BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

kraljttbvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la kraljttbvb » 07 nov 2012, 23:10

adnan24 je napisao/la:Lewat po meni igrac utakmice...igrao je ledjima golu kao Drogba u najboljim danima.Treba reci da je i Greuskreutz podigrao formu u zadnjih par sedmica...

Ne treba sad dizati Lewata u visine, ipak mu je murinjo najvise pomogao stavljanjem amatera varanea da ga cuva. Neiskusan je i slabo se postavlja malac, tako da ga je Lewat nadskakao kad je god htio...
Za Grosskreutza se slazem, neprepoznatljiv je zadnjih tekmi (u pozitivnom smislu), cak je prodavao i neke fore igracima reala :mrgreen:
Treba spomenuti i decka koji ocito ne izlazi iz one masine za vjezbanje sto smo kupili - Smelcera! Popravio se zadnjih tekmi, poceo je koristiti mozak pa ponekad i ubaci dobru loptu u 16, a pocesto se sad ubaci i u napad, pa dodje u dobru sansu...

Treba biti iskren i reci da sve sto smo promasili protiv cityja, sinoc smo dobili nazad. Sinoc 2 ozbiljnije sanse i 2 gola 8-)

A murinjo i njegovo zaljenje na sudjenje: sudija je samo jednu gresku sinoc napravio - ako je vec pokazao zuti karton Grosskreutzu za uklizavanje, onda je i cabi alFonso morao dobiti zuti jer je uklizao isto ko i Gross, samo sto je njegovo uklizavanje bilo skoro sa obe noge. I ne dobi zuti :x

Jos kad vidim igrace reala kako dizu ruke za svaki kontakt, sto se sinoc desilo jedno 20-ak puta, ocito pokusavajuci praviti pritisak na sudiju, pitam se kako neko moze navijati za ciganske ekipe iz italije i spanije??? Suti i igraj ko gospoda u Svabiji i engleskoj, sta cigancite bola :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Pinolog
Kontakt:

Post Postao/la Pinolog » 08 nov 2012, 01:50

"A Bola" :Jose Mourinho plan

Kako piše portugalska "A Bola" José Mendes Pereira Cabeçadas inače veliki prijatelj Jose Mourinha odao je tajnu tamošnjim medijima. On tvrdi da njegov veliki prijatelj Jose Mourinho imao ideju, cilj u "grupu smrti" završiti kao 2 u grupi.
Razlog tome je kako kaze Bayern.M tj. osvetiti im se odma u 1/8 LP.
Zvuči smiješno ova info koju prenosi portugalski dnevni list "A Bola" a José Mendes Pereira Cabeçadas sigurno ne bi se šalio na račun svog prijatelja.
Znači BVB ce biti 1 :mrgreen:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 08 nov 2012, 09:23

Dragi moji BvB-ovci znam da Vam je svima zao sto smo opet pred kraj tekme primili gol ali realno Real je zasluzio bod.
Idemo dalje nama je ovaj bod ravan pobjedi,neko je vec napisao natjerali smo Real da odigra max. zadnja dva kola jer ako mi negdje "user.emo" oni bi mogli za nas to pocistit !

Idemo dalje , LP je 90 % zavrsena kao 1ili 2 iz grupe , hmmm bolje kao 1 ali nije tragicno ni kao 2.
Sad nam treba da uvezemo koju pobjedu u Bundesligi, tu se mora jace, ostrije,odlucnije krenuti u utakmicu.

U kup-u smo izvukli Hannover ja mislim da bi oni mogli otkihat sve ove nase neuspijehe na Njemackom polju tako da bi mogli kuci sa tricom minimalno u mrezi.

Gledam sad nesh ove ugovore sa igracima Subota i Lewat imaju do 30.6.2014 :?
Oko Lewata je situacija jasna momak se ispaljuje 80% poslije ove sezone ali Subotic :? previse bi bilo da izgubimo 2 igraca iz 1 postave ...

Mozel mi neko reci sta je Isco-om ? Jesmol mi bas zagrizli za njeg ili je to medijska patka
Rode nam dolazi to je 100% :lol: :lol: xaxaxa jedemo ove konkurente po pitanju dovodjenja mladih Njemackih igraca :lol: :lol: :lol: :lol: 8-)

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 08 nov 2012, 10:08

Što se tiče Isca, to ti je dosta klimavo i po meni nerealno. Mada, radi se o odličnom igraču koji bi bio veliko pojačanje. Evo ti link o Iscu i BVB - http://www.spox.ch/de/geruechte/231783- ... tikel.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;.

