FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SamoZeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SamoZeljo » 08 nov 2012, 17:37

Buu je napisao/la:Je.bo derbi bez bakljade :). Ono uvijek podrzavam i nije mi zao ni 10000 KM kazne, ali onaj cirkus od 3-4 baklje to je bruka i paliti.
Nije ti zao zato sto ti ne placas. Kad ti platis tu kaznu, onda cu tvoje misljenje shvatiti ozbiljno.

Lahko je biti budala kad te drugi izdrzava.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 08 nov 2012, 17:43

E tobejarabi :lol:

Jedan kaze "yebo derbi bez bakljade", drugi "nije mi zao ovih 10.000 KM", treci "halalicu ove pare" :roll: :lol:

Vela havle :lol:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 08 nov 2012, 17:44

"Ma baklje su super stvar i Zeljo bi bez tih pametnih, fakultetski obrazovanih ljudi koji ih pale propao za mjesec dana.. Ovi sto ne pale baklje neka kuci gledaju utakmice i neka idu u pozoriste jer oni ne vole Zelju i nista se ne pitaju.. Uglavnom mi iz jezgra grupe se sve pitamo i mislimo da je OK da klub placa stotine hiljada maraka kazni jer mi odvajamo od usta da idemo na gostovanja.."

Vjerovatno cemo uskoro dobiti ovakav odgovor nekog mazluma koji opravdava baklje i ostali idiotizam koji nas je ove sezone kostao skoro 200 000KM racunajuci i manjak prihoda zbog dvije tekme bez gledalaca..
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 08 nov 2012, 17:46, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 08 nov 2012, 17:45

SamoZeljo je napisao/la:
Buu je napisao/la:Je.bo derbi bez bakljade :). Ono uvijek podrzavam i nije mi zao ni 10000 KM kazne, ali onaj cirkus od 3-4 baklje to je bruka i paliti.
Nije ti zao zato sto ti ne placas. Kad ti platis tu kaznu, onda cu tvoje misljenje shvatiti ozbiljno.

Lahko je biti budala kad te drugi izdrzava.
Sta bi ti za derbi ? Pozorisnu atmosferu ? Tad nek se pali nek sve gori.
Zadnja izmjena: Buu, dana/u 08 nov 2012, 17:47, ukupno mijenjano 1 put.
NO PYRO NO PARTY

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 08 nov 2012, 17:45

samozeljo1987 je napisao/la:Dobili smo kaznu zbog baklji na Otoci 1.000km a za ovu tuču niko ništa ne govori..ali mi nikako ne ide u glavu za nacionalizam Borcu 6.000km koji je poznat po tim ispadima i bas zbog toga im treba svaki put po 10k, a mi smo za isti ispad dobili 10k i dvije utakmice bez gledalaca.. sramota
Ja sam postavio za tucu info, i moderator brise postove. Kada sam opet upitao zasto brise on je IZBRISAO!!!
Daj neka mi se javi na private i neka kaze ****, ne pisi jer mi ne pase ili sta vec, pa da znam zasto brise postove!
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 nov 2012, 17:52

Zato što individualan slučaj, uostalom jesi li ti bio na utakmici i vidio tu "tuču" ? Ili ti je onako malo do piskaranja o Manijacima ? Da smo mi akcijali opet ovdje bi se napisalo 30 strana kako uništavamo fudbal, bla bla, a kad je neko drugi u pitanju, druga je priča.Gledam tamo čestitaju Robijašima :lol: :lol:
Opusti se, i uživaj.
DRUG NEBI TI PUNCA

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 08 nov 2012, 18:01

champions1921 je napisao/la:"Ma baklje su super stvar i Zeljo bi bez tih pametnih, fakultetski obrazovanih ljudi koji ih pale propao za mjesec dana.. Ovi sto ne pale baklje neka kuci gledaju utakmice i neka idu u pozoriste jer oni ne vole Zelju i nista se ne pitaju.. Uglavnom mi iz jezgra grupe se sve pitamo i mislimo da je OK da klub placa stotine hiljada maraka kazni.."

Vjerovatno cemo uskoro dobiti ovakav odgovor nekog mazluma koji opravdava baklje i ostali idiotizam koji nas je ove sezone kostao skoro 200 000KM racunajuci i manjak prihoda zbog dvije tekme bez gledalaca..
Jos kad na to dodas buduce navijace kojih ce zbog divljaka biti manje. Gubitak je neizmjeran.
Sve je manje onih koji dovode djecu na utakmice. Razlozi su, izmedju ostalih i divljaci na tribinama. Psovke, uvrede, nacionalizam, nekultura....
Nekima je utakmica mjesto gdje se treba dobro napsovati, izdivljati, istresti negativnu energiju i onda takvi dodju i drze glavnu rijec na forumu, kao eto, to je normalno.

