanin BiH. Ali nema sportsko državljanstvo. U to se država ne može miješati. To je stvar FIFA. Ako ne zna kako se vade papiri može angažovati nekoga ko zna. Njegov menadžer bi to morao znati. Ako on ne zna ili neće može uzeti advokata. Hoće da sjedi na dvije stolice. Čak i ovo što govori da je to samo prijateljska, da još nije izgubljen za BiH je da nabija sebi cijeni i ne bi li dobio švicarski poziv za zvaničnu tekmu.
Nisam znao to za pasos, hvala ti sto si mi pojasnio.
Opet stojim iza svoje recenice da je Safet mogao i morao vise da uradi.
Kao i iza posljednje recenice. :mrgreen:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 10 nov 2012, 07:58

istina, nije safetov pos´o da nekog igraca voda za ruku i zavrsava papire.
selektor je tu da posmatra potencijalne reprezentativce i na koncu da posalje poziv.
ali, takodjer je istina da je safet taj koji ce narediti bakovicu ili nekom drugom iz saveza da se spreme i sa vec popunjenim papirima odu do igraca - papirima koje ce taj igrac potpisati i poslati u uefu.
mi se mormo boriti za svakog igraca :!: majku mu, ako se velesile poput njemacke mogu boriti za igrace(da, njemacka ima citavu masineriju koja se bori da im turci i ostali ne otmu nekog talenta), zasto mala bosna ne bi mogla?!
ako safet izgubi ovih par potencijala, onda nek´ se ne zali kako nam je klupa tanka te kako nije cudo sto gubimo utakmice ako nam se povrijedi neko iz prve postave.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 10 nov 2012, 08:11

ceze je napisao/la:Nije ni Pjanic dobio pasos preko noci, nit je sve sam radio, sto se vidi iz prilozenog.

However, because Pjanić no longer had a Bosnian passport and needed FIFA-approval to switch nationalities, he wasn't allowed call ups to the senior team. An 8-month ordeal took place amidst great media scrutiny. Finally, following the involvement of a member of the Bosnia and Herzegovina presidency Željko Komšić

Ja vjerujem da bi Hajrovic igrao za BiH, ali isto tako imao je SAMO razgovor sa Safetom, nista vise!
Niko mu nije obecao da ce igrati za BiH, nikada nije bio ni na kakvom spisku, mogao je biti pozvan u svojstvu gosta ili sta ja znam.
S druge strane dobio je poziv da igra za Svicarsku, koja uopce nije bezazlena reprezentacija, dapace.

Da je Safetu stalo do njega, uradio bi se u svojoj moci da ga dovede, HNS je isao onom Cvitanicu na noge u Argentinu izmedju ostaloga.
Al zato treba zvati poluproizvode, igrace koji ne bi imali mjesta u olimpijskoj reprezentaciji Nepala, iz samo njemu znanih razloga.
Pape bio si igrac, ali kao trener ili selektor si ku.rac
Pa ako si citao ono sto je pape izjavio, onda si trebao primjetiti da je Pape isto sto je rekao (obecao) Hajrovicu rekao i Bicakcciu i Hadzicu i njima dvojici je to bilo dovoljno da pokrenu postupak za rjesavanje svoje papirologije.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 nov 2012, 08:35

secer je napisao/la:istina, nije safetov pos´o da nekog igraca voda za ruku i zavrsava papire.
selektor je tu da posmatra potencijalne reprezentativce i na koncu da posalje poziv.
ali, takodjer je istina da je safet taj koji ce narediti bakovicu ili nekom drugom iz saveza da se spreme i sa vec popunjenim papirima odu do igraca - papirima koje ce taj igrac potpisati i poslati u uefu.
mi se mormo boriti za svakog igraca :!: majku mu, ako se velesile poput njemacke mogu boriti za igrace(da, njemacka ima citavu masineriju koja se bori da im turci i ostali ne otmu nekog talenta), zasto mala bosna ne bi mogla?!
ako safet izgubi ovih par potencijala, onda nek´ se ne zali kako nam je klupa tanka te kako nije cudo sto gubimo utakmice ako nam se povrijedi neko iz prve postave.
Ne mozes ti @seco izgubiti posao hirurga vec samo automehanicara.To jest ne gubis nesto sto nikada fakticki nisi ni imao.
Ocigledno je da se malci zayebavaju i sprdaju,znajuci da imaju dvije stolice.Yebeno ce im biti kad gruhnu sa obje.Ne zna qurac nista o papirologiji,nece da zna jer mu se ne isplati,njegov zivot je Svajcarska.
Nije mu na odmet upitati jarana JaOkupovica schjetili se kad bivsih dana.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.