Lewu bi lako mogli izgubiti i nadam se da se tu već traži adekvatna zamjena. Ako su u klubu spremni keširati masnu lovu za zamjenu, moji su pickovi Džeko i Llorente, a ako se bude išlo na jeftiniju varijantu onda mi je favorit Son. Što se tiče Subotića, mislim da on i ne bi bio nenadoknadivi gubitak, pogotovo kad se uzme da previše oscilira u formi. Inače se kao potencijalna pojačanja na poziciji stopera spominju Kirchhoff, Dragovic i Douglas.

Ne bi bilo loše ni novog golmana dovesti pošto Roman sve češće radi kardinalne greške.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 08 nov 2012, 11:58

Nisam bio u prilici da pisem sve do sad!
Sta napisati,sve ste vec rekli... :D U dvije utakmice protiv Reala uzeti 4 boda...to ne moze svako!99 posto prolazimo grupu,i onda moze biti svasta,i nadam se da cemo daleko dogurati!Kao sto rekoh,nasi puleni se naloze protiv ovih velikana,a BL im je ocigledno malo isfurala :lol:
p.s.Klopp pokazao da je DR. MR. itd. za svakoga! ;)

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 08 nov 2012, 17:32

Zakasnjele cestitke na dobroj igri protiv Reala.
Drago mi je sto prolazite.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 nov 2012, 20:17

Nail for Real je napisao/la:Zakasnjele cestitke na dobroj igri protiv Reala.
Drago mi je sto prolazite.

Vidim poceli ste sumnjati i u Mourinhove kvalitete poslije ove utakmice...bas smo vas zbunili :mrgreen:

Nego ocekujem od Reala bar 4 boda do kraja(Ajax kuci ne smije biti problem :!: )

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 nov 2012, 20:40

kraljttbvb je napisao/la: Jos kad vidim igrace reala kako dizu ruke za svaki kontakt, sto se sinoc desilo jedno 20-ak puta, ocito pokusavajuci praviti pritisak na sudiju, pitam se kako neko moze navijati za ciganske ekipe iz italije i spanije??? Suti i igraj ko gospoda u Svabiji i engleskoj, sta cigancite bola :mrgreen:
:D
So geboren, sto bi rek`o moj dajdza. :mrgreen:

Sta je sa Hareta, jos nije ozednio. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 09 nov 2012, 14:50

Jose Mourinho je napisao/la:„Ich glaube nicht, dass es in Europa eine Mannschaft gibt, die Borussia Dortmund zweimal hintereinander schlagen kann.“
Molim lijepo 8-) :)
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 nov 2012, 15:28

Lewat opet glumi filozofa kada je u pitanju produzenje njegovog ugovora. Navodno mu sada smeta ritam Srijeda-Subota i da nema adekvatne konkurencije u redovima BVB-a.

Nakon toga se oglasio Watzke koji je rekao da nikad sa Bayernom nisu pregovarali oko Lewata, ali ukoliko isti do kraja sezone ne produzi ugovor da ce on, Klopp i Zorc sjesti za jedan stol i odluciti kako dalje. U prevodu je rekao ukoliko ne produzi ugovor da ce ga prodati onome ko najvise ponudi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 09 nov 2012, 16:28

A ocigledno da namjerava razguliti na kraju sezone pa mora naci neki razlog,makar bio strasno glup...
Treba ovo "odigrati" pametno s njim jer mogu se uzeti veliki novci koji ce biti potrebni za dovodjenje njegove zamjene, koja ovaj put mora biti provjeren igrac jer na ovoj poziciji nema vremena za cekanje...

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 09 nov 2012, 17:14

Lewandowski neće produžit ugovor, to je jasno kao dan. Na kraju sezone se rastajemo, to sam uvjeren 99 %. Ja sam za dovođenje Belhande i prebacivanje Reusa na MS. KSIVLE spominje kao moguće zamjene Džeku i Llorenta, a u takvo što sumnjam jer jednostavno ne pašu u naš budžet. Inače bi se i Lewyu dalo 5-6-7 milijuna €, a eto očito se ne želi. Ybg ove godine u svibnju smo imali i Lewog i Barriosa, a sljedeće godine u 7.mjesecu nećemo imat nijednog ni drugog. Lewandowski je tipični karijerist, njemu BVB predstavlja samo odskočnu dasku prema Premiershitu.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 09 nov 2012, 19:42

Lewy ide 99%. Samo da izvučemo puno novca za njegovu zamjenu.

Ne bi bilo loše da vratimo Barriosa ili da dovedemo mašinu Szalaia... 8-)

Sutra očekujem laganu pobjedu.
slika

Dortmund Style... 8-)
" onclick="window.open(this.href);return false;!
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 09 nov 2012, 20:00

Semir bvb je napisao/la:Lewy ide 99%. Samo da izvučemo puno novca za njegovu zamjenu.

