FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bistrikboy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bistrikboy » 08 nov 2012, 20:18

CARSON je napisao/la:
jug-onostalgicar je napisao/la:placanjem reketa postajemo kao grobari il delije-.-
ne to treba uloziti da se nadju oni koji to rade i lagano poceti kazne pisati pa da vidimo hoce li se paliti vise
Ja vam kazem kako se problem rjesava nikako drugacije ni meni se ovaj nacin ne svidja ali je tako
Znaci prijedlog ti je sjajan!Evo javljam se dobrovoljno da 2 puta mjesecno odem na tekmu i kazem ljudima nemojte boga vam,samo kazem ne i sprijecim,i uzmem 2000KM :lol:

Ja podrzavam sav taj fazon i nije mi mrsko,**** je samo to sto malo klubova u ligi ima uopste navijace pa ti klubovi i trpe to,jer koga zanima tribina u Gradaccu,Travniku,Gabeli,Bijeljini itd. Niko ovdje ne zeli nanijeti stetu klubu to je jednostavno dio te subkulture i to je sve. Murija bi vise ljudi mogla na utakmicama privesti zbog trave nego zbog pirotehnike,a i svakako ovo prvo vecu stetu nanosi.Policiji je mrsko,slabo su placeni,peglaju se s nama pa nece a zastitari su klovnovi u neonskim prslucima i to je to.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 08 nov 2012, 20:32

SamoZeljo je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:"Ma baklje su super stvar i Zeljo bi bez tih pametnih, fakultetski obrazovanih ljudi koji ih pale propao za mjesec dana.. Ovi sto ne pale baklje neka kuci gledaju utakmice i neka idu u pozoriste jer oni ne vole Zelju i nista se ne pitaju.. Uglavnom mi iz jezgra grupe se sve pitamo i mislimo da je OK da klub placa stotine hiljada maraka kazni.."

Vjerovatno cemo uskoro dobiti ovakav odgovor nekog mazluma koji opravdava baklje i ostali idiotizam koji nas je ove sezone kostao skoro 200 000KM racunajuci i manjak prihoda zbog dvije tekme bez gledalaca..
Jos kad na to dodas buduce navijace kojih ce zbog divljaka biti manje. Gubitak je neizmjeran.
Sve je manje onih koji dovode djecu na utakmice. Razlozi su, izmedju ostalih i divljaci na tribinama. Psovke, uvrede, nacionalizam, nekultura....
Nekima je utakmica mjesto gdje se treba dobro napsovati, izdivljati, istresti negativnu energiju i onda takvi dodju i drze glavnu rijec na forumu, kao eto, to je normalno.

P.S. @Buu, navijanje nije pozorisna atmosfera. Ono sto ti hoces nije za utakmicu. To je divljanje kojim ne podrzavate Zelju. Igraci zbog baklji nece bolje igrati. Zagrij dlanove, poderi grlo, masi zastavama, salovima...
NAVIJAJ KAO COVJEK A NE KAO DIVLJAK! Ako hoces da budes najbolji, gledaj sta rade najbolji. Kad su navijaci Barcelone i Reala napravili onaj krkanluk? Mislis da je njihov derbi manje vrijedan zato sto normalno navijaju?
Meni je samo zao sto oni vatrogasci nisu okupali navijace, i nase i njihove.

Sto prije shvatite da su baklje PROSLOST na stadionima, bice bolje i za nas i za naseg Zelju.

Svako ima razlicito misljenje. Tebi je to divljastvo, nekima ne. Na el clasiku nikad nije napravljen onakav krkanluk, ali kad si cuo na el clasicu da grmi ? I kad vec gledas najbolje derbije svrati malo do svaba pa se vrati vamo.
Mene nerviraju takvi kao ti koji ovdje pametuju kad dodje kazna, a poslije derbija svrsvali su na bakljadu. Nisam ni ja za pirotehniku na ove smijesne utakmice, pogotovo kad 2-3 zapale. Ali kad se vec bakljada radi onda nek to bude sa stilom kao u derbiu, protiv Travnika prosle sezone...
NO PYRO NO PARTY

mija
Kontakt:

Post Postao/la mija » 08 nov 2012, 20:37

Ja sto ste su uhvatili baklji majko moja ko pijan plota,ma to se nece nikada iskorijeniti,ne samo kod nas nego nigdje gdje je god to furka navijackim grupama-i nije mi jasno sta se je komitet uhvatio toga ko mlada za neku stvar.Pogledaj grcku,tursku,argentinsku,italijansku,njemacku itd ligu pa tresu se tribine i sve gori od pirotehnike,da spanska i engleska liga nisu toliko kvalitetne koliko jesu niti bi ih ko gledo ili bi ih gledali zaljubljenici u pozoriste i tu vrstu atmosfere
Muharemovicu odlazi iz Zelje

CARSON

Post Postao/la CARSON » 08 nov 2012, 20:59

bistrikboy je napisao/la:
CARSON je napisao/la:
jug-onostalgicar je napisao/la:placanjem reketa postajemo kao grobari il delije-.-
ne to treba uloziti da se nadju oni koji to rade i lagano poceti kazne pisati pa da vidimo hoce li se paliti vise
Ja vam kazem kako se problem rjesava nikako drugacije ni meni se ovaj nacin ne svidja ali je tako
Znaci prijedlog ti je sjajan!Evo javljam se dobrovoljno da 2 puta mjesecno odem na tekmu i kazem ljudima nemojte boga vam,samo kazem ne i sprijecim,i uzmem 2000KM :lol:

Ja podrzavam sav taj fazon i nije mi mrsko,**** je samo to sto malo klubova u ligi ima uopste navijace pa ti klubovi i trpe to,jer koga zanima tribina u Gradaccu,Travniku,Gabeli,Bijeljini itd. Niko ovdje ne zeli nanijeti stetu klubu to je jednostavno dio te subkulture i to je sve. Murija bi vise ljudi mogla na utakmicama privesti zbog trave nego zbog pirotehnike,a i svakako ovo prvo vecu stetu nanosi.Policiji je mrsko,slabo su placeni,peglaju se s nama pa nece a zastitari su klovnovi u neonskim prslucima i to je to.

Burazeru dosao je Dino Pekic zamolio pa ga raja nisu poslusala ti kad bi dosao i zamolio vjerovatno bi ti neko petku opalio znaci nemoze to svako uraditi treba neko ko ima uticaj na raju

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 08 nov 2012, 21:41

Nismo nikakvi placenici i ekstra su postupili,mada je Dino imao samo dobre namjere!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 08 nov 2012, 21:47

Gledaj od koga smo mi ispali u kvalifikacijama, neki tamo mrtvi Maribor daje gol u gostima kod nekog Totenhama za kojeg ja prvi put cujem, treba ovo sve rastjerat :mrgreen:

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 08 nov 2012, 21:55

samozeljo1987 je napisao/la:Gledaj od koga smo mi ispali u kvalifikacijama, neki tamo mrtvi Maribor daje gol u gostima kod nekog Totenhama za kojeg ja prvi put cujem, treba ovo sve rastjerat :mrgreen:
A kad se sjetim kolko sam se radvala kad smo ih izvukli ..bilo je lako idemo dalje :lol:
Željeznicar za život cijeli !

ljozeTM
Kontakt:

Post Postao/la ljozeTM » 08 nov 2012, 21:56

i sljedece god poslije osvojene duple krune nek nam dodju pametovat za evropu ....
ZELJEZNICAR-19TM87-ZAVIDOVICI

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 08 nov 2012, 21:59

Sad Velez dolazi jel idete na pobjedu kone ili? :)
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 08 nov 2012, 22:01

DevilS je napisao/la:Sad Velez dolazi jel idete na pobjedu kone ili? :)
Ma jok zijanicemo da si vi ne bi mucili u Lukavici ;)
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 08 nov 2012, 22:02

Ne , igrat cemo na nulu, Velez je jaka ekipa imaju odlicne pojedince koji mogu rijesiti utakmicu jednim potezom.Predvodjeni su odlicnim trenerom i ako izvucemo bod bicemo presretni.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 08 nov 2012, 22:02

Maribor 3 - 0 Panathinaikos
Lazio 1 - 0 Maribor
Maribor 1 - 1 Tottenham Hotspur

Sta hocu da kazem. Mi smo svjetlosnu godinu iza Slovenije. Cudno je kako smo se samo bili napalili i mislili da mozemo. Cak nas i zaj*bavali sto smo ispali od tamo nekog Maribora. Bilo nas sramota. :shock:

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 08 nov 2012, 22:03

barbarez je napisao/la:
:lol: :lol: moze i to.., ali mi se necemo muciti nego uzimamo glat 0-2 :P
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 08 nov 2012, 22:09

DevilS je napisao/la:
barbarez je napisao/la:
:lol: :lol: moze i to.., ali mi se necemo muciti nego uzimamo glat 0-2 :P
Jel to Ivica poceo vama stelit,pa ste sigurni,ili je nesto drugo u pitanju.Svasta je moguce doduse,pa i to 0-2 :mrgreen:
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 08 nov 2012, 22:17

nisu mi jasne plakate po gradu da je tekma 10.11...oko 17 sati vidio..
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 08 nov 2012, 22:18

Kada bih rekao da ne volim vidjeti bakljadu lagao bih i sebe i vas.Cak volim i miris baklje kada se zapali.Ali sam protiv baklji samo iz razloga jer to izbija lovu Zelji iz džepa.Do sada smo platili 140 000KM i jos kada uz to nadodamo 2 teme pred praznim tribinama dodjemo na cifru od haman 200 000 KM.zamislite sta se sa tom lovom moglo uraditi.Najbolje bi bilo da se klubove rastereti plaćanja te kazne a da se ista prebaci na navijačke grupe.i da ista nema pravo prisustvovati utakmicama sve dok ne plati kaznu.pa onda ili bi se riješili baklji ili bi ih nastavili paliti ali o svom cejfu.mislim da nije puno da recimo 7000 ljudi da po marku i fino plati kaznu.bitno je da se taj teret skine sa kluba,a navijači neka odluče sta žele.ako im se pali neka neka onda i tipla i vozdra
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 08 nov 2012, 22:24

nakon 100. gradskog derbija slijedi novi jubilej...

igramo takodjer 100. prvenstvenu utakmicu sa velezom u nedelju... ;)

treba napraviti neku koreografiju...

evo i statistike

ukupno zvanicnih utakmica: 110 53 25 32 176-136 +40
ukupno prvenstvenih utakmica: 99 48 23 28 155-118 +37

ukupno zvanicnih utakmica kao domacin: 56 41 8 7 120-46 +74
ukupno prvenstvenih utakmica kao domacin: 50 36 8 6 104-36 +68

ukupno zvanicnih utakmica na grbavici: 43 36 3 4 102-34 +68
ukupno prvenstvenih utakmica na grbavici: 39 32 3 4 91-31 +60
Zadnja izmjena: jovanmaksimovic, dana/u 09 nov 2012, 21:52, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 nov 2012, 22:32

Ima li neko snimak trenera Travnika kad pred utakmicu sa Željom na Grbavici izjavljuje da je Travnik jaka ekipa, i da dolaze da se nadigravaju sa Željom koji nije nešto posebno, ili nešto u ovom fazonu, ne mogu nikako da ga nađem.
DRUG NEBI TI PUNCA

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 nov 2012, 23:50

Odmah nakon sto smo izvukli Maribor govorio sam da su oni i kao Slovenska reprezentacija dosta ispred nas s obzirom da su igrali u grupnim fazama Evropskih takmicenja i da su bili na zavrsnicama evropskih i svijetskih prvenstava, a neki su mi se tada smijali i govorili da nas fudbal treba ukinuti ako su Slovenci ispred nas.

I ako mi je krivo sto smo tada ispali, u neku ruku mi je drago zbog ovih odlicnih partija Maribora kako bi neki ovdje uvidjeli da je potrebno jos dosta godina mukotrpnog rada kako bi dosli bar na nivo koji posjeduju Slovenci.

Sve dok je Amar Osim tu ja se ne bojim za sudbinu Zelje, jedino me malo nervira oko situacije sa Bekricem, no sta je tu je. Misljenja sam da Bekric mora imati mjesta u prvih 11.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 09 nov 2012, 00:44

jovanmaksimovic je napisao/la:nakon 100. gradskog derbija slijedi novi jubilej...

igramo takodjer 100. prvenstvenu utakmicu sa velezom u nedelju... ;)

treba napraviti neku koreografiju...
Tesko da ce biti neka koreografija, kada ce biti negdje oko 3000-4000 ljudi, kada bi jug barem bio skroz pun ja bi bio sretan. Mene zaista fascinira da igramo u istoj polusezoni, jednu za drugom utakmicom, 100. prvenstvenu protiv dva nasa mozda i najveca rivala kroz historiju.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 37 gostiju.