P.S. @Buu, navijanje nije pozorisna atmosfera. Ono sto ti hoces nije za utakmicu. To je divljanje kojim ne podrzavate Zelju. Igraci zbog baklji nece bolje igrati. Zagrij dlanove, poderi grlo, masi zastavama, salovima...
NAVIJAJ KAO COVJEK A NE KAO DIVLJAK! Ako hoces da budes najbolji, gledaj sta rade najbolji. Kad su navijaci Barcelone i Reala napravili onaj krkanluk? Mislis da je njihov derbi manje vrijedan zato sto normalno navijaju?
Meni je samo zao sto oni vatrogasci nisu okupali navijace, i nase i njihove.

Sto prije shvatite da su baklje PROSLOST na stadionima, bice bolje i za nas i za naseg Zelju.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 08 nov 2012, 18:02

ne ide mi u glavu sto se ovako rigorozno kaznjavaju klubovi radi tih baklji. Dovede se to glupo osiguranje u kojem moze raditi ko hoce i kad napipa baklju suti jer ne smije da kaze... tu bi trebalo poceti hvatati pojedince jer ovo je vec fkt previse... svako ima svoje misljenje ja orpavdavam bakljdu za derby al da je doslo 5.000 i to nije nista u odnosu na ovo koliko se nakupilo pocevsi od maribora pa preko ovih malih utakmica da ih tako nazovem, a one mozgove sto su palili protiv maribora je tesko tesko skontati... ovo vec prelazi sve jere za te pare mogli smo dovesti napadaca da grmi al dzaba pricati ikome ista ako ne misli dobro svom klubu dzaba ti sve
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

CARSON

Post Postao/la CARSON » 08 nov 2012, 18:21

Samo pisete gluposti evo da vam ja kazem kako se taj problem rjesava jer nemogu da vjerujem da vama to nije jasno kako u klubu nemamo sposobnih ljudi tako ni na tribinama nemamo vodju koji ima kapacitet da vodi tribinu
znaci problem se rjesava drugacije za polusezonu smo platili 140 000 KM kazne i da bi to sprijecili ili smanjili dino je trebao zovnuti vodje navijaca Zelje i ponuditi im recimo 2000 hiljade kako bi uticali na raju da ne pale baklje znaci klub bi za jednu polusezonu platio 20 000 KM navijacima a ustedio 100 000 KM

plavi10
Kontakt:

Post Postao/la plavi10 » 08 nov 2012, 18:44

CARSON je napisao/la:Samo pisete gluposti evo da vam ja kazem kako se taj problem rjesava jer nemogu da vjerujem da vama to nije jasno kako u klubu nemamo sposobnih ljudi tako ni na tribinama nemamo vodju koji ima kapacitet da vodi tribinu
znaci problem se rjesava drugacije za polusezonu smo platili 140 000 KM kazne i da bi to sprijecili ili smanjili dino je trebao zovnuti vodje navijaca Zelje i ponuditi im recimo 2000 hiljade kako bi uticali na raju da ne pale baklje znaci klub bi za jednu polusezonu platio 20 000 KM navijacima a ustedio 100 000 KM
Za ove pare moglo se podijeliti 3500 godisnjih karata za jug .
Ako se nastavi sa ovim kaznama onda bi bilo najjeftinije da nam svima klub pokloni karte .

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 08 nov 2012, 18:50

CARSON je napisao/la: znaci problem se rjesava drugacije za polusezonu smo platili 140 000 KM kazne
Kako si dosao do te cifre? Jeste ona visoka, ali iznosi za 46000 KM manje, tj. 94000 KM od cega je 58000 KM UEFA dodjelila.

Sto se tice baklji ja ih upotpunosti podrzavam sto se tice vecih utakmica (znaci ne samo derbi), ali baklja-dvije mi je bezze. Kada gledam ovu kaznu za derbi, ovo 7000 mi cak djeluje i malo, kada skontas koliku su samo navijaci dali para da kupe onako veliki broj baklji.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 08 nov 2012, 18:52

plavi10 je napisao/la:
CARSON je napisao/la:Samo pisete gluposti evo da vam ja kazem kako se taj problem rjesava jer nemogu da vjerujem da vama to nije jasno kako u klubu nemamo sposobnih ljudi tako ni na tribinama nemamo vodju koji ima kapacitet da vodi tribinu
Za ove pare moglo se podijeliti 3500 godisnjih karata za jug .
Ako se nastavi sa ovim kaznama onda bi bilo najjeftinije da nam svima klub pokloni karte .
Opet ti nisi nista skontao ne znam kave veze imaju godisnje karte pa cu ti ponoviti uzmimo da ce klub za sezonu platiti 120 000 KM za kazne i kako bi se taj iznos smanjio jedino moguce rjesenje je da platis vodjama ili da im das odredjene ustupke da sokovi koji se prodaju na utakmici da njima ide odredjeni procenat