Ne bi bilo loše da vratimo Barriosa ili da dovedemo mašinu Szalaia... 8-)
Transfermarkt.de: Letzte Frage: Lucas Barrios liebäugelt immer wieder mit einer Rückkehr nach Deutschland. Ist ein Comeback beim BVB vorstellbar?

Michael Zorc: Da ich relativ genau weiß, was er in China verdient, kann ich mir das momentan nicht vorstellen (lacht).

http://www.transfermarkt.de/de/bvb-zorc ... -boom/news" onclick="window.open(this.href);return false;
/anzeigen_102540_4.html

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 nov 2012, 21:08

Prema svemu sudeći Lewandowski NAŽALOSt neće produžiti ugovor sa BvB-om. On oće proč, a BvB mu nije valjda spreman dati najveću plaču u klubu. Kolko god neki bili protiv njega i srali po njemu da preveč sere po terenu i promašuje, ja smatram da je on najbolji napadač kojeg BvB može imati i da je više nego teško da BvB nađe zamjenu istih kvaliteta, a kamoli bolju.

Neki sanjaju i LLorenteu i Džeki, no tu treba stati na loptu. Ti igrači bi imali (najmanje) plaču, kakvu Lewandovski sanja, pa zato mislim tj. tvrdim da je nemoguće i glupo njih dovoditi, kad već imaš napadača u ekipi, koji ti paše i tu je već dosta dugo.

Iako su BvB dosada nakon svake sezone napuštali ŠPEK igrači, BvB je to majstorski svaki puta zamijenio. zamjenio ih je iz razloga što su u BUNDESLIGI postojali igrači sa kojima ih se dalo zamjeniti, a sada to neće biti slučaj jer ja nevidim napadača koji bi mogao Lewandovskog zamjeniti a da igra u BUNDESLIGI.

Sada će se BvB morati uputiti u mutne vode i riskirati jer se treba dovesti stranac. Imaju naravno dvije opcije. Jedna je dovesti već provjerenog skupog igrača što je rizik, kao i druga opcija, koja nalaže da se BvB opet ide kockati i dovede nekog talenta za nekih 5 miljona eura, pa se moreti dogodi da taj dečec neproigra.

Zato se ja nadam da će BvB uspjeti isposlovati bar 20 miljona eura za Lewandovskog te će im to bar dati opciju da si kupe napadača kakvog žele, a ne da po tom pitanju budu limitirani...

O Subotiću još nebi razgovarao, jer o njemu se toliko u medijima nepriča...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 09 nov 2012, 21:57

Ako za Lewu ne dobijemo ponudu od 20+ mil ja ga ne bih ni puštao bez osigurane kvalitetne zamjene.

Što se tiče Llorentea i Džeke, rekao sam da su mi oni pikovi ako smo spremni uložiti veću paru za novu špicu. Zašto baš oni? Zato što su po meni upravo oni (uz Huntera kojeg ne želimo jer je Schalkeov :D ) najkvalitetnije realno dostupne zamjene za Roberta. Kod Llorentea je veliki plus što mu na ljeto ističe ugovor i moglo bi ga se dovesti džabe. U tom slučaju mislim da ne bi trebao biti problem dati mu malo veću plaću. Pošto smo bolji od svih koji se spominju kao zainteresirani za njega (Liverpool, Juventus...) on mi djeluje kao prilično zanimljiva i dostupna opcija. Mislim da bi nama plus bio i to što bi imao osigurano mjesto startera pošto u samoj špici i nemamo neku veliku konkurenciju. Što se tiče Džeke, našu šansu vidim u tome što je valjda i njemu jasno da sa Mancinijem neće na zelenu granu, te u pozitivnom iskustvu koje ima sa BuLi. A sada je valjda postao svjestan i toga da i sa Borussijom može ostvariti najviše ciljeve, i to kao starter i jedan od ključnih igrača (ako mu je pak lova bitnija onda i bolje da ne igra za nas).

Od dostupnih napadača iz BuLi, moja želja je Son, ali ne bih imao ništa protiv ni da dođe Szalai. Spominje se i Pekhart, ali po meni on nije kvaliteta za ovakvu Borussiju. Glede Barriosa, ne bih imao ništa protiv ni njegova povratka, ali pitanje je koliko je on trenutno u stanju da udovolji kriterijima Borussije.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 nov 2012, 09:26

KSIVLE je napisao/la:Ako za Lewu ne dobijemo ponudu od 20+ mil ja ga ne bih ni puštao bez osigurane kvalitetne zamjene.
Problem je u istjecanju ugovora, pa BvB neće imati previše prostora za pregovaranje. Uči u sezonu sa Lewandovskim kojem istiće ugovor bilo bi pogubno i glupo od strane BvB-a...

Ja mislim da oni već sada u BvB-u znaju što će napraviti tj. da li će Lewa produžiti ili ne...

**** mora doči vrijeme kada će BvB poćeti davati plaće prema svojim rezultatima i kada plaća od 5 milja brutto i neće biti neka Bog zna kakva plaća za vodeće igrače u tom klubu...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 10 nov 2012, 09:36

Antone znam da mu ističe ugovor, ali unatoč tome ne bih ga pustio za neku smiješnu svotu ako ne bi osigurali kvalitetnu zamjenu. Ipak nismo u financijskoj stisci da bi ga morali prodavati u bescjenje. Inače, slažem se da bi BVB trebao podizati plaće igrača, ali razumim i njihov oprez pošto su zadnji put umalo tragično završili zbog abnormalnih iznosa koje su davali igračima.

Glede Lewe i jedan članak iz SportBilda koji ide u pravcu teze da Lewa odlazi: Watzke schließt Lewandowski-Abgang nicht mehr aus

Geschäftsführer Hans-Joachim Watzke vom deutschen Fußball-Meister Borussia Dortmund schließt einen Weggang von Stürmer Robert Lewandowski vor dessen Vertragsende im Juni 2014 nicht mehr aus. „Wenn Robert seinen Vertrag bis zum Ende der Saison nicht verlängert, dann machen wir es wie immer: Wir setzen uns zu dritt zusammen (Trainer Jürgen Klopp, Sportdirektor Michael Zorc und Watzke, d. Red.) und diskutieren über das weitere Vorgehen. Das Ergebnis ist dabei völlig offen”, sagte Watzke Spiegel Online.

Ziel sei es, mit Lewandowski zu verlängern. Sollte sich der Pole aber nicht mit dem BVB einigen, könnte Dortmund wohl nur noch im kommenden Sommer eine angemessene Ablösesumme für den 24-Jährigen erzielen. Watzke jedenfalls kündigte an, seinen besten Stürmer nicht „für ein x-beliebiges Angebot” abzugeben.

In der Vergangenheit hatte es immer wieder Wechselgerüchte um Lewandowski gegeben. So sollen die englischen Top-Klubs Manchester United und Manchester City, der spanische Rekordmeister Real Madrid und auch Bayern München Interesse am Stürmer gezeigt haben. Watzke hatte bislang einen Verkauf kategorisch ausgeschlossen.

Der BVB hatte bereits im Sommer Mittelfeldstar Shinji Kagawa nicht halten können. Der Japaner war für 16 Millionen Euro zu Manchester United gewechselt. Im Jahr zuvor hatte Nuri Sahin Dortmund für zehn Millionen Euro Ablöse in Richtung Real Madrid verlassen.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 nov 2012, 12:05

Ako je Kagawa mogao otici za 16 onda moze i Lewat za 20 jer ovih par odicnih utakmica u ligi prvaka mora uticati na cijenu igraca...

Slazem se sa @antonom kad kaze da u bundesligi nema napadaca koji moze zamijeniti Lewata jer po meni ni Szalai,Son,Pekhart i slicni nisu ni blizu kvalitete koja je potrebna.

E sad pitanje je na sta ce se uprava odluciti...ja vjerujem da su i oni svjesni da njegova zamjena mora funkcionisati od samog pocetka jer ovaj put se trazi prvotimac a ne igrac koji ce postepeno napredovati do prvih 11.

Danas bez Kehla ali sa Benderom...bio red da se uzmu 3 boda :twisted:

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 10 nov 2012, 12:16

Cccccc,do "juce" je molio Boga da se Barrios povrijedi ili strasno umori da bi dobio sansu...do "juce" bi dao sve da odigra cijelu tekmu,sjedio je na klupi i molio se da udje 5 minuta,da ga ljudi primjete...Ne kazem,proslo je od toga,Lewa se popravio itekako ali odma kurciona,zalopojke i ostala vnago!Bravo Lewa,uspjet ces 100% :evil:
Sto kazete,treba za njega uzeti dobre pare,kad ga vec prodajemo(kad on zeli ici) i dovesti pravo pojacanje!
Slazem se sa vama koji kazete da u BL nema adekvatnog pojacanja u spicu kojeg mozemo dovesti,igraca koji ce odma uzeti mjesto u prvih 11 i poceti zabijati golove!
Sad,do uprave je koliko su spremni potrositi ali treba imati na umu da vjerovatno nijedan igrac koji dodje ne moze imati vecu platu od npr.Goetzinha,Rojsonje...(znamo da je politika kluba takva)

Sto se danasnje tekme tice,ocekujem da se nasi puleni razigraju i da dobijemo jednu u svom stilu ;)

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.