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 08 nov 2012, 18:59

Znači, platiš vođama reket i sve o.k. Za te pare treba uvesti kamere,pa bakljonoše identifikovati.Zabraniti ulaz na stadion,pa tužiti za naknadu štete.Kad iz svog džepa plate kaznu,neće im naumpasti više da rade na štetu kluba.Uopšte ne kontam kako više ne mogu da shvate -BAKLJE SU ZABRANJENE !!!!!
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 08 nov 2012, 19:07

placanjem reketa postajemo kao grobari il delije-.-
ne to treba uloziti da se nadju oni koji to rade i lagano poceti kazne pisati pa da vidimo hoce li se paliti vise

UnKnownBA
Kontakt:

Post Postao/la UnKnownBA » 08 nov 2012, 19:13

Samo da vidim sta forumasi misle :)... Prva kazna za koju nemam nista zamjerit, jer derbi je, svi znaju sta je to, za to se zivi. Ko ne zna sta je derbi, sjecam se, 1998-me sam kupio baklju u Splitu (za to se sprema cijelu godinu) samo da je zapalim na derbiju, posto nisam smio rizikovati da mi je uzmu na ulazu, otisao sam noc prije i stavio je u kanal na Jugu (znate gdje je). Reko garant nece biti puno baklji pa reko neka se nesto zapali, kad ono suprotno, nevjerovatno, sve organizovano, u po frke donose kartone baklji na jug i samo bacaju po jugu.... ahahhahha Fkt, ne znam kako ih onoliko danas unosite, po meni treba se ugovor potpisati sa zastitarskom firmom, da u slucaju kazne, oni placaju a ne klub. Shvatam, palite za derbi i grad ako treba, znam da je furka, ali nije mi jasno sto protiv ostalih klubova jer beze placamo kazne. Bio sam i protiv Olimpik-a, ali baklje, nepotrebno!
Zadnja izmjena: UnKnownBA, dana/u 08 nov 2012, 19:32, ukupno mijenjano 4 puta.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 08 nov 2012, 19:20

jug-onostalgicar je napisao/la:placanjem reketa postajemo kao grobari il delije-.-
ne to treba uloziti da se nadju oni koji to rade i lagano poceti kazne pisati pa da vidimo hoce li se paliti vise
Ja vam kazem kako se problem rjesava nikako drugacije ni meni se ovaj nacin ne svidja ali je tako

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 08 nov 2012, 19:30

ma ko god je zapali za uho odma i hajmo 500KM kazne... ne trebamo mi svi ispastati sto nemamo dobrog napadaca sot nije ovako ili onako kad nam ti u kopu izbijaju pare... do prije 2-3 godine se znao red na tribini da su isti momci i danas zunalo bi se, a sad da ima iko pametan rekao bi ne ne i ne i ko je zapali svi na njeg ne pali i iskorijenilo bi se
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 08 nov 2012, 19:35

po mom mišljenju, svakom sljedećog bakljom, onaj koji je zapali, će pokazati svoje NEPOŠTOVANJE prema našem klubu, a nikako ljubav..
jer kako možeš da voliš nešto čemu iz sedmice u sedmicu praviš veliku štetu..
JEEBLA VAS TA LJUBAV!
čisto divljaštvo i primitivizam..
palite je ispred zgrada, ili idite na utakmice Olimpika kod Gracića pa napravite njemu nezapamćenu bakljadu, mislim da će njemu svejedno bit, samo da ima neko da ga gleda :mrgreen:

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 08 nov 2012, 19:43

Imam osjećaj da sva ova priča oko kazni pada u vodu. Očigledno je da do naših "navijača" ne dopiru apeli da se prestane s bakljama. Upravo se na utakmici Kopenhagen-Stuttgart dešava ista stvar kao kod nas, baklje, topovski udari...razlika je što će se vjerovatno uz valjane snimke naći pojedinci koji su to radili. Dobit će čestitku na adresu i vrlo vjerovatno će im biti zabranjen prilaz stadionu. Dok god klub bude plaćao kazne za ono šta navijači rade, ništa se neće promijeniti. Pojedinci ovdje halale kazne za veće utakmice, smiješno! Kad je ti budeš platio, onda halali! Pored ovakvih stvari, nek se niko ne nada pojačanjima.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 nov 2012, 19:45

mirsonii je napisao/la:Najsmjesnije je sto neki ovdje podrzavaju komitet, ovim putem se tom istom komitetu naserem usta.

Nisu Englezi ovako rijesili problem baklji, nego su uveli kamere na stadione, i kad je zapalis naplate ti 10000 funti, i nema na stadion 5 godina, pa da vidim junaka.

Ovako komitet svjesno unistava klubove koji nista ne mogu poduzeti po ovom pitanju, a jedini smo na svijetu koji imaju zabranu gostovanja, da su nam grupe imalo pametnije i ako se to ponovi da se tuzi komitet za zabranu kretanja i dobili bi ih ko na dlanu.

Ponov da se poserem komitetu usta.
Nije komitet kriv sto je drzava u kurcu pa ne moze da izglasa zakon koji ce da uradi kao vec ti milion spomenuti Englezi na ovome forumu.
Sto pre shvatite da Bosna nije Engleska to ce vam biti lakse. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Argentina, b00t, Lokomotifa i 52 gosta.